Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Qrczaczku ja trzymam kciuki cały czas i nie zamierzam puszczać!!! Na wszelki wypadek umawiaj się szybko na jutro do gina, bo jeśli beta będzie pozytywna to przy tak niskim progesteronie będziesz potrzebować dupka lub luteiny!!!!
Qrczak, Wiola25 lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
U mnie minus znowu... przenoszę się do majówek, ale tu będę zaglądać i trzymać kciuki za pozostałe osoby.. Oby było jak najwięcej serduszek..
01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-), Nessa
11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka , Magdalenna , Anusiak88 , mamaxmama
12.04. Zemraa
13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK, kittykate , slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A , oczekująca
14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez , julianna moniska4444
15.04. AnBe, Rubi, Qrczak, szurabura , waszka88 (@), Babe B
16.04. Brawurka84(-), M4DZI4, Doris-83
17.04. Lenka123321, kaarolaa
18.04. Miśkaa
19.04. Anutka, alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986(-), munirka (-), kkisia, simcat86, Monifah, Mega
21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
24.04. aniulkab86
25.04. karola_aa
26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
27.04. Wiola25
28.04.
29.04. tomiika, Dariaa
30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79 -
Kasia79 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi wykresami na ovufriend? W drugiej fazie zaznaczam bóle miesiączkowe dostaje za to codziennie 2 punkty, a mam później miesiączkę (narazie nie mam, ale w poprzednich miesiącach tak było)
Bo bóle @ często są objawem ciazy..odnotowujesz je i dostajesz punkty. Ale jak wiadomo bole @ moga swiadczyc o nadchodzacej @, na to nie mamy wplywu. OF daje punkty za to, ze inne dziewczyny mialy tez takie objawy i przy nich zaszlyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:25
-
nick nieaktualnyja z lekarzami miałam tak samo, jeden mi powiedział, ze nic tam nie widzi i jest ok, drugi ze jestem młoda i rok staran to nic, dopiero trzeci sie mna pozadnie zajał, wyleczył zapalenie, zdiagnozował wodniaki, zrobil HSG a na koniec pokierował do kliniki na zdobienie badan meza....
a kiedy zobaczył wyniki meza, powiedział ze juz nic wiecej nie zrobi bo zwyczajnie nie da rady...została nam tylko klinika i mysle, ze dobrze zrobilismy...nie czekalismy dlugo z decyzja tylko w listopadzie 2013 zapisalismy sie na in vitro...chmurreczkaa, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia79 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi wykresami na ovufriend? W drugiej fazie zaznaczam bóle miesiączkowe dostaje za to codziennie 2 punkty, a mam później miesiączkę (narazie nie mam, ale w poprzednich miesiącach tak było)
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Bylam u gina,niby mily,niby spoko,usg w gab. Na nfz,normalnie szok. ale pan odeslal mnie z kwitkiem,laskawie zbadal palcymy i powiedzial ze po pol roku jak nie zajde to mam sie zglosic. On uwaza ze problemy z pecherzem nie wynikaja na pewno z drog rodnych. Wkurzylam sie.strata zasy. Do tego dal mi wyklad iz. Badanie zaczyna sie od meza a nie od zony i tyla. No i wyszlam,dupek cholerny!!!!
-
olencja wrote:Bylam u gina,niby mily,niby spoko,usg w gab. Na nfz,normalnie szok. ale pan odeslal mnie z kwitkiem,laskawie zbadal palcymy i powiedzial ze po pol roku jak nie zajde to mam sie zglosic. On uwaza ze problemy z pecherzem nie wynikaja na pewno z drog rodnych. Wkurzylam sie.strata zasy. Do tego dal mi wyklad iz. Badanie zaczyna sie od meza a nie od zony i tyla. No i wyszlam,dupek cholerny!!!!
Kolejny dupek, oj nawet pojęcia nie masz ilu takich przerobiłam. Skąd jesteś olencja? Może ktoś poda Ci namiary na dobrego gina w Twojej okolicy?
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualnyKasia79 wrote:Karolaa jeśli mogę spytać? Jak Ci wykryto te wodniaki i co to jest wogóle?
O niedrożności jajowodów mogą świadczyć problemy z zajściem w ciążę, ale przyczyna niepłodności może też być zupełnie inna. Jeśli w niedrożnych jajowodach gromadzi się płyn (tzw. wodniak jajowodów), mogą pojawiać się charakterystyczne wodne upławy; wody wypływa rzeczywiście dużo, np. w trakcie stosunku. Jeśli ginekolog podejrzewa niedrożność jajowodów, wykonuje USG przezpochwowe. Może też zlecić badanie HSG - podaje się przez pochwę i szyjkę macicy kontrast, a potem robi 3-4 zdjęcia RTG: gdy kontrast jest w macicy, gdy jest w jajowodach i gdy z nich wypływa do jamy brzusznej. Jeśli kontrast nie wypływa, potwierdza się niedrożność jajowodów. -
kaarolaa wrote:na usg lekarz cos widział, a poza tym zawsze podczas bolał mnie prawy bok....i mowiac o tym lekarzowi przy kazdym usg szukał jakiegos niepokojacego obrazu i w koncu znałazł...przypuszczał ze to wodniak, ale nie byl do konca pewien...dał mi skierowanie na HSG, sam załatwił termin i zrobił to HSG i wyszło, ze na obu jajowodach sa wodniaki, ale na prawym duzo wiekszy...teraz przygotowujac sie do in vitro, na usg dobrze bylo widac wodniaka, az lekarka sie pytała o niego...
O niedrożności jajowodów mogą świadczyć problemy z zajściem w ciążę, ale przyczyna niepłodności może też być zupełnie inna. Jeśli w niedrożnych jajowodach gromadzi się płyn (tzw. wodniak jajowodów), mogą pojawiać się charakterystyczne wodne upławy; wody wypływa rzeczywiście dużo, np. w trakcie stosunku. Jeśli ginekolog podejrzewa niedrożność jajowodów, wykonuje USG przezpochwowe. Może też zlecić badanie HSG - podaje się przez pochwę i szyjkę macicy kontrast, a potem robi 3-4 zdjęcia RTG: gdy kontrast jest w macicy, gdy jest w jajowodach i gdy z nich wypływa do jamy brzusznej. Jeśli kontrast nie wypływa, potwierdza się niedrożność jajowodów.
To dobrze, że się zdecydowałaś na invitro, bo tak to możnaby czekać w nieskonczoność i z każdym miesiącem się stresować, a tak stres został zneutralizowany przez pozytywny test:)kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:Ze stolicy,niestety mam dobreıgo gina. A chcialam wytestowac innego i dupa blada.... Tylko ze ja nie umiem isc do lekarza i kazac mu cos robic,cos badac,na cos kierowac
Czasem jest tam, że trzeba zacisnąć zęby i walczyć o swoje, powiedzieć, ze Cię coś niepokoi i potrzebujesz pogłębionej diagnostyki. Wiem , że lekarze mają taki limit na kierowanie na badania, sama też to przeszłam, ale jak nie jeden to inny. Trzeba się dopytywać na "chama" moim zdaniem.olencja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość