Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Za późno
je najlepiej jest robić w 2dc najpóźniej w 3
później fsh rośnie i to zaburza obraz . Stosunkiem się nie przejmuj . Tak jak Kitka pisała jest on zmienny. Ja miałam i taki co sugerował niewydolność przysadki i taki co sugerował pcos . Nie wkręcaj sobie niczego i nie czytaj internetow
Ahhh... Stresuję się troszkę tym moim lh 😥 a wizyta dopiero za tydzień"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Teraz czytam na internecie, że to oznaka, że jajniki wygasają po mału.. To moje lh. Czy da się to jakoś zbic w ogóle lekami?
Kochana, nie czytaj takich rzeczy, jednorazowy wynik nic nie wnosi.
Ja miałam takie LH kilka miesięcy temu, a jak badałam później to mam takie jak w stopce.
Spokojnie 😊 -
Co do częstotliwości seksu, to chyba co lekarz/co przypadek to jakaś racja
Mój ginekolog mówił, o współżyciu co drugi dzień od zakończenia miesiączki do terminu kolejnej miesiączki, z tego względu, że to najbardziej zmniejsza ryzyko przegapienia owulacji. A i jeszcze powiedział coś takiego, że dla plemników dużo ważniejsza jest systematyczność niż duża częstotliwość, że lepiej np. co drugi dzień przez cały tydzień niż trzy razy w dniu owulacji.
My się staramy teraz 11 cykl, zawsze trafialiśmy jakoś w okolice owulacji, albo 2 dni przed, albo w dniu, albo po, ale to było trochę na ślepo, bo ja mniej więcej widziałam po poprzednich wykresach w jakich dniach cyklu były skoki temp i kiedy mnie więcej może być owulacja (najczęściej między 12 a 15 dc, jak widać, duża rozbieżność). Ale się nie udawało.
W tym cyklu, postanowiliśmy, że spróbujemy po prostu w tym przedziale mniej więcej kiedy zazwyczaj wypada owu, mój raczej nie jest z tych co chce kilka razy dziennie parę dni pod rząd, więc jakoś tak wyszło, naturalnie, że co drugi dzieńale to nie było na zasadzie: "jest owulacja!" tylko to robiliśmy w dużej mierze dla przyjemności
nawet jak popatrzycie na mój wykres, to w sumie w dniu owulacji bzyku nie było i jakoś mi to strasznie nie przeszkadza, o dziwo, zobaczymy co będzie
A w innym temacie, mój mąż ma dzisiaj popołudniową zmianę, więc do wieczora jestem sama i postanowiłam, że to dzień dla mniemamy już wysprzątane prawie całe mieszkanie, zostało wyszorować fronty w kuchni, więc zaraz robię kawkę, biorę książkę i uciekam na balkon wygrzewać się na słoneczku
Evelle28, Susanne, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Natisz wrote:Dzięki kochana.. Mam takie ebook i tam jest napisane, że lepiej badać w 3,4 dniu cyklu.
Ahhh... Stresuję się troszkę tym moim lh 😥 a wizyta dopiero za tydzieńA LH się nie przejmuj
-
Kitka_87 wrote:Kochana, nie czytaj takich rzeczy, jednorazowy wynik nic nie wnosi.
Ja miałam takie LH kilka miesięcy temu, a jak badałam później to mam takie jak w stopce.
Spokojnie 😊Kitka_87 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziewczyny pytanie - bliska mi osoba straciła wczoraj ciążę w 24 tygodniu. Mieszkają we Wrocławiu - chcą zbadać dziecko. Czy wiecie, w której placówce można zrobić? I czy jakieś badania może zrobić mama? Takie, które można zrobić tylko od razu po stracie? A jeśli nie znacie namiarów na miejsce - może wiecie jakie badania?
-
A ja właśnie sobie wyszłam na podwórek i sobie pomyślałam za rok będę o tej porze śmigać z wózkiem 😁
Julik, ladySiSi, Zyzia, Nynka, Susanne, Lalia, Kitka_87, eszanka lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Morwa wrote:Wiele zależy od tego jak długie masz cykle. Bo od tego jest zależne kiedy fsh rusza z kopyta z produkcją. Dlatego najbezpieczniej jest badać w 2-3dc. Tak samo jak AMH , w wielu źródłach znajdziesz info, że dc nie jest ważny przy tym badaniu a to też nie prawda. AMH jak się chce je zbadać poprawnie to trzeba to zrobić w 2-3 dc i do godziny 10 rano. Zanim wejdzie się w to badanie powinno się zbadać poziom Wit D, bo często jest tak ,ze silny niedobór Wit D będzie wypływał niekorzystnie na wynik AMH. W takim przypadku wcześniej trzeba uzupełnić niedoboru Wit D i dopiero pomyśleć o badaniu AMH
A LH się nie przejmuj
Jej kochana, dziękuje za wyczerpującą odp. Ja właśnie mam krótkie cykle. 27 dni lub 25.mam cykle naprzemiennie i właśnie ten cykl, w którym badalam ten hormony jest tym krótszym czyli 25 dniwięc pewnie dlatego taki wynik.
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Morwa wrote:Wiele zależy od tego jak długie masz cykle. Bo od tego jest zależne kiedy fsh rusza z kopyta z produkcją. Dlatego najbezpieczniej jest badać w 2-3dc. Tak samo jak AMH , w wielu źródłach znajdziesz info, że dc nie jest ważny przy tym badaniu a to też nie prawda. AMH jak się chce je zbadać poprawnie to trzeba to zrobić w 2-3 dc i do godziny 10 rano. Zanim wejdzie się w to badanie powinno się zbadać poziom Wit D, bo często jest tak ,ze silny niedobór Wit D będzie wypływał niekorzystnie na wynik AMH. W takim przypadku wcześniej trzeba uzupełnić niedoboru Wit D i dopiero pomyśleć o badaniu AMH
A LH się nie przejmuj
Jeszcze dodam, że właśnie miałam nisko d3. Miałam na pograniczu normy i teraz ostro suplementuje. Mocny lek mamMorwa lubi tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
U mnie dupa. Pozytywny owulak a owulki chyba brak. Tzn czulam wczoraj ze mogla byc ale z moich temperatur niewiele odczytam bo przez moja prace i nocne zmiany ciezko z mierzeniem temperatury. Robie to nadal ale nie sugeruje sie w 100% nią. Zalamana jestem03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
ZielonaHerbata wrote:Dzięki, z chęcią poczytam
Właśnie z moich obserwacji widze, że zdecydowana większość bardzo skupia się na testach owulacyjnych. I wydaje mi się, ze to nie jest do końca dobre, bo człowiek podchodzi wtedy zadaniowo i wie, że to teraz i musi się udać. Poza tym takie testy też nie dają nigdy 100% pewności więc coraz bardziej przychylam się do sexu co dwa dni oraz standardowo do spontanicznych zbliżeń wtedy kiedy jest ochota
Jestem za. Popatrzcie na zwierzęta. One nie liczą dni płodnych, słuchają organizmu i za każdym razem im się udajeZielonaHerbata lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyszona wrote:Dziewczyny pytanie - bliska mi osoba straciła wczoraj ciążę w 24 tygodniu. Mieszkają we Wrocławiu - chcą zbadać dziecko. Czy wiecie, w której placówce można zrobić? I czy jakieś badania może zrobić mama? Takie, które można zrobić tylko od razu po stracie? A jeśli nie znacie namiarów na miejsce - może wiecie jakie badania?
szona lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Nona Twoja twarda ręka chyba dla każdego niosła podobne odczucia wobec Twojej osoby😁 ja Cie nie to, że nie lubiłam ale draznila mnie Twoja "brutalność" 😂
A ja właśnie cenię bardzo takie podejście jak to nazwałaś "brutalności". Potrzebna jest taka osoba co się nie będzie cackać. Nie miziać i nie głaskać.
Ja od początku Nona bardzo Cię polubiłam. Bardzo sobie cenię takie konkretne osobyOd razu też widać jakie masz wielkie i dobre serce.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Edyciak czemu masz przeczucie ze zajdziesz w ciążę wtedy kiedy ja?
Zaciekawił mnie komentarz do mojego wykresuMama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Joan wrote:A ja właśnie cenię bardzo takie podejście jak to nazwałaś "brutalności". Potrzebna jest taka osoba co się nie będzie cackać. Nie miziać i nie głaskać.
Ja od początku Nona bardzo Cię polubiłam. Bardzo sobie cenię takie konkretne osobyOd razu też widać jakie masz wielkie i dobre serce.
Joan, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ladySiSi wrote:Jestem za. Popatrzcie na zwierzęta. One nie liczą dni płodnych, słuchają organizmu i za każdym razem im się udaje
Joan, Lalia, Annie1981 lubią tę wiadomość