X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 13 dpo - biel vizira, co przy moich regularnych cyklach oznacza, że na 99% widzimy się w lipcowym wątku. W tym miesiącu nie miałam brajana, ale miałam nadzieję że za 4 razem się uda. Zwłaszcza że było widać pęcherzyk gotowy do owulacji na USG. Cóż, jednak nie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 18:24

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritkaa 🫂

Powder niedługo na pewno znajdziesz wymarzoną pracę 🙂

Powder lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Belia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritkaa ogromnie mi przykro, że to się tak skończyło 🫂 mam nadzieję, że już wkrótce zajdziesz w wymarzoną, zdrową ciążę ❤️
    Powder, ehh tak to już w życiu bywa. Przykro mi ale pamiętaj, że to tylko jeden proces rekrutacyjny. Trzymam kciuki, żeby wkrótce odezwali się z innych firm.
    Oj Karczoch a ile ty jesteś dpo? Mówisz, że czegoś się tam doszukujesz to może się pochwal? Chyba że totalnie nic na zdjęciach nie wychodzi.

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • flotek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritkaa wrote:
    Nie udało się.
    Beta spadła z 13,3 do 4,5
    Odstawiam progesteron i czekam na krwawienie.

Tulę mocno 😞❤️‍🩹🫂

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • flotek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

IMG-20250623-185008.jpg

U mnie to wygląda w ten sposób, kurcze nie wiem... 🫣 beznadziejnie bym powiedziała 😅 przypominam że to 21 DC

Edytuje sytuację 10 min później 🤣 Po chwili się wybarwił, wystarczyło cierpliwie poczekać. Dziewczyny MAMY TO! PIK! Ratio +- 1.19

IMG-20250623-185408.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 19:06

ater, Sagi, Morgo, Lucy321, Marzycielka94, Kitkat, Idawoll, White1, Meggi_**, Powder lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja zrobię mały update co u mnie.
    Dzis jestem 12-13dpo, zrobiłam rano test i czegoś tam się doszukuje na nim, ale raczej jednak to klasyczna biel. Trochę z plaskacza mnie potraktował ten wynik progesteronu w tym cyklu 🫠

Teoretycznie dziś powinnam wziąć ostatnią dawkę luteiny, ale tli się we mnie resztka nadziei na późną implantację (🙄) i chyba przedłużę o jeszcze jeden dzień. Pojutrze zrobię test ostateczny i jak coś to będę grzecznie czekać na okres.

Wkurza mnie tylko to, bo z jednej strony nie mam żadnych objawów. A z drugiej mam takie co se mogę podciągać pod ciążę, a są pewnie wynikiem podróży, zmiany trybu dnia, innego jedzenia no i oczywiście działanie progesteronu które luteina podbija …
    Tak z grubsza to: uczucie „balonika” w podbrzuszu, chwilowe zgagi, ciagle jestem głodna, mam taki wodnisto-kremowy śluz którego nie jest dużo, ale więcej niż w tym cyklu w okolicy owulacji plus szyjka jest wysoko, mięciutka, a całość w środku rozpulchniona.

I jak tu się nie nakręcać 🥸

Przykro mi 🫂❤️
    Może właśnie luteina podbiła Ci proga ? Chyba kiedyś tutaj czytalam że dupek nie wychodzi z krwi ale liteina już tak - poprawcie mnie jeśli się mylę.
    Czekamy na ostateczny werdykt 🤞

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
    Kolejna wizyta 04.07
    ⏳Powtórzyć: LH | FSH | estradiol | prolaktyna | makroprolaktyna | amh | insulina | glukoza
    💊Brać: Letrozol 2x1(5 dni) po oddaniu krwi
    🔬 UREA7 (pobranie)
    On:
    🔬Zrobić: badanie nasienia ogólne | test swim-up | test hba | test mar | test scd
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Zosiu, zawsze bierz poprawkę na to co mówi lekarz. U Bergamotki też miał być cykl bezowulacyjny, a z tego cyklu zrobił się kropek z bijącym serduszkiem. Co do zakupu testu - nie oceniamy, każda z nas testowała nawet, kiedy okoliczności za tym nie przemawiały, więc WHO CARES? 🫶🏻

No właśnie te historie zasiewają jednak taką maleńką iskierkę.
    Dobrze że kolejny cykl już ustawiony u lekarza więc łatwiej będzie się pozbierać po plaskaczu.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
    Kolejna wizyta 04.07
    ⏳Powtórzyć: LH | FSH | estradiol | prolaktyna | makroprolaktyna | amh | insulina | glukoza
    💊Brać: Letrozol 2x1(5 dni) po oddaniu krwi
    🔬 UREA7 (pobranie)
    On:
    🔬Zrobić: badanie nasienia ogólne | test swim-up | test hba | test mar | test scd
  • flotek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    No właśnie te historie zasiewają jednak taką maleńką iskierkę.
    Dobrze że kolejny cykl już ustawiony u lekarza więc łatwiej będzie się pozbierać po plaskaczu.

Nadzieja to coś co powinno się pielęgnować ❤️‍🩹 Zawsze gdzieś będzie w twoim serduszku, cieszę się że jesteś pod opieką lekarza, trzymam kciuki 🍀

Zosia667 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka 😭 bardzo mi przykro 🥺

Powder brak mi słów... współczuje takiej sytuacji. Ja z kręgów zawodów artystycznych żyłam w przekonaniu, ze branża IT ma się wyśmienicie, ze zarabia się kupe hajsu i można przebierać w ofertach....

Morgo lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    ‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero się zaczyna "okno pogodowe", a chłop z gorączka... chyba dołącze do grona zwolenników seksu geriatrycznego.😑😑😑😑😑😑😑😑

Morgo, Marzycielka94, Kirby lubią tę wiadomość

👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

A testów owu nie powinno sie odczytywać w okreslonym czasie? 5 min i nara? Czy o czymś nie wiem? 😎

TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    🐕4 / niedobór masła
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Ritka 😭 bardzo mi przykro 🥺

Powder brak mi słów... współczuje takiej sytuacji. Ja z kręgów zawodów artystycznych żyłam w przekonaniu, ze branża IT ma się wyśmienicie, ze zarabia się kupe hajsu i można przebierać w ofertach....

Też tak kiedyś myślałam o IT...
    Zaintrygowałaś mnie, czym się zajmujesz?

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • flotek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    A testów owu nie powinno sie odczytywać w okreslonym czasie? 5 min i nara? Czy o czymś nie wiem? 😎

Dr. GPT mówił żeby jeszcze poczekać 10 min aż "wyschnie" 😆 Mi tam się testy nie wybarwiały nawet po godzinie jak LH było niskie 😆 Kurcze nie rozwiewaj mojej złudnej nadziei, udajmy chociaż że to był PIK, bo nie mam siły 🤣 Będę testować następne dni, może pik nie będzie fałszywy, zobaczymy. Już wolę się śmiać w tym cyklu niż płakać. Opadam z bezsilności, wolę sobie wmówić niż płakać w poduszkę. Brajan już się nakręcił 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 19:41

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Zależy. Facelle 3 min, horien 10, dl 5 🤡 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

06. 2025 9 cs z góry spisany na starty :(

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog
    Worek supli
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Przykro mi 🫂❤️
    Może właśnie luteina podbiła Ci proga ? Chyba kiedyś tutaj czytalam że dupek nie wychodzi z krwi ale liteina już tak - poprawcie mnie jeśli się mylę.
    Czekamy na ostateczny werdykt 🤞

Tak, luteina wychodzi w krwi. Miesiac temu ładnie podniosła mi do 21, a ten wynik 30 wg konsultacji z czatem to polaczenie luteiny plus mojej niezłej owulacji. Ale kto tam wie. Nie wiem czy sama luteina dobiłaby do takiego poziomu.

Belia, ja dziś takie 12-13 dpo. Przy mikro nadziei trzyma mnie to, że w udanym cyklu test wyszedł mi pozytywny dopiero 15 dpo, a to i tak nie była solidna krecha ;p
    Testów się pozbyłam 🤣 na tej mikro przestrzeni w vanie maz by pewnie znalazł, a przecież nie przyznałam się. I tak musiałam się nagimnastykować i robić szybszą pobudkę żeby sobie na te dwa siknąć 🫣

Zosia667 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
    🔥06.25 - drożność
  • ater Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    U mnie dopiero się zaczyna "okno pogodowe", a chłop z gorączka... chyba dołącze do grona zwolenników seksu geriatrycznego.😑😑😑😑😑😑😑😑

Mam nadzieję, że szybciutko wróci do formy! Nie ma innej opcji ✨ a w razie co raz na jakiś czas geriatryczny seksik też daje radę🤭

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • flotek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Zależy. Facelle 3 min, horien 10, dl 5 🤡 🤣

DL mi się ciulowo wybarwiało, Facelle po 3 min i tak było wyższe ratio niż na DL 🤡 Nakręciłam się jak wiatrak, weźcie mnie odkręćcie 😆 Znów doszukuje się czegoś czego nie ma... Ehhh szkoda słów. Dr. GPT mnie oszukał 🤣

No nie ważne, fałszywy alarm w takim razie 🙄 Choć zgadzałoby się ze spadkiem tempki dziś rano. No nic, fajnie było się nakręcić ale wracamy do realiów xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 19:52

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    DL mi się ciulowo wybarwiało, Facelle po 3 min i tak było wyższe ratio niż na DL 🤡 Nakręciłam się jak wiatrak, weźcie mnie odkręćcie 😆 Znów doszukuje się czegoś czego nie ma... Ehhh szkoda słów. Dr. GPT mnie oszukał 🤣

No nie ważne, fałszywy alarm w takim razie 🙄 Choć zgadzałoby się ze spadkiem tempki dziś rano. No nic, fajnie było się nakręcić ale wracamy do realiów xD

Jak masz zapas to nie pij Teraz 2h i zobacz.i jutro też koniecznie , bo ewidentnie coś na rzeczy jest

2 cs 11/24 cb 💔

06. 2025 9 cs z góry spisany na starty :(

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog
    Worek supli
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jak masz zapas to nie pij Teraz 2h i zobacz.i jutro też koniecznie , bo ewidentnie coś na rzeczy jest
    Właśnie to miałam pisać, jeśli masz ich więcej, to sikaj i obserwuj.
    U mnie w grudniu pik wyszedł właśnie w 22 dc i wtedy zaszłam w ciążę. Co prawda ostatecznie był to biochem, no ale jednak ciąża była.

Teraz z kolei od kilku cykli obserwuję, że długo utrzymuje mi się wysoki poziom LH po piku. Niby jak dr chat gpt oglądał wykres, to twierdził, że to „normalne i część kobiet tak ma”, ale i tak mnie to zastanawia.

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritkaa - bardzo mi przykro :(.

Powder - mąż pracuje w IT, ale sam mówi, że się boi, że kiedyś straci pracę i będzie ciężko ją znaleźć. Te złote czasy IT już się skończyły, jest spora konkurencja na rynku i mało firm się otwiera. Gdyby nie to, że mam przykład w domu to też bym
    Myślała, że branża IT jest mlekiem i miodem płynąca :/.

U mnie 34 dzień cyklu, poszłam po test i zastanawiam się czy jest sens sikać 🙄.

‹‹ 188 189 190 191 192
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ