X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Mowe, a czy znajomi będą widzieć, że należę do tej grupy?

Chyba, że któraś z Twoich znajomych też jest w grupie. Z ciekawości przejrzałam nowe osoby i się okazało, że z niektórymi z Was (albo obce, nie z forum) mam wspólnych znajomych :)

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    ona już z rok zaczyna strasznie charczeć i pluje albo tak jakby wymiotuje śliną. chodzimy z nią do weterynarza ale ten daje jej non stop to samo..czyli antybiotyk. Ostatnio jak byliśmy to wysłuchał u niej jeszcze jakieś szmery na sercu ( to młody psiak 1,5 roku ma) i gorączkę miała 40 stopni. To nic innego jej nie dał jak znów ten antybiotyk..
    Wczoraj jak próbowała wstać z fotela to zaczęła piszczeć na cały dom i to dwa raz tak było.
    Ale dzisiaj idziemy z nią znów do lekarza tylko tym razem już do innego...
    Ja się kompletnie nie znam. Napisałam do mojej znajomej, która jest weterynarzem. To mi napisała :
    "Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja się kompletnie nie znam. Napisałam do mojej znajomej, która jest weterynarzem. To mi napisała :
    "Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy.

Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Morwałke co myślisz o witaminie C w formie liposomalnej? Warto kupić?
    Nie wiem. Nie znam się. Ja osobiście mam tą zwykłą w proszku i jestem zadowolona ;) I nie zamierzam zmieniać na liposomalną.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Weź mnie nie dobijaj. W końcu gin oddzwoniła i każe przyjechać na wizytę dziś. Mówiła, że będziemy monitorować bete. A nie prościej dać jakieś tabletki poronne?
    Niby prościej ale wtedy wykluczysz się ze starań na 3 miesiące. Nie chce Cię dołować i odbijać. Pisze jak jest. Może być gorzej , np ciąża może być cp. Musisz to kontrolować. Widzisz ja dlatego robię testy nawet po @ jak mam podejść do stymulacji bo @ nie zawsze jest wyznacznikiem ,że niska beta jaka jest przy biochemicznej spadła do 0.

• Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć wszystkim!
    Jakie plany na dzisiaj? 😉
    Ja chciałam posprzątać sobie szafki w kuchni, ale nie mogę się zmobilizować 😅 może sobie później włączę panią od duchowości jak wczoraj i będę słuchać i robić porządki nie tylko w domu, ale i w głowie 👍
    Codziennie latam do paczkomatu bo przychodzą mi nowe suple 😂 odebrałam juz dr Enzmann, Wit C i Wit E, dzisiaj mają przyjść testy owu a jutro Wit D i Omega oraz jod 🤦‍♀️
    U mnie dzisiaj 4 dc, plan na ten cykl to naszprycowac się suplementami, odciągnąć głowę od starań relaksacją, czytaniem książek i porządkami 💪 a przede wszystkim zadbanie o siebie (paznokcie wiosenne już mam!) i o swoją relację z mężem, żeby te starania nie były mechaniczne, żeby dzidziuś był skutkiem bzyków, a nie bzyki skutkiem starań 🤗
    Też mam taki plan, fajnie wiedzieć, że jest nas więcej przeżywających to samo. To w jakiś sposób umacnia.

Rozkwitamy babeczki, rozkwitamy na ten kwiecień.

Ja też dołączyłam do grupy pani od duchowości, lubie takie klimaty i choc na początku może wydawać się to dziwne (przypominają mi się początki z jogą i medytacja) i trochę przerysowane, to warto się wsłuchać i pozwolić wejść całą sobą w to, nie bronić się. To na prawde inny level samozrozumienia:D
    A pani się pewnie się zastanawia skąd taki nawal babek:D

Lalia lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem
    Mam nadzieję, że szybko weterynarz postawi diagnozę i szybko wyleczycie co trzeba :* dużo zdrówka dla pieska :* a tak swoją drogą to śliczny jest :)

madziulix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam nadzieję, że szybko weterynarz postawi diagnozę i szybko wyleczycie co trzeba :* dużo zdrówka dla pieska :* a tak swoją drogą to śliczny jest :)

Dziękujemy :* damy znać o 15 :*

Morwa lubi tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    https://zapodaj.net/3c7f4282eaa78.jpg.html
    U mnie owsianka na pełniej wjechała :D

Mniam, uwielbiam maliny i orzechy :D

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Mniam, uwielbiam maliny i orzechy :D

Dla mnie maliny to najlepsze co może być 🥰

ladySiSi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka za 4 dni testujemy 😁 chociaż ja kompetnie nic nie czuje 😅

• jozefinka Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę :D

A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra ;)

Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Starania od IV 2019. Obecnie 13 cs.

Ona - 24 l., długie cykle, polip w macicy, niski progesteron.

1.09 - histeroskopia

On - 31 l. nadwaga, morfologia 3%
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    1 kwietnia będzie cały na zielono i nie będzie to Prima aprilis 🍀🍀🍀🍀
    Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefinka wrote:

A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra ;)

Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami :)
    Ja robię na mleku kokosowym z kostką gorzkiej czekolady 80% albo łyżka masła orzechowego. A później już dorzucam co mi tam pod rękę wpadnie:D
    Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.

Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:14

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja na szczęście jestem takim typem człowieka który każde gówno życiowe potrafi obrócić w pozytyw.

Edyciak popatrz na to tak że kilka razy Wam się udało, była już CB więc wiesz że możesz być w ciąży, tylko należy pogłębić diagnostykę wg mnie. To jest duży plus w porównaniu do kogoś kto nie zaszedł nigdy podczas staran.
    Pomyśl l tym że może akurat teraz w trakcie tego kryzysu, gdy szpitale są zamknięte rodziłabyś sama, bez męża.
    Może to wszystko po to abyś skupiła się na sobie, zadbała o własne ciało, dusze, emocje ?
    Dziecko nie chce mamy która jest sfrustrowana i czuje żal do Świata. Wiem że to nie jest latwe, ale da sie to zrobic, da sie we wszystkim dostrzec iskierke światła.
    Wszystko da się obrócić w pozytyw.
    Dzięki 😉 masz rację.. tylko tak jak napisałaś nie jest to łatwe. Domyślam się, że gdy z siebie ten żal wyrzucę, to być może uda mi się zajść i utrzymać ciążę...

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Ja robię na mleku kokosowym z kostką gorzkiej czekolady 80% albo łyżka masła orzechowego. A później już dorzucam co mi tam pod rękę wpadnie:D
    Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.

Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?

Kaszę jaglaną to ja tylko na wytrawnie, także nie pomogę.
    U mnie zawsze z mięsem mielonym, cebulą, środkiem z cukini, przyprawami, nakładam na wydrążoną, przekrojoną na pół cukinię, posypuję startym serem i do piekarnika.

Susanne lubi tę wiadomość

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefinka wrote:
    To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę :D

Dzięki kochana, póki nie mam dzidzi to ona jest taką moją córeczką ;)
    ja sobie zawsze dodaje łyżeczkę miodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    1 kwietnia będzie cały na zielono i nie będzie to Prima aprilis 🍀🍀🍀🍀
    Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje.

Oby nie tylko 1 kwietnia 🤞🏼✊🏻

Susanne lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja też Madzia. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha ale chyba było to spowodowane brakiem 💩💩🤭🤭

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja też Madzia. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha ale chyba było to spowodowane brakiem 💩💩🤭🤭

Ja tez miałam takie i chyba dlatego ze nadchodziła 💩 😂
    Ale tłumacze się tym ze zagnieżdżenie dopiero za 2 dni 😁

Anet.kaa lubi tę wiadomość

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ