Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie w Dzień Dobry TVN było o ciężarnych w czasie 👑🧬
Ogólnie mówią, że w ciąży całkowita izolacja od ludzi, a poród bez męża niestety, a lekarze w kombinezonach, więc kosmiczny poród 🙆
Za 9 miesięcy jak my będziemy rodzic lekarze będą tak przygotowani, że nie będziemy musiały obawiać się o nasze Malenstwa 🤗SzalonaOna, Annie1981 lubią tę wiadomość
wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕) -
Morwa wrote:Ja znowu czytałam , że w Angli mieli taki przypadek. Kobieta w ciąży (9 miesiąc) miała koronawirusa , zaczęła się akcja porodowa , urodziła , zbadali dziecko i ono tez miało koronawirusa. Nie wiedzą czy dziecko zaraziło się w łonie matki czy zaraz po porodzie.
W każdym razie mam i maluszek czują się bardzo dobrze.
Taki sam przypadek był w Chinach i noworodek sam zwalczył wirusa. Piszą, że jeśli dzieci zapadają na chorobę wywołaną koronawirusem, to przechodzą ją bezobjawowo. Nie ma też przypadku śmiertelnego.
Poczytajcie sobie dobre wieści o tym wirusie. Piszą, że 70% populacji się zarazi, ale przejdzie to łagodnie, a śmiertelność jest na poziomie 0,5%.
https://dobrewiadomosci.net.pl/39458-10-dobrych-wiadomosci-dotyczacych-koronawirusa-zeby-nie-zwariowac/
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kosiaczek wrote:Właśnie w Dzień Dobry TVN było o ciężarnych w czasie 👑🧬
Ogólnie mówią, że w ciąży całkowita izolacja od ludzi, a poród bez męża niestety, a lekarze w kombinezonach, więc kosmiczny poród 🙆
Za 9 miesięcy jak my będziemy rodzic lekarze będą tak przygotowani, że nie będziemy musiały obawiać się o nasze Malenstwa 🤗Kosiaczek, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość
-
Testowanie 9.04
Oficjalnie witam na wątku kwietniowym. Miesiąc moich urodzin! Losie nie zawiedź mnie i daj mi ładny prezent.
Ten cykl będzie na spontanie, bez monitoringu i ovitrelle.
wish me luck 🍀Gagatka, Anet.kaa, SzalonaOna, *KasiaS*, poupeé lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Anet.kaa wrote:Jak my będziemy rodzić to miejsca na porodowkach nie będzie że względu na ilość ciąż pokoronawirusowych 😀
Anet.kaa, Gagatka lubią tę wiadomość
wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕) -
nick nieaktualnyladySiSi wrote:Testowanie 9.04
Oficjalnie witam na wątku kwietniowym. Miesiąc moich urodzin! Losie nie zawiedź mnie i daj mi ładny prezent.
Ten cykl będzie na spontanie, bez monitoringu i ovitrelle.
wish me luck 🍀
Witam również 💕 mam podobny termin testowania na 10.04 i również w kwietniu przypadają moje urodziny. Mam nadzieję, że wiosna przyniesie nam szczęście ❤️ladySiSi lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Tak, słyszałam o tym. Podejrzenia są, że noworodek zaraził się po porodzie, ale to jest jeszcze weryfikowane.
W każdym razie mam i maluszek czują się bardzo dobrze.
Taki sam przypadek był w Chinach i noworodek sam zwalczył wirusa. Piszą, że jeśli dzieci zapadają na chorobę wywołaną koronawirusem, to przechodzą ją bezobjawowo. Nie ma też przypadku śmiertelnego.
Poczytajcie sobie dobre wieści o tym wirusie. Piszą, że 70% populacji się zarazi, ale przejdzie to łagodnie, a śmiertelność jest na poziomie 0,5%.
https://dobrewiadomosci.net.pl/39458-10-dobrych-wiadomosci-dotyczacych-koronawirusa-zeby-nie-zwariowac/
A to ,że coś przechodzi się "bezobjawowo" nie oznacza ,że tych objawów nie ma. Owszem nie ma gorączki i tym podobnych. Ale co wyjdzie po czasie tego bezobjawowego przechodzenia choroby , tego nie wiadomo. Ja już kiedyś tak bezobjawowo przeszłam jedno zarażenie. Mam po tej "przygodzie" zwapnienia na płucach. Takze widzisz ,że to nie jest takie czarno białe.
Dziecko z chorobą poalkoholową też teoretycznie może urodzić się zdrowe . A z czasem mogą dopiero wychodzić skutki tego ,że matka w ciąży piła alkohol znam takie osoby osobiście.Edyciak lubi tę wiadomość
-
Morwa lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Morwa wrote:Ja tam te dobre wiadomości to biorę przez pryzmat. Docelowo zarazi się każdy. No chyba ,że ta reszta populacji to osoby pozamykane do końca życia w schronach, albo ludzie mieszkający na bezludnych wyspach
A to ,że coś przechodzi się "bezobjawowo" nie oznacza ,że tych objawów nie ma. Owszem nie ma gorączki i tym podobnych. Ale co wyjdzie po czasie tego bezobjawowego przechodzenia choroby , tego nie wiadomo. Ja już kiedyś tak bezobjawowo przeszłam jedno zarażenie. Mam po tej "przygodzie" zwapnienia na płucach. Takze widzisz ,że to nie jest takie czarno białe.
Dziecko z chorobą poalkoholową też teoretycznie może urodzić się zdrowe . A z czasem mogą dopiero wychodzić skutki tego ,że matka w ciąży piła alkohol znam takie osoby osobiście.
nick nieaktualny
-
Hej wieki mnie tu nie było...ale w końcu ściągnęłam aplikacje i jestem happy 😁😁😁
Wiele zmian się dokonało w moim życiu od jad pierwszy raz zalogowałam się na Ovu.Zmiana partnerów - z czego się bardzo cieszę 😁 aktualnie jestem w związku od prawie 8miesiecy.11kwietnia skończę 31 lat a mój partner 16.04-41 lat.
Lepiej być nie może.I nie tyle co się staramy co nie uważamy w ogóle.Aktualnie miesiaczka ma być dzisiaj ale myślę że za dwa dni będzie.Zero bólu piersi-co jest dziwne u mnie akurat 🤔🤔🤔
Okropna złość od ponad tygodnia-@@@ mnie wszystko i wszyscy,źle położona łyżka,mój facet jak mnie przytula,wkurza mnie jak mnie nie przytula...porazka.niech przyjdzie ta małpa bo oszaleje 🤯🤯🤯
I ten okropny ból głowy 😪😪😪 walczę z nim już że dwa - trzy tygodnie.
Trochę się wygadalam 😉 co złego to nie ja 😘
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 marca 2020, 12:01
Gagatka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja też Basia i też 89 Pozdrawiam i owocnych starań
Wszystkim Wam tu życzę owocnego kwietnia, czytam wątki staraniowe od dawna, ale się nie udzielam tylko po cichu kibicujęSzalonaOna, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Skrzydlata wrote:Ja też Basia i też 89 Pozdrawiam i owocnych starań
Wszystkim Wam tu życzę owocnego kwietnia, czytam wątki staraniowe od dawna, ale się nie udzielam tylko po cichu kibicuję
Super 😁 kolejna imienniczka 😁 no ja bym że szczęścia umarła gdybym na urodziny dostała taki prezent w postaci dwóch kresek 😍 tym bardziej że teraz czekam na miesiączkę a kolejna ma być 11.04 😍 w moje 31 urodziny 😁
A moja siostra WPADŁA Z 3 BOBASEM dowiedziałam się tydzień temu że ciocia będę 😉[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny wpiszcie mnie wstepnie na 10.04 prosze.. Choc sama nie wiem co robic.. Czy wy nie myslalyscie o tym zeby zawiesic starania dopóki sytuacja z 👑 sie nie uspokoi? Mi wiele osob odradza starania o dziecko teraz.. Mowia zeby przeczekac.. Nawet moj maz chce przeczekac wiec cos mi sie wydaje ze ten miesiac moge juz napewno tylko na @ czekac.
SzalonaOna lubi tę wiadomość
13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Ewe wrote:Hej dziewczyny wpiszcie mnie wstepnie na 10.04 prosze.. Choc sama nie wiem co robic.. Czy wy nie myslalyscie o tym zeby zawiesic starania dopóki sytuacja z 👑 sie nie uspokoi? Mi wiele osob odradza starania o dziecko teraz.. Mowia zeby przeczekac.. Nawet moj maz chce przeczekac wiec cos mi sie wydaje ze ten miesiac moge juz napewno tylko na @ czekac.
Baśka 89 wrote:Super 😁 kolejna imienniczka 😁 no ja bym że szczęścia umarła gdybym na urodziny dostała taki prezent w postaci dwóch kresek 😍 tym bardziej że teraz czekam na miesiączkę a kolejna ma być 11.04 😍 w moje 31 urodziny 😁
A moja siostra WPADŁA Z 3 BOBASEM dowiedziałam się tydzień temu że ciocia będę 😉
Ja mam urodziny w sierpniu i chciałabym te 2 kreski zobaczyć trochę wcześniej... 😊 Ostatnio tak właśnie pomyślałam sobie że "chyba nigdy nie dostąpię tego zaszczytu wpadki z mężem" 😀 wiem wiem... Dla niektórych to problem, dla mnie to byłby zaszczyt!
A starań nie odkładamy. To byłby cud gdyby się teraz udało. Trochę szkoda mi czasu żeby nie próbować, skoro przez obniżone parametry męża i tak mamy mniejsze szanse... -
nick nieaktualny
-
Magnolia6 wrote:Powiem Wam, że mi też się udziela panika o 👑..
Dzisiaj się dowiedziałam, iż kobieta z mojego województwa urodziła dziecko i matka była w odwiedzinach kilka dni temu, która miała koronę. Zarazila ją. była w dobrym stanie ta dziewczyna ale właśnie jej stan się pogorszyl na ciężki... jak o tym przeczytałam to zaczynam panikowac oraz wahać się czy się starać czy odpuścić na jakiś czas.. 😓😣[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
poupeé wrote:Witam również 💕 mam podobny termin testowania na 10.04 i również w kwietniu przypadają moje urodziny. Mam nadzieję, że wiosna przyniesie nam szczęście ❤️[link=https://www.suwaczki.com/][/link]