Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgawa85 wrote:Dla mnie to wszystkie słabo zrozumiałe. Ja mam ANA typ świecenia ziarnisty i miano 1:1280 więc bardzo wysokie. Zrobiłam ANA3 i wyszło mi silnie pozytywne DFS70 i kontrola, a pozostałe negatywne.
Pytanie do Koteczki, czy Ty miałaś coś jeszcze, czy dr Paśnik zalecił Ci leczenie tylko na podstawie ostatniego wyniki ANA i tego DFS70?
Miałam umawiać się do lekarza, aby to skonsultować, ale oczywiście korona pokrzyżowała plany.
To znaczy, że masz przeciwciała i one krążą po organizmie. Ty masz ich bardzo dużo, ale nie wskazują one na żadną chorobę autoimmunologiczną.
Przeciwciała w organizmie mogą być obecne nawet z uwagi na przebyłą infekcję.
-
Tajka wrote:Ja właśnie nie wiem jak to u nas rozegrać
bo owu celuje na sobotę, 11dc. Wczoraj był bzyk czyli 7dc i chciałam poczekać do piątku czyli 10dc i też 11dc. Czy lepiej jeszcze 9dc ? Tylko już ten 10 i 11 dzień te plemniki mogą być słabe.. A tak od wczoraj 3 dni się naladaduja i uderzą
Jakie to chore te bzyki planowaćno ale inaczej jak..
25% szans na zajście w ciążę to współżycie w dzień owulacji
Tak dzisiaj wyczytałam 😉Siskaa, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕) -
Zyzia wrote:
Wow ale piękna 🤩🤩JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Maggi110818 wrote:Nie robiłam właśnie tego testu, a muszę go zamówić asap. Mam zalecenie od roku już branie acardu i od dwóch kresek heparyny. Nie mam już skrzepów w czasie okresu, czyli jakby acard miał wpływ. Endokrynolog kazał mi jeszcze zrobić badania w kierunku zespołu fosfolipidowego.
a na jakiej podstawie dał Ci Acard i heparynę ? na trombofilię właśnie się bierze te leki. Test dna dałby Ci najwyżej dodatkowy obraz czy nie musisz brać metylowanych witamin. -
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:
nie rozumiem co ona gada -
Kitka_87 wrote:Aaa to chyba jakaś dziewczyna linka zapodała do wypowiedzi dziewczyny o Salve 😘😁
Joan czuje się rozpoznana 😝💋
czuj sięja to czasami widzę jak na różnych "naszych grupach" dziewczyny opisują swoją historię i mi się włącza 💡 "skądś to znam!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 22:21
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:a na jakiej podstawie dał Ci Acard i heparynę ? na trombofilię właśnie się bierze te leki. Test dna dałby Ci najwyżej dodatkowy obraz czy nie musisz brać metylowanych witamin.
Na razie mam tylko acard, juz 1.5 roku, ale wspominał że jakby się kiedyś udało to by włączył heparynę.
Nie dopytywałam wtedy, pamiętam gin. coś mi tłumaczyła, ale to już dawno było i tak wtedy wszystkiego nie analizowałam. Kazali to brałam -
nick nieaktualnyJoan wrote:czuj się
ja to czasami widzę jak na różnych "naszych grupach" dziewczyny opisują swoją historię i mi się włącza 💡 "skądś to znam!"
Ja chętnie bym tutaj napisała więcej o sobie, ale z uwagi, że mieszkam w zadupiu to obawiam się, że ktoś kto tylko podczytuje nas może mnie rozpoznać i się rozniesie po wsi 😂😂😂Pcosik, Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Masz zdjęciu z usg ?
Edit.
Chodź ja myślę, że faktycznie była już owulacja, bo dziś bolał mnie trochę brzuch tam na dole.. A wczoraj test był pozytywny.. Ja to zrozumiałam źle, że tego pecherzyka nie ma wcale i pierwsze co chciało mi się wyć, ale lekarz mi powiedzial, że na jego Oko już doszło do owuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 22:27
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Maggi110818 wrote:Zmetylowane biorę bo mam wysoką hemocysteine.
Na razie mam tylko acard, juz 1.5 roku, ale wspominał że jakby się kiedyś udało to by włączył heparynę.
Nie dopytywałam wtedy, pamiętam gin. coś mi tłumaczyła, ale to już dawno było i tak wtedy wszystkiego nie analizowałam. Kazali to brałam
racja. W sumie jak masz takie zalecenia to Ci ten testdna nic nowego nie wniesie. -
Kitka_87 wrote:Ja chętnie bym tutaj napisała więcej o sobie, ale z uwagi, że mieszkam w zadupiu to obawiam się, że ktoś kto tylko podczytuje nas może mnie rozpoznać i się rozniesie po wsi 😂😂😂
haha no tak. Taka mentalność małych miejscowościKitka_87 lubi tę wiadomość
-
Kosiaczek wrote:35% szans na zajście w ciążę to współżycie dzień przed owulacja
25% szans na zajście w ciążę to współżycie w dzień owulacji
Tak dzisiaj wyczytałam 😉
Wiem, że nie ma reguły tylko my już każdej kombinacji chyba próbowaliśmy...i wydaje mi się że się wstrzelalismy w owu, no ale.. -
Dziewczyny, a co może oznaczać teraz straszne pieczenie skutków? Nie mogę ich dotknąć... Zawsze myślałam, że tak jest przed owulacja 😅😅"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Dziewczyny, a co może oznaczać teraz straszne pieczenie skutków? Nie mogę ich dotknąć... Zawsze myślałam, że tak jest przed owulacja 😅😅
Nie wiem, ja mam problem z wyczuciem cycków, z zauważenie jakichś objawów, może dlatego że są za małePcosik lubi tę wiadomość
-
Tajka, myślę, że nie ma aż co tak rozkminiac. Sikasz na testy? Mój lekarz w nie nie wierzy, ale ja w tym cyklu miałam bzyka w dniu pozytywnego testu czyli wczoraj, dwa dni przed pozytywnym testem i dziś 💚🐝🐝🌷"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Tajka wrote:Nie wiem, ja mam problem z wyczuciem cycków, z zauważenie jakichś objawów, może dlatego że są za małe"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Hej. Ja dziś gorszy dzień miałam ale to przyziemne tematy.
Za to poprawił mi się humor jak koleżanka pokazała mi II kreski. Była jeden raz u mojego giną, ma problemy z tarczyca od 2 lat. On jej tak zadziałał, że po miesiącu zaszla w ciążę 😍
Idę spać. Potrzebuję dziś odpoczynku. Dobranoc.Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczolka36l wrote:Hej. Ja dziś gorszy dzień miałam ale to przyziemne tematy.
Za to poprawił mi się humor jak koleżanka pokazała mi II kreski. Była jeden raz u mojego giną, ma problemy z tarczyca od 2 lat. On jej tak zadziałał, że po miesiącu zaszla w ciążę 😍
Idę spać. Potrzebuję dziś odpoczynku. Dobranoc.Pszczolka36l lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1