X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Hej pomożecie zweryfikować dzisiejszy progesteron i estradiol ? 7dpo.
    https://zapodaj.net/d7cb14a4642be.jpg.html

Pokłuli mnie dzisiaj nieźle.. dopiero za piątym wbiciem się...zawsze mają problem, mam cienkie żyły...Ale dzisiaj już przegięcie . W końcu udało się z prawej dłoni..A niby wbijali się w zyle, ale nie leciało.. chyba z pół h tam spędziłam, nawet druga kobietę z recepcji wzywali do pomocy...nie wiem co będzie jak będę w ciąży i tak często wtedy trzeba chodzić..
    Progesteron bardzo ładny, ale z progesteronu nie da się wyczytać ciąży.

Pijesz wodę przed badaniem? Może wtedy byłoby łatwiej.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Tajka a byłaś na monitoringu po pęknięciu pęcherzyka?
    Tak byłam, ale obraz lewego jajnika był zatarty, więc dokładnie nie można było zobaczyć, ale możliwe że był jakiś pecherzyk. Z kolei jak byłam chyba 4dpo to nic nie było już widać, więc nie wiem co z cialkiem żółtym się stało. Dziwny ten cykl

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Patrzcie co moja siostra zamówiła moim rodzicom :D
    https://hypemeapp.co/video/IhCM5ybG
    Ale super:D jakmlubia, to super pomysł:) nie wiedziałam nawet że jest taka opcja:p

madziulix3 lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Progesteron bardzo ładny, ale z progesteronu nie da się wyczytać ciąży.

Pijesz wodę przed badaniem? Może wtedy byłoby łatwiej.
    No właśnie...więc czekam na sobotę.."czekając na sobotę.. " jest taki film czy dokument chyba :D

Piłam, ale niewiele, może szklankę niecałą.

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Spójrz na mój wykres. Nigdy tyle 🐝na raz nie było A się udało 😊
    Faktycznie Julik, bzykando było jak u nas praktycznie. Mój w ostatni dzień mówił, że wystrzelał się z całej amunicji:p

Mowe, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ale super:D jakmlubia, to super pomysł:) nie wiedziałam nawet że jest taka opcja:p

Są różne gwiazdy i można zamawiać co się chce 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Faktycznie Julik, bzykando było jak u nas praktycznie. Mój w ostatni dzień mówił, że wystrzelał się z całej amunicji:p

Ja spróbuje w tym cyklu dać radę tyle :D kiedyś to mogliśmy cały czas a teraz się nie chce hah. 😅

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Patrzcie co moja siostra zamówiła moim rodzicom :D
    https://hypemeapp.co/video/IhCM5ybG
    Zajebiste!!

madziulix3 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Są różne gwiazdy i można zamawiać co się chce 😀
    Muszę sprawdzić czy można u IGO z Bass Astral ❤❤❤❤❤❤ przy porodzie bym sobie go słuchała. Kocham miłością Patologiczną :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja spróbuje w tym cyklu dać radę tyle :D kiedyś to mogliśmy cały czas a teraz się nie chce hah. 😅
    U nas nigdy w tym temacie szału nie było. 2 Max 3 dni pod rząd A później tydzień przerwy, więc teraz chłopa zajechałam, od tamtego czasu tylko jeden bzyk był.

W ogóle tak mnie boli brzuch :( boję się, że jutro @ przyjdzie :(

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Muszę sprawdzić czy można u IGO z Bass Astral ❤❤❤❤❤❤ przy porodzie bym sobie go słuchała. Kocham miłością Patologiczną :D

Musisz sobie sprawdzać co jakiś czas bo to nowa strona i co chwile ktoś nowy dochodzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    U nas nigdy w tym temacie szału nie było. 2 Max 3 dni pod rząd A później tydzień przerwy, więc teraz chłopa zajechałam, od tamtego czasu tylko jeden bzyk był.

Co Ty, nic nie przyjdzie :P może to głowa już tak działa, ze wiesz ze jutro powinnaś dostać i już coś podświadomie się dzieje 😛

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta niestety ten lekarz nie ma konsultacji online. To pracoholik, jak trzeba do o 23 przyjmie pacjentkę... A na SMS wczoraj odpisywał w kilka sekund... Szalony typ.

W kwestii Twoich wyników to prolaktyna jest na pewno za wysoką, kup sobie Niepokalanka i zacznij stosować, może on wystarczy, chociaż Twoje poronienia mogły Właśnie być powodem wysokiej prolaktyny. Ona wtedy idzie do góry i ciągnie w dół progesteron. Może sama zasugeruj to lekarzowi, czasami na nich trzeba wymusić niektóre rzeczy.
    To LH i FSH trochę wysokie choć stosunek dobry..Ja przy takim wyniku pokusilabym się o AMH przy następnych badaniach, choć wiem że jego zasadność jest wątpliwa.

Edyciak lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Edyta niestety ten lekarz nie ma konsultacji online. To pracoholik, jak trzeba do o 23 przyjmie pacjentkę... A na SMS wczoraj odpisywał w kilka sekund... Szalony typ.

W kwestii Twoich wyników to prolaktyna jest na pewno za wysoką, kup sobie Niepokalanka i zacznij stosować, może on wystarczy, chociaż Twoje poronienia mogły Właśnie być powodem wysokiej prolaktyny. Ona wtedy idzie do góry i ciągnie w dół progesteron. Może sama zasugeruj to lekarzowi, czasami na nich trzeba wymusić niektóre rzeczy.
    To LH i FSH trochę wysokie choć stosunek dobry..Ja przy takim wyniku pokusilabym się o AMH przy następnych badaniach, choć wiem że jego zasadność jest wątpliwa.
    Dzięki za podpowiedzi...
    Podpowiedz mi proszę, jest możliwość konsultacji online u dra Gawrysia z Wrocławia. Któraś dziewczyna tutaj pisała. Wysyła mu się wyniki i on potem odpisuje, jak trzeba, to i receptę wypisze. Miałam do niego napisać na koniec cyklu, jak wszystko zbadam. Czy jest sens teraz do niego napisać? Wcześniej prolaktynę miałam 29

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakBardzoCiebieChcę wrote:
    ja nie wiem jak można przy rodzinnych spotkaniach non stop kogoś gnębić o dziecko 🤦‍♀️ Nie wiem ile ktoś musi mieć w sobie nietaktu zadając takie pytania. Przecież bardzo często jest to spowodowane problemem z zajściem w ciąże a nie „wygoda” przyszłych rodziców...
    Myślę, że to osoby właśnie nie zdają sobie z tego sprawy, szczególnie jak są ze starszego pokolenia. Kiedyś tak było, że ludzie się rozmnażali jak króliki, że jak ktoś sobie postanowił, że zajdzie w ciążę to w niej był. Teraz często jest to ciężka droga.

Anet.kaa wrote:
    Ja w obu ciążach tak miałam, że dzień przed @ bolał mnie brzuch właśnie okresowo. Byłam pewna, że będzie @ i spałam w podpasce. Na drugi dzień przechodziło.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Hej pomożecie zweryfikować dzisiejszy progesteron i estradiol ? 7dpo.
    https://zapodaj.net/d7cb14a4642be.jpg.html

Pokłuli mnie dzisiaj nieźle.. dopiero za piątym wbiciem się...zawsze mają problem, mam cienkie żyły...Ale dzisiaj już przegięcie . W końcu udało się z prawej dłoni..A niby wbijali się w zyle, ale nie leciało.. chyba z pół h tam spędziłam, nawet druga kobietę z recepcji wzywali do pomocy...nie wiem co będzie jak będę w ciąży i tak często wtedy trzeba chodzić..
    Progesteron 18,5 ng/ml , więc ekstra . Estradiol 263pg/ml , więc też ekstra bo po owu powinno byc powyzej 180 ;) takze wyniki masz super :)

Kitka_87, Tajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po piku, sprawdzę jeszcze wieczorem, ale czuję, że dziś owulacja będzie i będą 🐝🐝🐝

https://zapodaj.net/ec2c5da2ecd28.jpg.html

🌷😊🌷

Tajka, kic83, OdpuszczonaNona, Lalia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    U mnie już po piku, sprawdzę jeszcze wieczorem, ale czuję, że dziś owulacja będzie i będą 🐝🐝🐝

https://zapodaj.net/ec2c5da2ecd28.jpg.html

🌷😊🌷

Już niedużo brakuje, dawaj maraton jak Anetka ✊🏻💋

Anet.kaa, Kitka_87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

My dzisiaj zakończyliśmy bzyki staraniowe(był maraton). Za Waszymi radami mówiłam dzisiaj do mojej komóreczki, że jej braciszek już na nią czeka 😊 także jest już być może po łączeniu się z plemniczkiem i mknie do swojego mieszkanka na kolejne 9 msc 😍 wiem to nie ma innej opcji!

Anet.kaa, Annie1981, Lalia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ale to chyba tak nie można interpretowac? Jakbym była w ciąży, to powinnam mieć w takich normach chyba ? Ale ten wynik raczej o ciąży nie świadczy? Nie wiem, głupieje..
    Ale kojarzę że już miałam coś ok 60-80 i w ciąży nie jestem.
    To pewnie potwierdza tylko, że była owulacja ?

Ani owulacji nie potwierdza w 100%, a już tym bardziej ciąży.

Ja miałam swego czasu proga 27,4 i skończyło się to badanie @.

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ