X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień bo przeplata trochę wina trochę maka
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata trochę wina trochę maka

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na spokojnie u mnie też wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na to że w marcu nie było owulacji a tu bach :)

Paulette lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Boję się, że jak pójdę na monitoring, to nasłucham się od lekarza, że to za wcześnie, że karmię, bla, bla :P
    A co on się będzie do Twojej macicy wtrącał ;) wydaje mi się że jak już minął bezpieczny czas od porodu to nie powinien Ci udzielać dobrych rad.

Rosax a jak u Ciebie?

polkosia lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziwnie skąpa @, no ale jest..

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądalsm ale jestem.Niestety bete robilam w piątek-negatyw.Jutro juz powinna @ byc.
    Musialam wczesniej zrobic bete bo wyszla mi mutacja i trzeba bylo wiedziec jak najwczesniej.
    Nowym cięzaróweczkom gratulacje,przyszlym trzymam kciuki a reszta za mną na majówke :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Natalek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Trzymam kciuki za testujące jutro i w tym tygodniu. Dawno nikt nie uraczył nas dobrymi nowinami. Chce widzieć same brzuszki już do końca miesiąca :)

• Balbino Nowa

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Niedawno dołączyłam do grona ovufriend, dopiero się tu rozeznaję co i jak :) u mnie termin @ na 1 maja chcę zrobić test dzień wcześniej, o dziecko z mężem staramy się dopiero 2 miesiąc.

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalek wrote:
    Hej dziewczyny!
    Trzymam kciuki za testujące jutro i w tym tygodniu. Dawno nikt nie uraczył nas dobrymi nowinami. Chce widzieć same brzuszki już do końca miesiąca :)
    Najlepiej bliźniacze :) żeby nadrobić zaległości :):)

Paulette, Aurellka lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak dziewczyny teraz do końca miesiąca same dwie kreski nie ma innej opcji :)

Paulette, Aurellka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny początek miesiąca był.... :-) może jeszcze odbijecie dziewczyny, trzymam kciuki i zarazam:-)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze czerwonego zgredka!
    Dzis zaczelam nowy cykl.

Wczoraj trafilam dopiero na ip. Beta wyniosla tylko 3,6 wiecej od normy. "ciaza zgubiona" mialam czekac az spadnie i przyjdzie okres a wiec spadla i okres jest.. Moglam zglosic sie juz tydz temu jak plamienie zauwazylam.. Moglam ale nie pomyslalam... Teraz tylko patrzec w przod i nie zamartwiac sie co by bylo gdyby.

Rozpoczac badania pod katem "gubien" w tym tygodniu robie termin do ginekologa. Rozpoczniemy badania, ten cykl odpuscimy i zaczynamy w nastepnym.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od paru dni plamienia, dziś negatyw ;( Także czekam na okres :( Byle szybko przyszedł.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam testowac jutro ale zrobilam dzis rano zeby wiedziec na czym stoje przed wizyta u gina....znow wyszedl jakis marny cien....albo te facelle sa tak bardzo do bani i zawsze cien wychodzi albo cos sie dzieje.... Zobaczymy czy mi gin dzis powie ze @ za rogiem. Bolu na @ brak.ale jajniki kluja mnie jak szalone

ckaidqk34aroni5a.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch pobolewa czasami.tak jakby się Ridż dobijał. Trochę na niego za wcześnie ale owulacja była wcześniej to i Ridż zawita przed terminem. Mam tylko jeden test ciążowy więc lepiej żeby był wcześniej niż się spoznial ;) zaoszczedze test na kolejny cykl :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Poprosze czerwonego zgredka!
    Dzis zaczelam nowy cykl.

Wczoraj trafilam dopiero na ip. Beta wyniosla tylko 3,6 wiecej od normy. "ciaza zgubiona" mialam czekac az spadnie i przyjdzie okres a wiec spadla i okres jest.. Moglam zglosic sie juz tydz temu jak plamienie zauwazylam.. Moglam ale nie pomyslalam... Teraz tylko patrzec w przod i nie zamartwiac sie co by bylo gdyby.

Rozpoczac badania pod katem "gubien" w tym tygodniu robie termin do ginekologa. Rozpoczniemy badania, ten cykl odpuscimy i zaczynamy w nastepnym.
    A jak u Ciebie z progiem po ovu? W porzadku?

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja niestety odpadam z listy. Byłam na wizycie u mojej gin i okazało się, że mój cień na teście to 25 mm torbiel. Pierwszy raz mnie to cholerstwo dopadło. w 7 dpo miałam progesteron 16,coś, więc myślałam że owulacja była, ale niestety pęcherzyk nie pękł no i masz babo placek. Dostałam recepte na duphaston i mam brać od dziś przez 5 dni 2x1 tabletka na wywołanie @. Potem w kolejnym cyklu brać od 16 do 25 dc, co mnie może uchroni przed kolejną biochemiczną....Mam też wrocic do łykania bromergonu 1/2 tabletki na noc.

To by było na tyle w kwietniu :( Powodzenia dla Was :*

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na prawdę kwiecień mał być taki piękny, a tu taka lipa :/

Za wszystkie dziewczyny które testują w maju trzymam mocno kciuki <3

no i za te pozostałe które jeszcze oczekują kwietniowego testowania trzymam podwójnie kciuki <3 <3 niech chociaż remis będzie :)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 40 dc i podobno 7dpo....także czekamy jeszcze tydzień i jestem za bliźniaczkami :) niech się wyrówna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 12:58

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę że może jestem 2 dpo a wtedy owulka była by w 25 dc. trochę długi ten cykl, ale oby ta owulacja tylko była a nie ...

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A jak u Ciebie z progiem po ovu? W porzadku?
    Progesteron? O to chodzi?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Progesteron? O to chodzi?

tak napewno o to :) badalas progesteron po owulacji?

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ