X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 12:01

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny a czy typowo na zwiększenie śluzu płodnego coś polecacie? Biorę wiesiołka już 4 cykl i zero efektów. Będziemy też próbowac z żelem.

Czy jest ktoś kto z Was nie obserwował śluzu płodnego a mimo to udało się zająć w ciążę ? ;)

Bardzo mnie martwi brak śluzu a nie chciałabym teraz tłuc się po lekarzach, z wiadomych przyczyn.
    A skąd wiesz, że nie masz? Może masz głęboko przy szyjce. Ja mam suchość pochwy, ale nie wiem, czy to jest to samo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak, wiem że można przedawkować. Czytałam Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologów
    i Położników i oni zalecają 800ug przy obniżonej aktywności MTHFR.

https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym

Tajka. My żel stosujemy tylko na penisa.

Tylko, że wszystko zależy też czy mamy homo czy hetero i który z poliformizów konkretnie. Między nimi jest różnica. Nie ma takich powszechnych informacji na ten temat, ale na stronie zespoldowna można sporo poczytać na ten temat. Jest dokładnie opisane jak to działa lub jak nie działa.

• Susanne Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny! U mnie bez zmian, więc siedzę i Was podczytuje po cichu. Dzis sobie poogladalam wykresy zaciążone przy późnej owulacji i długim cyklu i mi lepiej. To tak w ramach wizualizacji i terapii :D bo juz zaczęłam fixowac, że jak zwykle u mnie nic nie gra, nie może być tak jak u innych - normalnie. Ale szybko się doprowadziłam do pionu: "myśl pozytywnie pipko!!".
    Na prawde, polecam Wam od czasu do czasu sobie pooglądać. Niektóre cykle wg obserwacji stracone, a jednak z dwukreskowym happyendem. 🍀

Lalia lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny a czy typowo na zwiększenie śluzu płodnego coś polecacie? Biorę wiesiołka już 4 cykl i zero efektów. Będziemy też próbowac z żelem.

Czy jest ktoś kto z Was nie obserwował śluzu płodnego a mimo to udało się zająć w ciążę ? ;)

Bardzo mnie martwi brak śluzu a nie chciałabym teraz tłuc się po lekarzach, z wiadomych przyczyn.

Ja Wiesiołka brałam też kilka cykli i wg mnie bez zmian. U mnie śluz typowo wodnisty - czyli efekt mokrych gaci 😁 Ale rozciągliwego śluzu brak. Aczkolwiek to, że nie ma go na zewnątrz nie znaczy, że nie ma go w szyjce macicy.

Ja w tym cyklu jakoś 5 dni piłam ACc Optima raz dziennie, ale dalej wodnisty. Przestałam się tym jednak przejmować 😊

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Staram się wypijać 1,5 litra dziennie :)
    No to całkiem w porządku (w zależności jaka masz masę ciala). Pytam, bo ja zauważyłam znaczną różnicę w ilości śluzu w stosunku do pitej wody.
    Teraz to picie troche zaniedbalam i ze sluzem słabiej. Wiem, że dziewczyny polecaly wiesiolka i siemie lniane, skoro wiesiolek nie działa, to moze to drugie? Jeżeli chodzi o pomoc bardziej farmakologiczna, to niestety nie wiem, może któraś z dziewczyn cos poradzi :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/brak-sluzu-plodnego-przyczyny-i-sposoby-na-zwiekszenie-ilosci-sluzu,36.html#76

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Staram się wypijać 1,5 litra dziennie :)
    No to trochę mało, niestety. Mam też z tym problem. Nie mam nawyku picia wody. A wyobraźcie sobie, że do samej wymiany tlenowej nasze płuca potrzebują 2 litry wody na dobę. Także te zalecenia 2 litrów wody dziennie można włożyć między bajki, bo potrzebujemy wody znacznie więcej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nie mam pewności 💯 czy mam go głęboko. Wiem na pewno,że nie ma widocznego, namacalnego tak abym mogła sprawdzić :) i tym się sugeruje, że nie mam go wcale lub mam ale za mało.
    Czy ginekolog podczas zwykłego badania jest w stanie stwierdzić ,czy mamy śluz płodny dobrej jakości i w wystarczające ilości ?
    Tak, jeśli udasz się na wizytę w okolicach owulacji, to go może sprawdzić. Ja u gina zawsze mam śluz ok. Załóż ciemną bieliznę i nie zakładaj wkładki, wtedy najłatwiej zaobserwować śluz.

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam ponownie test, bety nie robiłam i czysta biel. Więc test bobo mnie oszukał. Był cień cienia a dzis nie ma nic. Więc ja go już nie kupię 😃😀. Miłego dnia dziewczyny.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w takim razie nie ma wyjścia, w kwietniu zachodzimy wszystkie 😁🤩

A co do wiesiołka, ja zaczęłam brać go chyba od grudnia, 2x2 i było bez szału, a gdzieś od marca zmieniłam trochę i brałam rano 2 i na wieczór 4 i ten i poprzedni cykl śluz jak marzenie 👌😎

Susanne, Magdalena 😀, Joan lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, w takim razie nie ma wyjścia, w kwietniu zachodzimy wszystkie 😁🤩

A co do wiesiołka, ja zaczęłam brać go chyba od grudnia, 2x2 i było bez szału, a gdzieś od marca zmieniłam trochę i brałam rano 2 i na wieczór 4 i ten i poprzedni cykl śluz jak marzenie 👌😎
    U mnie Wiesiołek powoduje ze jest tego sluzu duzo ale bardziej wodnisty. Bliżej owu mam tak ze wyleci sporo rozciągliwego i tyle by z niego było. Tak miałam w poprzednim cyklu.. A tym rozciągliwy jest ale przy szyjce..

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    No to trochę mało, niestety. Mam też z tym problem. Nie mam nawyku picia wody. A wyobraźcie sobie, że do samej wymiany tlenowej nasze płuca potrzebują 2 litry wody na dobę. Także te zalecenia 2 litrów wody dziennie można włożyć między bajki, bo potrzebujemy wody znacznie więcej..
    Trzeba pamiętać, że woda jest też w innych produktach, warzywach, owocach itd. Mysle, że tez trzeba uważać w drugą stronę. Zapotrzebowanie na wodę jest indywidualne i zależy od wielu czynników, m.in. masy ciała, aktywności fizycznej, utraty wody itd. Zgadzam się, że statystycznie pijemy jej za mało i warto na to zwrócić uwagę.

ZielonaHerbata, Annie1981 lubią tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9df9hix7ly771.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Mi wyznacza termin 31.12.2020❤❤ piękna data, chceeem!!

Czytam Was ale jakoś nie mam weny pisać, czekam codziennie na Wasze bety i II kreski, ja swoje II krechy wstawie 20-tego❤

Nie przyszly mi te owulaki, troche szkoda, ale to nic, 🐝🐝 są codziennie, na dwa razy dziennie nie wychodzi bo sie wieczorem nie chce. Ale od tygodnia codziennie...nie widze inaczej tylko ciążunia 😁
    Moja koleżanka urodziła w Sylwestra. Na Facebooku wrzuciłam tekst " a wy co robiliście w Sylwestra?" I dodała zdjęcie swojego nowonarodzonego dzidziusia:)

Susanne, TakBardzoCiebieChcę, Kitka_87, SzalonaOna, Lalia, Koteczka82, Nynka, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja chcę do was dołączyć. 😂 Dziś u mnie 9dc, więc akurat w Święta mogę wysiadywać jajo. 😂😂

Edyciak czy mogę do Was dołączyć ? 🙈 U mnie dzisiaj 10 dc wiec powoli szykujemy się do działania 🔥🐝 Żeby święta Bożego Narodzenia przywitać w większym gronie 🤰❤️

Edyciak, Lalia, Koteczka82, Kitka_87, Evelle28 lubią tę wiadomość

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Susanne zgadzam się z Tobą :) ja wciągam dużo zup, dużo zielonej herbaty i dużo owoców. Więc to wszytsko to dodatkowa porcja wody. Poza tym tak jak mówisz zapotrzebowania na wodę to też kwestie indywidualne.
    Z tą zieloną herbatą to uważaj. Podczas starań nie jest zalecana a tym bardziej w nadmiarze ;)

• TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś za dużo czerwieni w tym miesiącu, najwyższy czas zmienić kolor na zielony. 🍀
    Przykro mi w każdym przypadku z powodu tego, ze pojawiła się @ (przeżywam to tak samo jak każda z Was co miesiąc) ale jesteśmy silne i nie możemy się poddawać ani wątpić w to „ze jeszcze będzie dobrze, będzie pięknie” 🍀🤰❤️ Mocno trzymam za nas wszystkie kciuki ✊✊✊ i głęboko wierze w to ze każda z nas zobaczy upragnione II kreski.

Lalia, eszanka, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy będzie tutaj ktoś komu w marcu się nie udało i dalej będzie walczyć?
    Jestem ta dziewczyną, której krążyło tu zdj testu, dodala je Anetka, (której na szczęście się udalo) ! :) i ta nieszczęsna beta który była negatywna.

Jeśli nie pamiętacie to się przypomnę to powiem ktorko o mnie :)
    Wykryto u mnie hiperprolaktynemie czynnościowa, staram się nie za długo. Pierwszy cykl z bromkiem i niestety się nie udało 😥 wczoraj przyszła miesiączka... Bardzo obfita i mam sporo skrzepow tylko, że u mnie to trochę inna bajka, bo ja nie mam krzepliwosci krwi. Więc obfite mieisaczki że skrzepami to normalne.
    Mogę dopisać się do grupy? Kto się stara w kwietniu z nową siła?? 💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 14:09

Lalia, Koteczka82, Morwa, Mowe, AsiaKK, Kitka_87, Dzudi, luthienn, SzalonaOna, ladySiSi, Magdalena 😀 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ