Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyta90 wrote:
    Dziekuje za szybka odpowiedz ;) wiec jutro rano lecę na betę ;) a nóż widelec moze sie udało :*
    Koniecznie daj znać jak wynik <3

    Malamia lubi tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Gula Autorytet
    Postów: 585 226

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita gratulacje! :)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    2ca248ecd3799181a47ae3fc1670b6a0.png
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 882 689

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK super wynik!

    Ja w tym miesiącu znowu nie widziałam pozytywnego owulaka, była druga kreska ale zawsze jasniejsza a dzisiaj to już taki bladzioch że po południu nic nie będzie widać.

    Justyna1719, AnitaK lubią tę wiadomość

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, gratulacje :*
    Cały wieczór wczoraj sprawdzałam czy masz wyniki ;)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    <3
    08.04 - 42,16
    10.04 - 117,33
    <3
    Przyrost 178,6 %
    Jupiiiiii :D
    Idealnie !!!! ♡ gratuluję ponownie:*

    AnitaK lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    <3
    08.04 - 42,16
    10.04 - 117,33
    <3
    Przyrost 178,6 %
    Jupiiiiii :D
    No to Anitka cudnie :) jeszcze raz gratuluję :) no weź mnie jakoś zaraz przez forum :) :) :) to może 28 i ja zobaczę dwie kreseczki :) :) :) 😘

    AnitaK, Malamia lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_mama wrote:
    AnitaK super wynik!

    Ja w tym miesiącu znowu nie widziałam pozytywnego owulaka, była druga kreska ale zawsze jasniejsza a dzisiaj to już taki bladzioch że po południu nic nie będzie widać.
    No kochana ja jeszcze nigdy nie miałam pozytywnego owulka.. Wczoraj niby pojawiła się bladziutka druga kreska (10 dc), wieże jeszcze za wcześnie na owulacje ale już jakiś cień się pojawił więc nadzieja jest że ta owulacja będzie.. Jestem pierwszy cykl na stymulacji clo..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 sama jestem jeszcze w szoku <3

    Justyna1719, Malamia, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK świetny wynik! Gratulacje ❤
    Mnie też kusi żeby zrobić bete, ale wstrzymam się. 17 wizyta u ginekologa, mam nadzieję że będzie już coś widać ❤
    A cyce to mnie bolą tak, że dotknąć nie mogę 😅

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:36

    AnitaK, Malamia, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    AnitaK świetny wynik! Gratulacje ❤
    Mnie też kusi żeby zrobić bete, ale wstrzymam się. 17 wizyta u ginekologa, mam nadzieję że będzie już coś widać ❤
    A cyce to mnie bolą tak, że dotknąć nie mogę 😅
    A robiłaś test ciążowy :)?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 tak, piękne 2 krechy 😊

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Justyna1719 tak, piękne 2 krechy 😊
    Ojej 😊 cudownie :) nie chwalilas się czy mi coś umknęło :)??? Gratulacje :) nie no to musisz śmigać na bete :) :) :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 a chyba się gdzieś tam na wcześniejszych stronach chwalilam :D boję się iść na bete bo mam zle wspomnienia z nią...chyba poczekam na wizytę u ginekologa 😊
    Dziękuję!❤

    Justyna1719, AnitaK lubią tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    <3
    08.04 - 42,16
    10.04 - 117,33
    <3
    Przyrost 178,6 %
    Jupiiiiii :D
    Super! Gratuluję jeszcze raz! <3 <3

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 27dc! Temperatura oczywiście sobie skacze jak to u mnie ostatnio bywa. Także patrząc na ostatnie cyklem okres spóźnia mi się 3 dni średnio. :D Oczywiście tak naprawdę to wraca do normy. :) Test kupiony, czeka na testowanie jeśli do poniedziałku @ się nie pojawi. :)

    Nera1986, Malamia, AnitaK lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Gula Autorytet
    Postów: 585 226

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już można wpisac @, rozkręciła się :)
    Powodzenia dziewczyny :)
    Niby jestem spokojna, ale jakiś tam smuteczek jest. No nic, za miesiąc będę w ciąży ;)

    Justyna1719, AnitaK, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    2ca248ecd3799181a47ae3fc1670b6a0.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:46

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za kolejne testowania <3

    AnitaK lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ladinola jak patrzę na Twój wykres to przypomina mi się mój z przed leczenia hehe. Dzisiaj u mnie z kolei minimalnie w górę, no cyrk... Ja liczę żeby jak najszybciej dostać @ to czuję że sobie poczekam.... Ladinola a jak u Ciebie śluz, szyjka? U mnie to jest mokro śluz jakby kremowy szyjka średnio wysoko, twarda i zamknięta. Też mam jeden test w domu ale nie będę testować bo estradiol był do kitu... Zresztą same zerknijcie na mój wykres....
    Co do śluzu to jest go u mnie dosyć dużo, jest typowo kremowy, czasami się rozciąga. szyjka ciągle twarda i zamknięta, czasem wysoko, czasem średnio ułożona. Dzisiaj wysoko. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:04

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • asdfgh Debiutantka
    Postów: 6 20

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle starań, stresu i łez, ale dziś wreszcie są dwie kreski:). Wieczorem wizyta u ginekologa bo nie wiem co dalej z lekami. Powodzenia dla pozostałych oczekujących na testowanie:)

    Nera1986, Justyna1719, Gula, Ladinola, Allanowa, anna1990, edyta90, taka_mama, Leśnik, AnitaK, Słoneczko123, Masia, Malamia, DzulkaJ, Pani Ciasio, Muki85 lubią tę wiadomość

    asdfgh
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego