Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, tulę za paskudne 🐒, biele na testach i spadki temperatur 😞
Liczę, że lipiec będzie dla nas łaskawszy i może mija sezon na 🍓 ale.. teraz na symbol jajeczek - 🍒między innymi czereśnie w sezonie 😁
Zatem, życzę nam pięknych pękających pęcherzyków 🍒
Ja od ponad tygodnia cisnę ze zdrowszym jedzeniem i kurczę, jako efekty uboczny zauważyłam polepszenie nastroju. Mam straszne zjazdy po nadmiarze cukru i fast food, nie wiem czy któraś też zauważyła to powiązanie?
Paulinka- gratulacje!!! 🍀 ale piękna fasoleczka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 09:23
Pa-u-linka, ater, Marzycielka94, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Bergamotka94 wrote:Oczywiście że tak… ja pracuję z ludźmi „starej daty” więc to w ogóle jest podejście z kosmosu i jeden wielki hejt na „millenialsow”. Testy typu „ja jak miałem 30 lat to miałem 3 dzieci i wybudowany dom a wam to się nic nie chce tylko pieniądze się liczą” są na porządku dziennym 🫠😵💫 ostatnio kolega, dla „żartów” oczywiście łaził po biurze i mówił „dzieci robić a nie się opierdzielac” - szkoda że sam mając już dorosłe dzieci kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego z jakimi problemami obecnie mierzą się pary.
Mimo, że od dziecka spotkałam się z problemem niepłodności w rodzinie to teraz po kilkunastu latach jest też to dla mnie pewien szok.
Trzymam kciuki 🤞żeby u Ciebie wszystko dobrze się skończyło 🙂ferrytynka25 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
Dziewczyny 🫂
Kuuurde, to ja chyba trafiłam mam nadzieję na spoko firmę (pracuje dopiero od roku). Było nas 5 i jedna w lutym zaszła w ciążę, ale nikomu nie mówiła, że się starają. W dniu w którym zbadała betę była w pracy i stwierdziła, że się źle czuje i poszła do domu i już nie wróciła. Niestety poroniła chyba jakoś koło 6 tygodnia, ale do tej pory nie wróciła do pracy i jest na L4. Aczkolwiek góra wypytuje czy wróci itp i szczerze jeśli by chciała to ma otwarta drogę powrotu, chociaż teoretycznie jak odeszła to nam powiedzieli, że od samego początku miała być nas 4, ale byłyśmy wszystkie tak fajne, że nie chciały nikogo zwalniać. A do tego mam super dziewczyny w pracy 🥰 Kierowniczka też jest specyficzna ale spoko, bo miała wypadek samochodowy jak była młoda i długo dochodziła do siebie i też ciężko jej było zajść w ciążę więc w sumie jest taka prorodzinna bardzo 😁Zosia667, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
U mnie w pracy od razu wywalają na l4 ciążowe, bo pracuję z chemią, mikrobilogią itp. Przepraszam, ktoraś pytała czym się zajmuję , nie odpisałam. Siedzę w zabytkach
ferrytynka25, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dziewczyny, ja tylko zamelduje, ze wczoraj dostałam okres. Przypuszczam, że to ostatni cykl bez starań także zwiększam wysiłki, żeby jeszcze coś zrzucić. Stres związany z komunia na pewno w tym nie pomógł 🙈
Z plusów: to był drugi cykl trwający 32 dni (wcześniejsze były dłuższe), więc liczę na to, że może organizm już się unormuje.
Trzymam za Was kciuki 💪Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Mi można oficjalnie wpisać 🩸 zaczynamy 6 cykl. Będę na pewno zaglądać w lipcu, ale bardziej z doskoku, także proszę się nie martwić, że uciekłam. 🩷
Marzycielka94, cukrzyk1991, Zosia667, cysterka95, Gnom, S_va_88, AnMiPe lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen -
Powder wrote:Mi można oficjalnie wpisać 🩸 zaczynamy 6 cykl. Będę na pewno zaglądać w lipcu, ale bardziej z doskoku, także proszę się nie martwić, że uciekłam. 🩷
🫂 Odetchij trochę 💗Powder lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
Powder wrote:Mi można oficjalnie wpisać 🩸 zaczynamy 6 cykl. Będę na pewno zaglądać w lipcu, ale bardziej z doskoku, także proszę się nie martwić, że uciekłam. 🩷
Przytulam ❤️ Odpocznij sobie, akurat pogoda temu sprzyja ❤️Powder lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
17.06 - bije serduszko ❤️
25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja bym interpretowała tak, że zagadałabym z 🍆 😅Sagi, Powder, Dżozu, Marzycielka94, cysterka95, Świeżynka97, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
Sagi wrote:Problem w tym że wyjechał. Wczoraj zagadałam i byłam spokojna, a dziś mam zagwozdkę przed ten test 🥲
Spokojnie jak nie ma opcji powtorzyć to chłopaki moze poczekająSagi, Kitkat, Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Kochane, ja przepraszam że ostatnio na forum często wam tu wylewam wam swój smutek ale znowu nie mam dobrych wieści 🥺
Drugi miesiąc pod rząd mam bezowulacyjny cykl i torbiel niejednorodną na prawym jajniku po raz kolejny. Z tego jajnika miała być owulacja.
Wyniki posiewu czyste w kierunku grzybów. Natomiast mam średnio liczną ilość bakterii Prevotella Bivia.
Plan działania:
- Brak objawów tej bakterii ale ze względu na starania o ciążę wprowadzamy leczenie : antybiotyki do rozpoczęcia od 1go dnia miesiączki.
- Po 10 dniach od zakończenia leczenia : przyjść na kontrolę USG + posiew na ponowne badanie czy już jest w normie.
- Po wynikach w normie —> drożność.
- Kontynuacja Duphastonu do miesiączki.
Moje samopoczucie? Oczywiście że smutek. W lipcu też brak testowania będzie i długi czas (dla mnie się dłuży) w oczekiwaniu na kolejną szansę. Jedynie dobrze ze leczenie jest ułożone tak że nie będzie to uprzykrzać staraniom w lipcu, podobno według pani doktor.
Czy mam iskierkę niepewności? Oczywiście że tak, tym razem torbiel niejednorodna co daje mi głupiej nadzieję że może to jednak nie jest torbiel 🙈 W głębi duszy liczę na cud jak u Zosi 😅 Ale to nie realne i oczywiście wiem że ta Pani doktor jest dokładna więc wątpię że się pomyliła.
Myślicie że powinnam zbadać coś konkretnie w kierunku tych torbieli nawracających i cykli bezowulacyjnych?
W ogóle, siedzi mi w głowie ta torbiel „niejednorodna” 🧐
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
Lilinka, Morgo, AnitaK Powder tulę Was mocno kochane 🫂odpocznijcie i zróbcie dla siebie coś miłego 💖 zjedziecie sushi, weźcie gorącą kąpiel czy coś innego, co w ciąży zabronione ☺️Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
🫂 bardzo mocno!Powder lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
🫂🫂 w taki dzień nic tylko kupić wielkie pudelko grycana i miec wszystko w d***Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Hej
Oczywiście małe wtrącenie - na pocieszenie
Sagi wrote:Problem w tym że wyjechał. Wczoraj zagadałam i byłam spokojna, a dziś mam zagwozdkę przed ten test 🥲
Spokojnie, jak wczoraj był 🍆 to żołnierze poczekają nawet kilka dni jak są silneGorzej jak byłoby 🍆 po piku wtedy mogą nie zdążyć
Marzycielka94, Kitkat, Sagi, Dżozu, ater, Powder lubią tę wiadomość
-
Sagi też uważam, że poczekają, przy staraniach lepiej działać wcześniej, niż za późno. Trzymam za Was kciuki ❤️
Powderku, przykro mi, że tak wyszło, ale z drugiej strony dobrze, że zaczął się kolejny cykl dla Was. Polubiłam Twój post tylko dlatego, że napisałaś, że będziesz z nami, mimo że troche mniej obecna ❤️
Sanderka, a może to nie jest torbiel, może to będzie cykl bezowulacyjny jak u Zosi? Nie trać nadziei ❤️ jestem ciekawa co napiszą dziewczyny w kontekście ewentualnej diagnostyki pod kątem nawracających torbieli, mam nadzieję, że mój pęcherzyk w weekend pęknie i u mnie już organizm zatrybi jak należy. A duża jest ta „torbiel”? Pisała Ci wymiary?Sagi, SanderkaA, Zosia667, Powder lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Heeejo!
Ja mam chwilę czasu z kawą, więc mogłam trochę nadrobić 😊
Daisy, ależ zazdro tropików! 🌴☀️ Bakłażan w wersji z potrzeby serca (i ciała) to najlepszy bakłażan 😄 Trzymam kciuki, żeby ten urlop przyniósł nie tylko opaleniznę ✨
Kiki, no testuj dalej 🤞
Flotek, nAwet jeśli tempka dziś spadła, to jeszcze nic nie jest przesądzone, czasem organizm po prostu lubi robić dramaty na finał🙃 A śluz może po prostu postanowił zorganizować after party po owulacji 😅 trzymam kciukasy nadal!
Lilinka, ech, no pięknie, małpa jak zawsze ma wyczucie czasu 🐒🎯 ale wiesz co? Ta rocznica to nie tylko przypomnienie o tej dzisiejszej frustracji, ale też o miłości, która trwa mimo wszystko ❤️ A to coś większego niż jakikolwiek cykl. Dziś pozwól sobie na wszystko, co potrzebne ,łzy, czekoladę, serial, cokolwiek. A wieczorem świętujcie Waszą drogę ,bo choć dziś się rozkraczyła jedna nadzieja, to macie siebie. I to jest ogromne 💛 Tulę 🫂
Bergamotka, cóż za wspaniałe wieści 🥺 rośnij Kropeczku ✨✨✨ Co do pracy, lekarz może wystawić zwykle zwolnienie, nie musi być z kodem B. 😊
Morgo, też tulę 🫂🫂🫂
Anita, a może zrob facelle jeszcze jutro z porannego moczu? 🤞
Paulinka, gratulacje ✨🥺 cudny Kropuś 🥺
Claudii, super, że masz takie dziewczyny obok, a i kierowniczka z historią, która daje jej dużo zrozumienia, to ważne. Możesz być spokojna o siebie w okresie ciążowym i po 😊
.aś. skoro to ostatni cykl na luzie, to oby kolejny był już tym na pełnym powerze i z pięknym zakończeniem 🍼💛
Powder, tulę 🫂 no i, 6 runda czas start, oby była szczęśliwa jak szóstka w totka! 🍀✨
Sagi, sikaj dalej, aż LH zacznie spadać. Będziesz miała jasność, gdzie był szczyt wyrzutu LH 😊 no i oczywiście tak czy siak, do roboty 🤪😁🍆
U mnie ten cykl spisywałam na staty, najpierw że bezowulacyjny, później przecież było tylko raz. A mam za sobą starania o drugie dziecko, gdzie mogliśmy robić to jak króliki dzień i noc, a się nie udawało, więc no raczej się nie nastawiałam. Tak od wczoraj tempretura skoczyła w górę. Dziś od kilku godzin czuje, że mnie kłuje jajnik, plus inne objawy działania progesteronu, no i co, zaczęły mnie jakies myśli nachodzić, że a może to ten jeden raz tym razem? I mam w sobie dwie osobowości - jedną brajanowa a druga rozsądną. Przecież to staranie o trzecie dziecko, a czwartą ciążę, więc powinnam myśleć racjonalnie. 🙉 Także no, nie ma znaczenia, która ciąża, czekam na testowanie 😁Sagi, Bergamotka94, Powder, Daisy1, .aś. lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️