X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja chyba coraz mniej czasami... A teraz jeszcze nic nie możemy zrobić... Póki ta epidemia nie minie... Mój mąż nadal wierzy mimo wszystko, bierze różne witaminy, sam tego pilnuje, ja już przestałam przypominać mu o witaminach tak jak na początku..
    Hej , my w podobnej sytuacji
    Pleminikow zero nawet po odwirowaniu ale przyczyną jest chyba wysoka homocysteina , u nas fsh zero
    Mąż bierze leki na zbicie homocysteiny ale ani ją zbadać ani nasienia . Dziś u mnie test owu pozytywny, ale pewnie i tak nic z tego 😪

• Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja chyba coraz mniej czasami... A teraz jeszcze nic nie możemy zrobić... Póki ta epidemia nie minie... Mój mąż nadal wierzy mimo wszystko, bierze różne witaminy, sam tego pilnuje, ja już przestałam przypominać mu o witaminach tak jak na początku..
    Każda ma takie dni. Ja staram się naprawdę krótko, bo dopiero kilka cykli, a czasmi sama mam dość i zastanawiam się czy to co robię ma sens.. Przychodzi w cyklu zawsze jakiś taki smutny dzień kiedy człowiek ma dość. Wysyłam dużo pozytywnej energii ✊❤️

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    No chyba, że faktycznie zbadałam te hormony trochę za późno, bo ten cykl będzie 25 dniowy, a zbadałam je w 4 dniu. Szczerze to nigdy nie czułam takiej pracy jajników jak teraz.. Półtora miesiąca na bromku i czuję jak pracują 😅
    ja po bromergonie nie mogłam oddychać, uzależniona od kropli do nosa 🙄 biorę teraz dostinex ale ćwiartka raz na tydzień to u mnie za mało, mam trochę ponad górna granice

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No już dawno was nie czytałam, ale z pierwsza, strona jestem na bieżąco 😘😘😘 wszystkim wam kibicuje bardzo 😘😘😘 u nas niestety dobrych wieści nie ma ☹️ wyszedł nieprawidłowy kariotyp u mojego męża, dodatkowy hromosom x... Zespół klinefeltera... Po przeczytaniu internetu jest raczej znikoma szansa na dziecko. Miło, że o mnie jeszcze pamietacie 😊😘😘😘❤️💋
    O kurczę, i dopiero teraz to wyszło? Żadnych objawów nie miał widocznych? Raz w życiu widziałam człowieka z tym zespołem i od razu było widać, że facet ma kobiece kształty i delikatną barwę głosu... I był niskiego wzrostu. To kurde, nieciekawa sytuacja w kwestii oczekiwania potomstwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: Chce zbadać lh, fsh i estradiol, w 2dc najlepiej tak? Tylko że mam ten problem , że mój okres.poprzedza kilka dni plamień i teraz pytanie kiedy zrobić te badania ? Czy jak już się zacznie takie krwawienie miesiaczkowe ? Czy w liczyć od początku plamień?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Ubichinon Swanson
    Ubihinol ;) swanson ma ubichinol , nie ubichinon ;) ale również polecam tak samo jak Nona :)

• kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:

Justyna
    bardzo ciepło o Was myślę, pamiętam i kibicuje.
    Wierzę, że cuda się zdarzają i Wam się uda!

ania14 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • ania14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja stopery nad ranem wkładam, żeby córki nie słyszeć :)
    widzę że masz córkę z 2015 a tetaz synuś, tez mamy córkę z 2015 a synuś w tym roku byłby spełniem marzeń 😪

Dziewczyny które zaciążyły jak to jest z tym wyluzowaniem? Udało się mimo myślenia cały czas o tym ?

• Natisz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja po bromergonie nie mogłam oddychać, uzależniona od kropli do nosa 🙄 biorę teraz dostinex ale ćwiartka raz na tydzień to u mnie za mało, mam trochę ponad górna granice
    Ja nie mam problemu. Dobrze reaguje na ten lekna szczęście 😊

ania14 lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz a Ty kiedy testujesz ?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:29

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Natisz a Ty kiedy testujesz ?
    Ja kochana dopiero 9dc więc będę testować początkiem maja 1.05 po tym co ostatnio mi się przytrafiło z tym cieniem drugiej kreski nie chce już testować przed @ dopiero jeśli miesiączka nie przyjdzie będzie testowanie

Joan lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Nie chodzi o to czy brać czy nie. Niektóre dziewczyny tu biorą wszystko co możliwe bez żadnego sprawdzenia chociażby z czym czego nie łączyć.

Q10 tak samo jak bromealina zawarta w ananasie podnosi komórki NK, są to komórki odpowiedzialne za zabijanie wrogów organizmu, i za takiego wroga mogą wziąć np zarodek.
    Jeśli ktoś nie badał nigdy NK i okaże się, że ma wysoki poziom to biorąc te dwa preparaty tylko sobie szkodzi.
    Ja juz nic nie biorę, tylko dostinex na prolaltyne, wcyklu w którym udało mi się zająć z córka nie bralam nic i może to pomogło... to był ciezki okres i nawet bromergon bralam wtedy w kratkę
    Nie wiedząc o mutacjach braliśmy suplementy które pogorszyły nasz stan zdrowia a szczególnie wit z grupy B wywaliły homocysteine u męża
    Czyli jak już tu któras wspomniała niestety suplementy nie wszystkim służą

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Sprawdź czy nie masz za niskiego TSH, jak przesadzę z dawkę euthyroxu to nie mogę spać.
    Na mnie działa zasypianie w ciemnym pokoju bez włączonego tv (o to zawsze jest wojna z moim bo on lubi przed snem jeszcze coś pooglądać, a mówi ze w salonie mu samemu nudno) i z cichą relaksacyjną muzyką.
    Ja bez przepaski na oczach nie zasnę w pomieszczeniach gdzie jest jakieś światło (nawet te odbijane przez księżyc). Jak jadę gdzieś kolwiek to zabieram przepaski na oczy dla siebie i dla męża. Od kiedy śpię dobrze i mam dobre stężenie melatoniny to mam lepiej ustawione hormony;) lepiej się wysypiam i jestem mniej nerwowa. Mnie nerwów to mniej kortyzolu. Same plusy :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja nie wiem, ja nie byłam wyluzowana jakoś szczególnie, cykl jak każdy. Tyle jedynie się zmieniło, że przeszłam na dietę cukrzycową bo wyszła mi w badaniach hiperinsulinemia.
    mi tez gin sugerował zbadać się w tym kierunku bo stwierdził koraliki na jajnikach i ze moze mam pco, ale dopóki mąż nie będzie miał plemników to nic nie robiłam w tym kierunku, długo byłaś na ten diecie?
    Dla mnie ciężko zero słodyczy 😁 ale jakbym widziala szanse to i z tym nie byłoby problemu ;)
    Moze ktoras wie czy przy pco normalnie wychodzą pozytywne testy owu?

• Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Ja juz nic nie biorę, tylko dostinex na prolaltyne, wcyklu w którym udało mi się zająć z córka nie bralam nic i może to pomogło... to był ciezki okres i nawet bromergon bralam wtedy w kratkę
    Nie wiedząc o mutacjach braliśmy suplementy które pogorszyły nasz stan zdrowia a szczególnie wit z grupy B wywaliły homocysteine u męża
    Czyli jak już tu któras wspomniała niestety suplementy nie wszystkim służą
    Ja suplementuje wit D, wit C, b complex, omega 3, olej z wiesiołka, magne b6, pregna start.

Maz dostaje olej z czarnuszki, omega 3, b complex i profertil, koenzym Q10 + wit E i wit C

Zawsze brałam dużo witamin, bo jestem aktywna i zawsze to wpływało dobrze na moje wyniki. Mojemu mężowi się poprawiła jakość nasienia na suplementacji i diecie, bo wcześniej brał leki, które trochę mu obniżyły parametry, ale po suplach bardzo szybko wzrosło wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 23:13

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:29

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem nastawiona mega pozytywnie💚 Właśnie mój widział mnie jak wyszłam spod prysznica i prawie krzyknął : Ale masz ciemne obwódki na brodawkach! Także mam nadzieje, ze to zwiastuje coś dobrego 🤞🏻🤰🏻

Lalia, eszanka, MałaMi90, Annie1981, Znużona lubią tę wiadomość

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, a jak wy będziecie porozmawiać nasienie?

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj wrote:
    Ja dzisiaj jestem nastawiona mega pozytywnie💚 Właśnie mój widział mnie jak wyszłam spod prysznica i prawie krzyknął : Ale masz ciemne obwódki na brodawkach! Także mam nadzieje, ze to zwiastuje coś dobrego 🤞🏻🤰🏻
    A co bierzesz na hiperprolaktynemie czynnościowa? 😊 Trzymam kciuki ✊✊✊

Niereanimuj lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ