Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Ja zapomniałam zglosic @ :)
    Ooo przykro mi kochana, wkrótce dołączę bo też, dostanę..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie jeszcze dziś dołączę

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja dostałam właśnie jakiegoś totalnego załamania nerwowego. Mam już tego dość i chce już o tym zapomnieć.
    Kochana nie denerwuj się 😘 tak myślę że to nic nie da. Wiem sama ostatnio miałam giga doła ale co to zmieniło? Nic, tylko nerw trochę straciłam... Nie przejmuj się. 😘😘😘 I do nas los się uśmiechnie 😊🍀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochana nie denerwuj się 😘 tak myślę że to nic nie da. Wiem sama ostatnio miałam giga doła ale co to zmieniło? Nic, tylko nerw trochę straciłam... Nie przejmuj się. 😘😘😘 I do nas los się uśmiechnie 😊🍀
    Staram się, źle jest coraz ciężej. Jeszcze jak tak czuję ten cholerny ból brzucha to mam ochotę zasnąć i obudzić się za tydzień. Dawno nie miałam takiego doła.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Staram się, źle jest coraz ciężej. Jeszcze jak tak czuję ten cholerny ból brzucha to mam ochotę zasnąć i obudzić się za tydzień. Dawno nie miałam takiego doła.
    Głową do góry 😘😘😘 dasz radę 😘 my kobiety jesteśmy silne 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Głową do góry 😘😘😘 dasz radę 😘 my kobiety jesteśmy silne 😘
    Ja chyba aktualnie nie mam siły na więcej :/

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja chyba aktualnie nie mam siły na więcej :/
    A długo się już starasz?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/0f5254a6633fe.jpg.html test z dzisiaj popołudnia, chyba nie zwariowalam bo mój widzi dwie kreski jak ja pierwszy raz 😂 słabo na zdj widać

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A długo się już starasz?
    18 miesiąc leci

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    https://zapodaj.net/0f5254a6633fe.jpg.html test z dzisiaj popołudnia, chyba nie zwariowalam bo mój widzi dwie kreski jak ja pierwszy raz 😂 słabo na zdj widać
    Ja widzę ☺️

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    18 miesiąc leci
    No ja będę 11 zaczynać..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja będę 11 zaczynać..
    Ja na pocieszenie sprzątam dom i robię ciasto :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest mój 8 dpo. W tym cyklu odstawiłam Aromek, wszystkie suplementy itd. Dziś zaczęły boleć mnie piersi identycznie jak na okres... Byłam niemal pewna, że @ jest blisko. Zrobiłam dla pewności test o czułości 10, który miałam gdzieś na dnie szuflady. Co o tym myślicie? Czy tylko ja wariuje i coś tam widzę? 🤔
    https://zapodaj.net/7a5682890f2b2.jpg.html

    taka_mama, Shas91 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja na pocieszenie sprzątam dom i robię ciasto :)
    No ja ostatnio jak miałam zalamke też tak zrobiłam :) i nawet pomogło bo się wylądowałam w trakcie sprzątania :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Dziewczyny dziś jest mój 8 dpo. W tym cyklu odstawiłam Aromek, wszystkie suplementy itd. Dziś zaczęły boleć mnie piersi identycznie jak na okres... Byłam niemal pewna, że @ jest blisko. Zrobiłam dla pewności test o czułości 10, który miałam gdzieś na dnie szuflady. Co o tym myślicie? Czy tylko ja wariuje i coś tam widzę? 🤔
    https://zapodaj.net/7a5682890f2b2.jpg.html
    Jeśli wariujesz to ja chyba też, bo również ją widzę ♥️
    Ciche gratulacje! ❤️

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja ostatnio jak miałam zalamke też tak zrobiłam :) i nawet pomogło bo się wylądowałam w trakcie sprzątania :)
    Masa na ciasto wyszła pyszna!😍
    Chłop wraca po 22 z pracy więc muszę posprzątać i jakieś jedzenie zrobić, a później gra o tron 😍

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Jeśli wariujesz to ja chyba też, bo również ją widzę ♥️
    Ciche gratulacje! ❤️
    Jestem w szoku, mój mąż wyjechał na kilka dni, super byłoby zrobić mu taka niespodziankę... Jutro chyba pójdę na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie :(

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Jestem w szoku, mój mąż wyjechał na kilka dni, super byłoby zrobić mu taka niespodziankę... Jutro chyba pójdę na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie :(
    Wszystko będzie dobrze, jeśli już zobaczyłaś tą drugą kreskę to się nie dołuj, bo to zbędne. Myśl pozytywnie! Nie jedna z nas by chciała zobaczyć na teście to co Ty ♥️

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra i Tysia150 jeśli testy się potwierdza to gratuluję :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Wszystko będzie dobrze, jeśli już zobaczyłaś tą drugą kreskę to się nie dołuj, bo to zbędne. Myśl pozytywnie! Nie jedna z nas by chciała zobaczyć na teście to co Ty ♥️

    Myślicie żeby robić betę już jutro czy poczekać kilka dni? Teraz ten weekend majowy to mogłabym zrobić jutro i potem w czwartek

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego