Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za wsparcie 🙂 Mogę jedynie stwierdzić, że moja ginekolog jest dobrym lekarzem, od marca cp podejrzewała. Ja chciałam wierzyć, że będzie dobrze. Nie myślałam, że cykl po cyklu mogę stracić dziecko, a jednak.
Znam tyle kobiet po cięciu cesarskim, które mają następne dzieci bez komplikacji więc nie mogę tego zrozumieć dlaczego mnie to spotyka.
Ale skoro w lutym miałam cb to może nie zawsze mi ta ciąża utyka w jajowodzie?💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnyMaggi110818 wrote:A robiłaś w tym samym laboratorium?
Ja w jednym miałam 1.5 a w drugim 1.8
Właśnie nie miałam możliwości zrobić w tym samym. Ale gdybym miała wynik 0.78 czy 0.88 to ok różnica spowodowana innym labo ale aż tak dużo to nie wydaje mi się..
Ps. Wiara w to że moje AMH jest 1.04 dodała mi skrzydeł naprawde! Więc nawet nie dopuszczam do siebie wiadomości że to przez inne labo 😂Joan, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTajka wrote:Ktoś tu pisał, chyba Morwa, że amh należy robić tak jak hormonalne maks 4 dzień. Wyniki nie są takie same różnych dni.
Dużo czytałam o AMH na amerykańskich stronach dla starających się i tam właśnie też pisali że.to badanie robi się razem z fsh 2 do 5dc. W polskiej literaturze medycznej nie ma wiele o AMH ale też gdzieś trafiłam że 2 do 5 dc. Ale fakt, różnie się podaje, w wielu miejscach jest napisane że dzień nie ma różnicy. -
Mowe wrote:Właśnie sprawdziłam i się okazało że już mam wyniki AMH! Mam 1,04 ! 1 lutego miałam 0,58 ale badałam jakoś w 12 dc. Może te wszystkie suple zadziałały ? Moze faktycznie AMH różni się w fazach cyklu? Ale aż tak ?
No nic, podsumowując: w maju będę w ciazy! Dwie kreski na tescie będą tak grube jak moje uda 😁😁😁 1,04? Szok! Snilam o takim wyniku!
A nie mówiłam ?Mowe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,skoro drożności na razie nie mogę zrobić to pomyślałam,żeby zbadać coś innego.Z kasą krucho więc nie poszaleję,ale nie wiem co najpierw,czy wid D,homocestyina(chyba najdroższa),żelazo,kwas foliowy?Alab chyba jakieś otwarte niedaleko mnie wiec mogłabym zrobić.Gdyby Enel Med przyjmował normalnie to mogłabym moją gin poprosić o skierowanie na te badania,ale narazie odpada.Noi krzywą insulinową i cukrową jeszcze muszę ogarnąć.Nie wiem ks którego zacząć🤔Czytałam o wit D,żeby zbadać jak ma się egzemę,łuszczycę,a ja mam😐więc może od tego zacząć??
Ale w Alabie mają jakieś dziwne pakiety i drogie,nie wiem co wybrać.Poradzicie? -
nick nieaktualnyMowe wrote:Właśnie nie miałam możliwości zrobić w tym samym. Ale gdybym miała wynik 0.78 czy 0.88 to ok różnica spowodowana innym labo ale aż tak dużo to nie wydaje mi się..
Ps. Wiara w to że moje AMH jest 1.04 dodała mi skrzydeł naprawde! Więc nawet nie dopuszczam do siebie wiadomości że to przez inne labo 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 17:42
-
Susanne wrote:Edyciak, ja myślę o tym:
https://www.mito-pharma.pl/product-pol-83-Witamina-B12-MSE-MAX-500-ug-dr-Enzmann.html
Ja mam homocysteinę do zbicia, więc bym szła w tą dawkę, ale jeszcze kalkuluję, analizuję i dzielę przez 3, jak to przed każdym zakupem
Joan ma chyba ten z dawką niższą.
Nie. Ja mam Jarrow.
B complex i dodatkowo jeszcze b12 z Jarrow do ssania 1000, aby się lepiej wchłaniała. Susanne na homocysteinę dziewczyny z grupy MTHFR Polska oprócz b complex i b12 polecały jeszcze TMG (to jest coś z buraka ) też mam z Jarrow.
Dziewczyny przy podwyższonej homocysteinie kawa rozpuszczalna podobno do odstawienia. Ja zamieniłam na yerba mateSusanne, Morwa lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:Nie. Ja mam Jarrow.
B complex i dodatkowo jeszcze b12 z Jarrow do ssania 1000, aby się lepiej wchłaniała. Susanne na homocysteinę dziewczyny z grupy MTHFR Polska oprócz b complex i b12 polecały jeszcze TMG (to jest coś z buraka ) też mam z Jarrow.
Dziewczyny przy podwyższonej homocysteinie kawa rozpuszczalna podobno do odstawienia. Ja zamieniłam na yerba mate
Susanne masz też b12 nisko. To też trzeba podbić.Susanne lubi tę wiadomość
-
ladySiSi wrote:Nie chcę przesadzić. Biorę ją dopiero 2 cykl. W poniedziałek pójdę do lab porobić badania, zobaczę czy jest ok czy trzeba będzie zwiększyć dawki
Jak masz zrobić badanie B12 to do czasu badania już nie bierz tych witamin. Tak samo jak badacie witaminę D na kilka dni przed badaniem trzeba odstawić.Susanne, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Marzenia wrote:Nie zgadniesz co pomyślałam jak spojrzałam na zdjęcie,nie czytając opisu.Że to zatyczki analne😅😅😅🤣🤣🤣Nie mam pojęcia jak wyglądają ale jakoś tak mi pasują😆😆😆
o jeny ja to samo ! najpierw rzuciło mi się w oczy zdjęcie a temat zatyczek tu się podobno przewijał i dlatego mi się skojarzyłoSusanne lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:Nie. Ja mam Jarrow.
Dziewczyny przy podwyższonej homocysteinie kawa rozpuszczalna podobno do odstawienia. Ja zamieniłam na yerba mate
Dzięki Joan, jeszcze bardziej utrudniłaś mi wybór, a ja już z bazy mam problem z podejmowaniem decyzji
ScreenShot zrobiony, będę się rozglądać. O tym TMG też słyszałam, ale chciałam to zostawić na później, na razie mam fazę na buraki, po prostu jem je nałogowo
Ja piję małą czarną siekierkę, próbowałam ją odstawić, ale wtedy jestem śpiącą królewną, która by z wyra nie wyszła cały boży dzień. Kopie Cię ta Yerba?
Edit: Co do B12, no właśnie, więc przydałaby mi się ciężka artyleria, żeby to podbić.
Gruru Nona i Morwa pisały, że jak B12 skoczy, to Homocysteinka spadnie.
Edit2: Witam w drużynie śmieszków hihiszków, tu są ludzie od wszystkiego, ja jestem od głupich tekstówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 17:58
ladySiSi lubi tę wiadomość
-
Susanne wrote:Zyzia, głowa do góry. Przygarnij kropka, pogadaj ze swoją macicą, żeby była przyjazna dla małego intruza. A jak nie masz wiary, to nie martw się my ją mamy i wierzymy, że Ci się uda. Wykresik pięknieje z dnia na dzień.
Co Ty z TVNu ?
naświetlałyście kropki ?ladySiSi lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:Do kogo ? Mój lekarz też tam przyjmuje.
Koleżanka starała się kilka lat i w końcu w pierwszym cyklu ten jej pomógł i jej córeczka ma już miesiąc 🥰Joan lubi tę wiadomość
wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕)