Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
Odpowiedz

Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)

Oceń ten wątek:
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Brzmi obiecująca, zatem czekamy na jutro 🤩

czekamy czekamy a dzisiaj każda wizyta w toalecie mnie stresuje i powtarzam w myślach "proszę tylko nie @, proszę nie @) xD

pp2018, Rachelka23, Monk@ lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny! 🌸
    Miłego dnia 😉 U mnie co prawda od rana deszcz, ciężko się było zebrać do pracy. Oby do 13:00 🙈

pp2018, Chochlik12 lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie 🌸
    Do mnie dziś o 5 rano przyszła @ i to z takim przytupem, że mnie obudził taki mocny ból jajników i całego podbrzusza .. także od dziś nowy cykl i nowe działania 💪
    Na jedno to dobrze, bo idealnie z wyliczeniami apki, dostałam @. Może mi się w końcu regulują cykle po odstawieniu AH

Rachelka23, grazka0022, pp2018, Pink_Flowers, brilka, Suzie, Amira, Vienna, koktajlowa, PaulaG lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Proszę mnie nauczyć! Nie umiem jezdzić na rolkach, a marzy mi się nauczyć :D Moze tez po teście jak nie wyjdzie to kupię i bede sie uczyć jezdzić

To jest naprawdę łatwe! Jeździłaś na łyżwach? Jeżeli tak to ja rolkach też potrafisz. :D A jeżeli nie to nic straconego. Ochraniacze, kask i jaś płaska droga (górki na początku to zło 😅).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:49

grazka0022 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym roku zaczęłam się uczyć i powiem wam takiego stracha to dawno nie miałam jak podczas jazdy na rolkach 😂 ochraniacze, kask a mimo to byłam tak przerażona za każdym razem. Ale tak to jest jak człowiek się zabiera za coś jak już jest w wieku w którym widzi wszystkie możliwe wersje wypadków z jego udziałem hahah
    Mąż zasuwa od dzieciaka i miał ze mnie taki ubaw. Ale po paru intensywnych lekcjach uważam że w miarę ogarnęłam 😁 czekam tylko do pierwszego wyjścia w tym roku żeby zobaczyć jak dużo pamiętam ❤️

Fermina, grazka0022 lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS
    tarczyca ok ✔ TSH 1,5 ; FT3 3,11; FT4 0,89
    brak IO ✖
    🧬PAI-1 homo, MTHFR
    💊 lametta 3-7 dc
    🧉 fertisim, NAC, magnez, cynk, kwasy omega, wit. D, wit E, lactoferyna, ubiquinol, wit.b i folian metylowane
    🧔 32 🏋️‍♀️
    morfologia 2%
    Starania o 👶 - od grudnia'23
    ~No all who wander are lost ~
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    czekamy czekamy a dzisiaj każda wizyta w toalecie mnie stresuje i powtarzam w myślach "proszę tylko nie @, proszę nie @) xD
    Mam to samo, jeszcze w nocy spałam 4 h 🥺

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaczęłam uczyć na pierwszym roku studiów i pamiętam jak mnie grupa przedszkolaków obśmiała po jakimś spektakularnym upadku🤣

Rachelka23, monii00, pp2018, grazka0022, Monk@, NiedoszlaWielodzietna, Malamia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja to się czułam na osiedlu jak jakaś atrakcja turystyczna haha ale nie ma się co przejmować, najważniejsze do celu 😁 i tera zadowolona jestem że jednak nie zrezygnowałam

Fermina, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS
    tarczyca ok ✔ TSH 1,5 ; FT3 3,11; FT4 0,89
    brak IO ✖
    🧬PAI-1 homo, MTHFR
    💊 lametta 3-7 dc
    🧉 fertisim, NAC, magnez, cynk, kwasy omega, wit. D, wit E, lactoferyna, ubiquinol, wit.b i folian metylowane
    🧔 32 🏋️‍♀️
    morfologia 2%
    Starania o 👶 - od grudnia'23
    ~No all who wander are lost ~
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    To jest naprawdę łatwe! Jeździłaś na łyżwach? Jeżeli tak to ja rolkach też potrafisz. :D A jeżeli nie to nic straconego. Ochraniacze, kask i jaś płaska droga (górki na początku to zło 😅).

Tak, troche umiem na łyżwach. Myslalam też o wrotkach, wydają się łatwiejsze bo mają kółka po obu stronach. :D

Fermina lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🙈 powinna już dziś przyjść na dobre, bo od kilku dni mam delikatne plamienie i już dziś boli mnie brzuch delikatnie. Idealnie z aplikacją się wstrzela.
    Umówiłam się do mojej gin na 11.04. i umowie się na NFZ dodatkowo, ale terminy na maj będą dopiero za tydzień 😔. W czwartek zrobię badania z I etapu na 3dc. I działamy dalej z Clo 😔
    Zatem oficjalnie witam 16 cs.

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rolek to ja również podziwiam wszystkich, którzy jeżdżą 😄 ja jak byłam mała to wymiatałam i nawet skakałam na takich i robiłam jakieś tricki. Gdy się postarzałam nabrałam ogromnego strachu i rozwagi i teraz nie mam zaufania do siebie i bardzo się obawiam jeździć 😂

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Miś Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    ja nie testuje bo nie mam testów (dzisiaj sobie dokupię po pracy) ALE spóźnia mi się @ i jestem w 34 dniu cyklu także jestem dalej w grze :D

Ale jutro zrobisz? Będziemy czekać na relacja!

Chochlik12 lubi tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Witam wszystkie 🌸
    Do mnie dziś o 5 rano przyszła @ i to z takim przytupem, że mnie obudził taki mocny ból jajników i całego podbrzusza .. także od dziś nowy cykl i nowe działania 💪
    Na jedno to dobrze, bo idealnie z wyliczeniami apki, dostałam @. Może mi się w końcu regulują cykle po odstawieniu AH
    🫂
    Super podejście ❤️ trzymam kciuki, żeby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 🤩

PaulaG lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • LavenderCarrot Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira wrote:
    Też zastanawiam się nad wiesiołkiem i nie wiem co jest lepsze czy w płynie czy może w tabletkach.
    Im bliżej natury tym lepiej. Ja miałam w zeszłych 2 cyklach w tabletkach bo było mi szkoda 50 zł na normalny olej. Te w tabletkach coś tam dawały przy regularnym zażywaniu, ale kupiłam w końcu tłoczony na zimno i często zapominałam o nim,że mam go brać, a i tak działał znacznie lepiej niż chemia. I czułam też, że mam bardziej mokro niż zwykle i nie wiem czy to miało wpływ, ale libido też szalało 🤣
    Więc może spróbuj sobie w płynie, ja polecam bardziej niż kapsułki ☺️

Amira lubi tę wiadomość

20.08.2023 ⏸️
    7.09.2023 💔7tc ciąża pozamaciczna laparoskopia
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam, ale mam ostatnio problem z połykaniem tabletek (nie jestem w stanie zdzierżyć połknięcia 2, 3 - bo od razu nie zaczyna brać na wymioty 😂 tudzież temat się sam wyjaśnił…)

Mam tak samo, więc przemycam w jedzeniu 🫣

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Witam wszystkie 🌸

Tego Ci życzę. Ja jeszcze czekam, planowo powinna być jutro i mam nadzieję, że będzie 🤞

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje rolki mam od dwunastego roku życia, ale też średnio umiem jeździć. Może w kwietniu się wybiorę, zwłaszcza że mam ochraniacze i bardzo fajny kask. :D

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jestem wpisana na testowanie jutro, ale chyba jeszcze poczekam do weekendu co najmniej. Nie jestem gotowa na biel, wolę sobie to przerobić przez weekend. Także nie czekajcie na razie na mój test.

To jest dziwny miesiąc - staraliśmy się książkowo co dwa dni. Chciałabym być w ciąży, ale ze względów logistycznych bardziej pasuje mi zajść miesiąc później (wiadomo nie da się tego zaplanować). Także trzymajcie kciuki, to nie jest jeszcze ten wymarzony cykl, ale jak się uda to biorę. Najbardziej mi się marzy dzieciątko na wiosnę… no ale staramy się od czerwca 2023, więc wyleczyłam się z wybierania sobie daty porodu…

Rachelka23, PaulaG lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna 🤞 Trzymam kciuki. Ogólnie za Ciebie, za Was wszystkie i za siebie. Wiosna wszystko budzi się do życia 😊 może i nam się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 12:09

NiedoszlaWielodzietna, PaulaG lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • LavenderCarrot Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie, że gadacie o rolkach, bo moje też leżą w piwnicy i czekam aż mój sobie kupi to będziemy razem jeździć. Pamiętam, że jako dzieciak jeździłam dobrze. Potem kupiłam sobie jako dorosła nowe, ale za duże i się w nich wyrypałam, wtedy powiedziałam, że mam dość. Jednak po kilku latach znowu kupiłam, takie co można rozmiar zmieniać i ten taki "hamulec" przełożyłam na dominującą nogę i tu tak naprawdę był problem, bo hamowalam nie ta noga co trzeba 🤣

grazka0022, Fermina, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość

20.08.2023 ⏸️
    7.09.2023 💔7tc ciąża pozamaciczna laparoskopia
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ