Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @SzalonaOna

Swoją drogą mówisz że jesteś "powalona" to sobie wyobraź że dzisiaj w nocy nadgonilam cały wątek forum Kwietniowego 🙈

Córka obudziła się o północy z bananem na twarzy i bylo po spaniu 🙈 zasnęła koło 2 a ja do 3 jeszcze czytałam całe forum, aby żeby ino napewno nie umkło mi coś ciekawego hahahaha 😂🤣

Także tego .... Nadgoniłam 😆😆😆

P.S.Dodam że po wszystkim chciałam jeszcze przejść na wątek Marcowy ale jak już spojrzałam na godzine to odpuściłam 🤦😂

SzalonaOna, MałaMi90, Anet.kaa, Ola_45, Nynka lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    @SzalonaOna

Swoją drogą mówisz że jesteś "powalona" to sobie wyobraź że dzisiaj w nocy nadgonilam cały wątek forum Kwietniowego 🙈

Córka obudziła się o północy z bananem na twarzy i bylo po spaniu 🙈 zasnęła koło 2 a ja do 3 jeszcze czytałam całe forum, aby żeby ino napewno nie umkło mi coś ciekawego hahahaha 😂🤣

Także tego .... Nadgoniłam 😆😆😆

P.S.Dodam że po wszystkim chciałam jeszcze przejść na wątek Marcowy ale jak już spojrzałam na godzine to odpuściłam 🤦😂
    To się nazywa poświęcenie dla dobra sprawy! 😂

Martt95 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie ze ta witamina D jest ok?? Jest w kroplach a dodatkowo zawiera też Omega 3 🤔

https://www.apteka-melissa.pl/produkt/aura-herbals-d3-k2-omega-3-30-ml,40929.html

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Malwa44 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Staram się być otwarta na to co przyniesie los... Mamy już dzieci, więc mój aż tak nie przeżywa. Aczkolwiek u mnie zalamki były że względu na mizerne bzykanka, a w tym cyklu jakoś czuję że to ten idealny moment. Ból owulacyjny i dokładnie wtedy bzyk. No musi się udać, nie ma opcji. Do tego ananas, duphaston i jak nic 04.04 widzicie moje 2 krechy. Amen 🙏😂
    Jak u ciebie objawia się ból owulacyjny? Ile trwa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zyzia, Ty ogarniasz :
    W tym cyklu zamieniłam Prenatal Uno (Cholina, MetylB12, witamina B6, kwas foliowy zawarty w FolActiv, Witamina, Jod)
    na Dr Enzmann (Wit B12, Wit B6, cholina, folian) oraz dodatkowo Wit E i Wit C.
    I teraz się skapnęłam, że w tym układzie nie mam Wit D, jodu i choliny. Myślisz, że powinnam się zaopatrzyć??

Ja biorę Witaminę D z Vigantoletten LEK 3x1000
    5ml jodu z JodaVit
    Cholina 1xkapsulka z Medverita

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa44 wrote:
    Jak u ciebie objawia się ból owulacyjny? Ile trwa?
    U mnie trwa to kilka-kilkanaście godzin. Np wczoraj zaczęło się o godz. 8:00 skończyło o 20.00. Od 8 do 13 był to taki tępy ból, z lewej strony jakby jajnik, dosłownie jakby macica miała mi eksplodowac. Biorę wtedy no spe. Ból miesiączkowy połączony z nie wiem czym. Później była godzinka przerwy i znów do wieczora ale już lżejszy ból z lewej strony plus uczucie jakby podbrzusze było souchniete. Bolało przy chodzeniu, najlepiej wtedy leżeć cały dzień. I przy bzykanku jak dotykał szyjki to ból aż promiebiowal do jajnika.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja po tylu prochach za takie miliony nie zajdę w ciążę to będzie niemożliwe 😂😂😂

Anet.kaa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam zwykła najtańsza witaminę D3 w kapsułkach z apteki doz. Tam było 2000j. Brałam od października do lutego. Witamina D3 skoczyla z poziomu 20 do 35. Więc nieźle :)

Lalia lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widzę że tutaj każdy jakieś witaminki bierze a ja tylko kwas foliowy 🤦🙈

Bardzo nie lubię tabletek. Czy jest jakaś tabletka która ma w sobie i kwas foliowy i resztę niezbędnych witamin? 🤔

Jak byłam w ciąży brałam pragna plus (różowa). Mój przełyk ją akceptował i nie dławiłam się przy przełykaniu. Biorąc Pragnę Plus nie brałam już kwasu foliowego bo w tej tabletce podobno było co potrzeba i lekarka powiedziała że sam kwas mam odstawić i brać tylko ta Pragnę. Ale czy ta tabletka jest warta polecenia to ja się tam na tym nie znam 🙈

Teraz się zastanawiam czy czasem nie odstawić kwasu foliowego i zacznac brać to co wtedy 🤔

Sklad:
    olej rybi 100 mg, w tym DHA 50mg

żelazo 27 mg

kwas foliowy 600 µg: kwas pteroilomonoglutaminowy 400 µg z L-metylofolianu wapnia 200 µg

jod 200 µg

witamina D 50 µg (2000 IU)

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy miała któraś z Was problemy z białkomoczem w ciąży?

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Bardzo nie lubię tabletek. Czy jest jakaś tabletka która ma w sobie i kwas foliowy i resztę niezbędnych witamin? 🤔

Jak byłam w ciąży brałam pragna plus (różowa). Mój przełyk ją akceptował i nie dławiłam się przy przełykaniu. Biorąc Pragnę Plus nie brałam już kwasu foliowego bo w tej tabletce podobno było co potrzeba i lekarka powiedziała że sam kwas mam odstawić i brać tylko ta Pragnę. Ale czy ta tabletka jest warta polecenia to ja się tam na tym nie znam 🙈

Teraz się zastanawiam czy czasem nie odstawić kwasu foliowego i zacznac brać to co wtedy 🤔

Sklad:

żelazo 27 mg

kwas foliowy 600 µg: kwas pteroilomonoglutaminowy 400 µg z L-metylofolianu wapnia 200 µg

jod 200 µg

W ciąży z córką brałam pregna plus, chyba było okej. A ogólnie wcześniej w każdej ciąży brałam tylko kwas foliowy. Suplementuje Wit D 3 że względu AN zaburzenia tarczycy. Dodatkowo teraz biorę metformax, bo wyszła mi IO. No i duphaston, bo mój próg jest kiepski wg gin, więc warto sobie dopomóc :) do tego Euthyrox na tarczyce i kwas foliowy zwykły.

Martt95 lubi tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U mnie trwa to kilka-kilkanaście godzin. Np wczoraj zaczęło się o godz. 8:00 skończyło o 20.00. Od 8 do 13 był to taki tępy ból, z lewej strony jakby jajnik, dosłownie jakby macica miała mi eksplodowac. Biorę wtedy no spe. Ból miesiączkowy połączony z nie wiem czym. Później była godzinka przerwy i znów do wieczora ale już lżejszy ból z lewej strony plus uczucie jakby podbrzusze było souchniete. Bolało przy chodzeniu, najlepiej wtedy leżeć cały dzień. I przy bzykanku jak dotykał szyjki to ból aż promiebiowal do jajnika.

Ja mam bole co cykl, dłuższe..np w tym zaczął się w ndz po południu lekki, czyli 9dc, wczoraj kilka godzin się utrzymywał taki, pi czym po południu chodzić nie mogłam, rano dzisiaj też, cały dzień już lżejszy.. teraz dopiero odpuszcza. Więc celuje że owulacja jak była to wczoraj wieczór/noc. Wczoraj o 22 jeszcze był pozytyw, dzisiaj już negatyw. Bzyk był wieczorem wczoraj też i dzisiaj będzie. W tym cyklu 8,10(2x),11 i jutro też chyba..

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Malwa44 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Np to ja mam tak ale już 3 dzień 😑 jak to możliwe? I 4 dzień test owulacyjny pozytywny, Eeech u mnie nic nie działa jak powinno 😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z testami w tym cyklu nie zdążyłam. Jak miałam impuls żeby je zamówić, to wiedziałam że nie dotrą na czas. No nic, jutro odbieram je z paczkomaty, ale przynajmniej ciążowe są w gratisie to się je zuzyje 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja z testami w tym cyklu nie zdążyłam. Jak miałam impuls żeby je zamówić, to wiedziałam że nie dotrą na czas. No nic, jutro odbieram je z paczkomaty, ale przynajmniej ciążowe są w gratisie to się je zuzyje 😂

A ja jutro ciążowe odbieram 😁

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Malwa44 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ja mam bole co cykl, dłuższe..np w tym zaczął się w ndz po południu lekki, czyli 9dc, wczoraj kilka godzin się utrzymywał taki, pi czym po południu chodzić nie mogłam, rano dzisiaj też, cały dzień już lżejszy.. teraz dopiero odpuszcza. Więc celuje że owulacja jak była to wczoraj wieczór/noc. Wczoraj o 22 jeszcze był pozytyw, dzisiaj już negatyw. Bzyk był wieczorem wczoraj też i dzisiaj będzie. W tym cyklu 8,10(2x),11 i jutro też chyba..
    To masz szybko owulacje, u mnie zawsze po 15dc, ale teraz bez monitoringu jestem bezsilna, 3 dzień boli mnie brzuch, 4 dzień mam pozytywny test owu, no i ten śluz. Niedziela i wczoraj mokro, dziś sucho cały dzień I teraz znów mam.wrażenie że jest plodny. Chyba wariuje

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niby takowa owulacja około 3 dni temu test owulacyjny byl pozytywny bol jajnika pol Dnia odczuwalny ,piersi pobolewaly . A dziś znów czuje ten jajnik cały dzień a piersi to już wogole., i się zastanawiam o co chodzi czy przed miesiączka już coś hormony czy może jednak costam się dzieje jakieś zapladnianie czy cus 🤭🤔 sama niewiem co myslec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 22:43

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będą same pozytywy w kwietniu, czuję to w kościach... :) jeszcze tylko tydzień i zaczynamy! 💪

Martt95, Stokrotka027, Ola_45, *KasiaS*, Lalia, Nynka lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tez tak że podczas okresu macie wrazliwe piersi?
    Kiedys przed okresem tak mialam, pozniej takie 'sflaczałe'sie robily. Sory za okreslenie ale inaczej sie nie da 😅 a teraz caly czasm mam takie, przed okresem czasem pobolewaja ale na prawde rzadko. A podczas okresu sa jakby bardziej pelniejsze i tez bolą. 🙄 Nie wiem czy to kwestia hormonow, czy normalne jest to ze czasem podczas bolą, czy nie powinny. Czy cos sie dzieje 🤔

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Sklad:

żelazo 27 mg

jod 200 µg

W poprzedniej ciaży tez brałam Pregne, przed ciążą kwas foliowy zwykly :) Teraz sie wspomagam czym moge bo staramy sie juz 4 lata, z badaniami musimy czekac do czerwca - albo i dluzej. Nie wiadomo czy bedziemy mogli do Polski przyjechac

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ