Kwietniowe Groszki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ginekolog kiedy poszłam na monitoring w 14dc. powiedział , że za pozno przyszłam bo on nie wie czy owulacja już była czy nie , powiedział , że widzi pęcherzyk na lewym jajniku 12mm. Wtedy ja na to Panie Doktorze ale ja mam cykle 33-35 dniowe więc jakim cudem owulacja miałaby już??? Nic nie powiedział, przepisał mi duphaston ponieważ kiedy usłyszał , że mam tak długie cykle stwierdził że są nieregularne...oczywiście go nie wykupiłam , pomimo , że mam tak długie cykle są regularne więc po co mam go brać???[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
karolinka1992 wrote:A i jeszcze jeżeli widział pęcherzyk dominujący to dlaczego powiedział że owulacja już mogła być??? Przecież gdyby była pęcherzyk by pękł tak???? Czy ja już jestem nie normalna ????
Może "pomyślał" że dominujący już pękł, a ten został i się wchłonie - grom ich wie co oni myślą, a raczej czy oni myślą...Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Nie wiem, ale jeżeli mam tak długie cykle to owulacja powinna wystąpić gdzieś 17-18 dc. Lekarz widział tylko jeden pęcherzyk na lewym jajniku. A czy Lekarz na USG jest w stanie zobaczyć czy pękł ?
Chwilka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
minnie_ wrote:Hej dziewczyny, dołączam do Was - testowałam się 15 kwietnia i 2 kreseczki
Pchełka - widzę po suwaczku, że jesteśmy w podobnym momencie, ja niby wg OM 4t6d.
inaa - mnie też zalewał kremowy śluz przed @ i okazało się, że @ jednak nie będzie. Także wiesz
A jak czytam o takich lekarzach, to zaczynam mieć wrażenie, że na każdą wizytę trzeba chodzić z włączonym dyktafonem. Po takich tekstach nic tylko zapytać "czy mógłby Pan doktor powtórzyć to głośniej? Bo może się kiepsko nagrało, a w Izbie Lekarskiej i mediach chętnie odsłuchają wyraźnie..." No nóż się w kieszeni otwiera -
karolinka1992 wrote:Nie wiem, ale jeżeli mam tak długie cykle to owulacja powinna wystąpić gdzieś 17-18 dc. Lekarz widział tylko jeden pęcherzyk na lewym jajniku. A czy Lekarz na USG jest w stanie zobaczyć czy pękł ?
no raczej jest w stanie zobaczyć "ślady po owulacji" - mi tak kiedyś napisał w USG, także Twój gin nie widząc ich nie mógł domniemywać, ze jest po owulacji - ale to musiałby pomyśleć, a jak pisałam poprzednio mam wątpliwości czy oni myślą...karolinka1992 lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
karolinka1992 wrote:Nie wiem, ale jeżeli mam tak długie cykle to owulacja powinna wystąpić gdzieś 17-18 dc. Lekarz widział tylko jeden pęcherzyk na lewym jajniku. A czy Lekarz na USG jest w stanie zobaczyć czy pękł ?
-
Dziewczyny, to i ja sie dołącze. O lekarzach można by książkę napisać. Ja poszłam w 5. Tyg do lekarza (tez prywatna klinika), to lekarka tylko prychnęła z lekceważeniem i stwierdziła, ze niepotrzebnie przyłączam, bo ona tu nic nid zobaczy jeszcze, żebym sobie na betę lepiej poszła i jak bedzie ponad 1000 to ciaza. Nie wiem po jaka chusteczkę na betę, jak zrobiłam cztery testy i wszystkie były pozytywne. Poszłam na betę, wynosiła 15 000 i inny lekarz, od razu zrobił usg waginalne, zeby looknac czy wszystko okej i sprawdzić czy nid ma dwoch pęcherzyków, ech.
-
Hej dziewczyny. Zatestowalam dzis rano i dupa... zero nic, nawet cienia cieni nie bylo. A czuje sie tak ze dzis powinnam okres dostac. Dziwne jest tylko to, ze ja zawsze przed okresem mialam plamienia a teraz nic takiego sie nie dzieje..ale zobaczymy jak to bedzie. Jakos na spokojnie do tego podchodze z racji tego ze byly male szanse na pozytyw.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
cześć dziewczyny
jak czytam takie teksty o lekarzach to dziękuję temu u góry, że trafiłam na mojego jest super, wspiera, rozmawia, odpowiada na pytania, tłumaczy...
A co do owulacji, to doskonale widać czy jest się przed czy po! Mój gin wiedział od razu po USG (a byłam w drugiej dobie po owulce, o ale nic się nie wychylałam, że wiem) - sam powiedział. No i się potwierdziło
Dziś wreszcie OvuFriend wyznaczył mi owulkę na wykresie
więc dziś mam 3dpo.
Piersi wczoraj zaczęły być ciężkie i boleć, dziś to samo... I od czasu do czasu brzuch mnie swędzi po prawej stronie, a śluz kremowy (aż tak kremowy jeszcze nigdy nie był)
Jakiś taki dziwny ten cykl ogólnie, płodne dni przyszły dużo wcześniej i owulacja też.
28.04.15r będzie 13 dpo i będę mogła testować, więc poproszę o wpisanie mnie na kwietniową listę na ten termin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 09:43