Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Operacja wyrostka, zapalenia pęcherza moczowego i infekcje.

Właśnie czytałam, że operacja wyrostka jest takim wskazaniem.

Też miałam często, nawet bardzo zapalania pęcherza 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny mam proga 0.48 prawie zerowy już dawno powinna być @ nie wiem gdzie ona się zgubiła
    Przy biochemie ostatnia beta wynosiła 26, a prog 0,2 i na drugi dzień dostałam okresu. Prog musi spaść blisko zera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A dziękuję, nieźle!

Mdłości dają o sobie znać, zwłaszcza od 3 dni mocniej ale jeszcze nie wymiotuję :) poza tym jestem senna, mogłabym całe dnie przespać, ale przy dzieciach nie ma szans :)

W poniedziałek mam usg żeby zobaczyć serduszko i później mam wizytę u normalnego gina żeby założyć kartę ciąży. Już sram w gacie że stresu, ale modlę się i wierze, ze moje dzieciątko jest bardzo silne :)

Czekam na wieści i trzymam kciuki za fasolkę. Poznacie się bliżej w poniedziałek .

Jak ja bym chciała zrobić sobie już test. Nosi mnie jak nie wiem. Jeszcze z,tydzień muszę wytrzymać

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Mi babka w diagnostyce jak dzwoniłam w czwartek powiedziała, że w maju mają się laboratoria otwierać. Żebym się z badaniami wstrzymała. Nie wiem czy tylko u nas czy w Polsce powoli będzie to wracać do normy.

Mnie odpisali ze ok. 5 maja powinno być wiadomo ktore laboratoria beda otwarte. U mnie w mieście 5 diagnostyk i żadna nieczynna :(

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Właśnie czytałam, że operacja wyrostka jest takim wskazaniem.

Też miałam często, nawet bardzo zapalania pęcherza 🙈

Od Was wiecej sie mozna dowiedziec niz od lekarza 🙈 u mnie bez zapalenia pęcherza ale mialam usuwany wyrostek i kawalek jelita w wieku 8 lat.

Dostaliśmy wyniki posiewu nasienia - dosyć liczne bakterie pałeczki krwotocznej. Wyslalam do gin antybiogram, przepisała antybiotyk ale tylko dla Meza 🤔

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019

04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was ratami od 3 dni. Po powrocie do pracy doba jest za krótka 🙈

Nadzieja94, przykro mi że tak się u Ciebie potoczyło🙁 oby 🐒 szybko przyszla i mozna bylo wrocic do starań. Nowy cykl nowa szansa i nadzieja.

Bardzo czerwony ten koniec miesiąca 🙁 dziwny ten kwiecień. Nie dość że mało ⏸ to jeszcze zawirowania z okresami i plamienia. Niech się już skończy i maj okaże się szczesliwszy.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019

04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Od Was wiecej sie mozna dowiedziec niz od lekarza 🙈 u mnie bez zapalenia pęcherza ale mialam usuwany wyrostek i kawalek jelita w wieku 8 lat.

Dostaliśmy wyniki posiewu nasienia - dosyć liczne bakterie pałeczki krwotocznej. Wyslalam do gin antybiogram, przepisała antybiotyk ale tylko dla Meza 🤔

to może dlatego takie wyniki. Wyleczy bakterię i będzie git.
    Dobrze, że zrobiliście posiew,

eszanka lubi tę wiadomość

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moja ginekolog odpisala mi na moje pytanie czy zrobic krzywą 3 punktową.Napisala że jak najbardziej i dodatkowo żeby zrobic badanie obciążenia prolaktyny po tabletce z metoclopramidem.Nigdy nie słyszałam o czymś takim?Robiła któraś z Was?Moja PRL wynosi 13,9 ng/ml wiec jest w normie.Dlatego nie wiem skąd ten pomysł🤔Ale to bardzo dobra lekarz wiec chyba wie co mówi.Na pytanie czy zrobic badanie WitD,B12 i testosteronu,nie odpowiedziała😐Napisała,że w Enel Med dostane skierowania przez telefon,ale musi być na Cito żeby zrobili,a wątpie że lekarz sie zgodzi,bo to nie pilne...Jesli nie uda sie to pójde do innego laba i zapłacę najwyżej.Noi chyba nie moge tego samego dnia robic krzywej i tej PRL??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie pozytyw co? Bo zastanawiam się jak bzyki rozłożyć, czy dzisiaj 2 czy jeden. Ale chyba dzisiaj wieczorem tylko, jutro pewnie będzie pozytyw to dwa razy zaatakujemy 😉

5b64f61e6e85.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Jeszcze nie pozytyw co? Bo zastanawiam się jak bzyki rozłożyć, czy dzisiaj 2 czy jeden. Ale chyba dzisiaj wieczorem tylko, jutro pewnie będzie pozytyw to dwa razy zaatakujemy 😉

5b64f61e6e85.jpg

który dc?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    A czy to jest to badanie co dodałam zdjęcie?
    To jest to badanie :
    https://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    który dc?

11dc

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:

5b64f61e6e85.jpg

Jeszcze chwilka.Może jutro będzie pozytyw.
    Udanego❤

Mi te testy z allegro nie wychodzą😐Nawet kreska kontrolna nie taka widoczna jak np.Twoja.W zeszłym cyklu były negatywne,jednego dnia kreska ściemniała,ale potem zbladła.A wg tempki i objawów,owu była.A w tym zaczęłam robić chyba już po owu,bo tempka skoczyła i utrzymuje się wysoko.Chyba wrócę do tych z domowego labolatorium.Zwariowany ten cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:51

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia z tego co kojarzę Natisz robiła prolaktynę z obciążeniem. Normalnie dobrze a po obciążeniu hiperprolaktynemia. Dostała leki.

Anetka chyba też.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Myślałam, że jeśli dawka jest za mała to będzie spadać tylko wolniej, a tu widać, że jednak to tak nie działa :( Szkoda mi tylko tych 3 miesięcy...
    Joan dziękuję za pomoc :*
    Prolaktynę badałaś? Oprócz tsh badasz przynajmniej ft4 ? Najlepiej jest badać całą trójcę (tsh,ft3 i ft4). Samo badanie tsh nie da Ci gwarancji jak zareagowałaś na tę dawkę leku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś cyc mam tkliwszy, ciekawe czy owu nie było szybciej i nie przegapiłam 🙊🙊🙊

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Marzenia z tego co kojarzę Natisz robiła prolaktynę z obciążeniem. Normalnie dobrze a po obciążeniu hiperprolaktynemia. Dostała leki.

Anetka chyba też.

Dzięki.Czy warto zrobić

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony Song quai który możecie polecić?? Zastanawiam się też nad tymi ziołami ojca sroki.

• Joan Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony Song quai który możecie polecić?? Zastanawiam się też nad tymi ziołami ojca sroki.

Dziewczyny najczęsciej łykają ten chyba:

Dong_Quai_i27203_d800x800.png

Magdalena 😀, Edyciak, Kitka_87, Nadzieja94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dong quai polecam z firmy Swanson

Magdalena 😀, Kitka_87 lubią tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ