Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Widzę że robisz wszystko aby tylko nie myśleć :) w sumie dobry sposób 😊 też nam tak często 😊
    Ja bym najchętniej cały dzien gotowała, ale kto to będzie jadł?!

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A jakiej czułości masz test?
    10 mIU/ml :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    10 mIU/ml :)
    O to ja robiłam 25 i na jutro też taki mam..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to ja robiłam 25 i na jutro też taki mam..
    Ja nie mogę ich za bardzo używać tym bardziej tak wcześnie. ;) Już przy becie ponad 2000 test 25mIU/ml miałam bardzo bladziutką kreskę jak na taką betę. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki test miałam przy poprzedniej ciąży przy becie ponad 2000, test o czułości 25mIU/ml
    2w37z2v.jpg

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    O taki test miałam przy poprzedniej ciąży przy becie ponad 2000, test o czułości 25mIU/ml
    2w37z2v.jpg
    A dlugo w ciąży byłaś? Zanim o wiesz..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A dlugo w ciąży byłaś? Zanim o wiesz..
    Poroniłam pod koniec 6 tygodnia. A przy ciąży pozamacicznej w ogóle do końca miałam testy negatywne, donosiłam ciąże pozamaciczną do 10 tygodnia aż jajowód pękł. O tym można przeczytać u mnie w pamiętnikach na ovu. Beta była już też ponad 1000 i nadal testy negatywne, nawet te czułe. Ponoć po prostu moje nerki nieźle filtrują płyny, że hcg w moczu tak słabo wykrywalne jest. ;) Ale nie jest to regułą bo w tej poprzedniej ciąży te testy 10miu/ml pokazały cień już w 22dc. ;)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Poroniłam pod koniec 6 tygodnia. A przy ciąży pozamacicznej w ogóle do końca miałam testy negatywne, donosiłam ciąże pozamaciczną do 10 tygodnia aż jajowód pękł. O tym można przeczytać u mnie w pamiętnikach na ovu. Beta była już też ponad 1000 i nadal testy negatywne, nawet te czułe. Ponoć po prostu moje nerki nieźle filtrują płyny, że hcg w moczu tak słabo wykrywalne jest. ;) Ale nie jest to regułą bo w tej poprzedniej ciąży te testy 10miu/ml pokazały cień już w 22dc. ;)
    A pamiętasz ile dni po owulce wtedy robiłaś?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A pamiętasz ile dni po owulce wtedy robiłaś?
    Który? Ten na zdjęciu? Jak o ten chodzi to 21dpo.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 22:20

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test, niby jakiś cień prześwituje ale niezbyt mocno. Temperatura spadła więc czekam na @.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola przykro mi :( miałam nadzieję, że Ci się uda . Masz jakieś działania zapowiedziane na następny cykl?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719,sloneczko jak dzisiaj dziewczyny?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 07:54

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ladinola przykro mi :( miałam nadzieję, że Ci się uda . Masz jakieś działania zapowiedziane na następny cykl?
    Wiesz co, ja i tak jeszcze nie mam @ i bóle piersi dalej są więc jeszcze cyklu nie przekreślam. ;) Test wyszedł identycznie jak ten w poprzedniej ciąży w 13 dpo, niby coś widać ale to jeszcze nie to. Zobaczę jutro jak to będzie wyglądać i w środę. Jak do środy nie dostanę @ to podjadę na betę. A tymczasem lecę na autobus i do pracy. ;)

    Nera1986, Shas91 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Justyna1719,sloneczko jak dzisiaj dziewczyny?
    No test bielusienki jak zawsze.. Nawet mężowi nie mówiłam już ze mam zamiar robić test.. Temperatura taka jak wczoraj.. Czyli nisko raczej.. Ale czemu tego @ nie ma... Może clo mi wydluzylo druga fazę. Nie wiem sama. Dziś z mężem się znowu popadlam. Ale tak mnie zdenerwował przy sniadaniu że wurzucilam jego snuadanie psu.. Taka ostatnio jestem nerwowa że nie wiem

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wiesz co, ja i tak jeszcze nie mam @ i bóle piersi dalej są więc jeszcze cyklu nie przekreślam. ;) Test wyszedł identycznie jak ten w poprzedniej ciąży w 13 dpo, niby coś widać ale to jeszcze nie to. Zobaczę jutro jak to będzie wyglądać i w środę. Jak do środy nie dostanę @ to podjadę na betę. A tymczasem lecę na autobus i do pracy. ;)
    Trzymam kciuki bo u mnie to na pewno nie ciąża bo nawet delikatnej poswiaty drugiej kreski nie było.. 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest mój 9 dpo (26 dc).
    Wynik bety 22,6. Co myślicie?

    Shas91, guerretenshi lubią tę wiadomość

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam i dziwo moja czerwona limuzyna się spóźniła. Pewnie będzie po południu :)

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja wstałam i dziwo moja czerwona limuzyna się spóźniła. Pewnie będzie po południu :)
    Mojej też jeszcze nie ma ale tylko kwestia czasu bo test bialusienki jak nie wiem 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Vella83 Autorytet
    Postów: 1371 1070

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłała mnie lekarka na betę; z dzisiaj jest 214 mlU/ml. Mam zrobić jeszcze w czwartek żeby zobaczyc czy jest przyrost. Nadal jest szok....pół nocy nie spałam...
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i za siebie też. Pozdrawiam!!

    Agafiga, Shas91 lubią tę wiadomość

    relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Wysłała mnie lekarka na betę; z dzisiaj jest 214 mlU/ml. Mam zrobić jeszcze w czwartek żeby zobaczyc czy jest przyrost. Nadal jest szok....pół nocy nie spałam...
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i za siebie też. Pozdrawiam!!
    Gratulacje 😘

    Vella83 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego