Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie zmierzyłam temp trochę z nudów i widzę, że spadek z 37 rano na 36.7 wieczorem. To dość dziwne, bo wieczorem zwykle jest wyższa. Czyżbym mogła spodziewać się @ jutro? Nawet by mnie to ucieszyło, bo szybciej zacznę nowy cykl i owu wypadlaby szybciej, czyli w moim przypadku nieco bliżej weekendu, więc łatwiej byłoby się starać ;)

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    LaBellePerle święta prawda! Ja właśnie mam to przeczucie, że u mnie tak łatwo nie pójdzie. Muszę porobić badania. Czekam już na termin u gina, bo przyznam się, że od dobrych 3 lat nie byłam...😶 Niby nigdy jakiś poważnych problemów u mnie nie stwierdzono. Ale cykle mam różnej długości no i całe życie bardzo mocne krwawienia. Raz powiedział mi jeden ginekolog przy USG wewnętrznym, że mam nadmiar testosteronu i jak będę chciała zajść w ciążę to najpierw pigułki anty a później odstawić i dopiero się starać. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdził ale na tamten czas jakoś mnie to nie przeraziło. Zobaczymy co teraz lekarz powie

    Ja nie jestem lekarzem i prawdę mówiąc, gówno wiem, ale ja ostatnio (choć w ciążę przed poronieniem zachodzilam łatwo) naczytalam się o cudownej roli inozytolu. Może też trochę poczytaj i spytaj gina? Wielu moim koleżankom pomógł,choc nie wiem jakie miały problemy i czy dobry będzie na Twoje, ale dzielę się metodami, które pomogły osobom z mojego otoczenia :) sama też od paru dni popijam i zauważyłam jak na razie poprawę samopoczucia, nieco większą równowagę emocjonalna o którą mi było bardzo trudno po przeżyciach

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 782 649

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja nie jestem lekarzem i prawdę mówiąc, gówno wiem, ale ja ostatnio (choć w ciążę przed poronieniem zachodzilam łatwo) naczytalam się o cudownej roli inozytolu. Może też trochę poczytaj i spytaj gina? Wielu moim koleżankom pomógł,choc nie wiem jakie miały problemy i czy dobry będzie na Twoje, ale dzielę się metodami, które pomogły osobom z mojego otoczenia :) sama też od paru dni popijam i zauważyłam jak na razie poprawę samopoczucia, nieco większą równowagę emocjonalna o którą mi było bardzo trudno po przeżyciach

    Mi niestety inozytol nie pomógł, piłam przez pół roku - efektów zero. Może poza tym że w trakcie picia cykle mi sie rozjechały, były 27-35 dni. Teraz nie piję drugi miesiąc, zobaczymy jak będzie z długością cyklu.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dziś jednak nie testuję, przesunęła mi się owulka, wiec nie ma to sensu. Jeśli do niedzieli nie przyjdzie @, to pewnie zatestuję w poniedziałek.

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas życzę Ci aby nie przylazła!

    Shas91, Pani Ciasio, Malamia lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mój organizm kompletnie się zmienił po tym poronieniu. Mam dziś po prostu ogromne cycory a wcześniej nie miałam nigdy dolegliwości z nimi związanych przed okresem. Trochę to dołujące, bo to sprawia, że ja juz co miesiąc podejrzewam u siebie ciążę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 07:49

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kurde, mój organizm kompletnie się zmienił po tym poronieniu. Mam dziś po prostu ogromne cycory a wcześniej nie miałam nigdy dolegliwości z nimi związanych przed okresem. Trochę to dołujące, bo to sprawia, że ja juz co miesiąc podejrzewam u siebie ciążę ;)
    Nie wiem czy odpisałaś (możliwe że umknęła mi odp)
    Zawsze masz taka tempke w fazie lutealnej?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wstaliśmy i szykujemy się powolutku do wizyty w klinice. :) Trzymajcie kciuki za wizytę, najbardziej za mojego męża żeby udało się bezproblemowo pobrać nasienie do badań. Bo może być tak, że póki nie jest na badaniu to się nie stresuje i podchodzi optymistycznie a jak wejdziemy do "intymnego pokoju" to może zacząć się stres. ;)
    U mnie tempka poszła do góry a więc patrząc na poprzedni cykl bezowulacyjny - mogę dzisiaj spodziewać się plamień lub krwawienia. ;)

    Karolina2508, Shas91, Pani Ciasio, Słoneczko123, Ana_33, Agafiga, Malamia lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki.
    Kolejny dzień A ta małpa dalej się nie pojawiła. 5 dzień opóźnienia. Boję się robić kolejny test :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    My niedawno wstaliśmy i szykujemy się powolutku do wizyty w klinice. :) Trzymajcie kciuki za wizytę, najbardziej za mojego męża żeby udało się bezproblemowo pobrać nasienie do badań. Bo może być tak, że póki nie jest na badaniu to się nie stresuje i podchodzi optymistycznie a jak wejdziemy do "intymnego pokoju" to może zacząć się stres. ;)
    U mnie tempka poszła do góry a więc patrząc na poprzedni cykl bezowulacyjny - mogę dzisiaj spodziewać się plamień lub krwawienia. ;)


    Trzymamy mocno kciuki za Was!

    Ladinola lubi tę wiadomość

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola trzymam kciuki za wizytę

    Karolina - prowadzisz obserwacje?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3959 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2508 wrote:
    Cześć Kobietki.
    Kolejny dzień A ta małpa dalej się nie pojawiła. 5 dzień opóźnienia. Boję się robić kolejny test :/
    Kochana a moze jednak ciąża? A temperatura jak?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3959 1685

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie wiem co ztamoja owulacja :( wczoraj miałam niby sluz plodny, megarozciagliwy ale test negatywny... I pomyślałam że być może wczoraj zbyt późno go zrobiłam bo byłam u rodziców i wróciłam wieczorem. Więc pomyślałam że przez to test nie wyszedł znowu. Ale dziś mierze tempke... A ona zamiast w górę odbić to w dół.. Czyli to nie była owulka :( dodam że jestem w 15 dc... 13 dni do @... Zwykle druga faza tylko 11 dni trwała ale po clo myślałam Zeto się jakoś zmieni..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 348 105

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś nie będę testować, czekam na @, powiniem być jutro najpóźniej w środe.

    k0kdi09k1llqhe99.png

    15 cs / 15.04 @
    Niepłodność małżeńska wtórna.
    Ja - Wiesiołek, B12
    Mąż - nerwica lękowa, prochy, fertilman plus, maca, b12.
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jaka masz tempke dziś i jaka była wczoraj? Jeszcze nic straconego . Zazwyczaj spadek tempki pojawia się tuż przed owulką

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 - dzisiaj zmierzyłam temp i była 36,8 także chyba nic to nie zmienia.


    Justyna1719 wrote:
    Kochana a moze jednak ciąża? A temperatura jak?

    Temp niska. 36,8

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Nie wiem czy odpisałaś (możliwe że umknęła mi odp)
    Zawsze masz taka tempke w fazie lutealnej?
    Odpisałam, że nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo za każdym razem jak mierzyłam temp. w fazie lutealnej okazało się, że to były ciąże, pierwszy raz nie zaciążyłam prawdę mówiąc. No, ale widać tak. To dziwne nawet

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:41

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mierzyłam temp, bo do wczora j utrzymywała mi się w okolicach 36,8-36,9.
    A dzisiaj już 36,5...
    Chyba ten cykl już pogrzebany, dzisiaj jest 21 dc, cykle 26 dniowe.

    Raczej nic już z tego cyklu.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja dzisiaj też mierzyłam temp, bo do wczora j utrzymywała mi się w okolicach 36,8-36,9.
    A dzisiaj już 36,5...
    Chyba ten cykl już pogrzebany, dzisiaj jest 21 dc, cykle 26 dniowe.

    Raczej nic już z tego cyklu.

    I jak się trzymasz? Ja staram się dopiero od tego cyklu a i tak już trochę lekkiej podłamki jest tylko nie daję jej dojść do głosu

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 14:47

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego