Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A to wyniki męża:
    fdde1j.jpg
    Niestety nie znam się na wynikach.Czy dobrze rozumuje i kiepsko wypadły ?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas ponownie z nowymi informacjami.
    Ginekolog nic nie powiedziała bo ona "I tak jeszcze ciąży nie zobaczy". Jakaś mikro kropeczka tam jest ale ciężko powiedzieć co to. I ogólnie jak okres się spóźnia 2tyg to jest to norma. Jak to ujęła "wszystko miękkie i dużo śluzu to pewnie @ będzie". A co najlepsze: jak nie będzie 3 miesiące A test negatywny to dopiero wtedy mam się zgłosić na kontrolę i badania w kierunku raka.

    Więc zapłaciłam 50€ (mieszkam w DE) I nie dowiedziałam się niczego .

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Niestety nie znam się na wynikach.Czy dobrze rozumuje i kiepsko wypadły ?
    Mi tylko ten ruch postępowy nie pasuje, ale w sumie po za tym nie jest tak źle. Nie jest super, ale też nie jest tragicznie. Tak mi sie wydaje. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:10

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:10

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Spróbuj sobie sprawdzać śluz w środku (chyba że tak robisz) ja zawsze jak mi się @spóźniala to mimo że na wierzchu wydawał się biały, to w sroku już można było szybciej wyłapać delikatne plamienia. Ale faktycznie, biały o konsystencji kremu to dobry znak :) na spokojnie zatestuj jeszcze raz jak nie będzie @, jeszcze nic straconego, trzymam kciuki :)
    W środku właśnie biały dalej, dziwny ten cykl miałam ja nie wiem. Od owulacji mnie bolało jak na @ a teraz w dzień gdy powinien być to biały śluz i te uczucie „ ciągnięcia” minęło tylko czasem zakłuje jajnik. Jeśli przyjdzie @ to co to mogło być? Powinnam iść do ginekologa?

  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Paula nie dziwię ci się ja też wariuję na każdym kroku, coś zaboli, za dużo śluzu czuję to lecę sprawdzić czy aby nie jakieś plamienia. A że za mało objawów mam to już też się zastanawiam czy aby na pewno wszystko gra :) A wizytę mam w czwartek więc też niedługo zobaczę tego małego gościa :) musi być dobrze, nie możemy się tak zamartwiać :*

    Mam to samo, co idę do toalety to boję się, że zobaczę jakieś plamienia...chyba trzeba trochę wyluzować, ale strasznie ciężko! Trzymam kciuki za wizytę ;*

    Malamia lubi tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Mi tylko ten ruch postępowy nie pasuje, ale w sumie po za tym nie jest tak źle. Nie jest super, ale też nie jest tragicznie. Tak mi sie wydaje. :)
    No właśnie zaniżony ruch postępowy ,a dobrze,że reszta jest ok <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 19:06

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok :)
    Ale jak to ja, muszę coś znaleźć żeby nie było za kolorowo.. dziękuję :*
    No wcale się nie dziwię że się stresujesz.. Ale nie martw się wszystko będzie dobrze 😘 w Twoim stanie stres jest niewskazany 😊

    Malamia, paulaa22 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:10

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:10

    paulaa22 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja miałam tak samo, od owulacji ból, nawet w dzień testowania był tak silny i małpowy ze bałam się zatestować. Do tej pory w zasadzie nie przeszedł, ale teraz juz troszkę się zmienił. Myślę że jak nie plamisz to nie powinno być powodów do obaw. Bo co innego jakbyś plamiła w środku cyklu, wtedy mógłby być np torbiel. Oczywiście jeśli czujesz taką potrzebę to idź do gin. Ty znasz najlepiej swój organizm i jak Cię coś niepokoi to sprawdzaj :) mimo wszystko trzymam kciuki, bo takie objawy małpowe od owu to już tutaj nie jedna miała i to w tym wątku i wyszły dwie kreseczki. Mam nadzieję że @ Cię nie nawiedzi :*
    Tylko ja nie mam nadziei przez ten test który zrobilam dwa dni temu. Kurde zawsze zrobie wcześniej i płaczę a przecież to niepotrzebne nerwy bo najważniejszym objawem jest brak @ kilka dni. Ale czy gdyby to była ciąza nie powinno dwa dni przed pokazać chociaż cienia?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    Tylko ja nie mam nadziei przez ten test który zrobilam dwa dni temu. Kurde zawsze zrobie wcześniej i płaczę a przecież to niepotrzebne nerwy bo najważniejszym objawem jest brak @ kilka dni. Ale czy gdyby to była ciąza nie powinno dwa dni przed pokazać chociaż cienia?
    Niektórym nie pokazuje, tylko dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @ więc musisz jednak trochę zaczekać moze jednak się okaże że warto było :)

    Malamia lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Paula nie dziwię ci się ja też wariuję na każdym kroku, coś zaboli, za dużo śluzu czuję to lecę sprawdzić czy aby nie jakieś plamienia. A że za mało objawów mam to już też się zastanawiam czy aby na pewno wszystko gra :) A wizytę mam w czwartek więc też niedługo zobaczę tego małego gościa :) musi być dobrze, nie możemy się tak zamartwiać :*
    Dziewczyny ja mam to samo... cały czas sprawdzam tkliwość piersi, mam mini zawał jak odwiedzam toaletę, jak mnie boli podbrzusze to boje się ze zaraz krew poleci, jak nie boli brzuch to się boje, ze coś nie tak... i czekam na te mdłości ale jakoś ich nie widać wiec znów się nakręcam... ehhh... ja mam wizytę dopiero na koniec tygodnia - do tego czasu na bank osiwieje :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:13

    paulaa22, Justyna1719, Malamia lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Dziewczyny ja mam to samo... cały czas sprawdzam tkliwość piersi, mam mini zawał jak odwiedzam toaletę, jak mnie boli podbrzusze to boje się ze zaraz krew poleci, jak nie boli brzuch to się boje, ze coś nie tak... i czekam na te mdłości ale jakoś ich nie widać wiec znów się nakręcam... ehhh... ja mam wizytę dopiero na koniec tygodnia - do tego czasu na bank osiwieje :(
    Oj chyba każda tak mają się długo stara o dziecko..

    Malamia, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:11

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia witaj w klubie, mam identycznie...Ale nie możemy się tak stresować, wszystko będzie dobrze :)

    Malamia mnie piersi też bolą okropnie! Dotknąć nie mogę :( I chyba pomału pojawiaja się mdłości (albo sobie wmawiam) 😂

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Tak to invicta, mąż może mieć stany zapalne w jamie ustnej bo OB miał ostatnio podwyższone, powoli robi porządek z zębami, jeden już wyrwany, teraz czas na kolejną ósemkę. Co do suplementów to jak najbardziej jestem za tym! :) Mąż już brał, teraz kupimy znowu. :)
    A co do zaniżania wyników, to wydaje mi się, że to bujda na resorach, za dużo dobrych opinii słyszałam. :)


    Ladinola, mi chodziło o stany zapalne w układzie płciowym u męża :) Chociaż oczywiście stany zapalne od zębów też warto wyleczyć ;)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:11

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ladinola, mi chodziło o stany zapalne w układzie płciowym u męża :) Chociaż oczywiście stany zapalne od zębów też warto wyleczyć ;)
    A to tam nic się nie dzieje, mąż nie narzeka na tamte strefy, wszystko jest ok. :) Bo raczej by odczuwał a wyniki moczu też są w porządku. A zębów to nie ma co leczyć bo to ósemki, je jedynie wyrwać trzeba. Miesiąc temu miał wyrwana jedną, teraz będzie w maju chce wyrwać kolejną. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego