Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Trochę się martwię. Lekarz kazał mi dziś przyjść. Zrobił mi USG i stwierdził że jest tylko pogrubione endometrium co wskazuje na bardzo wczesną ciążę, ale nie było widać jeszcze nawet pęcherzyka i to mnie martwi. Może to jeszcze za wcześnie, bo wczoraj miałam termin @. Wiem, że zarodek pojawia się dużo później. A ten pęcherzyk? Boję się, że moja radość była przedwczesna Wynik Bety jutro koło południa i mam zrobić kolejną w piątek.
-
Klif kochana, ekspertką w tej kwestii nie jestem ale to chyba stanowczo za wcześnie żeby było widać COKOLWIEK! także nie martw się, beta prawdę powie potwierdzi kropka, który ujawni się pewnie dopiero za jakiś tydzień-dwa
Klif lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczynki
Mam w końcu moje wyniki bety.
Wczorajszy wynik: 2120,00 mIU/ml
Tylko nie mam pojęcia, czy to prawidłowy przyrost po 6 dniach Poprzednio robiłam 16.04 - 119,60, a teraz 22.04 - 2120,00. To dobrze? Czy za mało?kierzynka lubi tę wiadomość
-
Klif nie denerwuj się z pęcherzykiem jest różnie, zależy od sprzętu dużo, czasami widać dopiero w 5 - 6 tygodniu, zrobisz betę będziesz widziała jak ładnie przyrasta, teraz tylko się nie denerwuj, a wszytko będzie dobrze
Klif lubi tę wiadomość
-
Klif ja byłam u mojego gina na dzień przed pozytywnym testem ze względu na te moje plamienia. Obawiałam się, że coś się złego dzieje, nie mając jeszcze pojęcia o ciąży. Zrobił mi usg brzuszne i stwierdził, że miesiączka będzie za dzień lub dwa Też nic nie widział! Stwierdził tylko, że endometrium wygląda inaczej niż na poprzednich usg. Ale nic więcej nie powiedział, a ja też się w to nie zagłębiałam, bo raz że się na tym nie znam, a dwa że nie miałam wtedy pojęcia, że mogę być jednak w ciąży.
Potem świrowałam, żeby jednak iść do innego gina, jak już beta potwierdziła ciążę, ale wyluzowałam, bo stwierdziłam, że inny gin też nic jeszcze nie zobaczy, bo za wcześnie. Na pierwszą wizytę idę dopiero 28.04, czyli prawie dwa tygodnie po pierwszym pozytywnym teście.
Grunt to się nie stresować, bo to tylko może zaszkodzić.
Będzie dobrze Kochana, zobaczyszKlif lubi tę wiadomość
-
Qrczak wrote:Hejka dziewczynki
Tylko nie mam pojęcia, czy to prawidłowy przyrost po 6 dniach Poprzednio robiłam 16.04 - 119,60, a teraz 22.04 - 2120,00. To dobrze? Czy za mało?Qrczak lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Qrczak wydaje mi się, że beta ładnie przyrosla. Klif dobrze dziewczyny mówią jeszcze za wcześnie żeby coś było widać. Także cierpliwości a za kilka dni juz będzie piękny kropek na usg
Klif, Qrczak lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Klif wrote:Hej dziewczyny. Trochę się martwię. Lekarz kazał mi dziś przyjść. Zrobił mi USG i stwierdził że jest tylko pogrubione endometrium co wskazuje na bardzo wczesną ciążę, ale nie było widać jeszcze nawet pęcherzyka i to mnie martwi. Może to jeszcze za wcześnie, bo wczoraj miałam termin @. Wiem, że zarodek pojawia się dużo później. A ten pęcherzyk? Boję się, że moja radość była przedwczesna Wynik Bety jutro koło południa i mam zrobić kolejną w piątek.
Kochana pęcherzyk ciążowy widac przy becie powyzej 1000
Spokojna Twoja rozczochrana, na wszystko przyjdzie pora :*Qrczak, Klif lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny pocieszyłyście mnie. Strasznie się tym przejmuję, aż w nocy spać nie mogłam. Myślę, że jak jutro wynik bety będzie ok i w piątek się wartość podwoi to się uspokoję ale do tego czasu pełne szaleństwo w mojej głowie. Lekarz kazał wypijać mi 2 litry wody dziennie i jeść co 3,5h ( nie podjadać między). Wiecie coś dlaczego tak jest?
-
nick nieaktualny
-
Qrczak wrote:Hejka dziewczynki
Tylko nie mam pojęcia, czy to prawidłowy przyrost po 6 dniach Poprzednio robiłam 16.04 - 119,60, a teraz 22.04 - 2120,00. To dobrze? Czy za mało?
Jak dla mnie będą bliźniaki
Wyliczyłam Ci z minimalnym przyrostem 66% jak sie przyjmuje co 48h.
16.04 - 119,6
18.04 - ok. 199
20.04 - ok. 330
22.04 - ok. 548
Licząc przyrost 100 % to 22.04 wychodzi 952. Jak byk bliznieta Piękna beta
Klif:
No jak to dlaczego masz pic i jesc Kochana, masz sie caly czas czuc najedzona, a nie napychac sie rzadko, a duzo A woda wiadomo, byle nie wiecej niz 3 l wody dziennie bo wtedy tracisz cenne minerałki. Po prostu zalecil Ci ładne odzywianie, w koncu masz jesc dla dwojga, a nie za dwoje. Ni takie odzywianie to na pewno mniej zaparć, które bardzo czesto dolegają już na samym poczatku ciazy, przez progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:11
Klif, Qrczak, Wiola25, Ewa99 lubią tę wiadomość
-
A tym piciem to się nie dziwię, bo wiesz teraz częstotliwość siusiania wieksza, odczuwasz pragnienie i taki zamknięty krąg się robi. Ale z tym jedzeniem w nocy to już przegiął. Staraj się zjeść tą kolację o jakiejś logicznej godzinie, absolutnie nie nastawiaj sobie budzika w środku nocy na późną kolację czy mega wczesne śniadanie Jak nadejdą poranne mdłości, to wiadomo - jakiś krakers, banan czy zwykły herbatnik na pewno Ci pomogą Jeść koniecznie musisz, bo jak nie, to się dodatkowo osłabisz, a teraz musisz być bardzo silna dla fasolindy!
Qrczak, Klif, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Jak dla mnie będą bliźniaki
Wyliczyłam Ci z minimalnym przyrostem 66% jak sie przyjmuje co 48h.
16.04 - 119,6
18.04 - ok. 199
20.04 - ok. 330
22.04 - ok. 548
Licząc przyrost 100 % to 22.04 wychodzi 952. Jak byk bliznieta Piękna beta
Hehe szalona jesteś Daisy Ja się będę cieszyła z jednego zdrowego Qrczaczka a Ty mi tu bliźniaki wróżysz
To wg kalkulatora na BBF. Nawet nie wiedziałam, że takie coś tam jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:36
Daisy, Wiola25, kierzynka lubią tę wiadomość
-
No dobra Daisy niech będą bliźnięta Nie obrażę się wcale Za to mój A. by się chyba załamał
A wczoraj jak robiłam badania, to spotkałam dawną znajomą. Ma 36 lat i jest w 10 tyg. ciąży, właśnie prawdopodobnie bliźniaczej I termin ma miesiąc wcześniej niż ja. Oczywiście ja się nie pochwaliłam, że też ciężarna Wolę, żeby ona akurat dowiedziała się późno.Daisy, Tamka, kaarolaa lubią tę wiadomość