X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Kochane mam do Was niedyskretne pytanko. Czy ufacie testom ciążowym tym z allegro? Macie porównanie z tymi z apteki? Jeśli chodzi o te z allegro to mam na myśli te zwykłe co się kupuje razem z pakietem testów owulacyjnych. Bo ja porównywałam owulacyjne i była różnica.

nie ufałabym tym testom, bo choć w ciąży nigdy nie byłam, to owulacyjne u mnie świrowały.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Kochane mam do Was niedyskretne pytanko. Czy ufacie testom ciążowym tym z allegro? Macie porównanie z tymi z apteki? Jeśli chodzi o te z allegro to mam na myśli te zwykłe co się kupuje razem z pakietem testów owulacyjnych. Bo ja porównywałam owulacyjne i była różnica.
    ja miałam taki 1, tez do testow owulacyjnych dostałam i mimo tego, ze byłam w ciazy wyszedł negatywny...takze nie ufam im, a testom z apteki, ktorym nie ufam to pre-testy...one tez słabiutko wychodza nawet po terminie @...

Iwka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Do tej pory myślałam, że im ufam, ale w tym cyklu zmieniłam zdanie. 12dc zaczęłam plamić i zrobiłam testy - owulacyjny i ciążowy, właśnie te z allegro. No i po około 12 minutach ciążowy pokazał drugą kreskę! Niby nie powinno się odczytywać wyniku po takim czasie, ale do tej pory nigdy mnie tak test nie oszukał, a zdarzało mi się, że sprawdzałam nawet po kilku godzinach. Zrobiłam zaraz drugi - bobo test strumieniowy - i jak byk jednak krecha! I teraz sama nie wiem, czy przy najbliższym testowaniu mogę na nich polegać.
    A co do owulacyjnych to się nie wypowiem, bo nie porównywałam. Ale gdzieś czytałam, że dziewczyny porównywały i wychodziło im tak samo zarówno na tych tanich z allegro jak i tych drogich aptecznych.
    Niech się któraś bardziej doświadczona wypowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:21

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy przeczytałyście resztę? I zobaczyłyście resztę zdjęć?

chmurreczkaa, polkosia, Ita, sara_nar lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ja tam widzę kreskę!!!!!!!!!! <3

Iwka, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś psim swędem, znalazłam w aptece bobo test strumieniowy, słynna 10-tka.
    Kupiłam i czeka i patrzy na mnie B)

Iwka, kaarolaa, chmurreczkaa, sara_nar lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Iwka ja tam widzę kreskę!!!!!!!!!! <3
    Ja dwie!!!! Kochane test fakt kupiony w aptece ale były w promocji za 6 zł i moim zdaniem są felerne bo kreska jest po prostu przesunięta, czy sobie wmawiam??

kasiuleks, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Iwka mi się zdawało, że ja drugą kreskę widziałam na połamanym teście, ale jakoś tak daleko od tej pierwszej jest i trudno mi zgadywać czy to to.

Iwka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ja dwie!!!! Kochane test fakt kupiony w aptece ale były w promocji za 6 zł i moim zdaniem są felerne bo kreska jest po prostu przesunięta, czy sobie wmawiam??

Iwka mi tez sie tak wlasnie wydawalo , ze kreska jest przesunieta. Na tych "starych" testach tez sa II kreseczki tylko tez jedna przesunieta. Moze powtorzy test jakiejs innej firmy :) Trzymam mocno kciuki Kochana :) <3

Dynamiczna gratulacje :)

Iwka lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Iwka mi się zdawało, że ja drugą kreskę widziałam na połamanym teście, ale jakoś tak daleko od tej pierwszej jest i trudno mi zgadywać czy to to.
    tak i na tym drugim też, wiem wiem pewnie felerny teścior, jutro pójdę do apteki i kupie najdroższy!!! bo na bete nie dam rady pedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gif

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No właśnie mi coś nie grało z tym tesyem. Ale szczerze powiem, że nigdy nie "rozbierałam" testów ciążowych, więc nie wiem co tam w środku mają. Może faktycznie przesunięta ta testowa linia. Zrób kolejny test koniecznie!!!

Iwka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak ładnie historyjkę opisałam że w nerwach go chciałam połamać i że dwie krechy pod ukryciem a wy nie zakumałyście czekam.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:32

kaarolaa, zielarka, Katha81, Tamka, kasiuleks, Welonisia lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrr.gif dlaczego grrr.gif go połamałam....teraz mam nadzieję panic.gifpanic.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:32

zielarka, Katha81 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsza beta by była ;)

Iwka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    ja widzialam te paskowe i tam sa 2 kreski

Iwka lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:

śmigaj rano na betę potwierdzić :D

Iwka lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No właśnie tak ładnie historyjkę opisałam że w nerwach go chciałam połamać i że dwie krechy pod ukryciem a wy nie zakumałyście czekam.gif
    My tu Ciebie wspierać i pocieszać próbujemy jak się tylko da, a Ty nas zwyczajnie wkręcasz! Oj nieładnie Iwcia. Lanie się za to należy! Ale jako, że ciężarnych bić nie wolno i krzyczeć na nie też nie, więc sama sobie wybierz jakąś karę ;)

Iwka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostro, czytałam z telefonu i nie mogłam zobaczyc testów, ale wyrwałąm laptopa meżowi i co widze 2 kreski :)nie masz tam labolatorium całodobowego czy coś? jakie sa Twe odczucia teraz?:)

Iwka lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to wygląda jak przesunięta druga kreska :D Ale sprawdź jutro, koniecznie!

Iwka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:

hmm to znaczy ze pozytywny?? :)

Iwka lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ