X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie jest ciezko, ja zawsze po terminie robiłam, z reszta na te 3 lata staran to moze z 10 tych testow było :) nie lubie robic za szybko bo bardziej boli widok 1 kreski niz @....a teraz musze zerwac z moimi zasadami i zrobic test za 9 dni chociaz strasznie boje sie 1 kreski....

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zagrabiłam pół podwórka w ramach wiosennych porządków i nie uważam, żeby szczególnie rezygnować ze sportu. No, chyba, że podnosicie ciężary :D

kaarolaa, chmurreczkaa, isabelle lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety mam zakaz uprawiania sportow....takze zostaje mi tylko lekki spacerek co by sie nie przemeczac....a tak bym rowerem pojezdziła :(

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ćwiczę 5x/tydz cardio + podskoki, na dupsko ćwiczenia i na brzuch no i juz 2 niedziele z rzędu jeżdzę sobie rowerkiem gdzies dalej ale przed chwila czytalam ze lepiej unikac rowera, wstrzasow itp przy zagniezdzaniu hmmm chyba to nie calkiem prawda :P

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja niestety mam zakaz uprawiania sportow....takze zostaje mi tylko lekki spacerek co by sie nie przemeczac....a tak bym rowerem pojezdziła :(
    współczuję ale jak będzie fasolinka to ci to zrekompensuje :) bo to najlepsze co moze nas spotkac ach... rozmarzylam sie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ciężary nieee bez przesady :P

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko dla fasolki :) ide po magnez do apteki co by troche skurcze macicy zagluszyc....moze lepiej kropek sie wgryzie :)

Brawurka84 lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    dzien dobry kochane <3

Welonisia, u mnie tez spada temp :( i czekam do srody...

Nie przejmujcie się tak tempką, co ma być to będzie. Moja gin kazała zawiesić mierzenie temperatury w drugim cyklu by nie popaść w paranoję :) Tak też uczynię, ale jeszcze poczekam, bo monitoring potwierdza owulację, ale tempka jak na razie ani drgnie w górę, poczekam do skoku i zawieszam pomiary do nast. cyklu, jeśli @ przyjdzie :) Trzymam za Was kciuki :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja w 2 ciążach latałam samolotem w dwie strony-bo akurat tak wypadły mi wyjazdy wakacyjne,i jakoś potem musiałam do domu wrócić ;-) w 1 ciąży tuż po owulacji nabrałam sobie nadgodzin w pracy,po 12 godzin na nocki 10 pod rząd akurat,i nic mi się od tego nie stało :-) A na siłownię bardzo intensywnie chadzałam tuż przed 2 ciążą,musiałam podnosić synka-miał wtedy rok i 4 miesiące i w ogóle nie biorę tego pod uwagę,że to mogło być przyczyną poronienia
    Ale oczywiście wszystko trzeba robić z głową,bo jakikolwiek skurcz czy krwawienie to oczywiście w te pędy do lekarza/szpitala

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jaki macie sluz po owulce??? Bo u mnie cały czas jest kremowy taki jak balsam do ciała i jest go sporo czy to normalne??????

to charakterystyczny śluz w II fazie cyklu, może oznaczać ciążę, ale niekoniecznie. Ja taki miałam w poprzednim cyklu, a w ciąży nie byłam, więc nie nakręcaj się :D Odczekaj spokojnie do czasu testowania, trzymam za Ciebie kciuki tak mocno jak się da :D

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście chodziło mi o to,że absolutnie nie jestem za przemęczaniem się w ciąży, szczególnie zagrożonej itp.Ale chodzi mi o to,że nie da się wszystkiego zaplanować pod ciążę/pod dziecko.ot życie ;-)

chmurreczkaa, Rybeńka lubią tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze śluzem to też taki mam,bardzo go dużo,rozciągliwy,wręcz lejący się,kolor przezroczysto-białawy. I obwiniam za niego duphaston (dziś mój 2 dzień),bo w poprzednim cyklu też tak miałam.
    Dlatego w tym cyklu spokojnie czekam i już się na nic nie nakręcam :-) co ma być to będzie :-)

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie staram nie nakrecac ale im blizej tym gorzej mi to wychodzi :/
    Poprzednim razem test robiłam 2 dni po spodziewanej @ i wyszły straszne bladziochy ale tym razem nie wiem czy tak długo wytrzymam z reszta sama juz nei wiem jaki mam termin spodziewanej @ skoro owulacja sie przesunęła na 18dc. ZWARIUJE chyba :/

p19uskjohisr6juh.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Ja tez sie staram nie nakrecac ale im blizej tym gorzej mi to wychodzi :/
    Poprzednim razem test robiłam 2 dni po spodziewanej @ i wyszły straszne bladziochy ale tym razem nie wiem czy tak długo wytrzymam z reszta sama juz nei wiem jaki mam termin spodziewanej @ skoro owulacja sie przesunęła na 18dc. ZWARIUJE chyba :/

Spokojnie Kochana, będzie dobrze :D Staraj się troszkę odpuścić, choć sama wiem jakie to trudne. Może wyczekaj tak do 14dpo z testem, wynik będzie pewniejszy.

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos ty??? :D hahah nie wytrzymam :p

chmurreczkaa, Qrczak lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif, Karola, madzianka trzymam kciuki za was i za resztę staraczek.
    Ja na wczoraj miałam termin porodu ale nadal czekany.
    Buziaki!!

chmurreczkaa, Klif, kaarolaa, XxMoniaXx, Qrczak, Rubi, madzianka, madzianka, madzianka, madzianka lubią tę wiadomość

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    no cos ty??? :D hahah nie wytrzymam :p

Jakaś Ty fajna :D No nic, nie dasz rady to nie, kciuki trzymam i nie puszczę :D

Welonisia lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava wrote:
    Klif, Karola, madzianka trzymam kciuki za was i za resztę staraczek.
    Ja na wczoraj miałam termin porodu ale nadal czekany.
    Buziaki!!

O, wiruski :D Chętnie się zarażę :D Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 13:34

• Klif Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, kochana. Ciekawa byłam, co u Ciebie :) Cieszę się, że wszystko w porządku i że już za parę dni będziesz mamą z dzidziusiem na rękach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 13:43

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    a ze śluzem to też taki mam,bardzo go dużo,rozciągliwy,wręcz lejący się,kolor przezroczysto-białawy. I obwiniam za niego duphaston (dziś mój 2 dzień),bo w poprzednim cyklu też tak miałam.
    Dlatego w tym cyklu spokojnie czekam i już się na nic nie nakręcam :-) co ma być to będzie :-)
    którego dnia będziesz testować?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ