Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Kochane mam do Was niedyskretne pytanko. Czy ufacie testom ciążowym tym z allegro? Macie porównanie z tymi z apteki? Jeśli chodzi o te z allegro to mam na myśli te zwykłe co się kupuje razem z pakietem testów owulacyjnych. Bo ja porównywałam owulacyjne i była różnica.

nie ufałabym tym testom, bo choć w ciąży nigdy nie byłam, to owulacyjne u mnie świrowały.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Kochane mam do Was niedyskretne pytanko. Czy ufacie testom ciążowym tym z allegro? Macie porównanie z tymi z apteki? Jeśli chodzi o te z allegro to mam na myśli te zwykłe co się kupuje razem z pakietem testów owulacyjnych. Bo ja porównywałam owulacyjne i była różnica.
    ja miałam taki 1, tez do testow owulacyjnych dostałam i mimo tego, ze byłam w ciazy wyszedł negatywny...takze nie ufam im, a testom z apteki, ktorym nie ufam to pre-testy...one tez słabiutko wychodza nawet po terminie @...

Iwka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Do tej pory myślałam, że im ufam, ale w tym cyklu zmieniłam zdanie. 12dc zaczęłam plamić i zrobiłam testy - owulacyjny i ciążowy, właśnie te z allegro. No i po około 12 minutach ciążowy pokazał drugą kreskę! Niby nie powinno się odczytywać wyniku po takim czasie, ale do tej pory nigdy mnie tak test nie oszukał, a zdarzało mi się, że sprawdzałam nawet po kilku godzinach. Zrobiłam zaraz drugi - bobo test strumieniowy - i jak byk jednak krecha! I teraz sama nie wiem, czy przy najbliższym testowaniu mogę na nich polegać.
    A co do owulacyjnych to się nie wypowiem, bo nie porównywałam. Ale gdzieś czytałam, że dziewczyny porównywały i wychodziło im tak samo zarówno na tych tanich z allegro jak i tych drogich aptecznych.
    Niech się któraś bardziej doświadczona wypowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:21

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy przeczytałyście resztę? I zobaczyłyście resztę zdjęć?

chmurreczkaa, polkosia, Ita, sara_nar lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ja tam widzę kreskę!!!!!!!!!! <3

Iwka, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś psim swędem, znalazłam w aptece bobo test strumieniowy, słynna 10-tka.
    Kupiłam i czeka i patrzy na mnie B)

Iwka, kaarolaa, chmurreczkaa, sara_nar lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Iwka ja tam widzę kreskę!!!!!!!!!! <3
    Ja dwie!!!! Kochane test fakt kupiony w aptece ale były w promocji za 6 zł i moim zdaniem są felerne bo kreska jest po prostu przesunięta, czy sobie wmawiam??

kasiuleks, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Iwka mi się zdawało, że ja drugą kreskę widziałam na połamanym teście, ale jakoś tak daleko od tej pierwszej jest i trudno mi zgadywać czy to to.

Iwka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ja dwie!!!! Kochane test fakt kupiony w aptece ale były w promocji za 6 zł i moim zdaniem są felerne bo kreska jest po prostu przesunięta, czy sobie wmawiam??

Iwka mi tez sie tak wlasnie wydawalo , ze kreska jest przesunieta. Na tych "starych" testach tez sa II kreseczki tylko tez jedna przesunieta. Moze powtorzy test jakiejs innej firmy :) Trzymam mocno kciuki Kochana :) <3

Dynamiczna gratulacje :)

Iwka lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Iwka mi się zdawało, że ja drugą kreskę widziałam na połamanym teście, ale jakoś tak daleko od tej pierwszej jest i trudno mi zgadywać czy to to.
    tak i na tym drugim też, wiem wiem pewnie felerny teścior, jutro pójdę do apteki i kupie najdroższy!!! bo na bete nie dam rady pedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gifpedzi_dogaja.gif

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No właśnie mi coś nie grało z tym tesyem. Ale szczerze powiem, że nigdy nie "rozbierałam" testów ciążowych, więc nie wiem co tam w środku mają. Może faktycznie przesunięta ta testowa linia. Zrób kolejny test koniecznie!!!

Iwka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak ładnie historyjkę opisałam że w nerwach go chciałam połamać i że dwie krechy pod ukryciem a wy nie zakumałyście czekam.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:32

kaarolaa, zielarka, Katha81, Tamka, kasiuleks, Welonisia lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrr.gif dlaczego grrr.gif go połamałam....teraz mam nadzieję panic.gifpanic.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:32

zielarka, Katha81 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsza beta by była ;)

Iwka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    ja widzialam te paskowe i tam sa 2 kreski

Iwka lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:

śmigaj rano na betę potwierdzić :D

Iwka lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No właśnie tak ładnie historyjkę opisałam że w nerwach go chciałam połamać i że dwie krechy pod ukryciem a wy nie zakumałyście czekam.gif
    My tu Ciebie wspierać i pocieszać próbujemy jak się tylko da, a Ty nas zwyczajnie wkręcasz! Oj nieładnie Iwcia. Lanie się za to należy! Ale jako, że ciężarnych bić nie wolno i krzyczeć na nie też nie, więc sama sobie wybierz jakąś karę ;)

Iwka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostro, czytałam z telefonu i nie mogłam zobaczyc testów, ale wyrwałąm laptopa meżowi i co widze 2 kreski :)nie masz tam labolatorium całodobowego czy coś? jakie sa Twe odczucia teraz?:)

Iwka lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to wygląda jak przesunięta druga kreska :D Ale sprawdź jutro, koniecznie!

Iwka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:

hmm to znaczy ze pozytywny?? :)

Iwka lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ