Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Kosiaczek Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w Dzień Dobry TVN było o ciężarnych w czasie 👑🧬
    Ogólnie mówią, że w ciąży całkowita izolacja od ludzi, a poród bez męża niestety, a lekarze w kombinezonach, więc kosmiczny poród 🙆

Za 9 miesięcy jak my będziemy rodzic lekarze będą tak przygotowani, że nie będziemy musiały obawiać się o nasze Malenstwa 🤗

SzalonaOna, Annie1981 lubią tę wiadomość

wiek 33 lata
    starania od 01.2019 naturalnie
    AMH 0,86
    pozostałe wyniki bdb

I IVF 17.02.2020
    8dpt beta poniżej 0,2

pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
    transfer 17.06.2020

Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja znowu czytałam , że w Angli mieli taki przypadek. Kobieta w ciąży (9 miesiąc) miała koronawirusa , zaczęła się akcja porodowa , urodziła , zbadali dziecko i ono tez miało koronawirusa. Nie wiedzą czy dziecko zaraziło się w łonie matki czy zaraz po porodzie.
    Tak, słyszałam o tym. Podejrzenia są, że noworodek zaraził się po porodzie, ale to jest jeszcze weryfikowane.
    W każdym razie mam i maluszek czują się bardzo dobrze.
    Taki sam przypadek był w Chinach i noworodek sam zwalczył wirusa. Piszą, że jeśli dzieci zapadają na chorobę wywołaną koronawirusem, to przechodzą ją bezobjawowo. Nie ma też przypadku śmiertelnego.

Poczytajcie sobie dobre wieści o tym wirusie. Piszą, że 70% populacji się zarazi, ale przejdzie to łagodnie, a śmiertelność jest na poziomie 0,5%.

https://dobrewiadomosci.net.pl/39458-10-dobrych-wiadomosci-dotyczacych-koronawirusa-zeby-nie-zwariowac/

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosiaczek wrote:
    Właśnie w Dzień Dobry TVN było o ciężarnych w czasie 👑🧬
    Ogólnie mówią, że w ciąży całkowita izolacja od ludzi, a poród bez męża niestety, a lekarze w kombinezonach, więc kosmiczny poród 🙆

Za 9 miesięcy jak my będziemy rodzic lekarze będą tak przygotowani, że nie będziemy musiały obawiać się o nasze Malenstwa 🤗
    Jak my będziemy rodzić to miejsca na porodowkach nie będzie że względu na ilość ciąż pokoronawirusowych 😀

Kosiaczek, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowanie 9.04

Oficjalnie witam na wątku kwietniowym. Miesiąc moich urodzin! Losie nie zawiedź mnie i daj mi ładny prezent.
    Ten cykl będzie na spontanie, bez monitoringu i ovitrelle.
    wish me luck 🍀

Gagatka, Anet.kaa, SzalonaOna, *KasiaS*, poupeé lubią tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Kosiaczek Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jak my będziemy rodzić to miejsca na porodowkach nie będzie że względu na ilość ciąż pokoronawirusowych 😀
    I tego Wam i sobie życzę 😀 abyśmy pozachodziły 🤗😍

Anet.kaa, Gagatka lubią tę wiadomość

wiek 33 lata
    starania od 01.2019 naturalnie
    AMH 0,86
    pozostałe wyniki bdb

I IVF 17.02.2020
    8dpt beta poniżej 0,2

pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
    transfer 17.06.2020

Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Testowanie 9.04

Oficjalnie witam na wątku kwietniowym. Miesiąc moich urodzin! Losie nie zawiedź mnie i daj mi ładny prezent.
    Ten cykl będzie na spontanie, bez monitoringu i ovitrelle.
    wish me luck 🍀

Witam również 💕 mam podobny termin testowania na 10.04 i również w kwietniu przypadają moje urodziny. Mam nadzieję, że wiosna przyniesie nam szczęście ❤️

ladySiSi lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak, słyszałam o tym. Podejrzenia są, że noworodek zaraził się po porodzie, ale to jest jeszcze weryfikowane.
    W każdym razie mam i maluszek czują się bardzo dobrze.
    Taki sam przypadek był w Chinach i noworodek sam zwalczył wirusa. Piszą, że jeśli dzieci zapadają na chorobę wywołaną koronawirusem, to przechodzą ją bezobjawowo. Nie ma też przypadku śmiertelnego.

Poczytajcie sobie dobre wieści o tym wirusie. Piszą, że 70% populacji się zarazi, ale przejdzie to łagodnie, a śmiertelność jest na poziomie 0,5%.

https://dobrewiadomosci.net.pl/39458-10-dobrych-wiadomosci-dotyczacych-koronawirusa-zeby-nie-zwariowac/
    Ja tam te dobre wiadomości to biorę przez pryzmat. Docelowo zarazi się każdy. No chyba ,że ta reszta populacji to osoby pozamykane do końca życia w schronach, albo ludzie mieszkający na bezludnych wyspach ;)
    A to ,że coś przechodzi się "bezobjawowo" nie oznacza ,że tych objawów nie ma. Owszem nie ma gorączki i tym podobnych. Ale co wyjdzie po czasie tego bezobjawowego przechodzenia choroby , tego nie wiadomo. Ja już kiedyś tak bezobjawowo przeszłam jedno zarażenie. Mam po tej "przygodzie" zwapnienia na płucach. Takze widzisz ,że to nie jest takie czarno białe.
    Dziecko z chorobą poalkoholową też teoretycznie może urodzić się zdrowe . A z czasem mogą dopiero wychodzić skutki tego ,że matka w ciąży piła alkohol :( znam takie osoby osobiście.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Julik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    47af087c9840.jpg
    Wczoraj wieczorem i dziś rano. Działamy, a na rocznicę wstawiam zdjęcia ciążowych testów. 😁

Morwa lubi tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    47af087c9840.jpg
    Wczoraj wieczorem i dziś rano. Działamy, a na rocznicę wstawiam zdjęcia ciążowych testów. 😁
    Niech się spełni 🍀udanych bzyków 🐝🐝🐝🐝🐝

Julik lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja tam te dobre wiadomości to biorę przez pryzmat. Docelowo zarazi się każdy. No chyba ,że ta reszta populacji to osoby pozamykane do końca życia w schronach, albo ludzie mieszkający na bezludnych wyspach ;)
    A to ,że coś przechodzi się "bezobjawowo" nie oznacza ,że tych objawów nie ma. Owszem nie ma gorączki i tym podobnych. Ale co wyjdzie po czasie tego bezobjawowego przechodzenia choroby , tego nie wiadomo. Ja już kiedyś tak bezobjawowo przeszłam jedno zarażenie. Mam po tej "przygodzie" zwapnienia na płucach. Takze widzisz ,że to nie jest takie czarno białe.
    Dziecko z chorobą poalkoholową też teoretycznie może urodzić się zdrowe . A z czasem mogą dopiero wychodzić skutki tego ,że matka w ciąży piła alkohol :( znam takie osoby osobiście.
    Oczywiście, że nic nie jest czarno-białe. Ja jednak wolę się trzymać tych pozytywnych stron 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piątkowy monit pod znakiem zapytania... Mają dać znać czy odwołaja wizyty, czy nie...

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wieki mnie tu nie było...ale w końcu ściągnęłam aplikacje i jestem happy 😁😁😁
    Wiele zmian się dokonało w moim życiu od jad pierwszy raz zalogowałam się na Ovu.Zmiana partnerów - z czego się bardzo cieszę 😁 aktualnie jestem w związku od prawie 8miesiecy.11kwietnia skończę 31 lat a mój partner 16.04-41 lat.
    Lepiej być nie może.I nie tyle co się staramy co nie uważamy w ogóle.Aktualnie miesiaczka ma być dzisiaj ale myślę że za dwa dni będzie.Zero bólu piersi-co jest dziwne u mnie akurat 🤔🤔🤔
    Okropna złość od ponad tygodnia-@@@ mnie wszystko i wszyscy,źle położona łyżka,mój facet jak mnie przytula,wkurza mnie jak mnie nie przytula...porazka.niech przyjdzie ta małpa bo oszaleje 🤯🤯🤯
    I ten okropny ból głowy 😪😪😪 walczę z nim już że dwa - trzy tygodnie.

Trochę się wygadalam 😉 co złego to nie ja 😘

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 marca 2020, 12:01

Gagatka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Basia i też 89 :D Pozdrawiam i owocnych starań :)

Wszystkim Wam tu życzę owocnego kwietnia, czytam wątki staraniowe od dawna, ale się nie udzielam tylko po cichu kibicuję :)

SzalonaOna, ladySiSi lubią tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Ja też Basia i też 89 :D Pozdrawiam i owocnych starań :)

Wszystkim Wam tu życzę owocnego kwietnia, czytam wątki staraniowe od dawna, ale się nie udzielam tylko po cichu kibicuję :)

Super 😁 kolejna imienniczka 😁 no ja bym że szczęścia umarła gdybym na urodziny dostała taki prezent w postaci dwóch kresek 😍 tym bardziej że teraz czekam na miesiączkę a kolejna ma być 11.04 😍 w moje 31 urodziny 😁
    A moja siostra WPADŁA Z 3 BOBASEM dowiedziałam się tydzień temu że ciocia będę 😉

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpiszcie mnie wstepnie na 10.04 prosze.. Choc sama nie wiem co robic.. Czy wy nie myslalyscie o tym zeby zawiesic starania dopóki sytuacja z 👑 sie nie uspokoi? Mi wiele osob odradza starania o dziecko teraz.. Mowia zeby przeczekac.. Nawet moj maz chce przeczekac wiec cos mi sie wydaje ze ten miesiac moge juz napewno tylko na @ czekac.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Hej dziewczyny wpiszcie mnie wstepnie na 10.04 prosze.. Choc sama nie wiem co robic.. Czy wy nie myslalyscie o tym zeby zawiesic starania dopóki sytuacja z 👑 sie nie uspokoi? Mi wiele osob odradza starania o dziecko teraz.. Mowia zeby przeczekac.. Nawet moj maz chce przeczekac wiec cos mi sie wydaje ze ten miesiac moge juz napewno tylko na @ czekac.
    Trochę wyżej o tym pisałyśmy właśnie. Ja nie zawieszam starań, choć czeka nas trudny czas, bo pewnie jakiś kryzys gospodarczy się szykuje.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Super 😁 kolejna imienniczka 😁 no ja bym że szczęścia umarła gdybym na urodziny dostała taki prezent w postaci dwóch kresek 😍 tym bardziej że teraz czekam na miesiączkę a kolejna ma być 11.04 😍 w moje 31 urodziny 😁
    A moja siostra WPADŁA Z 3 BOBASEM dowiedziałam się tydzień temu że ciocia będę 😉

Ja mam urodziny w sierpniu i chciałabym te 2 kreski zobaczyć trochę wcześniej... 😊 Ostatnio tak właśnie pomyślałam sobie że "chyba nigdy nie dostąpię tego zaszczytu wpadki z mężem" 😀 wiem wiem... Dla niektórych to problem, dla mnie to byłby zaszczyt!

A starań nie odkładamy. To byłby cud gdyby się teraz udało. Trochę szkoda mi czasu żeby nie próbować, skoro przez obniżone parametry męża i tak mamy mniejsze szanse...

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/ebe22b376431b.jpg.html
    Czyli jutro owu? 🤗😀

Annie1981, Morwa lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Powiem Wam, że mi też się udziela panika o 👑..
    Dzisiaj się dowiedziałam, iż kobieta z mojego województwa urodziła dziecko i matka była w odwiedzinach kilka dni temu, która miała koronę. Zarazila ją. była w dobrym stanie ta dziewczyna ale właśnie jej stan się pogorszyl na ciężki... jak o tym przeczytałam to zaczynam panikowac oraz wahać się czy się starać czy odpuścić na jakiś czas.. 😓😣
    Nie żartuj? Co za nieodpowiedzialna matka... żeby do noworodka z taką choroba.... nie ma u was zakazu odwiedzin?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poupeé wrote:
    Witam również 💕 mam podobny termin testowania na 10.04 i również w kwietniu przypadają moje urodziny. Mam nadzieję, że wiosna przyniesie nam szczęście ❤️
    My 10.04 mamy 7 rocznicę ślubu 😊. Moze jak zatestuje 16stego to będzie prezent na rocznicę...ech te marzenia 😂

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ