Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:Karolcia zdróweczka:*
Kochane mam prośbę (wiem, wiem kolejną ;p) czy pomożecie mi ziterpretować wyniki??? : Robione w 8dpo
Progesteron 11,59
f.lutealna(1,7-27
PROLAKTYNA 38,41 normy od 4,79 do 23,30 czy to jest bardzo zły wynik?Rybeńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rybeńka wrote:Karolcia zdróweczka:*
Kochane mam prośbę (wiem, wiem kolejną ;p) czy pomożecie mi ziterpretować wyniki??? : Robione w 8dpo
Progesteron 11,59
f.lutealna(1,7-27
PROLAKTYNA 38,41 normy od 4,79 do 23,30 czy to jest bardzo zły wynik?
Ja rozumiem, że on jest bardzo ważny w utrzymaniu ciąży, póki jego zadania nie przejmie łożysko. Ale już tu cytowałam wypowiedzi lekarzy, że progesteron jest wydzielany przez organizm pulsacyjnie i jedno badanie może być niemiarodajne, a nawet fałszywe!
Ja badałam w tym cyklu progesteron 7dpo ze względu na te nieszczęsne plamienia i wynosił tylko 3,11! Byłam z wynikiem u gina, nie wiedząc jeszcze o ciąży i on powiedział, że wszystko jest w porządku, a wierzcie mi, że to lekarz, który potrafi przepisywać masę leków! Potem 12dpo, gdy już wiedziałam o ciąży zbadałam progesteron drugi raz i też był niski, bo 18,09, ale trafiłam właśnie na tą informację o pulsacyjnym wyrzucaniu progesteronu przez organizm i odpuściłam. Gin mówi, że jeśli nie ma plamień, to nie ma się czym martwić.
Co do prolaktyny, to się nie wypowiem, bo się nie orientuję.kaarolaa, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na pewno by nie zaszkodził, ale nie wiadomo, czy ten progesteron był faktycznie tak niski, czy akurat podczas badania trafiło na spadek.
Nie chcę się upierać przy swoich racjach, bo nie jestem lekarzem, a niektóre z Was mają tu większe doświadczenie niż ja
Cieszę się, że u mnie mimo niskiego progesteronu ciążą się utrzymała a plamienia ustały praktycznie dzień po prawdopodobnym zagnieżdżeniu.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za każdą wypowiedź :* na 15 mam wizytę u gina ale chyba ją przesuną na trochę wcześniej. Też mi się wydaje, że progesteron mógłby być ciut wyższy. Zobaczymy co powie. Jednakże wystraszył mnie ten progesteron ale podobno przy niedoczynności też może być podwyższonyOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
kaarolaa wrote:twoj wykres i ciaza to w ogole jakis specyfyczny przypadek...jeszcze z takim wykresem sie nie spotkałam super ze sie udało...i ze Kropeczek jest tam gdzie trzeba
Ja też się bardzo cieszę, że wszystko jest na ten moment w porządku. Nie ukrywam, że nie dawała mi spokoju myśl o ciąży pozamacicznej, ale nawet bałam się o tym komukolwiek mówić, czy pisać, żeby nie wykrakaćkaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQrczak wrote:Czy ja wiem, czy specyficzny Może trochę inny tylko
Ja też się bardzo cieszę, że wszystko jest na ten moment w porządku. Nie ukrywam, że nie dawała mi spokoju myśl o ciąży pozamacicznej, ale nawet bałam się o tym komukolwiek mówić, czy pisać, żeby nie wykrakaćQrczak lubi tę wiadomość
-
Rybeńka, mnie lekarz mówił, że przy niedoczynności przysadka wariuje i z reguły prolaktyna jest wyższa, a prolaktyna zbija progesteron... u mnie na razie wyniki ok, będę teraz sprawdzać prolaktynę i progesteron w drugiej fazie (kilka miesięcy temu było ok) więc zobaczę, co i jak
Rybeńka lubi tę wiadomość
-
Karola trzymaj się tam dzielnie!
Kochane za bardzo nie mam czasu pisać..w niedzielę wróciliśmy z działki, a dziś się pakuję i wyjeżdżamy znowu, bo jutro jednak już wolne udało się załatwić, także dziś już zaczynamy majówkę Postaram się zaglądać, wiadomo jak to na zadupiach bywa (sama mieszkam na zadupiu jak to się mówi, ale jedziemy jeszcze ponad 100 km dalej :p).
Wszystkim nowym ciężarówkom serdecznie gratuluję, a za pozostałe testujące wkrótce bardzo mocno trzymam kciuki!
Wy też odpocznijcie na majówce! I życzę ślicznej pogody!kaarolaa, Wiola25, sara_nar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ja myslałam, ze moze chociaz jeden dzien spedzimy nad morzem, albo pojedziemy do Malborka ale ja pewnie bede miała zakaz podrozowania i majowke jak nic spedze na lezakowaniu przed tv...
No trudno Kochanie, ale za rok pojedziecie już na majówkę w komplecie! Musisz to poprostu przeczekać, jeszcze ciut ciut..zobaczysz jaki będzie drugi trymestr, naprawdę jest o wiele łaskawszy!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22 , Pismak , Jagatka_N
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-), linkus1991
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-), Nessa
11.04. Pinia108(-), Ewa99 (-), Gajka , Magdalenna , Anusiak88 , mamaxmama
12.04. Zemraa
13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK(-), kittykate , slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A , oczekująca
14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez , julianna moniska4444 , ulaa
15.04. AnBe(@), Rubi(-), Qrczak , szurabura , waszka88 (@), Babe B , Michaga82 , Patiii , NaamaH6669
16.04. Brawurka84(-), M4DZI4 (@), Doris-83 , Kasiaiic , Malwina89
17.04. Lenka123321(@), kaarolaa , Karoloo , Sylwanka26 , Lithe123
18.04. Miśkaa(@), Lilianna
19.04. Anutka (-), alternatywa (@), Kkarolinaaaa, kurka
20.04. Ania1986(@), munirka (-), kkisia (-), simcat86(@), Monifah (-), Mega(@), Patrycha
21.04. kasiuleks(-), Ida(@), kasiatoja(@), Anik , Inka84
22.04. Tynka1990(@), Daisy (@), chmurreczkaa(-), olencja(-), Ag... , XYZ
23.04. Kierzynka (-), XxMoniaXx (-) , Klif
24.04. aniulkab86(@), Melula
25.04. karola_aa
26.04. madzianka(@), kejti91(-), Andziorr(@), Martaaa , Sis , GabiKOR , koniczyna
27.04. Mama78 , Agattee
28.04. Wiola25
29.04. tomiika, Dariaa(@), Olgam
30.04. justysss, Tamka(@) , Rybeńka (@), justta, misia79
Kochane uciekam na majówki, za pozostałe trzymam kciuki a Wam bardzo dziękuję za wszystkie słowa otuchy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:01
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
niecierpliwa21 wrote:A u mnie jednoczesnie i prolaktyna i progesteron byl wysoki, wiec reguly nie ma, ze jak jedno wysokie to drugie niskie
pewnie, reguła jest taka, że reguł nie ma bo jeśli chodzi o babskie hormony, to chyba WSZYSTKO już było i w przeróżnych konfiguracjach
napisałam po prostu co mi lekarz powiedział, zresztą nawet to gdzieś czytałam, że prolaktyna zbija progesteron ale pewnie różnie bywa, u mnie to było kiedyś dobrze widać, jak skoczyło mi tsh do 9, to prolaktyna też automatycznie przekroczyła normę, a progesteron był dość niskiRybeńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiola25 wrote:Witam Was koleżanki jutro druga beta i trzęse portkami :p rano podniosło mi sie jak myłam zęby i generalnie nie mam apetytu :p nie wiem czy to przez stres czy przez fasolinke :p
pierwsze danie to była jakas zupa w ktorej pływały ziemniaki i tarta marchew, a na drugie gulasz z drobiowych zoładkow, ziemniaki i lekko kwasna, zasmazana, czerwona kapusta...byłam tak głodna, ze zjadłam wszystko...teraz meczy mnie zgagaQrczak lubi tę wiadomość