Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Ja mam cykle około 27- 34dniowe. I pomyliłam się, zaczęłam mierzyć tempke od 13dc a nie od 9.
    tragedii nie ma .Od następnego zacznij mierzyć tak abyś miała 6niższych temperatur i 4 wyższe ( po owulacji) czyli najlepiej tak właśnie od 6dc

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    o której godzinie robisz ?
    O 17 i dwie godziny przed nic nie pije. Wczoraj zrobiłam troche później bo o 20 dopiero bo u rodziców byłam wcześniej.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O 17 i dwie godziny przed nic nie pije. Wczoraj zrobiłam troche później bo o 20 dopiero bo u rodziców byłam wcześniej.
    Najlepiej robić dwa razy dziennie ( rano z drugiego moczu i wieczorem po ok 12 h odstępu bo pik łatwo pominąć ) np 11 i 23

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 13:49

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Najlepiej robić dwa razy dziennie ( rano z drugiego moczu i wieczorem po ok 12 h odstępu bo pik łatwo pominąć ) np 11 i 23
    W następnym cyklu tak bede robić.. Jak to dobrze się poradzić kogoś bardziej doświadczonego :) dziękuję 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Najlepiej robić dwa razy dziennie ( rano z drugiego moczu i wieczorem po ok 12 h odstępu bo pik łatwo pominąć ) np 11 i 23
    Ja tak samo robię :) w sumie już rano u mnie widać, że wieczorem będzie pik

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    W następnym cyklu tak bede robić.. Jak to dobrze się poradzić kogoś bardziej doświadczonego :) dziękuję 😘
    nie ma za co :) Ja również na początku omijałam pik ;)

    cyt.

    Test powinno wykonywać się dwa razy dziennie – rano i wieczorem. Co ważne, poranny test musu być wykonany dopiero z kolejnej porcji moczu (nie z moczu nocnego). „Warto pamiętać, że wykonywanie testu raz dziennie – np. tylko rano lub tylko wieczorem – nie ma sensu. Przede wszystkim, poranny test nie powinien być wykonywany z moczu nocnego, który zbiera się w organizmie po nieraz nawet kilkunastu godzinach” – mówi w rozmowie z nami mówi dr Robert Gizler, specjalista ginekolog-położnik z kliniki InviMed we Wrocławiu.

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nigdy chyba nie czekałam na okres tak jak dziś :D już bym zaczęła nowy cykl!

    Monia. lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, ja nigdy chyba nie czekałam na okres tak jak dziś :D już bym zaczęła nowy cykl!
    mam to samo a tu jeszcze 10dni wrrrr

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    mam to samo a tu jeszcze 10dni wrrrr
    No u mnie do terminu okresu 13 dni... Ale pewnie w miarę szybko zleca bo teraz święta..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    mam to samo a tu jeszcze 10dni wrrrr
    uhu … u mnie to albo jutro albo pojutrze małpiszcze przyleci chyba :D

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie najgorsza chyba ta bezczynność. Teraz, jak wiem, że się nie udało to tylko siedze i czekam. A tak jak czekam na owu, robię testy, temperatura, czekam na starania... to jakoś czas leci, bo człowiek ma wrażenie, że coś robi i nie marnuje czasu ;)

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie najgorsza chyba ta bezczynność. Teraz, jak wiem, że się nie udało to tylko siedze i czekam. A tak jak czekam na owu, robię testy, temperatura, czekam na starania... to jakoś czas leci, bo człowiek ma wrażenie, że coś robi i nie marnuje czasu ;)
    Może i masz rację.. Te czekanie jest najgorsze. A w szczególności ostatnie dni przed okresem są najgorsze jak dla mnie...

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No u mnie do terminu okresu 13 dni... Ale pewnie w miarę szybko zleca bo teraz święta..
    też idę tą kategorią a co najważniejsze @ nie zepsuje mi świąt bo 4 pierwsze dni z życia wyjęte mam jak przyjdzie

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    też idę tą kategorią a co najważniejsze @ nie zepsuje mi świąt bo 4 pierwsze dni z życia wyjęte mam jak przyjdzie
    a ja czuję się kiepsko tylko z parę dni przed, jak już przychodzi to jak ręką odjął wszystko

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:09

    LaBellePerle, Justyna1719, Nera1986 lubią tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak wy mierzycie tą temperaturę?? Codziennie o tej samej porze i nie ma zmiłuj?? Ja bardzo bym chciała mierzyć i trochę poobserwować, ale moim problemem jest to ,że pracuję 14 dni w miesiącu na noce i mierzenie o stałej porze po przespanych kilku godzinach jest poprostu nierealne 😥

    Ja również pracowałam na zmiany, przy nockach mierzyłam tempkę jak wstawałam koło 14, czyli po 6 godzinach snu, w pozostale dni rano, i spokojnie ładny wykres wychodził, bez zakłóceń i dało się wyznaczyć owulację, bo ta różnica temperatur między fazami była bardzo wyraźna. No i plus obserwacja śluzu. Z tego wiedziałam, że przy ciąży z synkiem owulacja wystąpiła cały tydzień szybciej.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Ja również pracowałam na zmiany, przy nockach mierzyłam tempkę jak wstawałam koło 14, czyli po 6 godzinach snu, w pozostale dni rano, i spokojnie ładny wykres wychodził, bez zakłóceń i dało się wyznaczyć owulację, bo ta różnica temperatur między fazami była bardzo wyraźna. No i plus obserwacja śluzu. Z tego wiedziałam, że przy ciąży z synkiem owulacja wystąpiła cały tydzień szybciej.

    kurde, jak Wy mi nadzieje dajecie, jakby mi owu choć wychodziła 14 dnia zamiast 16 to już byłoby idealnie <3

    Monia. lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna27 Koleżanka
    Postów: 91 18

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Ja również pracowałam na zmiany, przy nockach mierzyłam tempkę jak wstawałam koło 14, czyli po 6 godzinach snu, w pozostale dni rano, i spokojnie ładny wykres wychodził, bez zakłóceń i dało się wyznaczyć owulację, bo ta różnica temperatur między fazami była bardzo wyraźna. No i plus obserwacja śluzu. Z tego wiedziałam, że przy ciąży z synkiem owulacja wystąpiła cały tydzień szybciej.

    Spróbuję tak robić. Zazwyczaj pracuję 7 nocy a później 7 dni wolnego. Zobaczymy jak to będzie wyglądało na wykresie. Chyba zacznę od kupna porządnego termometru bo ten mój wydaję się zaniżać temperaturę.

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię testy owu z Apteo... i z głupa kupiłam drugie opakowanie ostatnio i co? Test wyszedł wczoraj (28dc) pozytywny, a dziś siedząc miałam ból po prawej stronie . W 23dc pęcherzyk z tego jajnika miał 10,2mm... i już się nakręcam!
    21dc był pęcherzyk 14mm w lewym, dwa dni później gin nie mógł go odnaleźć.
    Oszaleję chyba!🙄

  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;* wróciłam właśnie od ginekologa, wszystko w porządku, wychodzi na to że 5 tydzien, widać już pojawiajace się ciałko żółte. Aczkolwiek martwię się kształtem pęcherzyka. Czy według was jest ok? Po 2 poronieniach już swiruje...
    https://naforum.zapodaj.net/735f66857c65.jpg.html

    ANIMAJKA2, Pani Ciasio, Nera1986, Malamia, Gratka, Shas91 lubią tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego