Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Odpisałam, że nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo za każdym razem jak mierzyłam temp. w fazie lutealnej okazało się, że to były ciąże, pierwszy raz nie zaciążyłam prawdę mówiąc. No, ale widać tak. To dziwne nawet
    Przepraszam ,umknął mi wpis Twój. Tempke masz naprawdę super . Taki wrecz perfekcyjny ten Twój wykres

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Nera1986 - dzisiaj zmierzyłam temp i była 36,8 także chyba nic to nie zmienia.





    Temp niska. 36,8

    36,8 to wcale nie niska . W pierwszej fazie sporo niższa jest?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, trzymam kciuki! Daj potem znać jak wizyta :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    36,8 to wcale nie niska . W pierwszej fazie sporo niższa jest?



    Ha i tu pojawia się pytanie bo nie obserwowałam temp aż tak dokładnie. Bywało między 36,3-36,5

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć jak u Was wygląda dzień owu? Chodzi mi dokładnie o to, czy występuje w różnych dniach cyklu? Czy jeśli w tym cyklu była u mnie dnia 16 to mam jakąś szansę, że przesunie się na 14?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ciążowy z drugiego moczu znów negatywny. Brak słów 🤔

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czekam na owulację, której spodziewam sie jutro może pojutrze. Możliwe że jeszcze zatestuje w kwietniu drugi raz.
    Trzymajcie tylko kciuki za starania bo mąż coś podupada na zdrowiu i jak mi sie znowu rozchoruje w dni plodne i strace kolejny cykl to sie chyba zatrzelę.

    LaBellePerle, Agafiga lubią tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Test ciążowy z drugiego moczu znów negatywny. Brak słów 🤔
    ja też dziś zrobiłam ciążówkę i biała jaka po vizirze ;) nie powiem, miałam trochę podłamkę, ale będziemy się starać Kochana. Kiedy następną owu masz?

    Monia. lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ania:) Przyjaciółka
    Postów: 83 81

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć jak u Was wygląda dzień owu? Chodzi mi dokładnie o to, czy występuje w różnych dniach cyklu? Czy jeśli w tym cyklu była u mnie dnia 16 to mam jakąś szansę, że przesunie się na 14?


    Od kiedy się obserwuje (6lat z przerwami) u mnie owu jest zazwyczaj 14 dnia cyklu ale zdarzają się takie cykle, że jest 17 dnia. Wszystko też zależy czy np cykl jest wspomagany lekami na owu itp. Jeśli w tym cyklu była 16 dnia w kolejnym może być 14. W tym cały urok tego prowadzenia obserwacji że nigdy nie jesteś na 100% pewna kiedy ona będzie.

    niedoczynność tarczycy, hashimoto.

    Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)


    f2w3skjogh4goc3o.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:) wrote:
    Od kiedy się obserwuje (6lat z przerwami) u mnie owu jest zazwyczaj 14 dnia cyklu ale zdarzają się takie cykle, że jest 17 dnia. Wszystko też zależy czy np cykl jest wspomagany lekami na owu itp. Jeśli w tym cyklu była 16 dnia w kolejnym może być 14. W tym cały urok tego prowadzenia obserwacji że nigdy nie jesteś na 100% pewna kiedy ona będzie.
    Rozumiem. Naprawdę Ci dziękuję. :) Tak myślałam, że ona w tym cyklu jakoś dziwnie późno. Dodałaś mi jeszcze więcej nadziei :)

    Ania:) lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ja też dziś zrobiłam ciążówkę i biała jaka po vizirze ;) nie powiem, miałam trochę podłamkę, ale będziemy się starać Kochana. Kiedy następną owu masz?


    Powiem Ci, że ja nie tyle podłamkę co skołowanie bo to obecnie jest mój 36dc. I tak analizujemy oboje z mężem co może być przyczyną ale w tym miesiącu nie mam ani stresów, ani nie biorę leków itd itp.
    Dzisiaj popołudniu mam wizytę u ginekologa.

    Ale myślę, że będzie potrzebna jakaś farmakologia.
    Kiedy powinnam mieć owu ? Nie mam pojęcia. Robiłam testy paskowe ale dla mnie one nie były wiarygodne.

    No cóż, miejmy nadzieję, że kolejne cykle będą bardziej owocne:)

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Powiem Ci, że ja nie tyle podłamkę co skołowanie bo to obecnie jest mój 36dc. I tak analizujemy oboje z mężem co może być przyczyną ale w tym miesiącu nie mam ani stresów, ani nie biorę leków itd itp.
    Dzisiaj popołudniu mam wizytę u ginekologa.

    Ale myślę, że będzie potrzebna jakaś farmakologia.
    Kiedy powinnam mieć owu ? Nie mam pojęcia. Robiłam testy paskowe ale dla mnie one nie były wiarygodne.

    No cóż, miejmy nadzieję, że kolejne cykle będą bardziej owocne:)
    To faktycznie długo. W takim razie daj znać, co Ci gin powiedział

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna27 Ekspertka
    Postów: 227 278

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak wy mierzycie tą temperaturę?? Codziennie o tej samej porze i nie ma zmiłuj?? Ja bardzo bym chciała mierzyć i trochę poobserwować, ale moim problemem jest to ,że pracuję 14 dni w miesiącu na noce i mierzenie o stałej porze po przespanych kilku godzinach jest poprostu nierealne 😥

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    To faktycznie długo. W takim razie daj znać, co Ci gin powiedział[/QUOTE


    Jasne, napiszę ok 18 bo myślę, że już będę po wizycie. Sama jestem bardzo ciekawa chociaż nastawiam się nie na ciążę A na problemy hormonalne ;)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Justyna jaka masz tempke dziś i jaka była wczoraj? Jeszcze nic straconego . Zazwyczaj spadek tempki pojawia się tuż przed owulką
    Kochana w ten sposób wygląda mój wykres:

    https://zapodaj.net/229bc03a26d50.jpg.html

    Martwi mnie bo wczoraj miałam śluz a dziś jeszcze ginie widzę no sucho jak nie wiem. Pije siemię lniane i wezmę dziś lek wykrztusny bo to podobno pomaga...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Nera1986 - dzisiaj zmierzyłam temp i była 36,8 także chyba nic to nie zmienia.





    Temp niska. 36,8
    No to nie wiem może że stresu okres nie przychodzi.. A ogólnie w 2 fazie jaka masz zawsze temperaturę?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    LaBellePerle wrote:
    To faktycznie długo. W takim razie daj znać, co Ci gin powiedział[/QUOTE


    Jasne, napiszę ok 18 bo myślę, że już będę po wizycie. Sama jestem bardzo ciekawa chociaż nastawiam się nie na ciążę A na problemy hormonalne ;)
    Trzymam kciuki za Ciebie :) i życzę Ci wspaniałej wiadomości :)

    Karolina2508 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak wy mierzycie tą temperaturę?? Codziennie o tej samej porze i nie ma zmiłuj?? Ja bardzo bym chciała mierzyć i trochę poobserwować, ale moim problemem jest to ,że pracuję 14 dni w miesiącu na noce i mierzenie o stałej porze po przespanych kilku godzinach jest poprostu nierealne 😥
    No ja zawsze o tej samej porze. U Ciebie pracując na nocki może być to trochę trudne bo musi być ileś tam godzin snu przed mierzeniem...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna27 Ekspertka
    Postów: 227 278

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba niestety muszę zrezygnować z tej metody 😥

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    No to chyba niestety muszę zrezygnować z tej metody 😥
    a może rób testy owu?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego