X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moje objawy to takie, ktore pisałam, ponad tydzien byłam wzdeta jak balon, brzuch jak w 5 miesiacu i te bole jak miesiaczkowe i czasami duzo mocniejsze skurcze sile i krotkie....
    moja kolezanka,ktora oczywiscie zaszla w 1 cyklu tez mowila ze tydzien po owulacji miala strasznie napompowany brzuch,takze moze to byc jeden z objawiw
    ja mam tak o miesiac a ciazy brak:D ale ja to jestem z kosmosu,a u mnie sa inne normy:D

kaarolaa, Daisy lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moje objawy to takie, ktore pisałam, ponad tydzien byłam wzdeta jak balon, brzuch jak w 5 miesiacu i te bole jak miesiaczkowe i czasami duzo mocniejsze skurcze sile i krotkie....

eh, no to nijak tego do siebie nie przypnę :P brzuch mam wyjątkowo płaski, a w jajcorach cisza jak makiem zasiał!

ale ogromnie się cieszę, że te wzdęcia się u Ciebie opłaciły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:26

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kochane wstawiam moj szczesliwy test :) dziekuje Wam bardzo, czytajac te jak, ze miłe słowa az mam łzy w oczach :) oczywiscie dopki nie zobacze serduszka jeszcze nie bede do konca sie cieszyla. jutro odbiore koło 14 wyniki bety...a teraz juz przesyłam te wiruski, ktore mam :)

b819717dab9a2cefmed.jpg
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    kot-tanczy.gifkot-tanczy.gifkot-tanczy.gif
    GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

Ewa99, kaarolaa, Koza, Wiola25, Rybeńka, kasiatoja, Anastazjaaa, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate zdrówka Wam życzę :)

Kaarolaa nawet nie wiesz jak mi humor dzisiaj poprawiłaś :) My też mamy za sobą dłuugie starania ale jak widać trzeba wierzyć i się nie poddawać <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Karola a w którym dniu ten test zrobiłaś od zapłodnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nigdy nie poddałam :) nie powiem były chwile zwatpienia, nawet teraz podczas stymulacji, a pozniej czekania na wynik testu...ale ogolnie sie nie poddałam....wiedziałam, ze musi sie udac :)

Tamka, chmurreczkaa, Wiola25, justta lubią tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa a to była Wasza pierwsza stymulacja?

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola jeszcze raz gratuluje ciesze sie strasznie!!czekam na grudniowkach na ciebie!!!:)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszę się z Wami i gratuluję! <3 Kaarolaa, dla Ciebie szczególne gratulacje :) A jaka piękna krecha :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    kaarolaa a to była Wasza pierwsza stymulacja?
    tak pierwsza, zero IUI, OD RAZU GŁEBOKA WODA i sie udało :)

Lila84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, cieszę się z Wami i gratuluję! <3 Kaarolaa, dla Ciebie szczególne gratulacje :) A jaka piękna krecha :D
    opłacało sie czekanie :) dlatego nie robiłam szybciej testu, nie musze sie zastanawiac czy cos widac, jest piekna wyrazna :)

chmurreczkaa, polkosia lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola strasznie się ciesze!!! mam sąsiadkę której mąż ma b. słabą ruchliwość plemników... 11% i starają się o in vitro ( pierwsza próba prawie 2 lata temu była nieudana już na poziomie laboratorium). Teraz dofinansowanie. W maju zaczynają... całą przygodę od początku...wiem jak bardzo pragną dziecka... wiadomość o mojej ciąży na pewno jest dla nich trudna - szczególnie dla mojej przyjaciólki - mam nadzieję że już niebawem dołączy do mnie i do nas !!!!
    Kaarola dajesz nadzieję opowiem jej Waszą historię!!!

chmurreczkaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:37

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a masz gdzieś wykres temperatur i czy mogłabyś go udostępnić?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Kasiu, Karola ma udostępniony wykres temperatur, wystarczy kliknąć na jej awatara i wybrać wykres

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Kaarola strasznie się ciesze!!! mam sąsiadkę której mąż ma b. słabą ruchliwość plemników... 11% i starają się o in vitro ( pierwsza próba prawie 2 lata temu była nieudana już na poziomie laboratorium). Teraz dofinansowanie. W maju zaczynają... całą przygodę od początku...wiem jak bardzo pragną dziecka... wiadomość o mojej ciąży na pewno jest dla nich trudna - szczególnie dla mojej przyjaciólki - mam nadzieję że już niebawem dołączy do mnie i do nas !!!!
    Kaarola dajesz nadzieję opowiem jej Waszą historię!!!
    moj miał 10% ruchliwosc, z czego 1% to te bardzo szybkie a 9% te troszke słabsze...ogolna liczba 6mln...po 3 miesiacach brania salfazinu i witamin oraz chłodnych kapielach ruch zwrósł do 30% ale ilosc spadła do 5 mln...zamrozilismy je i własnie z tych mrozonych wykorzystalismy, bo maz nie mogł przyjechac na punkcje...ja mam wodniaki na jajowodach...mozesz im opowiedziec jesli to im pomoze i podniesie na duchu...

kittykate lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    tak jak pisze Tampka, kliknij na moj avatar i bedzie podpisane wykres, kliknij TAK i zobaczysz wykres...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to teraz czekam na wiadomosc od Qrczaczka :) jak nic to zagniezdzenie tylko ten progesteron jest tragiczny...

Qrczak lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja to teraz czekam na wiadomosc od Qrczaczka :) jak nic to zagniezdzenie tylko ten progesteron jest tragiczny...

Mówiłam już wcześniej, że to progesteron musi być przyczyną tych plamień. Matko, jaka szkoda, że nie może mieć wyników jeszcze dzisiaj. :( QRCZACZEK powinien brać lutkę albo dupka i to już :( Może jakoś na szybko ginekolog i recepta? Nie zaszkodziłoby jej.

polkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:37

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ