Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Jak będziesz miała opcję to rób. Nawet jak wyjdą drożne to warto "przepchać" rurki.
    Ja miałam w planach normalnie w szpitalu robić na nfz.

Moja gin coś gadała, że w Salve w Łodzi niby na NFZ też robią, ale teraz się doprosić o skierowanie to mogę zapomnieć

• Joan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Moja gin coś gadała, że w Salve w Łodzi niby na NFZ też robią, ale teraz się doprosić o skierowanie to mogę zapomnieć

Mój lekarz powiedział, żeby się 3 miesiące wstrzymać (mówił to w połowie marca).

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba na wypłatę skusze się na te kiry 💪

Joan, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Joan na co bierzesz ten pyłek pszczeli?
    Straszą się z pomocą lekarza lub kliniki?

Działa mocno odżywczo na komórki, poprawia jakość jajeczek, poprawia owulację, pomaga przy niedokrwistości i wiele innych. Ja piję rozpuszczony w wodzie z witaminą C i miodem, bo jest ohydny.

Lekarza mam nowego od stycznia. Wszystkie badania robiłam sama. Z jego zaleceń mam brać Acard i heparynę od owu ale recepty mi finalnie nie dał. Więcej nic mądrego nie powiedział.

Jak minie korona mam w planach pójść do innego na konsultację. Chyba, że Paśnik ogarnie wszystko.

Ogólnie diagnozuję się sama, bo nigdy nie dostałam "pomocnej dłoni" od lekarza i przez to zmarnowałam mnóstwo czasu.

• Joan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny chyba na wypłatę skusze się na te kiry 💪

Z tym, że jak pisałam wcześniej już: bez dobrego lekarza nic Ci te wyniki nie powiedzą. Zobacz najpierw czy będziesz miała możliwość wizyty/telekonsultacji u dobrego immunologa.
    Gin/klinika nie ogarną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 23:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bo mój cykl zawsze trwał 26 dni... a teraz 23, myślicie ze sprawka ziół ojca sroki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    nie lubię :/

Jestem krwawa Marry 😂
    tenor.gif

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktos moglby mi powiedziec wiecej navtemat mutacji wyszly mi mrhfr homo i pai hetero? W internecie nie ma za duzo chce isc do hematologa ale na razie ten nie przyjmuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Na pewno znajdzie się takie, co działa. Duże laboratoria nie zaprzestają pracy. Ja mam do Łodzi kawałek drogi.

Teraz bardziej kminię gdzie tu HSG zrobić i czy robić. Mam mieszane uczucia. Wiem, że to ważne, ale jakoś myślę, że nie tutaj problem.

Kitka robić, dla mnie to podstawowe badanie. Właśnie owulację miałam z tego co miałam tak zatkany.
    Nawet jak nie ma zrostów to mogą być czopy śluzowe, które pod samym kontrastem pójdą.
    Ja miałam bez usypiania, tylko na katonalu, bolało bardzo bardzo mocno, ale żałuję tylko tego że nikt wcześniej mnie nie pokierował na nie.

Kitka_87, Joan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Dziwne bo mój cykl zawsze trwał 26 dni... a teraz 23, myślicie ze sprawka ziół ojca sroki??

2 lata temu jak je próbowałam pić to też mi skróciły cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Działa mocno odżywczo na komórki, poprawia jakość jajeczek, poprawia owulację, pomaga przy niedokrwistości i wiele innych. Ja piję rozpuszczony w wodzie z witaminą C i miodem, bo jest ohydny.

Lekarza mam nowego od stycznia. Wszystkie badania robiłam sama. Z jego zaleceń mam brać Acard i heparynę od owu ale recepty mi finalnie nie dał. Więcej nic mądrego nie powiedział.

Jak minie korona mam w planach pójść do innego na konsultację. Chyba, że Paśnik ogarnie wszystko.

Ogólnie diagnozuję się sama, bo nigdy nie dostałam "pomocnej dłoni" od lekarza i przez to zmarnowałam mnóstwo czasu.

Ja brałam też mleczko pszczele pod język. Nie wiem czy coś dało ale smakowało

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Jakich skutków ubocznych po metforminie mogę się spodziewać ?
    Jutro wykupuje receptę i zaczynam brać.

Ja przy dużej dawce powyżej 1250(docelowo miałam 1500- ale nie doszłam do niej) miałam biedunki, wymioty, puls 50, kałatanie serca. A przy dawce 1000 jest ok. I najlepiej się czuje jak biorę do największego posiłku, obiadu, a nie do kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    O dziękuję :)
    Próbowałam metod z Internetu i podkradałam mężowi piankę do golenia ale efekt jest średni

Ja kiedys ten sposób wypróbowana na lustrze w łazience, żeby nie parowało. 3 pianki poszły. Lustro duże, 1.5m×2.5m. nawet nie pytajcie ile się męczyłam żeby potem zdjąć tą piankę i doprowadzić lustro do stanu przed 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    2 lata temu jak je próbowałam pić to też mi skróciły cykl.

W takim razie odstawiam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa85 wrote:
    To ja mam pytanko. Jeden miesiąc brał na przykład Fertliman a kolejny Parenton, czy łączyliscie jakoś te suplementy.

Nadzieja przykro mi, ale wysłapałaś, że coś drgnęło.

Wszystko na raz w ciągu dnia. Tylko co trzeci dzień zamiast Fertilman Plus był androvit i Biotebal też co 3 dni. Taka cała rozpiskę dostał od endokrynologa (który też zajmuje się problemowi niepłodności).
    Taki grafik na każdy dzień miał i skreślał co już wziął, żeby się nie pomylić. Na noc, przed snem pił też zioła Ojca Klimuszko. Jak znajdę gdzieś ten harmonogram to wrzucę zdjęcie.
    A jeśli chodzi o nawyki to pół roku wcześniej je wprowadził. Piwa nie pił przez rok czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 07:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi właśnie te czopy śluzu mnie przekonują. Muszę zadzwonić do Łodzi, może do Salve, gdzie mąż miał badanie swoje. Tam najpierw konsultacja z lekarzem i kwalifikacja - ciekawe czy telekonsultacja czy trzeba jechać, bo w sumie jak n mnie popatrzy to chyba za wiele nie da 🤣 i HSG jest podana u nich cena od 600zł, więc pewnie wyszłoby mnie około 800-900zł 🙈🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Hej, czy ktos moglby mi powiedziec wiecej navtemat mutacji wyszly mi mrhfr homo i pai hetero? W internecie nie ma za duzo chce isc do hematologa ale na razie ten nie przyjmuje...
    To może lepiej zrobić telewizyte z lekarzem genetykiem, np. z testdna. Ja tak zamierzam.

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Kitka masz dobrze ze możesz większość badań zrobić u mnie w Diagnostyce na zadupia gdzie mieszkam nie wszystko można zrobić 😪
    Musiałabym jechać do Poznania a teraz w okresie korony to większość lab nie pracuje albo pilne przypadki przyjmują 🤨

Ja badania robię zawsze w szpitalu i większość właśnie jedzie do poznania ale o tyle dobrze że zrobią i nawet te ceny nie są takie złe. Się właśnie zastanawiam czy przypadkiem już pomału się nie otwierają. Bo teraz było tylko ze skierowaniem 🤔

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Maggi właśnie te czopy śluzu mnie przekonują. Muszę zadzwonić do Łodzi, może do Salve, gdzie mąż miał badanie swoje. Tam najpierw konsultacja z lekarzem i kwalifikacja - ciekawe czy telekonsultacja czy trzeba jechać, bo w sumie jak n mnie popatrzy to chyba za wiele nie da 🤣 i HSG jest podana u nich cena od 600zł, więc pewnie wyszłoby mnie około 800-900zł 🙈🙈🙈

Mnie teraz wysłała "siłą" na dróżnosc przyjaciółka, my się szykowaliśmy do kolejnej procedury, byliśmy przekonani że skoro sono wyszło ok, to nie mam co się czepiać.
    Ja w szpitalu na NFZ miałam, ale i tak wchodzi się do szpitala przez prywatną wizytę, więc dwie wizyty po 200 zł.
    Przed musiałam zrobić kreatyninę, biocenozę pochwy, morfologię, brać antybiotyk i globulki (bo dopiero w trakcie badania okazuje się czy będzie selektywne czy nie). Musi być już po okresie ale przed owulacja.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    W takim razie odstawiam ;)

Mi też się skrócił w tym cyklu o 1-2 dni plus te plamienia jak nigdy.

Daję ziołom jednak jeszcze jedną szansę w tym cyklu, bo może co innego miało wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 08:27

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ