Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja zawsze mam czarne myśli :)
    Niech już ta @ przyjdzie i niech już sobie pójdzie... Flustruje mnie to wszystko.
    Rozumiem twoją frustrację. Moje początki starań też były ciężkie, jeszcze z poprzednim partnerem to w ogóle dramat był. Najpierw biochemiczna, potem pozamaciczna, zero wsparcia. Teraz mimo, że piąty rok starań leci to już tak z dystansem to wszystkiego podchodzę. ;) Pewnie będzie mi ciężko pod koniec maja bo miałabym termin porodu, teraz byłabym w 35tc ale cóż wyszło jak wyszło, nie poddałam się i dalej walczę. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Rozumiem twoją frustrację. Moje początki starań też były ciężkie, jeszcze z poprzednim partnerem to w ogóle dramat był. Najpierw biochemiczna, potem pozamaciczna, zero wsparcia. Teraz mimo, że piąty rok starań leci to już tak z dystansem to wszystkiego podchodzę. ;) Pewnie będzie mi ciężko pod koniec maja bo miałabym termin porodu, teraz byłabym w 35tc ale cóż wyszło jak wyszło, nie poddałam się i dalej walczę. :)
    Może lepiej, że nie byłam wcale niż miałbym poronic. Nie wiem już co myśleć, a tym bardziej robić

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Może lepiej, że nie byłam wcale niż miałbym poronic. Nie wiem już co myśleć, a tym bardziej robić
    Dokładnie, nikomu nie życzę takich przeżyć jakich ja doznałam. Przy ciąży pozamacicznej bardzo malutko brakowało bym umarła.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dokładnie, nikomu nie życzę takich przeżyć jakich ja doznałam. Przy ciąży pozamacicznej bardzo malutko brakowało bym umarła.
    Może ja zmienię płeć?! 😂

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Może ja zmienię płeć?! 😂
    Na pewno to nie pomoże przy staraniach. :D

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Na pewno to nie pomoże przy staraniach. :D
    Przynajmniej wtedy bym nie miała @ wcale 😁
    No i teraz by mnie tak cudownie biust nie bolał

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Przynajmniej wtedy bym nie miała @ wcale 😁
    No i teraz by mnie tak cudownie biust nie bolał
    Wszędzie znajdziesz minusy, droga do bycia mężczyzną nie jest usłana różami, już wolałabym zostać przy ciężkich okresach niż miałabym przechodzić te wszystkie terapie hormonalne, operacje itp. ;)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wszędzie znajdziesz minusy, droga do bycia mężczyzną nie jest usłana różami, już wolałabym zostać przy ciężkich okresach niż miałabym przechodzić te wszystkie terapie hormonalne, operacje itp. ;)
    Niestety nie należę do tych ludzi, którzy mają lekko w życiu

  • Vella83 Autorytet
    Postów: 1165 1017

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ciągnęło mnie w dole brzucha od paru dni (jak na okres) a @ nie przyszedł (termin był wczoraj). Zrobiłam test i są dwie kreski.. Szok!! - tym bardziej,że tydzień temu robiłam AMH sprawdzić, czy w ogóle jest jeszcze sens się starać. (mnóstwo kasy!!) Progesteron tydzień temu też był raczej niski niewiele ponad 6 (i moja lekarka poddawała pod wątpliwość owulacje).
    Póki co - poczekam bo to jeszcze baaardzo wcześnie..no i mężowi chce powiedzieć bo jeszcze nic nie wie ....

    Nera1986, katarynka9595, Shas91, taka_mama, guerretenshi lubią tę wiadomość

    relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 graaaatulacje !! <3 <3 <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ciągnęło mnie w dole brzucha od paru dni (jak na okres) a @ nie przyszedł (termin był wczoraj). Zrobiłam test i są dwie kreski.. Szok!! - tym bardziej,że tydzień temu robiłam AMH sprawdzić, czy w ogóle jest jeszcze sens się starać. (mnóstwo kasy!!) Progesteron tydzień temu też był raczej niski niewiele ponad 6 (i moja lekarka poddawała pod wątpliwość owulacje).
    Póki co - poczekam bo to jeszcze baaardzo wcześnie..no i mężowi chce powiedzieć bo jeszcze nic nie wie ....
    Gratulacje! ❤️
    Bardzo jestem ciekawa jak to jest zobaczyć te 2 kreski 😁

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Niestety nie należę do tych ludzi, którzy mają lekko w życiu
    I ja również. ;) Nie mam słodko, ciągle pod górkę, ciągle coś nie tak albo z naszym zdrowiem, albo ze zdrowiem rodziców. Albo ciągłe kłody finansowe rzucane pod nogi. Ale nie załamuję się bo co to da? ;) Płakanie nic nie da, ale walka już tak. I cokolwiek by to nie było. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ciągnęło mnie w dole brzucha od paru dni (jak na okres) a @ nie przyszedł (termin był wczoraj). Zrobiłam test i są dwie kreski.. Szok!! - tym bardziej,że tydzień temu robiłam AMH sprawdzić, czy w ogóle jest jeszcze sens się starać. (mnóstwo kasy!!) Progesteron tydzień temu też był raczej niski niewiele ponad 6 (i moja lekarka poddawała pod wątpliwość owulacje).
    Póki co - poczekam bo to jeszcze baaardzo wcześnie..no i mężowi chce powiedzieć bo jeszcze nic nie wie ....
    O kurcze gratuluję! <3 <3

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Vella83 Autorytet
    Postów: 1165 1017

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala 1906 - szok - nawet jeżeli tego pragniesz. Ręce się trzęsą, łzy w oczach i niedowierzanie. Przerazenie, ekscytacja ( mam już dwójkę i pamiętam co to znaczy mieć maluchy, co to jest niedospanie i meeegaa zmęczenie. - a jednak chce wejść jeszcze raz do tej rzeki) Zaskoczyłam się, tym bardziej, że w czwartek wyszedł negatywny i cały czas miałam objawy jak na okres..

    Ladinola lubi tę wiadomość

    relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    I ja również. ;) Nie mam słodko, ciągle pod górkę, ciągle coś nie tak albo z naszym zdrowiem, albo ze zdrowiem rodziców. Albo ciągłe kłody finansowe rzucane pod nogi. Ale nie załamuję się bo co to da? ;) Płakanie nic nie da, ale walka już tak. I cokolwiek by to nie było. :)
    Najgorzej jest kiedy jestem sama w domu... Bo później myślę nie wiem po co :/

  • Vella83 Autorytet
    Postów: 1165 1017

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za gratualcję - mam nadzieję że test sie nie pomylił i że będzie wszystko ok - wiem, że różnie bywa..

    relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1112 959

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Najgorzej jest kiedy jestem sama w domu... Bo później myślę nie wiem po co :/
    Znam to bardzo dobrze, na szczęście w końcu znalazłam pracę i będzie o wiele łatwiej mieć spokojną głowę. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Natala 1906 - szok - nawet jeżeli tego pragniesz. Ręce się trzęsą, łzy w oczach i niedowierzanie. Przerazenie, ekscytacja ( mam już dwójkę i pamiętam co to znaczy mieć maluchy, co to jest niedospanie i meeegaa zmęczenie. - a jednak chce wejść jeszcze raz do tej rzeki) Zaskoczyłam się, tym bardziej, że w czwartek wyszedł negatywny i cały czas miałam objawy jak na okres..
    O matko to dałaś mi jeszcze nadzieję że i u mnie może okres się nie pojawić pomimo testu negatywnego wczoraj.. Pomimo tego że czuję się okresowo 😊 gratulacje kochana ❤️❤️❤️😊 prześlij trochę tych wiruskow ciążowych :) :) :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Czuje się tak i na okres i ciążowo. Tzn brzuch na okres piersi na ciążę. 😂 Bo mnie piersi przed okresem nie bolą, przy biochemicznych zawsze bolały to mówię, jak już miało się pojawić krwawienie to momentalnie przedstawały boleć piersi. No i tak mdli mnie ale mimo to wpajam sobie, że i tak dostanę pewnie @. ;) A Ty jak się czujesz?
    Kochana raz mnie ciągnie brzuch tak jak na okres a raz nie.. Czasami mam takie napięcie jak przed okresem a potem mija i tak cały czas od soboty... Piersi no bolą trochę.. A ogólnie jakoś mnie w brzuchu smęci.... Jak do biegunki ale jej nie mam.. Być może to stres...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Natala 1906 - szok - nawet jeżeli tego pragniesz. Ręce się trzęsą, łzy w oczach i niedowierzanie. Przerazenie, ekscytacja ( mam już dwójkę i pamiętam co to znaczy mieć maluchy, co to jest niedospanie i meeegaa zmęczenie. - a jednak chce wejść jeszcze raz do tej rzeki) Zaskoczyłam się, tym bardziej, że w czwartek wyszedł negatywny i cały czas miałam objawy jak na okres..
    Coś mi się wydaje, że szybko się nie przekonam o tym... Póki co czekam na @ i już mnie to denerwuje, bo mam takie durne uczucie mokra i pobolewa mnie brzuch. Zazdroszczę tym, które nie mają PMS :(

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.