X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja chyba coraz mniej czasami... A teraz jeszcze nic nie możemy zrobić... Póki ta epidemia nie minie... Mój mąż nadal wierzy mimo wszystko, bierze różne witaminy, sam tego pilnuje, ja już przestałam przypominać mu o witaminach tak jak na początku..
    Hej , my w podobnej sytuacji
    Pleminikow zero nawet po odwirowaniu ale przyczyną jest chyba wysoka homocysteina , u nas fsh zero
    Mąż bierze leki na zbicie homocysteiny ale ani ją zbadać ani nasienia . Dziś u mnie test owu pozytywny, ale pewnie i tak nic z tego 😪

• Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja chyba coraz mniej czasami... A teraz jeszcze nic nie możemy zrobić... Póki ta epidemia nie minie... Mój mąż nadal wierzy mimo wszystko, bierze różne witaminy, sam tego pilnuje, ja już przestałam przypominać mu o witaminach tak jak na początku..
    Każda ma takie dni. Ja staram się naprawdę krótko, bo dopiero kilka cykli, a czasmi sama mam dość i zastanawiam się czy to co robię ma sens.. Przychodzi w cyklu zawsze jakiś taki smutny dzień kiedy człowiek ma dość. Wysyłam dużo pozytywnej energii ✊❤️

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    No chyba, że faktycznie zbadałam te hormony trochę za późno, bo ten cykl będzie 25 dniowy, a zbadałam je w 4 dniu. Szczerze to nigdy nie czułam takiej pracy jajników jak teraz.. Półtora miesiąca na bromku i czuję jak pracują 😅
    ja po bromergonie nie mogłam oddychać, uzależniona od kropli do nosa 🙄 biorę teraz dostinex ale ćwiartka raz na tydzień to u mnie za mało, mam trochę ponad górna granice

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No już dawno was nie czytałam, ale z pierwsza, strona jestem na bieżąco 😘😘😘 wszystkim wam kibicuje bardzo 😘😘😘 u nas niestety dobrych wieści nie ma ☹️ wyszedł nieprawidłowy kariotyp u mojego męża, dodatkowy hromosom x... Zespół klinefeltera... Po przeczytaniu internetu jest raczej znikoma szansa na dziecko. Miło, że o mnie jeszcze pamietacie 😊😘😘😘❤️💋
    O kurczę, i dopiero teraz to wyszło? Żadnych objawów nie miał widocznych? Raz w życiu widziałam człowieka z tym zespołem i od razu było widać, że facet ma kobiece kształty i delikatną barwę głosu... I był niskiego wzrostu. To kurde, nieciekawa sytuacja w kwestii oczekiwania potomstwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: Chce zbadać lh, fsh i estradiol, w 2dc najlepiej tak? Tylko że mam ten problem , że mój okres.poprzedza kilka dni plamień i teraz pytanie kiedy zrobić te badania ? Czy jak już się zacznie takie krwawienie miesiaczkowe ? Czy w liczyć od początku plamień?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Ubichinon Swanson
    Ubihinol ;) swanson ma ubichinol , nie ubichinon ;) ale również polecam tak samo jak Nona :)

• kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:

Justyna
    bardzo ciepło o Was myślę, pamiętam i kibicuje.
    Wierzę, że cuda się zdarzają i Wam się uda!

ania14 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • ania14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja stopery nad ranem wkładam, żeby córki nie słyszeć :)
    widzę że masz córkę z 2015 a tetaz synuś, tez mamy córkę z 2015 a synuś w tym roku byłby spełniem marzeń 😪

Dziewczyny które zaciążyły jak to jest z tym wyluzowaniem? Udało się mimo myślenia cały czas o tym ?

• Natisz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja po bromergonie nie mogłam oddychać, uzależniona od kropli do nosa 🙄 biorę teraz dostinex ale ćwiartka raz na tydzień to u mnie za mało, mam trochę ponad górna granice
    Ja nie mam problemu. Dobrze reaguje na ten lekna szczęście 😊

ania14 lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz a Ty kiedy testujesz ?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:29

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Natisz a Ty kiedy testujesz ?
    Ja kochana dopiero 9dc więc będę testować początkiem maja 1.05 po tym co ostatnio mi się przytrafiło z tym cieniem drugiej kreski nie chce już testować przed @ dopiero jeśli miesiączka nie przyjdzie będzie testowanie

Joan lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Nie chodzi o to czy brać czy nie. Niektóre dziewczyny tu biorą wszystko co możliwe bez żadnego sprawdzenia chociażby z czym czego nie łączyć.

Q10 tak samo jak bromealina zawarta w ananasie podnosi komórki NK, są to komórki odpowiedzialne za zabijanie wrogów organizmu, i za takiego wroga mogą wziąć np zarodek.
    Jeśli ktoś nie badał nigdy NK i okaże się, że ma wysoki poziom to biorąc te dwa preparaty tylko sobie szkodzi.
    Ja juz nic nie biorę, tylko dostinex na prolaltyne, wcyklu w którym udało mi się zająć z córka nie bralam nic i może to pomogło... to był ciezki okres i nawet bromergon bralam wtedy w kratkę
    Nie wiedząc o mutacjach braliśmy suplementy które pogorszyły nasz stan zdrowia a szczególnie wit z grupy B wywaliły homocysteine u męża
    Czyli jak już tu któras wspomniała niestety suplementy nie wszystkim służą

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Sprawdź czy nie masz za niskiego TSH, jak przesadzę z dawkę euthyroxu to nie mogę spać.
    Na mnie działa zasypianie w ciemnym pokoju bez włączonego tv (o to zawsze jest wojna z moim bo on lubi przed snem jeszcze coś pooglądać, a mówi ze w salonie mu samemu nudno) i z cichą relaksacyjną muzyką.
    Ja bez przepaski na oczach nie zasnę w pomieszczeniach gdzie jest jakieś światło (nawet te odbijane przez księżyc). Jak jadę gdzieś kolwiek to zabieram przepaski na oczy dla siebie i dla męża. Od kiedy śpię dobrze i mam dobre stężenie melatoniny to mam lepiej ustawione hormony;) lepiej się wysypiam i jestem mniej nerwowa. Mnie nerwów to mniej kortyzolu. Same plusy :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja nie wiem, ja nie byłam wyluzowana jakoś szczególnie, cykl jak każdy. Tyle jedynie się zmieniło, że przeszłam na dietę cukrzycową bo wyszła mi w badaniach hiperinsulinemia.
    mi tez gin sugerował zbadać się w tym kierunku bo stwierdził koraliki na jajnikach i ze moze mam pco, ale dopóki mąż nie będzie miał plemników to nic nie robiłam w tym kierunku, długo byłaś na ten diecie?
    Dla mnie ciężko zero słodyczy 😁 ale jakbym widziala szanse to i z tym nie byłoby problemu ;)
    Moze ktoras wie czy przy pco normalnie wychodzą pozytywne testy owu?

• Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Ja juz nic nie biorę, tylko dostinex na prolaltyne, wcyklu w którym udało mi się zająć z córka nie bralam nic i może to pomogło... to był ciezki okres i nawet bromergon bralam wtedy w kratkę
    Nie wiedząc o mutacjach braliśmy suplementy które pogorszyły nasz stan zdrowia a szczególnie wit z grupy B wywaliły homocysteine u męża
    Czyli jak już tu któras wspomniała niestety suplementy nie wszystkim służą
    Ja suplementuje wit D, wit C, b complex, omega 3, olej z wiesiołka, magne b6, pregna start.

Maz dostaje olej z czarnuszki, omega 3, b complex i profertil, koenzym Q10 + wit E i wit C

Zawsze brałam dużo witamin, bo jestem aktywna i zawsze to wpływało dobrze na moje wyniki. Mojemu mężowi się poprawiła jakość nasienia na suplementacji i diecie, bo wcześniej brał leki, które trochę mu obniżyły parametry, ale po suplach bardzo szybko wzrosło wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 23:13

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:29

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem nastawiona mega pozytywnie💚 Właśnie mój widział mnie jak wyszłam spod prysznica i prawie krzyknął : Ale masz ciemne obwódki na brodawkach! Także mam nadzieje, ze to zwiastuje coś dobrego 🤞🏻🤰🏻

Lalia, eszanka, MałaMi90, Annie1981, Znużona lubią tę wiadomość

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, a jak wy będziecie porozmawiać nasienie?

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj wrote:
    Ja dzisiaj jestem nastawiona mega pozytywnie💚 Właśnie mój widział mnie jak wyszłam spod prysznica i prawie krzyknął : Ale masz ciemne obwódki na brodawkach! Także mam nadzieje, ze to zwiastuje coś dobrego 🤞🏻🤰🏻
    A co bierzesz na hiperprolaktynemie czynnościowa? 😊 Trzymam kciuki ✊✊✊

Niereanimuj lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ