Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Dziewczyny, a jak to jest z zajściem wlsnsie na progesteronie? Ja obawiam się, że mój lekarz mi to przepisze. Długo brałam, bo wcześniej miałam tak jak pisałam torbiele z niepeknietego pecherzyka... Ale ja coś się boję, że u mnie ostatnio doszło do szybkiego poronienia bo miałam wtedy dziwny posmak w ustach i zgage, której nigdy w życiu nie miałam
Natisz lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:od razu uprzedzam, że zajebiście ogromne tabletki.
Nie tylko ogromne, ale i takie szorstkie trudne do przełykania, a zgodnie z ulotką łyka się 4 na dzień. Mój narzekał strasznie i odliczał dni kiedy skończy opakowanie 😂 -
Joan wrote:od razu uprzedzam, że zajebiście ogromne tabletki."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Siskaa wrote:OdpuszczonaNona moja mama zaszła w ciąże z jednym jajnikiem. Spokojnie 😗
Niereanimuj, myślałam, ze tylko mój mąż ma tak wysokie libido i nic się nie odzywałam 🙈 jakby mógł robił by to cały dzień, ale ja jestem nieco inna...
Poza tym mam torbiel, która powiększa się po stosunku, a z racji wirusa nie mam możliwości usunąć jej w szpitalu:/
Cały czas po górkę....
Hahah nie wiem czy to zasługa testosteronu bo mój przy Tym jeszcze wyglada jak mapla 🐒 Taki owłosiony 😅🤣 Uhh bardzo Ci współczuje 😕 Trzymam kciuki żebyś mogła pozbyć się problemu jak najszybciej 🤞🏻😘 -
SzalonaOna wrote:Zaszłam. Biorę dupka od 2 dpo
SzalonaOna lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Pszczolka36l wrote:Moze miał jakiś stan zapalny? I dlatego wyniki były gorsze.
Mój co badanie to coraz mniej. Najpierw było 5mln i 19 w całości, słaby ruch, morfo 1%, potem 3,5mln i chyba coś ok 15 w całości, ruch słaby i morfo 1% W kolejnym po leczeniu 2mln,w całości 12mln, morfo 2% i ruch w granicach normy 🙄
stan zapalny/infekcja to się okazało, że miał przy pierwszym badaniu. Wyszły leukocyty a za kilka dni objawy. Z tego powodu był urologa który zrobił usg i stwierdził żpn. Dostał skierowanie do szpitala ale nie poszedł. Po roku jak wyniki wyszły złe to wtedy już poszedł bez gadania, aczkolwiek nie zrobili mu operacji, bo stwierdzili, że są na tyle małe, że nieoperacyjne.
W styczniu od mojego gina dostał lek na wchłonięcie żylaków plus CLO na podbicie parametrów. Mieliśmy kwiecień/maj powtórzyć badania ale nic z tego nie wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
OdpuszczonaNona wrote:nie pytalam
Moim zdaniem, gdyby nie chciał, to by pytał kiedy masz płodne i unikał seksu albo zasugerował zabezpieczenie 😉
Mój nie chciał dzidzi zaraz po ślubie, a jedyne "zabezpieczenie" jakie stosowaliśmy to było unikanie seksu podczas dni płodnych albo stosowanie prezerwatywy w płodne, a jak parę razy chciał bez gumki a było tuż przed owu i mówiłam mu ze z tego może być bobo to mówił: to będzie 😉OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
Siskaa wrote:Niech się poświęca 😂
mój się bardzo poświęcał ale widziałam jak się męczy.
Tabletki są bez otoczki plus takie duże.
Teraz kończy je niedługo i będę musiała wymyślić coś innego. Niestety ma być ich jak najmniej, bo się buntuje czym go ja faszeruje. Fertilmana brał i tak tylko 2 dziennie a powinien 4 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Mam podobne zdanie, wiem jak pózniej byloby mi przykro gdyby coś sie stalo i ile bolu sprawialy by te ubranka. Do 3 trymestr raczej nie wytrzymam, i przyznaje że oglądam już rzeczy wyprawkowe ale nie miałabym odwagi nic kupić. Minimum w połowie ciąży zacznę.
Martt95, Lalia lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:stan zapalny/infekcja to się okazało, że miał przy pierwszym badaniu. Wyszły leukocyty a za kilka dni objawy. Z tego powodu był urologa który zrobił usg i stwierdził żpn. Dostał skierowanie do szpitala ale nie poszedł. Po roku jak wyniki wyszły złe to wtedy już poszedł bez gadania, aczkolwiek nie zrobili mu operacji, bo stwierdzili, że są na tyle małe, że nieoperacyjne.
W styczniu od mojego gina dostał lek na wchłonięcie żylaków plus CLO na podbicie parametrów. Mieliśmy kwiecień/maj powtórzyć badania ale nic z tego nie wyjdzie.
Mojemu mężowi wyszło 9 mln plemników w listopadzie i miał leukocyty, okazało się w grudniu, że to bakteria e coli (zrobiłam z mężem posiew tak kazał urolog) i dostał antybiotyk. Leczył się aż 3 Msc bo tego nie mogliśmy się pozbyć... W styczniu zbadałam nasienie jeszcze raz i już było 59 mln plemników i dużo mniej leukocytow. W lutym posiew juz był czysty"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Lalia wrote:Nie tylko ogromne, ale i takie szorstkie trudne do przełykania, a zgodnie z ulotką łyka się 4 na dzień. Mój narzekał strasznie i odliczał dni kiedy skończy opakowanie 😂
Kontynuować będzie jakieś inne ? Jak porównywałam składy to Fertilman miał najlepszy. I nie wiem co robić. -
Natisz wrote:Kochana, stany zapalne bardzo obniżają parametry nasienia. Wiem jak było u nas
Mojemu mężowi wyszło 9 mln plemników w listopadzie i miał leukocyty, okazało się w grudniu, że to bakteria e coli (zrobiłam z mężem posiew tak kazał urolog) i dostał antybiotyk. Leczył się aż 3 Msc bo tego nie mogliśmy się pozbyć... W styczniu zbadałam nasienie jeszcze raz i już było 59 mln plemników i dużo mniej leukocytow. W lutym posiew juz był czysty
ale stan zapalny to był przy tych znośnych wynikach. Za pierwszym badaniem. Za drugim już rok później nie było leukocytów i to te badanie wyszło fatalnie.
Posiew robił z nasienia ? -
Joan wrote:ale stan zapalny to był przy tych znośnych wynikach. Za pierwszym badaniem. Za drugim już rok później nie było leukocytów i to te badanie wyszło fatalnie.
Posiew robił z nasienia ?Joan lubi tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
OdpuszczonaNona wrote:Dzięki za radę ale to nie mój styl. Walczę do końca. Nie mówię że już dziś, ale maj-czerwiec, opadnie korona, jakiś wyjazd się trafi, będziemy działać.
I dobrze!
Trzeba podążać za swoimi pragnieniami!Kitka_87, OdpuszczonaNona, Anet.kaa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyNadzieja94 wrote:Kitka daj zdjęcia tego testu może wypatrzymy też kreske
Nadziejko, nie ma co wrzucać. To poczasiak, ale serio ja sama muszę się mega przypatrzeć, żeby coś dotrzec. Myślę, że to miejsce fabryczne. No i po kilku h to się nie liczy wiadomo 😊
Jutro rano zatestuję, została mi ostatnia 10tka pinka i mam jedną 25tke też pinka.
Ogólnie myślę, że nie ten cykl, bo cycki mam takie zwyklaki, a jeszcze przedwczoraj były wrażliwsze, po bokach szczególnie i myślałam, że coś się może dzieje. No i kłucia w lędzwiach, szczególnie po lewej. Ja jednak od kilku cykli mam cały czas nijakie cycki, więc jak teraz są takie nijakie to już raczej finał tego cyklu będzie mi dobrze znany 😊
Zawsze lubiłam liczbę 14, więc się nie smucę tak mocno, ale szkoda, że 2020 na poród już nie będzie realny 🤷SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Jakie witaminy jeszcze prócz Fertilmana polecacie na nasienie ?Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Siskaa wrote:Jakie witaminy jeszcze prócz Fertilmana polecacie na nasienie ?
Siskaa lubi tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Kitka_87 wrote:Nadziejko, nie ma co wrzucać. To poczasiak, ale serio ja sama muszę się mega przypatrzeć, żeby coś dotrzec. Myślę, że to miejsce fabryczne. No i po kilku h to się nie liczy wiadomo 😊
Jutro rano zatestuję, została mi ostatnia 10tka pinka i mam jedną 25tke też pinka.
Ogólnie myślę, że nie ten cykl, bo cycki mam takie zwyklaki, a jeszcze przedwczoraj były wrażliwsze, po bokach szczególnie i myślałam, że coś się może dzieje. No i kłucia w lędzwiach, szczególnie po lewej. Ja jednak od kilku cykli mam cały czas nijakie cycki, więc jak teraz są takie nijakie to już raczej finał tego cyklu będzie mi dobrze znany 😊
Zawsze lubiłam liczbę 14, więc się nie smucę tak mocno, ale szkoda, że 2020 na poród już nie będzie realny 🤷
To ja czekam cierpliwie na Twojego jutrzejszego sikańca 🤞☘️Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Dzisiejszym pinku?
🤔
Tak Motylku, ale już odpisałam Nadziei, że ja sama mam problem, żeby wyłapać to miejsce, więc myślę, że to raz miejsce fabryczne, a dwa no cóż usilnie chciałabym, żeby test był pozytywny, a każda z nas dobrze wie, że my zawsze fiksujemy z testami 🤭😁🙈
Nie jestem w stanie uchwycić nawet tego na zdjęciu, żeby Wam pokazać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 21:41
SzalonaOna lubi tę wiadomość