Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 27 marca 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:13

    AnitaK lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1220

    Wysłany: 27 marca 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 11:31

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    A jaka u Was jest szyjka w czasie owulacji?
    To otwarcie jest bardzo odczuwalne? Nie potrafie jednoznacznie stwierdzic czy to to.W zeszlym miesiacu czułam że jest jakby zlana ze sciankami ale otwarcie jest wedlug mnie takie małe.Dzisiaj wydaje mi sie ze to moze byc to bo est miekka,wysoko ale jednak nie taka zlana,potrafie ja wyczuc jako odrebna czesc.
    Jakbyscie to opisaly u siebie ?Moze mi to ulatwi obserwacje.
    No ja odczuwam zdecydowanie to otwarcie. Jak jest na maksa otwarta to takie wrażenie jakbym palca mogła włożyć a jak się zamyka to tylko czubek palca i jest opór ;-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Obiecałam sobie dokładnie to samo, a chyba jeszcze bardziej niż zawsze wpatruję się w ten cykl i zapisuję każdy objaw. Tydzień do @, piersi zaczynają robić się ciężkie... tylko ten brzuch mnie dziwnie boli od tygodnia, jak na @ tylko nie tak dokuczliwe mocno. Najgorszy tydzień się zapowiada :/
    No ja też mam zupełnie inny cykl niż poprzednie ale staram się o tym nie myśleć bo już raz miałam identycznie jak w poprzedniej ciąży, dzień w dzień te same objawy a @ przyszedł.

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w poprzednim cyklu nie wpatrywałam się w objawy i było mi zdecydowanie lżej znieść porażkę ;)

    Mąż powiedział, że widział dzisiaj 2 bociany... :D

    AnitaK lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:13

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1220

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 11:31

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. Dziś miałam taki zabiegany dzień że wcale nie myślałam o tym wszystkim :) nie miałam nawet na to czasu :) trochę spraw do załatwienia.. Zakupy :) kupiłam sobie kilka fajnych rzeczy :) zostalo u mnie 5 dni dni do terminu @... Jeśli w poniedziałek nie dostanę to zrobię tescik :) ale niestety wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że jednak @ przyjdzie.. Już mnie piersi bolą jak zawsze przed.. Brzuch też mam taki jak przed... Więc.. Ale następny cykl oby był trafiony :)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mój termin @ wypada na przełomie marca i kwietnia. Nie bardzo wiedziałam gdzie się podziac. Postanowiłam do Was dołączyć bo jeśli @ nie przyjdzie planuje testować 1 kwietnia. O ile dam radę się powstrzymać do tego czasu. Pozdrawiam

    kasiakasia11, Justyna1719, Malamia, AnitaK, katarynka9595 lubią tę wiadomość

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
  • Muki85 Autorytet
    Postów: 451 790

    Wysłany: 27 marca 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Witajcie. Mój termin @ wypada na przełomie marca i kwietnia. Nie bardzo wiedziałam gdzie się podziac. Postanowiłam do Was dołączyć bo jeśli @ nie przyjdzie planuje testować 1 kwietnia. O ile dam radę się powstrzymać do tego czasu. Pozdrawiam

    Witam, też będę testować 1 kwietnia.. Trzymam kciuki za nas 😁

    Scandi90, AnitaK, katarynka9595 lubią tę wiadomość

    wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Witam, też będę testować 1 kwietnia.. Trzymam kciuki za nas 😁
    Ja także trzymam kciuki. Jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Mnie zawsze bolały piersi przed @ od 18 dc. Dziś mam 21 dc a piersi nadal nie bolą. Dzisiaj wyraźnie coś mnie cmi w macicy. Kluje ściska....przez to się nakręcam.

    Muki85 lubi tę wiadomość

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 marca 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Witajcie. Mój termin @ wypada na przełomie marca i kwietnia. Nie bardzo wiedziałam gdzie się podziac. Postanowiłam do Was dołączyć bo jeśli @ nie przyjdzie planuje testować 1 kwietnia. O ile dam radę się powstrzymać do tego czasu. Pozdrawiam
    Więc jeśli się uda to będziemy testować razem :)

    Scandi90 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Prima aprilis był owocny.
    Chociaż ja zaczynam wątpić. Zbadalam wczoraj progesteron w 8 dpo. Niby wynik w normie ale na ciążę to chyba za mało. 12,80 ng/ml.
    I teraz tak siedzę myślę i wątpliwości mam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:11

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
  • Muki85 Autorytet
    Postów: 451 790

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Ja także trzymam kciuki. Jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Mnie zawsze bolały piersi przed @ od 18 dc. Dziś mam 21 dc a piersi nadal nie bolą. Dzisiaj wyraźnie coś mnie cmi w macicy. Kluje ściska....przez to się nakręcam.
    Jak na razie żadnych objawów nie mam. Rano temperatura mi skoczyla z wczorajszych 36.62 do 36. 87, ale nie wiem czy to coś znaczy, bo temperatura u mnie wzrasta i maleje naprzemiennie.
    Bólu piersi jeszcze nie mam, a zazwyczaj pojawia się przed @, poczekamy zobaczymy.
    Miejmy nadzieję, że u Ciebie te objawy zwiastują ciąże 😁 czego Ci serdecznie życzę.
    Czekanie potrafi dobić...

    Scandi90 lubi tę wiadomość

    wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    A jaka u Was jest szyjka w czasie owulacji?
    To otwarcie jest bardzo odczuwalne? Nie potrafie jednoznacznie stwierdzic czy to to.W zeszlym miesiacu czułam że jest jakby zlana ze sciankami ale otwarcie jest wedlug mnie takie małe.Dzisiaj wydaje mi sie ze to moze byc to bo est miekka,wysoko ale jednak nie taka zlana,potrafie ja wyczuc jako odrebna czesc.
    Jakbyscie to opisaly u siebie ?Moze mi to ulatwi obserwacje.
    U mnie jest troszkę mniejsze niż przy miesiączce ale odrobinę mniejsze, ale bardzo wyczuwalne. Szyjka wtedy jest w górze i miękka.

    Judit lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Oby Prima aprilis był owocny.
    Chociaż ja zaczynam wątpić. Zbadalam wczoraj progesteron w 8 dpo. Niby wynik w normie ale na ciążę to chyba za mało. 12,80 ng/ml.
    I teraz tak siedzę myślę i wątpliwości mam.
    Czyli owulacja była, no ale faktycznie mój gin mówi że w ciąży prog powinien być powyżej 20 .Oczywiście są przypadki że pomimo niskiego proga ciążę się utrzymało. No i druga sprawa progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i mogłaś trafić na spadek. Dlatego aby dokładnie zbadać progesteron powinno się przez 3 dni go sprawdzać czyli 7 dpo, 9 dpo i 11 dpo i wtedy średnia daje obraz :-D

    Scandi90 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Czyli owulacja była, no ale faktycznie mój gin mówi że w ciąży prog powinien być powyżej 20 .Oczywiście są przypadki że pomimo niskiego proga ciążę się utrzymało. No i druga sprawa progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i mogłaś trafić na spadek. Dlatego aby dokładnie zbadać progesteron powinno się przez 3 dni go sprawdzać czyli 7 dpo, 9 dpo i 11 dpo i wtedy średnia daje obraz :-D
    Dziękuję Ci za podpowiedź. Jeśli teraz się nie uda to w następnym cyklu zrobię 3 razy.

    AnitaK lubi tę wiadomość

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze jeszcze jutro bym zbadala....10 dpo

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Chyba ze jeszcze jutro bym zbadala....10 dpo
    A pierwszy wynik kiedy był? Ile dni po?

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Scandi90 Koleżanka
    Postów: 52 33

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    A pierwszy wynik kiedy był? Ile dni po?
    8 dpo

    22.07.2019 Aniołek (9tc)
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego