Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
To teraz ja zarzucę poradą.
Jeżeli nurtuje Was jakiś temat i chcecie sprawdzić czy już gdzieś na forum było o tym pisane, zanim zadacie (być może już tu powtarzane srylierdny raz) to samo pytanie, to jest na to sposób.
W wujku Google wpisujecie zagadnienie jakie Was interesuje z dopiskiem:
site:ovufriend.pl/forum
Polecam
SzalonaOna, Lalia, Kitka_87, Mowe, Weroneczka, Morwa, poupeé, Joan, Znużona, pauliśka, Martt95, eszanka, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Susanne wrote:To teraz ja zarzucę poradą.
Jeżeli nurtuje Was jakiś temat i chcecie sprawdzić czy już gdzieś na forum było o tym pisane, zanim zadacie (być może już tu powtarzane srylierdny raz) to samo pytanie, to jest na to sposób.
W wujku Google wpisujecie zagadnienie jakie Was interesuje z dopiskiem:
site:ovufriend.pl/forum
Polecam
Susanne, to jest magia! o.oSusanne, Morwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maggi110818 wrote:Zobacz moją stopkę,
Mąż bierze fertiMan, parention, supramen, olej lniany, maca 200, prosperm, witamina D, witamina C, czarnuszka, dużo jedzenia z passaty pomidorowej np.zupa z soczewicą. -
Lalia wrote:Susanne, to jest magia! o.o
Edit: Ja tak przepatrzyłam już sporą część forum, byłam tam gdzie światło zawraca, i muszę Wam przyznać, że daje mi satysfakcje czytanie starych postów z przed laty, narzekających babek, że to się nigdy nie uda, że są beznadziejne, i jednocześnie widzieć w stopkach, że są suwaczki, czasem nawet i dwa. Także udaje się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:45
Lalia, Joan, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:
FT4 37.18% [ wynik 0.99, norma (0.7 - 1.48)]
Zwiększ dawkę leku na tarczycę bo masz niskie ft4. To co bierzesz w leku daje wyższy poziom ft4. Ty potrzebujesz go teraz więcej bo dzielisz się hormonami tarczycy z dzieckiem, które nie posiada jeszcze swojej własnej tarczycy. Nie może wam braknąc teraz hormonu. Jak dla Ciebie będzie go zbyt mało to Twój organizm odetnie dostawy dla dziecka, a tego nie chcemy. Także działaj. Wskocz z dawką na 75 jak jesteś na 50 -
Maggi110818 wrote:mg/ml
Biorę dupka
Edit :
progesteron nie może być w jednostkach mg/ml bo jakbyś przeliczyła to na ng/ml to wyszedł by Ci wynik 59500000 ng/ml a taki wynik nie jest realnyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:31
-
nick nieaktualny
-
Tajka wrote:Dziewczyny, na 17 mam wizytę z trzymajcie kciuki za moje pęcherzyki, się okaże czy pękły:) od piątku bzyki codziennie, a w sobotę dwa razy więc raczej się powinniśmy wstrzelic:)
Dwa razy dziennie nie jest wskazane, ponieważ plemniki za drugim razem nie będą odpowiednio jeszcze " rozwinięte " raz dziennie każdego dnia podobno najlepiej -
Morwa wrote:FT4 37.18% [ wynik 0.99, norma (0.7 - 1.48)]
Zwiększ dawkę leku na tarczycę bo masz niskie ft4. To co bierzesz w leku daje wyższy poziom ft4. Ty potrzebujesz go teraz więcej bo dzielisz się hormonami tarczycy z dzieckiem, które nie posiada jeszcze swojej własnej tarczycy. Nie może wam braknąc teraz hormonu. Jak dla Ciebie będzie go zbyt mało to Twój organizm odetnie dostawy dla dziecka, a tego nie chcemy. Także działaj. Wskocz z dawką na 75 jak jesteś na 50
Dzięki Morwa, tak właśnie myślałam, tylko teraz się zastanawiam, czy robić to na "własną rękę" czy napisać smsa do endo, jutro będę dzwonić i umawiać wizytę to się najwyżej zorientuje
Jesteś świetna :*Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joan, miałam dziś taka sama sytuacje. Ja jestem 7 dni po owu. Poszłam biegać i bolal mnie przez 3 km brzucha jak na okres, ale delikatniej, potem w domu przy sikaniu miałam na papierze trochę krwi.. Jednak jesli u mnie coś się dzieje, to ciekawe czy znowu przez bakterie nie zejdzie z okresem
Teraz czuje cały czas kucie w jajnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:46
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Mowe wrote:Czy któraś z Was ma hiperinsulinemie ? Jak to się leczy ? Kurde kilka dni temu cieszyłam się z dobrego wyniku AMH a dzisiaj kiepskie wyniki krzywych cukrowych..jeden krok w przód, dwa do tyłu😣😣😣
Susanne, Mowe, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dzięki Morwa, tak właśnie myślałam, tylko teraz się zastanawiam, czy robić to na "własną rękę" czy napisać smsa do endo, jutro będę dzwonić i umawiać wizytę to się najwyżej zorientuje
Jesteś świetna :*
Ja osobiście zwiekszałabym sama dawkę, dlatego ,że ja zawsze zwiększam dawki sama na podtwie wyników hormonów tarczycy(zawsze badam całą trójce) Endo jest mi potrzebny tylko do wystawienia zaświadczenia dla rodzinnego ,że nadal potrzebuję stałego leczenia. Także ja widzę się z Endo raz na dwa lataLalia, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Ng/ml ? Jak tak to progesteron mega ładny jak nmol /l to też ładny bo w przeliczeniu na ng/ml wynosi 18,71
Edit :
progesteron nie może być w jednostkach mg/ml bo jakbyś przeliczyła to na ng/ml to wyszedł by Ci wynik 59500000 ng/ml a taki wynik nie jest realny
Poprawka, szybko pisałam i nie zobaczyłam że słownik poprawił, jednostka to
ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:57
Lalia, Morwa, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Susanne wrote:
Edit: Ja tak przepatrzyłam już sporą część forum, byłam tam gdzie światło zawraca, i muszę Wam przyznać, że daje mi satysfakcje czytanie starych postów z przed laty, narzekających babek, że to się nigdy nie uda, że są beznadziejne, i jednocześnie widzieć w stopkach, że są suwaczki, czasem nawet i dwa. Także udaje się!
jak dla mnie to takie spojlery
start z ovufriend u mnie to był temat staraczek z wzjg znaleziony w google. Przeczytałam cały wątek, wciągnął mnie jak niejedna książka Taki spojler był, że one wszystkie w końcu były prędzej czy później w ciąży
potem trafiłam na tematy z testowaniem i tu zapuściłam korzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 17:09
Natisz, Lalia, Susanne, Niereanimuj , Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Będę dziś lepić pierogi... dużo pierogów... nie mogę się do tego zabrać 😂 Mąż obiecał ,że pomoże, córka, że będzie rozsypywać mąkę po całej kuchni 😂 będzie zabawnie 😂
Joan, Lalia, Susanne, StarającaSię, Kitka_87, Martt95, Agawa85, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:jak dla mnie to takie spojlery
start z ovufriend u mnie to był temat staraczek z wzjg znaleziony w google. Przeczytałam cały wątek, wciągnął mnie jak niejedna książka Taki spojler był, że one wszystkie w końcu były prędzej czy później w ciąży
potem trafiłam na tematy z testowaniem i tu zapuściłam korzenie
Ja wierzę, że my wszystkie będziemy w ciąży 😍💪Susanne, Niereanimuj , Kitka_87 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1