X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe Groszki 2015
Odpowiedz

Kwietniowe Groszki 2015

Oceń ten wątek:
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka najważniejsze żebyś zbadała po 48h czy prawidłowo przyrasta.

    A owulacja jest zawsze ( jeśli jest, a właściwie powinna być gdy wszystko gra) nie w połowie cyklu, a 14 dni przed pierwszym dniem miesiączki ( 12-16 dni jest również przyjmowane jako fizjologiczna II faza cyklu)

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 05:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    nic już z tego nie rozumiem... po jakiego czorta ja mam te wszystkie objawy jak nawet cienia cienia nie ma:( ZAŁAMKA...
    dlaczego???? :(
    fd0a041b7a1ce1e6med.jpg

    4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 06:04

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka bo sobie najzwyczajniej wkręcasz objawy. Nawet jak byś była w ciąży to ja takie objawy za wcześnie. A dziewczyny zamiast cię stopowac to cię nakrecają.

    gusiek85, Vuko, sylwiaśta159, Katarzyna87, aga3107, miluszka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia rozsadnie piszesz. Jezeli taka macie prace, a jest szansa ze za 2-3 misiace bedzie lepiej to nie ma sie co spinac i uprawiac seks na sile. To ma byc Wasza chcec i radosc przede wszystkim :) a zrezzta a nuz sie w tym cyklu wlasnie uda :D

    Kofeinka kochana nie lam sie :) ja mam 10 cs staran za soba i wszelkie objawy przerobilam a dwoch kresek nie widzialam ;) spokojnie. Bo jak staniemy sie klebkiem nerwow to to staraniom nie pomoze :) teraz jest Ci smutno ale zaczniesz nowy cykl nowe starania, ktore chyba az takie zle nie sa ;) w koncu sie uda!

  • KASIKK Ekspertka
    Postów: 389 59

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja mam jeszcze inna sytuacje cykle mam 25 lub 26 dniowie dzis mam 30 dc . @ brak. 27 dc robilam wieczorem test i negatywny .wszelkich innych objawów brak. nigdy mi sie tak @ nie spozniała mam co do dnia .

    Edziulla lubi tę wiadomość

    c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokłanie kofeinko tak jak Mona mówi, nie chciałam wcześniej nic pisać bo bywa to odebrane jako forma złości ??? Ja x cykli temu też tak miałam, wszystkie objawy oprócz bólu krzyża a na testach nawet cienia ;) Niestety nasza psychika lubi nam płatać takie figle. Mnie najbardziej nakręcała temperatura, odkąd przestałam mierzyć, jestem spokojniejsza i nagle objawy zniknęły ;)

    Matleena lubi tę wiadomość

  • Edziulla Znajoma
    Postów: 25 7

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    hej a ja mam jeszcze inna sytuacje cykle mam 25 lub 26 dniowie dzis mam 30 dc . @ brak. 27 dc robilam wieczorem test i negatywny .wszelkich innych objawów brak. nigdy mi sie tak @ nie spozniała mam co do dnia .
    Moze mialas ostatnio duzo stresu albo przeziebilas się czy inna choroba Cie dopadła. To tez ma duży wpływ

    b01f77817011a1f9a7b975fe3396a68a.png
    39f8xqpkekffarur.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka jak by co nie chciałam być złośliwa czy coś, nie wiem ile cykli sie starasz i zyczę ci żebys jak najszybciej była w ciąży, ale na dłuższą metę w razie niepowodzeń takie podejście jak Twoje może źle się skończyć.
    Ja takie objawy ciążowe miałam w tamtym cyklu. Nawet temperatura była super i co? I nic.
    Ale życzę ci żeby u Ciebie było jednak inaczej.

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja to już tu milion razy pisałam dziewczynom ze utwierdzanie kogoś ze objawy są obiecujące może jest mile ale również mega szkodzi ... Z reguły piszą to dziewczyny które starają się krótko i same chcą w to wierzyć. Otóż mile Panie objawy wczesnej ciąży są tożsame z objawami zbliżającej się miesiączki... A utwierdzanie kogoś ze jest inaczej zwyczajnie szkodzi... Bo rozczarowanie boli bardziej. I mówię to Wam jako weteranka tej wojny po 29 przegranych bitwach :/

    Kofeinko przykro mi, mam nadzieję że kolejny cykl przebiegnie bez zakłóceń

    Abra, Mona_M, Vuko, Katarzyna87, aga3107 lubią tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja starałam się ponad dwa lata o Olka, i wiem, że nadzieja osoby czekającej na II kreseczki umiera ostatnia, i choc nie raz starałam się myśleć logicznie i sobie nie wkręcać to po prostu NIE DA SIĘ. Więc ja zawsze będę trzymała kciuki i szukałą objawów, bo wierze, że każdej w końcu się uda.

    Abra, kofeinka, aga3107 lubią tę wiadomość

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Oj ja to już tu milion razy pisałam dziewczynom ze utwierdzanie kogoś ze objawy są obiecujące może jest mile ale również mega szkodzi ... Z reguły piszą to dziewczyny które starają się krótko i same chcą w to wierzyć. Otóż mile Panie objawy wczesnej ciąży są tożsame z objawami zbliżającej się miesiączki... A utwierdzanie kogoś ze jest inaczej zwyczajnie szkodzi... Bo rozczarowanie boli bardziej. I mówię to Wam jako weteranka tej wojny po 29 przegranych bitwach :/

    Kofeinko przykro mi, mam nadzieję że kolejny cykl przebiegnie bez zakłóceń



    Emilanka ma rację, z drugiej jednak strony skoro objawy początkowej ciąży i @ są podobne, to trudno się dziwić, że interpretujemy je tak jak byśmy sobie chciały i widzimy w nich objawy typowo ciążowe, nie mniej jednak po samych objawach nigdy bym nie domniemała, że jestem w ciąży czy nie, bo tylko test, beta, a najlepiej badanie gin może to potwierdzić...

    kofeinka, aga3107 lubią tę wiadomość

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja starałam się ponad dwa lata o Olka, i wiem, że nadzieja osoby czekającej na II kreseczki umiera ostatnia, i choc nie raz starałam się myśleć logicznie i sobie nie wkręcać to po prostu NIE DA SIĘ. Więc ja zawsze będę trzymała kciuki i szukałą objawów, bo wierze, że każdej w końcu się uda.

    widzę, że mnie ktoś rozumie, czasami nie da się odpuścić i myśleć logicznie, a ja może głupia ale nadal będę czekać i wierzyć w to, że okres nie nadejdzie i za kilka dni uda jednak się zobaczyć 2 kreski.
    Nadzieja umiera ostatnia...

    4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:22

    justyna14, aga3107 lubią tę wiadomość

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo ładnie gratuluję. Ale podskoczyłyście ze statystyką.
    Groszkować jeszcze... kwiecień się nie skończył:)

    Ja ostatnio przeszłam załamanie:(
    22.04 odebrałam wyniki tarczycowe i nie fajne:( 21.01.2015 TSH 5,91)
    TSH 0,229 NORMA 0,270-4,2
    FT3 3,47 NORMA 2,00-4,40
    FT4 1,71 NORMA 0,93-1,70

    DO TEGO WYNIKI Z KRWI lEUKOCYTY 3,6 N 4,00-10,00
    HEMOGLOBINA 11,5 N 12,00-16,00
    HEMATOKRYT 34,0 N 37 - 47
    monocyty 0,20 N 0,20 -1,00
    nEUTROFILE 2,00 N 2,50 -5,40
    LIMFOCYTY 1,30 N 1,50 - 3,50
    MCV 80 N 80-99
    MCH 27 N 27-35
    endokrynolog kazał zmniejszyć dawkę na 125 i zrobić badania w czerwcu i tak jak mam termin przyjść. Próbowałam coś poczytać o takich wynikach ale mam poplątanie z pomieszaniem i już przestałam szukać odpowiedzi.
    Takie wyniki marne przy staraniach. Już 11 cs i nic:(
    Do tego @ są jakieś dziwne. w ostatnim czasie tak może ok roku miałam niezbyt obfite ale były trwały ok 5 dni, teraz zaczyna się plamieniem kolejne dwa dni takie ze jedna podpaska na dwa dni taka bardzo lekka @, w 2 dniu ból w dole brzucha, kłucie jajników. 4 dzień rano przy podcieraniu trochę "brązowej wody" i tyle. Do ginekologa koniec maja, po zkonczeniu serii Orgametrilu.

    Ale się rozpisałam. Ale od tylu dni tylko myślę i myślę więc musiałam wypuścić to co we mnie siedzi.
    Za 2 tyg powtórzę badania. Mam nadzieję że będzie spora poprawa.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    widzę, że mnie ktoś rozumie, czasami nie da się odpuścić i myśleć logicznie, a ja może głupia ale nadal będę czekać i wierzyć w to, że okres nie nadejdzie i za kilka dni uda jednak się zobaczyć 2 kreski.
    Nadzieja umiera ostatnia...

    4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png


    Wydaje mi się, że wiele z nas Cię rozumie i też zawsze ma nadzieje, a że nasze organizmy nam płatają figle w postaci "dziwnych objawów" to nie nasza wina, ani to że chcemy wierzyć to też raczej nic złego.
    Grunt, żeby choć odrobinę racjonalności w tym zachować, bo inaczej psychiatryk nas czeka :)

    kofeinka, aga3107 lubią tę wiadomość

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • KASIKK Ekspertka
    Postów: 389 59

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja robilam dzis test nie z pierwszego moczu ale negatyw:( pewnie mi sie tak spoźni

    c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    hej ja robilam dzis test nie z pierwszego moczu ale negatyw:( pewnie mi sie tak spoźni


    szkoda, że nie z pierwszego porannego moczu, ale wydaje mi się, że gdybyś była w ciąży to już nawet taki wyszedłby chociaż słabiutko....

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    widzę, że mnie ktoś rozumie, czasami nie da się odpuścić i myśleć logicznie, a ja może głupia ale nadal będę czekać i wierzyć w to, że okres nie nadejdzie i za kilka dni uda jednak się zobaczyć 2 kreski.
    Nadzieja umiera ostatnia...

    4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png
    Kofeinko czytam tu te Wasze watki i powiem cos z doswiadczenia własnego.. staralam sie o dzidziusia od sierpnia 2014.. z roznymi przerwami bo owulacji nie bylo, nie reagowalam na clo, potem laparoskopia i od grudnia zaczelam sie tu zapisywac na liste i grudzien nic, styczen nic, luty nic.. kupowalam dziesiatki testow.. wszytskie objawy sie zgadzaly, im wiecej czytalam wpisow dziewczyn tym wiecej sie nakrecalam.. i tak mocno wierzylam ze placebo bylo jak cholera..
    az w marcu mowie sobie pieprze.. nie zapisuje sie, po co.. wiedzialam ze owulacja byla bo mialam monitoring i czekalam.. ale nie wiem trudno to powiedziec wtedy bylam taka spokojna, ale od samego poczatku wiedzialam ze sie udalo... nic nie mierzylam nie sprawdzalam.. ten stan byl tak inny i tak wyjatkowy ( bez jakis okreslonych objawow) ze jak 10 dnia po owulce robilam test to wiedzialam ze wydja dwie kreski, potwierdzily to kolejene bety i usg..
    takze czasem lepiej o tym nie myslec.. przypilnowac owulacji, wyluzowac i czekac.. bez nakrecania sie.. w tym czasie mozna zrobic cos bardziej pozytecznego dla swiata :)

    kofeinka lubi tę wiadomość

  • Vuko Autorytet
    Postów: 2016 1196

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ja testowalam 26.04 :) kurczaki, nadal nie ma wynikow grrr

    0d1yflw1ktiwk49i.png
  • KASIKK Ekspertka
    Postów: 389 59

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    szkoda, że nie z pierwszego porannego moczu, ale wydaje mi się, że gdybyś była w ciąży to już nawet taki wyszedłby chociaż słabiutko....


    też tak myślę ..

    c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Nasze kwietniowe motto : Autorka: Summerka :
    Kwiecień plecień, bo przeplata, w kwietniu każda w ciąży lata;)

    4104776.png

    Lista kwietniowych testerek:


    1- kierzynkamini-graphics-baby-007288.gif, Wenndimini-graphics-baby-007288.gif, kredeczka91@, kata89@
    2- Anulk88k@, kate55@
    3- Aleksandrakili@, momo1009@
    4- Tynka1990@, Justine Mmini-graphics-baby-007288.gif, alinka@
    5- Ballerina, kama005@, kot_bury@, Oluniaaamini-graphics-baby-007288.gif, Gabi.@,
    6- anucha@, madzianka@, Kati86@, MadzikForever@
    7- inezka@, Ann.naa@
    8- Bulimulia @, myssss@, Mona_M@, Chellsy
    9- MatyldaG, Kasia1986@
    10- Anusi_a, Izoleccc@, AnaR @, anka418
    11- zonaboba@, justyna14 mini-graphics-baby-007288.gif, blumen21
    12-
    13- marta22@,
    14- inaa@, vvviola @,Matleena mini-graphics-baby-007288.gif
    15- Pchełkamini-graphics-baby-007288.gif, minnie_ mini-graphics-baby-007288.gif
    16- emilkaaa @
    17- miluszka@,AGUSIAA31mini-graphics-baby-007288.gif
    18- kmb@, JusWik@, katarynka07@
    19- zuzzi@,odrobinacheci@
    20- mirka14 @, milusia2012 mini-graphics-baby-007288.gif, caławtrawiemini-graphics-baby-007288.gif
    21- karolinka1992 @, anja83@, converse90@,bizona@,kasienka
    22- IWI
    23- allofkowa mini-graphics-baby-007288.gif, Anuśka mini-graphics-baby-007288.gif, beti80
    24- Mirabelka30,Felicitymini-graphics-baby-007288.gif
    25- lilianna mini-graphics-baby-007288.gif, menka mini-graphics-baby-007288.gif,Beatricemini-graphics-baby-007288.gif
    26-Mordeczka@, zaba25, Edycja@, aga3107mini-graphics-baby-007288.gif Vuko mini-graphics-baby-007288.gif
    27-marti89
    28- mewka87mini-graphics-baby-007288.gif,kofeinka
    29- Pawilonach, Paulina27, Smużkamini-graphics-baby-007288.gif
    30- Hatfe, gusiek85@,,madzianka, Abra

    mini-graphics-baby-067402.gif Mamy już 21 Wielkanocnych Króliczków mini-graphics-rabbits-251495.gif
    Ciąża: mini-graphics-baby-007288.gif
    Okres: @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 23:48

    aga3107 lubi tę wiadomość

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ