Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Dziewczyny dziś jest mój 9 dpo (26 dc).
    Wynik bety 22,6. Co myślicie?
    Nie wiem, nigdy bety nie robiłam ale z tego co czetam na forum to najważniejszy jest jej przyrost.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Wysłała mnie lekarka na betę; z dzisiaj jest 214 mlU/ml. Mam zrobić jeszcze w czwartek żeby zobaczyc czy jest przyrost. Nadal jest szok....pół nocy nie spałam...
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i za siebie też. Pozdrawiam!!

    W którym dniu po owulacji jesteś? :)

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mojej też jeszcze nie ma ale tylko kwestia czasu bo test bialusienki jak nie wiem 😘
    Ja stwierdziłam, że nie będę robić. Jeśli nie będzie jej jutro albo za 2 dni to może się skuszę, ale raczej nie ma szans na taką sytuację. Boli mnie biust, kręgosłup zaczyna i brzuch lekko ćmi... Także czekam na wylew krwi

  • Vella83 Autorytet
    Postów: 1372 1070

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra myślę że jakieś 16 dni po owulacji - zakładając że była 13/14 kwietnia (ale nie miałam widocznego śluzu,kłucie w jajniku miałam w mniej więcej 11 dniu cyklu, nie mierzyłam temperatury)- w zeszłym m-cu miałam progesteron niecałe 6 w tym miesiącu też niewiele ponad 6 i ginka poddała w wątliwość w ogóle owulację . Tydzień temu robiłam nawet badania na sprawdzenie płodności - AMH i prolaktynę - więc.. biologia zaskakuje...nawet mnie coś tak tknęło, że może zrobić betę - ale wszystkie znaki na niebie mówiły , że się nie udało. Biust bolał od dwóch tygodni - jak zawsze ( tylko jakoś mocniej - no ale..przyjęłam to, że tak po prostu w tym mcu jest).

    AleKsandra lubi tę wiadomość

    relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na @. Póki co jakaś żółta wydzielina na wkładce... Pewnie za chwilę @ się rozkręci

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie bety i gratuluję:)

    AleKsandra lubi tę wiadomość

  • Justyna27 Ekspertka
    Postów: 227 278

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już odchodzę od zmysłów
    😧. Dzisiaj 37 dc, @ dalej nie ma...
    Piersi gigantyczne i w ogóle jestem spuchnięta.... Temperatura dziwnie skacze, jednego dnia 36,4 a następnego 36,8. Zaczynam się martwić. Dawno nie było czegoś takiego u mnie. Pierwszy cykl bez zabezpieczenia i takie cuda wianki...
    😕 jeżeli to tylko moja głowa to jestem w szoku...

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Dziewczyny ja już odchodzę od zmysłów
    😧. Dzisiaj 37 dc, @ dalej nie ma...
    Piersi gigantyczne i w ogóle jestem spuchnięta.... Temperatura dziwnie skacze, jednego dnia 36,4 a następnego 36,8. Zaczynam się martwić. Dawno nie było czegoś takiego u mnie. Pierwszy cykl bez zabezpieczenia i takie cuda wianki...
    😕 jeżeli to tylko moja głowa to jestem w szoku...
    Idź na bete może?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mnie głowa boli.. Masakra.. Taki ból migrenowy mnie dziś zlapal.....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czekam i niepokoi mnie ta żółta wydzielina :/

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja dalej czekam i niepokoi mnie ta żółta wydzielina :/
    No ja bym nie wytrzymała na Twoim miejscu i zrobiła chyba test...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja bym nie wytrzymała na Twoim miejscu i zrobiła chyba test...
    Chyba nie ma sensu patrząc na to, że mam jakie żółte uplawy

  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie owulacji chyba jednak nie było, a dziwne bo 21 dc czułam ból jajnika i kłucie w piersiach oraz miałam delikatne plamienie. Dzisiaj mam 25dc, śluz przezroczysty i lekko rozciągliwy, nie wygląda mi na ten typowo "niepłodny" i "wrogi". Mam długie cykle 33-38 dni. Czy jest jeszcze szansa żeby owulacja była? Czy może przy takich temperaturach mogła się już odbyć? Wrzucam mój wykres:

    https://zapodaj.net/4ea503342d298.jpg.html

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie owulacji chyba jednak nie było, a dziwne bo 21 dc czułam ból jajnika i kłucie w piersiach oraz miałam delikatne plamienie. Dzisiaj mam 25dc, śluz przezroczysty i lekko rozciągliwy, nie wygląda mi na ten typowo "niepłodny" i "wrogi". Mam długie cykle 33-38 dni. Czy jest jeszcze szansa żeby owulacja była? Czy może przy takich temperaturach mogła się już odbyć? Wrzucam mój wykres:

    https://zapodaj.net/4ea503342d298.jpg.html
    Ciężko stwierdzić.. Patrząc po temperaturze to jakby cykl bezowulacyjny ale moge się nie znać... Bo musi być skok i utrzymać się conajmniej 3 dni powyżej Lini.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola co tam u Ciebie? Jak pierwszy dzień w nowej pracy? I jak się czujesz? Mnie calutki dzień głowa boli przeokropnie i już dziś zaobserwowałam brązowe plamienia więc jutro pewnie przybędzie @. Mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej 😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie owulacji chyba jednak nie było, a dziwne bo 21 dc czułam ból jajnika i kłucie w piersiach oraz miałam delikatne plamienie. Dzisiaj mam 25dc, śluz przezroczysty i lekko rozciągliwy, nie wygląda mi na ten typowo "niepłodny" i "wrogi". Mam długie cykle 33-38 dni. Czy jest jeszcze szansa żeby owulacja była? Czy może przy takich temperaturach mogła się już odbyć? Wrzucam mój wykres:

    https://zapodaj.net/4ea503342d298.jpg.html
    Znasz długość swojej fazy lutealnej?

    Vella83 zaznacz serduszko 😊 (mam nadzieję,że nic nie popitoliłam)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 21:08

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam u Was dziewczyny?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 1 maja 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też plamienia mam już i pewnie @ się rozkreci dziś bo tempka mi spadła poniżej Lini..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1245 1031

    Wysłany: 1 maja 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak temperatura spada, że ciąża raczej wykluczona... No nic czekam na @. ;)

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 1 maja 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala a jak u Ciebie?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego