Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy oczywiście że najłatwiej od razu in vitro - tylko po co cały ten stres punkcja, pobieranie, badania, czekania...zastrzyki w brzuch, hormony, no i abstynencja męża całkowita na alkohol, papierosy... to już naprawdę ostateczność dla par które mają poważne problemy (jak kaarola, moja sąsiadka) a uważam że Wy naprawdę macie duuże szanse zajść naturalnie!!!
    Więc głowa do góry :) mężowi witaminki, mniej stresu, trochę więcej ruchu i będzie ok. A może wcześniej zaciążysz jak ja i przestaniesz się zastanawiać czy wyniki były ok :)
    moim zdaniem ta gin nie ma podstaw by Was kierować na in vitro :)

PS.ja też nie jestem przeciwna in vitro, wręcz sama bym się poddała gdybym nie miała szansy naturalnie zajść!!!!

chmurreczkaa, Daisy, kaarolaa lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Test dzisiaj negatywny. @ brak, ale przy ostatniej ciąży to wynik pozytywny na teście wyszedł mi dopiero w 20 dniu po ovu.

Co ma być to będzie ;-)teraz i tak nie mam na nic wpływu.

KAROLAAAAAAAAAAAA!!!! Jak ja się cieszę :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uwagi:
    Uwagi : zwichnięcie główki (21%), amorfia główki (19%), wady wsatwki (15%), wady witki (9%). Test eozynowy=47% żywych plemników w polu widzenia.[/QUOTE]

Wiola, robiliście badanie wspomagane techniką komputerową?
    powinna być osobna kolumna Morfologia ile procent
    my mielismy 3 % norma WHO jest powzyżej 4 % czyli my mielismy 97 % plemników wadliwych!!! u Ciebie nie można jednoznacznie stwierdzić bo są jeszcze plemniki które mają np wadę i wstawki i głowki albo wstawki i witki a Ty nie masz napisane ile %
    Ogólnie badanie podaje ile % z badanych plemników jest o prawidłowej budowie!

Kate

np55zzc.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja nadal kciukam. Póki nie ma @ to jest nadzieja :)
    wiola poczekaj na opinię lekarza, już niedługo będziesz wiedziała co powie i co zaleca, ja niestety nie jestem ekspertem.
    Daisy- ja bym jeszcze próbowała naturalnie, nasienie może się poprawić, poczekajcie jeszcze 2-3 cykle i zróbcie badanie raz jeszcze, jak już leczenie może coś zdziała w międzyczasie. A może nie trzeba będzie bo wcześniej okaże się, że jesteś w ciąży?

kittykate lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    nie wiem co to ta morfologia i czy na podstawie wyników tych badań można ją ocenic.. pomóżcie

Kochana widze ze
    1. Aglutynacja 2 stopien. To nie jest dobrze - dostaniecie cos na rozrzedzenie. My aglutynacji nie mamy, ale tez bierzemy bo za duzo.
    2. Dobrze, ze macie samoistne uplynnienie! Uf, jeden problem z glowy.
    3. 51% plemnikow zywych ruszajacych sie. Nie jest zle. My mamy 28%, no ale mamy o wiele wieksze ilosci startowe (680).
    4. Granulocyty 9 to wskazuje na jakis stan zapalny.
    5. zwichnięcie główki (21%), amorfia główki (19%), wady wsatwki (15%), wady witki (9%). Test eozynowy=47% żywych plemników w polu widzenia. Tu nie pomoge, ale pewnie bedziecie brac leki na poprawe nasienia.

Zreszta, pojdziecie do lekarza wszystkiego sie dowiecie!! Na pewno dojdziecie do ladu i skladu. :) :) :) Tylko badz dobrej mysli i od razu nie zalamuj rak. Pewnie bedziecie powtarzac wyniki za 3 miechy bo plemniki nowe sie odbudowuja po 72 dniach :)

chmurreczkaa, kittykate, Wiola25 lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - Daisy ma rację :)
    chociaż wiem jak ja sama panikowałam!!!!
    :P

Kate

np55zzc.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty Ona sama sobie moze wyliczyc, ale lepiej niech tego nie robi, jak jak zaczelam liczyc to wyszlo mi ostatecznie 2 % zywych ruszajacych sie po 4 h i dostalam zawalu plakalam jak bobr przez tydzien przeczytalam wszystko o in vitro, bo inseminacja nie wchodzilaby w gre w takich slabych wynikach. Potem moj maz poszedl do androloga i ten go wysmial ze zamiast bzykac zone to zajmuje miejsce w kolejce :D :D :D

chmurreczkaa, Wiola25, kittykate, kaarolaa lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Dokładnie - Daisy ma rację :)
    chociaż wiem jak ja sama panikowałam!!!!
    :P

Norma, każda z nas chyba panikuje, a każdy powód dobry :D

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Potem moj maz poszedl do androloga i ten go wysmial ze zamiast bzykac zone to zajmuje miejsce w kolejce :D :D :D

hahaha to mnie rozśmieszyłaś :):)

dziekuje za odpowiedzi, juz niedlugo bede wiedziała. tylko czy urolog zna sie na tym doatatecznie dobrze jak androlog?:>

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to nie tyle chodziło o te żywe ruszające się ale te zdolne do zapłodnienia czyli PRAWIDŁOWE bez wady :) chyba że żywe ruszające się masz na myśli te zdrowe :)
    A zresztą! dziś chyba żaden facet nie ma idealnych to skąd tyle ciąż!
    a Ci co się w ogóle nie badali i np po roku się udało ?
    oni pewnie też mieli coś nie tak :)
    za duż ostresu, przepracowanie, toksyny... żywność jaka, wszystko ma wpływ!

Kate

np55zzc.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że lepiej do androloga iść - mój mąż poszedł do urologa to ten go spytał po co przyszedł skoro ma 30 lat, niech wróci za kolejne 20 :/ genialny lekarz :/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co powie urolog.. najwyzej potem do androloga

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tamka a mi ginekolog powiedział, że niepotrzebnie mu głowę zawracam, bo przecież nie staram się jeszcze dwa lata i nie skończyłam 30 lat (brakowało mi roku), więc seks powinien być dla mnie tylko przyjemnością. Jak się nie uda to mam przyjść po 30 urodzinach. Żałosne. Bo z moją diagnozą PCOS i cyklami trzy-czteromiesięcznymi i bezowulacyjnymi mogłabym tak do śmierci próbować i NIC. Także myślę, że to od lekarza zależy, urolog też powinien znać się na temacie, oby Wiola trafiła do jakiegoś dobrego lekarza, a nie takiego konowała.

Wiola25 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    hahaha to mnie rozśmieszyłaś :):)

dziekuje za odpowiedzi, juz niedlugo bede wiedziała. tylko czy urolog zna sie na tym doatatecznie dobrze jak androlog?:>

Chyba ja Tobie pisalam róznice miedzy urologiem a andrologiem..
    Urlogog to taki meski ginekolog, a androlog, to specjalista od meskiej nieplodnosci. Moze sprobujcie isc i tu i tu, najlepiej jest miec info z 2och zrodel, no ew z 3 jak u mnie :D

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, chmureczka, na pewno masz rację, najważniejsza jest "jakość" lekarza, ja mam rewelacyjną lekarkę pierwszego kontaktu, która jako jedyna odgadła moje Hashimoto i skierowała na badania tarczycy

kaarolaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze - dają leki i po sprawie. A mi to każą się odchudzić! ;P

kittykate, Daisy, Ewa99, Wiola25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    tak, chmureczka, na pewno masz rację, najważniejsza jest "jakość" lekarza, ja mam rewelacyjną lekarkę pierwszego kontaktu, która jako jedyna odgadła moje Hashimoto i skierowała na badania tarczycy

No właśnie Tamka - mi też moja lekarka rodzinna zdiagnozowała hiperinsulinizm, bo ginekolodzy uważali, że wynik krzywej cukrowej jest w porządku!!! Nie wiem po co w ogóle jeden z nich wysłał mnie na badanie, skoro nie umiał odczytać wyniku!!! To właśnie lekarz rodzinny polecił mi moją gin-endo, gdy powiedziałam, że staram się o dziecko, a wszyscy mnie mają w nosie i bagatelizują problem. Gdyby nie ona, to leczenie pewnie dalej stałoby w miejscu, jestem jej niezwykle wdzięczna i mam nadzieję, że będę mogła z brzuszkiem przyjść do niej i jej podziękować :D

• kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wam to dobrze - dają leki i po sprawie. A mi to każą się odchudzić! ;P
    Polkosia mam koleżankę która zaszła w ciążę i poroniła :(
    była u gin - opieprzyła ją że nie dba o siebie o dietę i że trudno będzie jej z nadwagą utrzymać ciążę ... (strasznie chciała mieć dziecko). Kazała zrobić wszystkie niezbędnę badania... ale ona olała sprawę totalnie... :(
    to smutne bo nie daje sobie pomóc, a w jej przypadku diagnostyka jest podstawą no i zdbanie troszkę o siebie - nikt tu nie mówi o schudnięciu do rozmiarów modelki. Szczerze to razem z drugą koleżanką (już mamą) myślałyśmy że to ją dodatkowo zmotywuje tak jak np ślub do którego jak chciała to schudła!!!
    ale odwrotny skutek, nie słucha i nie rozmawia już o tym.
    Wiem że będzie kiedyś przeklinała siebie że tak zbagatelizowała całą sprawę
    i tak jakby obraziła się na los... tylko potem może jej być już o wiele truudniej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:20

Kate

np55zzc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to znów ja ;)
    Wiem, że część z Was czeka na moje wyniki bety. Zrobiłam dziś razem z progesteronem, żeby mieć jakiś obraz tego, co się dzieje. Wyniki jutro po 12, więc czekam razem z Wami z niecierpliwością ;)
    Mogę jedynie powiedzieć, że plamienia całkowicie ustały :) Jedynie ciągle mam uczucie mokra i przez to wrażenie, że @ przyszła. Piersi bolą jakby miały eksplodować no i brzuch w prawej strony ciągle jakoś tak kłuje/ciągnie, nie potrafię tego opisać. Ból raczej inny niż małpowy, ale nic nie jest wykluczone. Czekam do jutra. Trzymajcie jeszcze trochę kciuki :D

kittykate, Daisy, Ewa99, kaarolaa, chmurreczkaa, Tamka, Wiola25 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy mocno masz piękny wykres ! będzie zielono!!!!!
    :)

Qrczak lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ