Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Majaaa wrote:Mowe, a czy znajomi będą widzieć, że należę do tej grupy?
Chyba, że któraś z Twoich znajomych też jest w grupie. Z ciekawości przejrzałam nowe osoby i się okazało, że z niektórymi z Was (albo obce, nie z forum) mam wspólnych znajomych01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
madziulix3 wrote:ona już z rok zaczyna strasznie charczeć i pluje albo tak jakby wymiotuje śliną. chodzimy z nią do weterynarza ale ten daje jej non stop to samo..czyli antybiotyk. Ostatnio jak byliśmy to wysłuchał u niej jeszcze jakieś szmery na sercu ( to młody psiak 1,5 roku ma) i gorączkę miała 40 stopni. To nic innego jej nie dał jak znów ten antybiotyk..
Wczoraj jak próbowała wstać z fotela to zaczęła piszczeć na cały dom i to dwa raz tak było.
Ale dzisiaj idziemy z nią znów do lekarza tylko tym razem już do innego...
"Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy. -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Ja się kompletnie nie znam. Napisałam do mojej znajomej, która jest weterynarzem. To mi napisała :
"Rtg kl pierś do rozważenia z kontrastem, bronchoskopia z popluczynami. Szmery przy gorączce są często u psów". Ona ogólnie pisze ,że ma mało informacji aby coś więcej doradzić. Pytała też o rasę psa. No i przede wszystkim nie widziała osobiście pacjenta. Może to pomoże. Jakoś was skieruje ku temu co sprawdzić aby zbliżyć się do postawienia diagnozy.
Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem -
koktajlowa wrote:Weź mnie nie dobijaj. W końcu gin oddzwoniła i każe przyjechać na wizytę dziś. Mówiła, że będziemy monitorować bete. A nie prościej dać jakieś tabletki poronne?
-
Lalia wrote:Cześć wszystkim!
Jakie plany na dzisiaj? 😉
Ja chciałam posprzątać sobie szafki w kuchni, ale nie mogę się zmobilizować 😅 może sobie później włączę panią od duchowości jak wczoraj i będę słuchać i robić porządki nie tylko w domu, ale i w głowie 👍
Codziennie latam do paczkomatu bo przychodzą mi nowe suple 😂 odebrałam juz dr Enzmann, Wit C i Wit E, dzisiaj mają przyjść testy owu a jutro Wit D i Omega oraz jod 🤦♀️
U mnie dzisiaj 4 dc, plan na ten cykl to naszprycowac się suplementami, odciągnąć głowę od starań relaksacją, czytaniem książek i porządkami 💪 a przede wszystkim zadbanie o siebie (paznokcie wiosenne już mam!) i o swoją relację z mężem, żeby te starania nie były mechaniczne, żeby dzidziuś był skutkiem bzyków, a nie bzyki skutkiem starań 🤗
Rozkwitamy babeczki, rozkwitamy na ten kwiecień.
Ja też dołączyłam do grupy pani od duchowości, lubie takie klimaty i choc na początku może wydawać się to dziwne (przypominają mi się początki z jogą i medytacja) i trochę przerysowane, to warto się wsłuchać i pozwolić wejść całą sobą w to, nie bronić się. To na prawde inny level samozrozumienia:D
A pani się pewnie się zastanawia skąd taki nawal babek:DLalia lubi tę wiadomość
-
madziulix3 wrote:Jeju dzięki Ci kochana. Ona jest mieszańcem z husky, nie jest czystko rasowa. Weterynarz tylko cały czas powtarzał, ze to zapalenie tchawicy, ale to raczej by jej przeszło po tylu antybiotykach 😏 dzisiaj się może czegokolwiek dowiem
madziulix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:https://zapodaj.net/3c7f4282eaa78.jpg.html
U mnie owsianka na pełniej wjechała
Mniam, uwielbiam maliny i orzechy01.2017 - rozpoczęcie starań
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę
A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra
Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawamiSzalonaOna lubi tę wiadomość
Starania od IV 2019. Obecnie 13 cs.
Ona - 24 l., długie cykle, polip w macicy, niski progesteron.
1.09 - histeroskopia
On - 31 l. nadwaga, morfologia 3% -
madziulix3 wrote:Anetka za 4 dni testujemy 😁 chociaż ja kompetnie nic nie czuje 😅
Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje. -
jozefinka wrote:
A jak się robi dziewczyny dobrą owsiankę? Nie mdłą? Wiele razy próbowałam się przekonać do niej, bo wiem, że mega zdrowe i w ogóle, ale za każdym razem coś mi nie gra
Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami
Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.
Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:14
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja na szczęście jestem takim typem człowieka który każde gówno życiowe potrafi obrócić w pozytyw.
Edyciak popatrz na to tak że kilka razy Wam się udało, była już CB więc wiesz że możesz być w ciąży, tylko należy pogłębić diagnostykę wg mnie. To jest duży plus w porównaniu do kogoś kto nie zaszedł nigdy podczas staran.
Pomyśl l tym że może akurat teraz w trakcie tego kryzysu, gdy szpitale są zamknięte rodziłabyś sama, bez męża.
Może to wszystko po to abyś skupiła się na sobie, zadbała o własne ciało, dusze, emocje ?
Dziecko nie chce mamy która jest sfrustrowana i czuje żal do Świata. Wiem że to nie jest latwe, ale da sie to zrobic, da sie we wszystkim dostrzec iskierke światła.
Wszystko da się obrócić w pozytyw. -
Susanne wrote:Ja robię na mleku kokosowym z kostką gorzkiej czekolady 80% albo łyżka masła orzechowego. A później już dorzucam co mi tam pod rękę wpadnie:D
Żeby podslodzic troche to czasem dodaje łyżeczkę syropu klonowego albo rodzynki lub daktyle.
Edit: Ja z kolei mam problem z kaszą jaglaną. Raz mi wyszedł dobry deser waniliowy, ale teraz nie mogę tego powtórzyć i zawsze jest mdla. Może macie jakieś sposoby magiczne?
Kaszę jaglaną to ja tylko na wytrawnie, także nie pomogę.
U mnie zawsze z mięsem mielonym, cebulą, środkiem z cukini, przyprawami, nakładam na wydrążoną, przekrojoną na pół cukinię, posypuję startym serem i do piekarnika.Susanne lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
nick nieaktualnyjozefinka wrote:To ja poproszę o wpisanie na 18.04. Widzę, że sama nie będę
Ta twoja madziulix3 wygląda ekstra. Trzymam kciuki za pieska. Dobrze wiem co znaczy martwić się o zdrowie zwierzaka. Sporo z moim przeszłam, ale kotem, więc nie pomogę z objawami
Dzięki kochana, póki nie mam dzidzi to ona jest taką moją córeczką
ja sobie zawsze dodaje łyżeczkę miodu
-
nick nieaktualnySusanne wrote:1 kwietnia będzie cały na zielono i nie będzie to Prima aprilis 🍀🍀🍀🍀
Także czekamy na Wasze dwie kreski bo ja się po marcowym wątku uzależnilam od ich oglądania:D to takie szczęście, że się babkom udaje.
Oby nie tylko 1 kwietnia 🤞🏼✊🏻Susanne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja też Madzia. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha ale chyba było to spowodowane brakiem 💩💩🤭🤭
Ja tez miałam takie i chyba dlatego ze nadchodziła 💩 😂
Ale tłumacze się tym ze zagnieżdżenie dopiero za 2 dni 😁Anet.kaa lubi tę wiadomość