X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Operacja wyrostka, zapalenia pęcherza moczowego i infekcje.

Właśnie czytałam, że operacja wyrostka jest takim wskazaniem.

Też miałam często, nawet bardzo zapalania pęcherza 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny mam proga 0.48 prawie zerowy już dawno powinna być @ nie wiem gdzie ona się zgubiła
    Przy biochemie ostatnia beta wynosiła 26, a prog 0,2 i na drugi dzień dostałam okresu. Prog musi spaść blisko zera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A dziękuję, nieźle!

Mdłości dają o sobie znać, zwłaszcza od 3 dni mocniej ale jeszcze nie wymiotuję :) poza tym jestem senna, mogłabym całe dnie przespać, ale przy dzieciach nie ma szans :)

W poniedziałek mam usg żeby zobaczyć serduszko i później mam wizytę u normalnego gina żeby założyć kartę ciąży. Już sram w gacie że stresu, ale modlę się i wierze, ze moje dzieciątko jest bardzo silne :)

Czekam na wieści i trzymam kciuki za fasolkę. Poznacie się bliżej w poniedziałek .

Jak ja bym chciała zrobić sobie już test. Nosi mnie jak nie wiem. Jeszcze z,tydzień muszę wytrzymać

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Mi babka w diagnostyce jak dzwoniłam w czwartek powiedziała, że w maju mają się laboratoria otwierać. Żebym się z badaniami wstrzymała. Nie wiem czy tylko u nas czy w Polsce powoli będzie to wracać do normy.

Mnie odpisali ze ok. 5 maja powinno być wiadomo ktore laboratoria beda otwarte. U mnie w mieście 5 diagnostyk i żadna nieczynna :(

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Właśnie czytałam, że operacja wyrostka jest takim wskazaniem.

Też miałam często, nawet bardzo zapalania pęcherza 🙈

Od Was wiecej sie mozna dowiedziec niz od lekarza 🙈 u mnie bez zapalenia pęcherza ale mialam usuwany wyrostek i kawalek jelita w wieku 8 lat.

Dostaliśmy wyniki posiewu nasienia - dosyć liczne bakterie pałeczki krwotocznej. Wyslalam do gin antybiogram, przepisała antybiotyk ale tylko dla Meza 🤔

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019

04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was ratami od 3 dni. Po powrocie do pracy doba jest za krótka 🙈

Nadzieja94, przykro mi że tak się u Ciebie potoczyło🙁 oby 🐒 szybko przyszla i mozna bylo wrocic do starań. Nowy cykl nowa szansa i nadzieja.

Bardzo czerwony ten koniec miesiąca 🙁 dziwny ten kwiecień. Nie dość że mało ⏸ to jeszcze zawirowania z okresami i plamienia. Niech się już skończy i maj okaże się szczesliwszy.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019

04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Od Was wiecej sie mozna dowiedziec niz od lekarza 🙈 u mnie bez zapalenia pęcherza ale mialam usuwany wyrostek i kawalek jelita w wieku 8 lat.

Dostaliśmy wyniki posiewu nasienia - dosyć liczne bakterie pałeczki krwotocznej. Wyslalam do gin antybiogram, przepisała antybiotyk ale tylko dla Meza 🤔

to może dlatego takie wyniki. Wyleczy bakterię i będzie git.
    Dobrze, że zrobiliście posiew,

eszanka lubi tę wiadomość

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moja ginekolog odpisala mi na moje pytanie czy zrobic krzywą 3 punktową.Napisala że jak najbardziej i dodatkowo żeby zrobic badanie obciążenia prolaktyny po tabletce z metoclopramidem.Nigdy nie słyszałam o czymś takim?Robiła któraś z Was?Moja PRL wynosi 13,9 ng/ml wiec jest w normie.Dlatego nie wiem skąd ten pomysł🤔Ale to bardzo dobra lekarz wiec chyba wie co mówi.Na pytanie czy zrobic badanie WitD,B12 i testosteronu,nie odpowiedziała😐Napisała,że w Enel Med dostane skierowania przez telefon,ale musi być na Cito żeby zrobili,a wątpie że lekarz sie zgodzi,bo to nie pilne...Jesli nie uda sie to pójde do innego laba i zapłacę najwyżej.Noi chyba nie moge tego samego dnia robic krzywej i tej PRL??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie pozytyw co? Bo zastanawiam się jak bzyki rozłożyć, czy dzisiaj 2 czy jeden. Ale chyba dzisiaj wieczorem tylko, jutro pewnie będzie pozytyw to dwa razy zaatakujemy 😉

5b64f61e6e85.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Jeszcze nie pozytyw co? Bo zastanawiam się jak bzyki rozłożyć, czy dzisiaj 2 czy jeden. Ale chyba dzisiaj wieczorem tylko, jutro pewnie będzie pozytyw to dwa razy zaatakujemy 😉

5b64f61e6e85.jpg

który dc?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    A czy to jest to badanie co dodałam zdjęcie?
    To jest to badanie :
    https://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    który dc?

11dc

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:

5b64f61e6e85.jpg

Jeszcze chwilka.Może jutro będzie pozytyw.
    Udanego❤

Mi te testy z allegro nie wychodzą😐Nawet kreska kontrolna nie taka widoczna jak np.Twoja.W zeszłym cyklu były negatywne,jednego dnia kreska ściemniała,ale potem zbladła.A wg tempki i objawów,owu była.A w tym zaczęłam robić chyba już po owu,bo tempka skoczyła i utrzymuje się wysoko.Chyba wrócę do tych z domowego labolatorium.Zwariowany ten cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:51

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia z tego co kojarzę Natisz robiła prolaktynę z obciążeniem. Normalnie dobrze a po obciążeniu hiperprolaktynemia. Dostała leki.

Anetka chyba też.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Myślałam, że jeśli dawka jest za mała to będzie spadać tylko wolniej, a tu widać, że jednak to tak nie działa :( Szkoda mi tylko tych 3 miesięcy...
    Joan dziękuję za pomoc :*
    Prolaktynę badałaś? Oprócz tsh badasz przynajmniej ft4 ? Najlepiej jest badać całą trójcę (tsh,ft3 i ft4). Samo badanie tsh nie da Ci gwarancji jak zareagowałaś na tę dawkę leku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś cyc mam tkliwszy, ciekawe czy owu nie było szybciej i nie przegapiłam 🙊🙊🙊

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Marzenia z tego co kojarzę Natisz robiła prolaktynę z obciążeniem. Normalnie dobrze a po obciążeniu hiperprolaktynemia. Dostała leki.

Anetka chyba też.

Dzięki.Czy warto zrobić

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony Song quai który możecie polecić?? Zastanawiam się też nad tymi ziołami ojca sroki.

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony Song quai który możecie polecić?? Zastanawiam się też nad tymi ziołami ojca sroki.

Dziewczyny najczęsciej łykają ten chyba:

Dong_Quai_i27203_d800x800.png

Magdalena 😀, Edyciak, Kitka_87, Nadzieja94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dong quai polecam z firmy Swanson

Magdalena 😀, Kitka_87 lubią tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ