Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Dziewczyny a czy typowo na zwiększenie śluzu płodnego coś polecacie? Biorę wiesiołka już 4 cykl i zero efektów. Będziemy też próbowac z żelem.
Czy jest ktoś kto z Was nie obserwował śluzu płodnego a mimo to udało się zająć w ciążę ?
Bardzo mnie martwi brak śluzu a nie chciałabym teraz tłuc się po lekarzach, z wiadomych przyczyn. -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Tak, wiem że można przedawkować. Czytałam Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologów
i Położników i oni zalecają 800ug przy obniżonej aktywności MTHFR.
https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym
Tajka. My żel stosujemy tylko na penisa.
Tylko, że wszystko zależy też czy mamy homo czy hetero i który z poliformizów konkretnie. Między nimi jest różnica. Nie ma takich powszechnych informacji na ten temat, ale na stronie zespoldowna można sporo poczytać na ten temat. Jest dokładnie opisane jak to działa lub jak nie działa. -
Miłej niedzieli dziewczyny! U mnie bez zmian, więc siedzę i Was podczytuje po cichu. Dzis sobie poogladalam wykresy zaciążone przy późnej owulacji i długim cyklu i mi lepiej. To tak w ramach wizualizacji i terapii bo juz zaczęłam fixowac, że jak zwykle u mnie nic nie gra, nie może być tak jak u innych - normalnie. Ale szybko się doprowadziłam do pionu: "myśl pozytywnie pipko!!".
Na prawde, polecam Wam od czasu do czasu sobie pooglądać. Niektóre cykle wg obserwacji stracone, a jednak z dwukreskowym happyendem. 🍀
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Dziewczyny a czy typowo na zwiększenie śluzu płodnego coś polecacie? Biorę wiesiołka już 4 cykl i zero efektów. Będziemy też próbowac z żelem.
Czy jest ktoś kto z Was nie obserwował śluzu płodnego a mimo to udało się zająć w ciążę ?
Bardzo mnie martwi brak śluzu a nie chciałabym teraz tłuc się po lekarzach, z wiadomych przyczyn.
Ja Wiesiołka brałam też kilka cykli i wg mnie bez zmian. U mnie śluz typowo wodnisty - czyli efekt mokrych gaci 😁 Ale rozciągliwego śluzu brak. Aczkolwiek to, że nie ma go na zewnątrz nie znaczy, że nie ma go w szyjce macicy.
Ja w tym cyklu jakoś 5 dni piłam ACc Optima raz dziennie, ale dalej wodnisty. Przestałam się tym jednak przejmować 😊Susanne lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Staram się wypijać 1,5 litra dziennie
Teraz to picie troche zaniedbalam i ze sluzem słabiej. Wiem, że dziewczyny polecaly wiesiolka i siemie lniane, skoro wiesiolek nie działa, to moze to drugie? Jeżeli chodzi o pomoc bardziej farmakologiczna, to niestety nie wiem, może któraś z dziewczyn cos poradziZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Staram się wypijać 1,5 litra dziennie
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Nie mam pewności 💯 czy mam go głęboko. Wiem na pewno,że nie ma widocznego, namacalnego tak abym mogła sprawdzić i tym się sugeruje, że nie mam go wcale lub mam ale za mało.
Czy ginekolog podczas zwykłego badania jest w stanie stwierdzić ,czy mamy śluz płodny dobrej jakości i w wystarczające ilości ?ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, w takim razie nie ma wyjścia, w kwietniu zachodzimy wszystkie 😁🤩
A co do wiesiołka, ja zaczęłam brać go chyba od grudnia, 2x2 i było bez szału, a gdzieś od marca zmieniłam trochę i brałam rano 2 i na wieczór 4 i ten i poprzedni cykl śluz jak marzenie 👌😎Susanne, Magdalena 😀, Joan lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, w takim razie nie ma wyjścia, w kwietniu zachodzimy wszystkie 😁🤩
A co do wiesiołka, ja zaczęłam brać go chyba od grudnia, 2x2 i było bez szału, a gdzieś od marca zmieniłam trochę i brałam rano 2 i na wieczór 4 i ten i poprzedni cykl śluz jak marzenie 👌😎Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Edyciak wrote:No to trochę mało, niestety. Mam też z tym problem. Nie mam nawyku picia wody. A wyobraźcie sobie, że do samej wymiany tlenowej nasze płuca potrzebują 2 litry wody na dobę. Także te zalecenia 2 litrów wody dziennie można włożyć między bajki, bo potrzebujemy wody znacznie więcej..
ZielonaHerbata, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:Mi wyznacza termin 31.12.2020❤❤ piękna data, chceeem!!
Czytam Was ale jakoś nie mam weny pisać, czekam codziennie na Wasze bety i II kreski, ja swoje II krechy wstawie 20-tego❤
Nie przyszly mi te owulaki, troche szkoda, ale to nic, 🐝🐝 są codziennie, na dwa razy dziennie nie wychodzi bo sie wieczorem nie chce. Ale od tygodnia codziennie...nie widze inaczej tylko ciążunia 😁Susanne, TakBardzoCiebieChcę, Kitka_87, SzalonaOna, Lalia, Koteczka82, Nynka, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ja chcę do was dołączyć. 😂 Dziś u mnie 9dc, więc akurat w Święta mogę wysiadywać jajo. 😂😂
Edyciak czy mogę do Was dołączyć ? 🙈 U mnie dzisiaj 10 dc wiec powoli szykujemy się do działania 🔥🐝 Żeby święta Bożego Narodzenia przywitać w większym gronie 🤰❤️Edyciak, Lalia, Koteczka82, Kitka_87, Evelle28 lubią tę wiadomość
Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
ZielonaHerbata wrote:Susanne zgadzam się z Tobą ja wciągam dużo zup, dużo zielonej herbaty i dużo owoców. Więc to wszytsko to dodatkowa porcja wody. Poza tym tak jak mówisz zapotrzebowania na wodę to też kwestie indywidualne.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny coś za dużo czerwieni w tym miesiącu, najwyższy czas zmienić kolor na zielony. 🍀
Przykro mi w każdym przypadku z powodu tego, ze pojawiła się @ (przeżywam to tak samo jak każda z Was co miesiąc) ale jesteśmy silne i nie możemy się poddawać ani wątpić w to „ze jeszcze będzie dobrze, będzie pięknie” 🍀🤰❤️ Mocno trzymam za nas wszystkie kciuki ✊✊✊ i głęboko wierze w to ze każda z nas zobaczy upragnione II kreski.Lalia, eszanka, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość
Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
Cześć dziewczyny.
Czy będzie tutaj ktoś komu w marcu się nie udało i dalej będzie walczyć?
Jestem ta dziewczyną, której krążyło tu zdj testu, dodala je Anetka, (której na szczęście się udalo) ! i ta nieszczęsna beta który była negatywna.
Jeśli nie pamiętacie to się przypomnę to powiem ktorko o mnie
Wykryto u mnie hiperprolaktynemie czynnościowa, staram się nie za długo. Pierwszy cykl z bromkiem i niestety się nie udało 😥 wczoraj przyszła miesiączka... Bardzo obfita i mam sporo skrzepow tylko, że u mnie to trochę inna bajka, bo ja nie mam krzepliwosci krwi. Więc obfite mieisaczki że skrzepami to normalne.
Mogę dopisać się do grupy? Kto się stara w kwietniu z nową siła?? 💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 14:09
Lalia, Koteczka82, Morwa, Mowe, AsiaKK, Kitka_87, Dzudi, luthienn, SzalonaOna, ladySiSi, Magdalena 😀 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1