Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A to tam nic się nie dzieje, mąż nie narzeka na tamte strefy, wszystko jest ok. :) Bo raczej by odczuwał a wyniki moczu też są w porządku. A zębów to nie ma co leczyć bo to ósemki, je jedynie wyrwać trzeba. Miesiąc temu miał wyrwana jedną, teraz będzie w maju chce wyrwać kolejną. :)

    No to współczuję i życzę powodzenia... oby szybko minęło ;) Sama miałam usuwane, nieprzyjemne doświadczenie :) Trzymam kciuki :)

    Ladinola lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 05:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję okres i zabieram się za moje portfolio i cv do zmiany pracy, jeszcze max dwie szanse...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arekipa88 wrote:
    Melduję okres i zabieram się za moje portfolio i cv do zmiany pracy, jeszcze max dwie szanse...
    O bardzo mi przykro.. Nastepnym razem się uda 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂 Dziekuje, na szczęście dzisiaj rano mąż mógł później wyjść do pracy i nie zostałam z tą wiadomością zupełnie sama, bo zazwyczaj wychodzi przede mną i później cały dzień do wieczora się z tym męczę.

    Za miesiąc idziemy do lekarza, ale i tak po kolejnych dwóch nieudanych próbach postanowiliśmy nie czekać bezczynnie tylko zmienić pare innych rzeczy w naszym życiu na pozytywne :) także nawet jeśli się znowu nie uda czekają nas inne przyjemności :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test nadal negatywny. Chciałam iść na bHCG ale chyba sobie daruję. A @ jak nie było, tak nie ma nadal ..

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    U mnie test nadal negatywny. Chciałam iść na bHCG ale chyba sobie daruję. A @ jak nie było, tak nie ma nadal ..
    A jak ogól nie się czujesz? Żadnych symptomów?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arekipa88 wrote:
    🙂 Dziekuje, na szczęście dzisiaj rano mąż mógł później wyjść do pracy i nie zostałam z tą wiadomością zupełnie sama, bo zazwyczaj wychodzi przede mną i później cały dzień do wieczora się z tym męczę.

    Za miesiąc idziemy do lekarza, ale i tak po kolejnych dwóch nieudanych próbach postanowiliśmy nie czekać bezczynnie tylko zmienić pare innych rzeczy w naszym życiu na pozytywne :) także nawet jeśli się znowu nie uda czekają nas inne przyjemności :)
    Dokładnie :) trzeba zmienić nastawienie.. Wiem łatwo jest komuś mówić ale sama tak mam ze za bardzo wszystko biorę do siebie.. Przeżywam..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A jak ogól nie się czujesz? Żadnych symptomów?

    Czuję cały czas wilgoć i pojawiają się te ciągnące bóle podbrzusza. Poza tym nic

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    U mnie test nadal negatywny. Chciałam iść na bHCG ale chyba sobie daruję. A @ jak nie było, tak nie ma nadal ..
    Może zaryzykuj i idź na bete? Bo może testy Ci źle pokazują? A robisz cały czas z tej samej firmy?

    Malamia lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Może zaryzykuj i idź na bete? Bo może testy Ci źle pokazują? A robisz cały czas z tej samej firmy?


    No właśnie robiłam kilka różnych. Przed chwilą zrobiłam ClearBlue. Czy to możliwe, że 5dni po terminie może wyjść fałszywy wynik? Zgłupiec można

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dokładnie :) trzeba zmienić nastawienie.. Wiem łatwo jest komuś mówić ale sama tak mam ze za bardzo wszystko biorę do siebie.. Przeżywam..

    Ja tez taka twarda nie jestem, zawsze jakieś dwa dni przed okresem jak temperatura zaczyna spadać jestem cieniem siebie,ale później zaczyna się nowy cykl i nowa szansa i jest lepiej, chciałabym mieć tylko krótsze cykle żeby to wszystko tak się nie ciągnęło :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyszła dziś @. Ogólnie chciałabym się z wami pożegnać. Muszę mniej o tym wszystkim myśleć a wchodzenie na forum i czytanie o tym nie pomaga. Mam zamiar przestać wyszukiwać na internecie informacji o objawach i doszukiwać się wszystkiego. Także pa kobietki, powodzenia wszystkim wam życzę z całego serca!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    U mnie przyszła dziś @. Ogólnie chciałabym się z wami pożegnać. Muszę mniej o tym wszystkim myśleć a wchodzenie na forum i czytanie o tym nie pomaga. Mam zamiar przestać wyszukiwać na internecie informacji o objawach i doszukiwać się wszystkiego. Także pa kobietki, powodzenia wszystkim wam życzę z całego serca!


    Szkoda. Trzymaj się Kochana i powodzenia!!

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    U mnie przyszła dziś @. Ogólnie chciałabym się z wami pożegnać. Muszę mniej o tym wszystkim myśleć a wchodzenie na forum i czytanie o tym nie pomaga. Mam zamiar przestać wyszukiwać na internecie informacji o objawach i doszukiwać się wszystkiego. Także pa kobietki, powodzenia wszystkim wam życzę z całego serca!
    Kochana, a ile Ty miesięcy się starasz?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Czuję cały czas wilgoć i pojawiają się te ciągnące bóle podbrzusza. Poza tym nic
    kurde, to dziwna ta wilgoć :/ u mnie przed okresem to raczej sahara

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arekipa88 wrote:
    Ja tez taka twarda nie jestem, zawsze jakieś dwa dni przed okresem jak temperatura zaczyna spadać jestem cieniem siebie,ale później zaczyna się nowy cykl i nowa szansa i jest lepiej, chciałabym mieć tylko krótsze cykle żeby to wszystko tak się nie ciągnęło :)
    Kochana nie martw się :) jeszcze i my zobaczymy te dwie kreseczki w końcu 😘😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    U mnie przyszła dziś @. Ogólnie chciałabym się z wami pożegnać. Muszę mniej o tym wszystkim myśleć a wchodzenie na forum i czytanie o tym nie pomaga. Mam zamiar przestać wyszukiwać na internecie informacji o objawach i doszukiwać się wszystkiego. Także pa kobietki, powodzenia wszystkim wam życzę z całego serca!
    Ojej szkoda że nas opuszczasz... Powodzenia 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie proszę. Jestem obecnie w 27dc, owu w 18dc. Lekarz po stymulacji CLO+gonapeptyl daily zalecił mi branie luteiny 2x2 przez 10dni po owu (czyli do jutra włącznie), mówiąc równocześnie, żebby zrobić bHCG 19.04. i jeśli wyjdzie pozytywnie to nie odstawiać luteiny. Jestem w kropce, bo bHCG mam zrobić 12dpo, a luteinę mam brać do 10dpo... Iść jutro na bHCG? Jest sens? Czy nie odstawiać luteiny do piątku i zaczekać na wyniki bHCG w 12dpo?
    Czuję się zagubiona w tym...

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Dziewczyny, poradźcie proszę. Jestem obecnie w 27dc, owu w 18dc. Lekarz po stymulacji CLO+gonapeptyl daily zalecił mi branie luteiny 2x2 przez 10dni po owu (czyli do jutra włącznie), mówiąc równocześnie, żebby zrobić bHCG 19.04. i jeśli wyjdzie pozytywnie to nie odstawiać luteiny. Jestem w kropce, bo bHCG mam zrobić 12dpo, a luteinę mam brać do 10dpo... Iść jutro na bHCG? Jest sens? Czy nie odstawiać luteiny do piątku i zaczekać na wyniki bHCG w 12dpo?
    Czuję się zagubiona w tym...
    Kochana ja sama pierwszy raz brałam w tym cyklu clo o też miałam sporo wątpliwości bo wszędzie jest że 5 dni a mi lekarz kazał brać przez 6 dni no i myślałam czy słuchać lekarza czy ulotki ale stwierdziłam że podsłuch am jednak lekarza. Beta nie wiem czy już mogłaby wyjść bo dosyć wcześnie te 10 dni chyba. Ale to on kazał Ci odstawić i zacząć brać na nowo jak wyjdzie pozytywna? Czy źle wyliczył te 10 dni?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile trwa u Was faza lutealna?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego