X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja zarzucę poradą.

Jeżeli nurtuje Was jakiś temat i chcecie sprawdzić czy już gdzieś na forum było o tym pisane, zanim zadacie (być może już tu powtarzane srylierdny raz) to samo pytanie, to jest na to sposób.

W wujku Google wpisujecie zagadnienie jakie Was interesuje z dopiskiem:
    site:ovufriend.pl/forum

Polecam

SzalonaOna, Lalia, Kitka_87, Mowe, Weroneczka, Morwa, poupeé, Joan, Znużona, pauliśka, Martt95, eszanka, Ola_45 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    To teraz ja zarzucę poradą.

Jeżeli nurtuje Was jakiś temat i chcecie sprawdzić czy już gdzieś na forum było o tym pisane, zanim zadacie (być może już tu powtarzane srylierdny raz) to samo pytanie, to jest na to sposób.

W wujku Google wpisujecie zagadnienie jakie Was interesuje z dopiskiem:
    site:ovufriend.pl/forum

Polecam

Susanne, to jest magia! o.o

Susanne, Morwa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki z krwi:
    Beta- 38,24
    Progesteron 59,5
    Progesteron w jakich jednostkach?

• Sabcia9030 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A jaki dokładnie problem ? Morfologia ?

https://zapodaj.net/caf87dcee9e10.jpg.html

• Sabcia9030 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Zobacz moją stopkę,
    Mąż bierze fertiMan, parention, supramen, olej lniany, maca 200, prosperm, witamina D, witamina C, czarnuszka, dużo jedzenia z passaty pomidorowej np.zupa z soczewicą.
    Bierze profertil plus dieta z Akademi płodności pije sok pomidorowy czarnuszka itp

• Susanne Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Susanne, to jest magia! o.o

giphy.gif

Edit: Ja tak przepatrzyłam już sporą część forum, byłam tam gdzie światło zawraca, i muszę Wam przyznać, że daje mi satysfakcje czytanie starych postów z przed laty, narzekających babek, że to się nigdy nie uda, że są beznadziejne, i jednocześnie widzieć w stopkach, że są suwaczki, czasem nawet i dwa. Także udaje się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:45

Lalia, Joan, Kitka_87 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, mam pozostałe wyniki i proszę o konsultację, zwłaszcza Morwę :

TSH 1,98
    FT4 0,99ng/dl (0,7-1,48)

Żelazo 28,4 umol/l (9-30,4)

A tu badanie moczu zerknijcie, czy ok:
    8595b5129526.jpg

FT4 37.18% [ wynik 0.99, norma (0.7 - 1.48)]

Zwiększ dawkę leku na tarczycę bo masz niskie ft4. To co bierzesz w leku daje wyższy poziom ft4. Ty potrzebujesz go teraz więcej bo dzielisz się hormonami tarczycy z dzieckiem, które nie posiada jeszcze swojej własnej tarczycy. Nie może wam braknąc teraz hormonu. Jak dla Ciebie będzie go zbyt mało to Twój organizm odetnie dostawy dla dziecka, a tego nie chcemy. Także działaj. Wskocz z dawką na 75 jak jesteś na 50 ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    mg/ml
    Biorę dupka
    Ng/ml ? Jak tak to progesteron mega ładny :) jak nmol /l to też ładny bo w przeliczeniu na ng/ml wynosi 18,71 :)

Edit :
    progesteron nie może być w jednostkach mg/ml bo jakbyś przeliczyła to na ng/ml to wyszedł by Ci wynik 59500000 ng/ml a taki wynik nie jest realny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma hiperinsulinemie ? Jak to się leczy ? Kurde kilka dni temu cieszyłam się z dobrego wyniku AMH a dzisiaj kiepskie wyniki krzywych cukrowych..jeden krok w przód, dwa do tyłu😣😣😣

• Ala12 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, na 17 mam wizytę z trzymajcie kciuki za moje pęcherzyki, się okaże czy pękły:) od piątku bzyki codziennie, a w sobotę dwa razy więc raczej się powinniśmy wstrzelic:)

Dwa razy dziennie nie jest wskazane, ponieważ plemniki za drugim razem nie będą odpowiednio jeszcze " rozwinięte " :) raz dziennie każdego dnia podobno najlepiej :)

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    FT4 37.18% [ wynik 0.99, norma (0.7 - 1.48)]

Zwiększ dawkę leku na tarczycę bo masz niskie ft4. To co bierzesz w leku daje wyższy poziom ft4. Ty potrzebujesz go teraz więcej bo dzielisz się hormonami tarczycy z dzieckiem, które nie posiada jeszcze swojej własnej tarczycy. Nie może wam braknąc teraz hormonu. Jak dla Ciebie będzie go zbyt mało to Twój organizm odetnie dostawy dla dziecka, a tego nie chcemy. Także działaj. Wskocz z dawką na 75 jak jesteś na 50 ;)

Dzięki Morwa, tak właśnie myślałam, tylko teraz się zastanawiam, czy robić to na "własną rękę" czy napisać smsa do endo, jutro będę dzwonić i umawiać wizytę to się najwyżej zorientuje ;)

Jesteś świetna :* <3

Morwa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne, wysiaduje 😂
    ZBRzzf4m0qVhlqr8.jpg

Natisz, Susanne, Morwa, Lalia, Joan, pauliśka, Znużona, luthienn, Kitka_87, Martt95, Agawa85, Ladyo, ladySiSi, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, miałam dziś taka sama sytuacje. Ja jestem 7 dni po owu. Poszłam biegać i bolal mnie przez 3 km brzucha jak na okres, ale delikatniej, potem w domu przy sikaniu miałam na papierze trochę krwi.. Jednak jesli u mnie coś się dzieje, to ciekawe czy znowu przez bakterie nie zejdzie z okresem

Teraz czuje cały czas kucie w jajniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:46

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Czy któraś z Was ma hiperinsulinemie ? Jak to się leczy ? Kurde kilka dni temu cieszyłam się z dobrego wyniku AMH a dzisiaj kiepskie wyniki krzywych cukrowych..jeden krok w przód, dwa do tyłu😣😣😣
    Ja. IO wyleczysz, pozbędziesz się jej. Hiperinsulemia będzie z Tobą już zawsze ale możesz ją ujarzmić ;) dieta to podtwa. Meta jest wybawieniem ;) meta = metformina ;) połącz jedno i drugie , dorzuć więcej ruchu i będzie git. Wysoka insulina wplywa niekorzystnie na jakość kom jajowych , uszkadza je od wewnątrz... takze działaj... Pamiętaj, że to plus bo mogłaś właśnie odnaleźć swoją przyczynę niepowodzeń.

Susanne, Mowe, Kitka_87 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzięki Morwa, tak właśnie myślałam, tylko teraz się zastanawiam, czy robić to na "własną rękę" czy napisać smsa do endo, jutro będę dzwonić i umawiać wizytę to się najwyżej zorientuje ;)

Jesteś świetna :* <3
    Napisz jej że masz 37 procent wysycenia hormonem ft4 według podanych norm z laboratorium i obawiasz się czy nie powinnaś zwiększyć dawkę leku. Dodaj, że jesteś w ciąży i martwisz się teraz nie tylko o siebie.
    Ja osobiście zwiekszałabym sama dawkę, dlatego ,że ja zawsze zwiększam dawki sama na podtwie wyników hormonów tarczycy(zawsze badam całą trójce) ;) Endo jest mi potrzebny tylko do wystawienia zaświadczenia dla rodzinnego ,że nadal potrzebuję stałego leczenia. Także ja widzę się z Endo raz na dwa lata ;)

Lalia, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cycochy bolą ale tylko od boku jak dotykam koło pachy 😏🤙🏼

Lalia, Natisz, Lulu83, Susanne, Kamcia, Kitka_87, Lori05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ng/ml ? Jak tak to progesteron mega ładny :) jak nmol /l to też ładny bo w przeliczeniu na ng/ml wynosi 18,71 :)

Edit :
    progesteron nie może być w jednostkach mg/ml bo jakbyś przeliczyła to na ng/ml to wyszedł by Ci wynik 59500000 ng/ml a taki wynik nie jest realny ;)

Poprawka, szybko pisałam i nie zobaczyłam że słownik poprawił, jednostka to
    ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:57

Lalia, Morwa, Edyciak lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:

Edit: Ja tak przepatrzyłam już sporą część forum, byłam tam gdzie światło zawraca, i muszę Wam przyznać, że daje mi satysfakcje czytanie starych postów z przed laty, narzekających babek, że to się nigdy nie uda, że są beznadziejne, i jednocześnie widzieć w stopkach, że są suwaczki, czasem nawet i dwa. Także udaje się!

jak dla mnie to takie spojlery :P
    start z ovufriend u mnie to był temat staraczek z wzjg znaleziony w google. Przeczytałam cały wątek, wciągnął mnie jak niejedna książka :P Taki spojler był, że one wszystkie w końcu były prędzej czy później w ciąży :P
    potem trafiłam na tematy z testowaniem i tu zapuściłam korzenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 17:09

Natisz, Lalia, Susanne, Niereanimuj , Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dziś lepić pierogi... dużo pierogów... nie mogę się do tego zabrać 😂 Mąż obiecał ,że pomoże, córka, że będzie rozsypywać mąkę po całej kuchni 😂 będzie zabawnie 😂

comment_Dn39WpMNcEGwbWVHR0MXSSCP9rF1cJFI.gif

Joan, Lalia, Susanne, StarającaSię, Kitka_87, Martt95, Agawa85, ladySiSi lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    jak dla mnie to takie spojlery :P
    start z ovufriend u mnie to był temat staraczek z wzjg znaleziony w google. Przeczytałam cały wątek, wciągnął mnie jak niejedna książka :P Taki spojler był, że one wszystkie w końcu były prędzej czy później w ciąży :P
    potem trafiłam na tematy z testowaniem i tu zapuściłam korzenie :D

Ja wierzę, że my wszystkie będziemy w ciąży 😍💪

Susanne, Niereanimuj , Kitka_87 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ