Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Mowe, a czy znajomi będą widzieć, że należę do tej grupy?

Chyba, że któraś z Twoich znajomych też jest w grupie. Z ciekawości przejrzałam nowe osoby i się okazało, że z niektórymi z Was (albo obce, nie z forum) mam wspólnych znajomych :)

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    ona już z rok zaczyna strasznie charczeć i pluje albo tak jakby wymiotuje śliną. chodzimy z nią do weterynarza ale ten daje jej non stop to samo..czyli antybiotyk. Ostatnio jak byliśmy to wysłuchał u niej jeszcze jakieś szmery na sercu ( to młody psiak 1,5 roku ma) i gorączkę miała 40 stopni. To nic innego jej nie dał jak znów ten antybiotyk..
    Wczoraj jak próbowała wstać z fotela to zaczęła piszczeć na cały dom i to dwa raz tak było.
    Ale dzisiaj idziemy z nią znów do lekarza tylko tym razem już do innego...
    Ja się kompletnie nie znam. Napisałam do mojej znajomej, która jest weterynarzem. To mi napisała :
    "Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja się kompletnie nie znam. Napisałam do mojej znajomej, która jest weterynarzem. To mi napisała :
    "Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy.

Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Morwałke co myślisz o witaminie C w formie liposomalnej? Warto kupić?
    Nie wiem. Nie znam się. Ja osobiście mam tą zwykłą w proszku i jestem zadowolona ;) I nie zamierzam zmieniać na liposomalną.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Weź mnie nie dobijaj. W końcu gin oddzwoniła i każe przyjechać na wizytę dziś. Mówiła, że będziemy monitorować bete. A nie prościej dać jakieś tabletki poronne?
    Niby prościej ale wtedy wykluczysz się ze starań na 3 miesiące. Nie chce Cię dołować i odbijać. Pisze jak jest. Może być gorzej , np ciąża może być cp. Musisz to kontrolować. Widzisz ja dlatego robię testy nawet po @ jak mam podejść do stymulacji bo @ nie zawsze jest wyznacznikiem ,że niska beta jaka jest przy biochemicznej spadła do 0.

• Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć wszystkim!
    Jakie plany na dzisiaj? 😉
    Ja chciałam posprzątać sobie szafki w kuchni, ale nie mogę się zmobilizować 😅 może sobie później włączę panią od duchowości jak wczoraj i będę słuchać i robić porządki nie tylko w domu, ale i w głowie 👍
    Codziennie latam do paczkomatu bo przychodzą mi nowe suple 😂 odebrałam juz dr Enzmann, Wit C i Wit E, dzisiaj mają przyjść testy owu a jutro Wit D i Omega oraz jod 🤦‍♀️
    U mnie dzisiaj 4 dc, plan na ten cykl to naszprycowac się suplementami, odciągnąć głowę od starań relaksacją, czytaniem książek i porządkami 💪 a przede wszystkim zadbanie o siebie (paznokcie wiosenne już mam!) i o swoją relację z mężem, żeby te starania nie były mechaniczne, żeby dzidziuś był skutkiem bzyków, a nie bzyki skutkiem starań 🤗
    Też mam taki plan, fajnie wiedzieć, że jest nas więcej przeżywających to samo. To w jakiś sposób umacnia.

Rozkwitamy babeczki, rozkwitamy na ten kwiecień.

Ja też dołączyłam do grupy pani od duchowości, lubie takie klimaty i choc na początku może wydawać się to dziwne (przypominają mi się początki z jogą i medytacja) i trochę przerysowane, to warto się wsłuchać i pozwolić wejść całą sobą w to, nie bronić się. To na prawde inny level samozrozumienia:D
    A pani się pewnie się zastanawia skąd taki nawal babek:D

Lalia lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem
    Mam nadzieję, że szybko weterynarz postawi diagnozę i szybko wyleczycie co trzeba :* dużo zdrówka dla pieska :* a tak swoją drogą to śliczny jest :)

madziulix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam nadzieję, że szybko weterynarz postawi diagnozę i szybko wyleczycie co trzeba :* dużo zdrówka dla pieska :* a tak swoją drogą to śliczny jest :)

Dziękujemy :* damy znać o 15 :*

Morwa lubi tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    https://zapodaj.net/3c7f4282eaa78.jpg.html
    U mnie owsianka na pełniej wjechała :D

Mniam, uwielbiam maliny i orzechy :D

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Mniam, uwielbiam maliny i orzechy :D

Dla mnie maliny to najlepsze co może być 🥰

ladySiSi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka za 4 dni testujemy 😁 chociaż ja kompetnie nic nie czuje 😅

• jozefinka Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę :D

A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra ;)

Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Starania od IV 2019. Obecnie 13 cs.

Ona - 24 l., długie cykle, polip w macicy, niski progesteron.

1.09 - histeroskopia

On - 31 l. nadwaga, morfologia 3%
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    1 kwietnia będzie cały na zielono i nie będzie to Prima aprilis 🍀🍀🍀🍀
    Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefinka wrote:

A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra ;)

Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami :)
    Ja robię na mleku kokosowym z kostką gorzkiej czekolady 80% albo łyżka masła orzechowego. A później już dorzucam co mi tam pod rękę wpadnie:D
    Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.

Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:14

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja na szczęście jestem takim typem człowieka który każde gówno życiowe potrafi obrócić w pozytyw.

Edyciak popatrz na to tak że kilka razy Wam się udało, była już CB więc wiesz że możesz być w ciąży, tylko należy pogłębić diagnostykę wg mnie. To jest duży plus w porównaniu do kogoś kto nie zaszedł nigdy podczas staran.
    Pomyśl l tym że może akurat teraz w trakcie tego kryzysu, gdy szpitale są zamknięte rodziłabyś sama, bez męża.
    Może to wszystko po to abyś skupiła się na sobie, zadbała o własne ciało, dusze, emocje ?
    Dziecko nie chce mamy która jest sfrustrowana i czuje żal do Świata. Wiem że to nie jest latwe, ale da sie to zrobic, da sie we wszystkim dostrzec iskierke światła.
    Wszystko da się obrócić w pozytyw.
    Dzięki 😉 masz rację.. tylko tak jak napisałaś nie jest to łatwe. Domyślam się, że gdy z siebie ten żal wyrzucę, to być może uda mi się zajść i utrzymać ciążę...

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Ja robię na mleku kokosowym z kostką gorzkiej czekolady 80% albo łyżka masła orzechowego. A później już dorzucam co mi tam pod rękę wpadnie:D
    Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.

Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?

Kaszę jaglaną to ja tylko na wytrawnie, także nie pomogę.
    U mnie zawsze z mięsem mielonym, cebulą, środkiem z cukini, przyprawami, nakładam na wydrążoną, przekrojoną na pół cukinię, posypuję startym serem i do piekarnika.

Susanne lubi tę wiadomość

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefinka wrote:
    To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę :D

Dzięki kochana, póki nie mam dzidzi to ona jest taką moją córeczką ;)
    ja sobie zawsze dodaje łyżeczkę miodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    1 kwietnia będzie cały na zielono i nie będzie to Prima aprilis 🍀🍀🍀🍀
    Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje.

Oby nie tylko 1 kwietnia 🤞🏼✊🏻

Susanne lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja też Madzia. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha ale chyba było to spowodowane brakiem 💩💩🤭🤭

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja też Madzia. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha ale chyba było to spowodowane brakiem 💩💩🤭🤭

Ja tez miałam takie i chyba dlatego ze nadchodziła 💩 😂
    Ale tłumacze się tym ze zagnieżdżenie dopiero za 2 dni 😁

Anet.kaa lubi tę wiadomość

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ