Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renata_j jeszcze tak myślę.. a jakbyś tak bety nie badała wcześniej tylko dopiero te dwie ostatnie? Nie widziałabyś że zle przyrasta... kiedy kolejna beta?
Renata_j lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny 🌸
Witam się i życzę miłego dnia 🍀
Jeżeli są jakieś testujące to mocne kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Przekazuje trochę wirusków, może komuś przyniosą szczęście 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Co do tej bety to ja wiem, że to jest bardzo pomocne badanie i te przyrosty wiele mówią itd. , ale ja teraz w tej ciąży sama z siebie nie mam zamiaru latać na betę co drugi dzień przez tydzień i się kłuć. Jeżeli w sobotę lekarz powie, że mam zrobić to ok, nie będę się kłóciła, ale w innym wypadku nie idę i nie robię. Nie chce się denerwować i zastanawiac czy taki wynik jest ok, a może za mały … 🙈
Dostałam Luteinę i Acard, więc jestem zabezpieczona , trochę spokojniejszai pełna nadziei, że tym razem się uda.
Tak naprawdę każda z nas jest inna i ma własną historię. Sa kobiety, które będą testowy od 8 dpo i chodziły na betę, a są też takie, które czekają do dnia miesiączki albo nawet po i podchodzą do tego na luzie. Moja znajoma pierwszy test zrobiła tydzień po spóźnionej miesiaczce i nawet do głowy jej nie przyszło żeby iść na jakąś betę…. Urodziła zdrowe i piękne dzieciątko.
Kobiety, które długo się starają lub są po stratach będą bardziej przewrażliwione i niecierpliwe. Nic w tym dziwnego, także nie ma co generalizować i wrzucać wszystkich do jednego worka.
Niech każda z nas robi tak, jak czuje ♥️♥️♥️ a my jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać. Od wydawania osądów jest tylko i wyłącznie lekarz.Renata_j, monii00, pp2018, Zbuntowana, Malamia, PaulaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Rozumiem, nie chcesz to nie pisz jaki jest powód . Ale badanie hormonów w 3dc oraz 7dpo - jeżeli miałaś taka swoją powinnaś mieć zrobione przed stymulacją, tak samo drożność. To są podstawy przed tym krokiem.
Szczegolnie jak brałaś AH 20 lat. Dziewczyny biorą je krócej i mają rozwalone gospodarki hormonalne. Dodatkowo pamiętaj że ten rok nie skutecznych starań to obowiązuje kobiety do 35 rż, potem czas się skraca żeby zacząć robić diagnostykę. U mnie też niby wszystko jest w normie a jednak ciąży nie ma. I wiele jest takich kobiet które podstawowe badania mają idealnie a ciąży i kilka lat nie ma, potem dopiero wychodzą choroby, które nawet objawów nie dawały.
Alysa rozumiem, że starasz się dłużej niż ja, rozumiem, że miałaś zrobione więcej badać niż ja. Rozumiem, że straciłaś zaufanie do swojego lekarza. Bardzo dziękuję Ci za Twoją opinię i bardzo to cenię i tak jak pisałam bardzo ważne jest to, że dzielimy się swoimi doświadczeniami i jest mi bardzo przykro, że tak u Ciebie się ułożyło, ale nie można też swojej frustracji i złych doświadczeń przelewać na wszystkich innych. Jak widać sama diagnostyka to nie wszystko. Pozytywne myślenie może czasami bardziej pomóc jakbyś tym razem Ty zechciała przyjąć dobrą radę ode mnie.
Dzielenie się doświadczeniami, a narzucanie swojego zdania to już coś zupełnie innego. To, że ja piszę że mam 100% zaufania do swojego lekarza, a Ty przez kilka wiadomości próbujesz na siłę udowodnić , że jest matołem bardzo mi się nie podoba. Ja swojego zdania nie zmienię i możesz napisać jeszcze 20 razy, że źle mnie prowadzi, że zrobił coś źle, trudno … w moim przypadku zrobił wszystko najlepiej. Każda z nas jest inna i u każdej inna diagnostyka i inne działania są potrzebne.
Proszę nie zabierajmy sobie więcej dobrej energii
Pink_Flowers, martysiaczki, Hibiskus, grazka0022, blob, Britta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenata_j wrote:Alysa rozumiem, że starasz się dłużej niż ja, rozumiem, że miałaś zrobione więcej badać niż ja. Rozumiem, że straciłaś zaufanie do swojego lekarza. Bardzo dziękuję Ci za Twoją opinię i bardzo to cenię i tak jak pisałam bardzo ważne jest to, że dzielimy się swoimi doświadczeniami i jest mi bardzo przykro, że tak u Ciebie się ułożyło, ale nie można też swojej frustracji i złych doświadczeń przelewać na wszystkich innych. Jak widać sama diagnostyka to nie wszystko. Pozytywne myślenie może czasami bardziej pomóc jakbyś tym razem Ty zechciała przyjąć dobrą radę ode mnie.
Dzielenie się doświadczeniami, a narzucanie swojego zdania to już coś zupełnie innego. To, że ja piszę że mam 100% zaufania do swojego lekarza, a Ty przez kilka wiadomości próbujesz na siłę udowodnić , że jest matołem bardzo mi się nie podoba. Ja swojego zdania nie zmienię i możesz napisać jeszcze 20 razy, że źle mnie prowadzi, że zrobił coś źle, trudno … w moim przypadku zrobił wszystko najlepiej. Każda z nas jest inna i u każdej inna diagnostyka i inne działania są potrzebne.
Proszę nie zabierajmy sobie więcej dobrej energiiRenata_j, blob lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulaG wrote:Renata_j jeszcze tak myślę.. a jakbyś tak bety nie badała wcześniej tylko dopiero te dwie ostatnie? Nie widziałabyś że zle przyrasta... kiedy kolejna beta?
PaulaG wiem właśnie, ale nie chce sobie też robić niepotrzebnych nadziei. Pierwsze badanie było zgodnie z zaleceniami 14 dni po owulacji. Zastanawiam się cały czas czy zrobić dzisiaj czy poczekać do piątku. Zobaczymy, wyjdzie w praniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 06:32
PaulaG lubi tę wiadomość
-
Amira wrote:Ja to zawsze mówię OBY POSZŁO W CYCKI 😂😂
pp2018, Zbuntowana, Amira lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
Dzień dobry pięknym Paniom ❤️
U mnie wczoraj blada kreska na owu, przewiduje pik na dzisiaj 💪
Życzę miłego i spokojnego dnia ❤️Hibiskus, Kroliczek2411, pp2018, Kinia92, blob lubią tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
Hejka, miłego dnia dziewczynki i powodzenia jeśli ktoś dziś testuje⏸️💕💕💕
Proszę się nie obraźcie, zostawiam was na kilka dni, ostatni cykl dał mi popalić bo miałam za duże nadzieje właśnie na ten cykl, czuję że za bardzo się nakręcam, potrzebuje jakby oczyścić głowę. Przy każdej wolnej minutce wchodzę na forum i sprawdzam co piszecie bo szukam wsparcia ciągle. Taka już jestem, jak w coś idę to na całość. Ale czuję że muszę sobie na chwilę odpuścić, bo wracają moje stany lękowe, które mi towarzyszyły po poronieniu w sierpniu zeszłego roku. Bardzo was lubię, ale zdrowie psychiczne jest ważniejsze, dla każdej z nas. Daje sobie tydzień bez forum i wrócę wkrótce, mam nadzieję że to nie problem dla was.pp2018, Renata_j, Zbuntowana, Kinia92, PaulaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka___ wrote:Hejka, miłego dnia dziewczynki i powodzenia jeśli ktoś dziś testuje⏸️💕💕💕
Proszę się nie obraźcie, zostawiam was na kilka dni, ostatni cykl dał mi popalić bo miałam za duże nadzieje właśnie na ten cykl, czuję że za bardzo się nakręcam, potrzebuje jakby oczyścić głowę. Przy każdej wolnej minutce wchodzę na forum i sprawdzam co piszecie bo szukam wsparcia ciągle. Taka już jestem, jak w coś idę to na całość. Ale czuję że muszę sobie na chwilę odpuścić, bo wracają moje stany lękowe, które mi towarzyszyły po poronieniu w sierpniu zeszłego roku. Bardzo was lubię, ale zdrowie psychiczne jest ważniejsze, dla każdej z nas. Daje sobie tydzień bez forum i wrócę wkrótce, mam nadzieję że to nie problem dla was.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Anka___ wrote:Hejka, miłego dnia dziewczynki i powodzenia jeśli ktoś dziś testuje⏸️💕💕💕
Proszę się nie obraźcie, zostawiam was na kilka dni, ostatni cykl dał mi popalić bo miałam za duże nadzieje właśnie na ten cykl, czuję że za bardzo się nakręcam, potrzebuje jakby oczyścić głowę. Przy każdej wolnej minutce wchodzę na forum i sprawdzam co piszecie bo szukam wsparcia ciągle. Taka już jestem, jak w coś idę to na całość. Ale czuję że muszę sobie na chwilę odpuścić, bo wracają moje stany lękowe, które mi towarzyszyły po poronieniu w sierpniu zeszłego roku. Bardzo was lubię, ale zdrowie psychiczne jest ważniejsze, dla każdej z nas. Daje sobie tydzień bez forum i wrócę wkrótce, mam nadzieję że to nie problem dla was.
Aniu, rób w zgodzie ze sobą, wszystko w wolności.Zbuntowana lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Renata_j wrote:Alysa rozumiem, że starasz się dłużej niż ja, rozumiem, że miałaś zrobione więcej badać niż ja. Rozumiem, że straciłaś zaufanie do swojego lekarza. Bardzo dziękuję Ci za Twoją opinię i bardzo to cenię i tak jak pisałam bardzo ważne jest to, że dzielimy się swoimi doświadczeniami i jest mi bardzo przykro, że tak u Ciebie się ułożyło, ale nie można też swojej frustracji i złych doświadczeń przelewać na wszystkich innych. Jak widać sama diagnostyka to nie wszystko. Pozytywne myślenie może czasami bardziej pomóc jakbyś tym razem Ty zechciała przyjąć dobrą radę ode mnie.
Proszę nie zabierajmy sobie więcej dobrej energii
A co do pozytywnego nastawienia mam go bardzo dużo. Jak każda przeżywam czasem smutki, ale wierzę że każdej się kiedyś uda.
I możesz się na mnie złościć, że się czepiam, ale od tego jesteśmy żeby tu uwagę zwracać na pewne kwestie. Są tu dziewczyny które o dziecko starają się i 7 lat, mają ogrom doświadczenia, przeżyły wiele w życiu, spotkały wiele lekarzy. Jak masz w dupie moje sugestie to porozmawiaj z nimi, zaczerpnij od nich informacji. A słodzenie każdej, przytakiwanie i mówienie że mi o wszystko się ułoży to nie jest wsparcie. Bo czasem trzeba dostać kopa w dupie i zacząć działać, szukać i nie dać się we wszystko wciągnąć, bo to są kwestie naszego zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 08:00
Monk@, PaulaG, Malamia, KejtKa, Speranza :), bonmer lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nie wierzę w to co widzę. Cała jestem w stresie. Czekam w labie na pobranie.
https://zapodaj.net/plik-XKOPxXL6Gf
https://zapodaj.net/plik-Jc0T6Ghdl4brilka, martysiaczki, blob, Kroliczek2411, monii00, Hibiskus, Zbuntowana, Pink_Flowers, Kinia92, Treaclynat, Beza27, Liyss🧚🏻, PaulaG, ellevv, Malamia, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
koktajlowa wrote:Nie wierzę w to co widzę. Cała jestem w stresie. Czekam w labie na pobranie.
https://zapodaj.net/plik-Jc0T6Ghdl4koktajlowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
koktajlowa wrote:Nie wierzę w to co widzę. Cała jestem w stresie. Czekam w labie na pobranie.
https://zapodaj.net/plik-Jc0T6Ghdl4
Ja widzę na tym 1 Trzymam. Daj znać!koktajlowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Nie wierzę w to co widzę. Cała jestem w stresie. Czekam w labie na pobranie.
https://zapodaj.net/plik-Jc0T6Ghdl4koktajlowa lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-Jc0T6Ghdl4Zbuntowana, koktajlowa lubią tę wiadomość