Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilinka wrote:Przyszła 🐒 akurat dziś w 4-tą rocznicę ślubu...
Miły początek dnia...
Tulę za małpiszona 🫂
I mimo wszytsko życzę przyjemnego świetowania ❤️
Lilinka lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 ⏳ -
Hej, ja chciałam Wam zrobić tylko swój update - bobasek rośnie, ma aż 16 mm ale niestety nadal jest krwiaczek… lekarz wczoraj uznał że chce mi dać zwolnienie z pracy, na tydzień - dwa żebym odpoczęła, maksymalnie się oszczędzała i dała mu szansę na wchłonięcie się. Wynegocjowałam że pójdę na L4 od poniedziałku, bo oczywiście zrobię wszystko dla zdrowia i bezpieczeństwa tego małego człowieka.
ALE wszyscy wiemy, jak w pracy postrzegane są L4 ciążowe na tak wczesnym etapie. Dodatkowo mam dyrektorkę starej daty, która ciągle się chwali że ona w zagrożonej ciąży pracowała do 9 miesiąca… absurd, nie? Lekarz coś mówił że na razie może wystawić takie L4 żeby nie było widać że ciążowe, nie wiem czy tak się da - OBY, bo wiem że w mojej firmie takie dane zaraz będą danymi powszechnymi i publicznie dostępnymi 🫠🫠🫠🫠🫠AnitaK, Belia, Idawoll, Zosia667, Sagi, Marzycielka94, Dżozu, Powder, White1, Gnom, Daisy1, eM 🌺, Ilaria, Meggi_**, cysterka95, Kirby lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60, TSH 3,4. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
17.06 - bije serduszko ❤️
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Hej, ja chciałam Wam zrobić tylko swój update - bobasek rośnie, ma aż 16 mm ale niestety nadal jest krwiaczek… lekarz wczoraj uznał że chce mi dać zwolnienie z pracy, na tydzień - dwa żebym odpoczęła, maksymalnie się oszczędzała i dała mu szansę na wchłonięcie się. Wynegocjowałam że pójdę na L4 od poniedziałku, bo oczywiście zrobię wszystko dla zdrowia i bezpieczeństwa tego małego człowieka.
ALE wszyscy wiemy, jak w pracy postrzegane są L4 ciążowe na tak wczesnym etapie. Dodatkowo mam dyrektorkę starej daty, która ciągle się chwali że ona w zagrożonej ciąży pracowała do 9 miesiąca… absurd, nie? Lekarz coś mówił że na razie może wystawić takie L4 żeby nie było widać że ciążowe, nie wiem czy tak się da - OBY, bo wiem że w mojej firmie takie dane zaraz będą danymi powszechnymi i publicznie dostępnymi 🫠🫠🫠🫠🫠
Da się, po prostu nie wpisze kodu B
Nie przejmuj się pracą - prawda jest taka, że nie ważne w którym momencie pójdziesz i tak będę mówić, że za szybko. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 6 miesiąca, a i tak słyszałam, że uciekam na chorobowe 🫤 Ty i dzidzia jesteście teraz najważniejsi
Co do krwiaczka - kuzynka miała dużego krwiaka, krwawiła kilka razy, obecnie jest po pierwszych prenatalnych i już ani śladu po nimBergamotka94, Powder lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 4 cykl starań
/ wczesne owulacje -
Kitkat wrote:Da się, po prostu nie wpisze kodu B
Nie przejmuj się pracą - prawda jest taka, że nie ważne w którym momencie pójdziesz i tak będę mówić, że za szybko. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 6 miesiąca, a i tak słyszałam, że uciekam na chorobowe 🫤 Ty i dzidzia jesteście teraz najważniejsi
Co do krwiaczka - kuzynka miała dużego krwiaka, krwawiła kilka razy, obecnie jest po pierwszych prenatalnych i już ani śladu po nim
Baaaardzo dziękuję za uspokojenie ❤️❤️❤️
Zgadzam się z tym, że dla pracodawcy zawsze będzie źle - ja zawsze mówię że dla pracodawców największy problem to baba w ciąży 🙃 Liczę że posiedzę tydzień/dwa i wrócę i faktycznie chciałabym popracować jak Ty do 6 miesiąca bo wydaje mi się to takim sensownym czasemKitkat, Morgo lubią tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Bergamotka94 wrote:Hej, ja chciałam Wam zrobić tylko swój update - bobasek rośnie, ma aż 16 mm ale niestety nadal jest krwiaczek… lekarz wczoraj uznał że chce mi dać zwolnienie z pracy, na tydzień - dwa żebym odpoczęła, maksymalnie się oszczędzała i dała mu szansę na wchłonięcie się. Wynegocjowałam że pójdę na L4 od poniedziałku, bo oczywiście zrobię wszystko dla zdrowia i bezpieczeństwa tego małego człowieka.
ALE wszyscy wiemy, jak w pracy postrzegane są L4 ciążowe na tak wczesnym etapie. Dodatkowo mam dyrektorkę starej daty, która ciągle się chwali że ona w zagrożonej ciąży pracowała do 9 miesiąca… absurd, nie? Lekarz coś mówił że na razie może wystawić takie L4 żeby nie było widać że ciążowe, nie wiem czy tak się da - OBY, bo wiem że w mojej firmie takie dane zaraz będą danymi powszechnymi i publicznie dostępnymi 🫠🫠🫠🫠🫠
Ja pierwsze 3 tygodnie byłam na l4 bez kodu ciążowego. Powiedziałam lekarzowi uczciwie, ze mam pozytywny test, dwa przypadki półpaśca w grupie (pracuje w przedszkolu) i ze nie chcę iść do pracy ale też na tym etapie nie chcę żeby wiedzieli, ze to ciąża.Morgo, Bergamotka94, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj przyszła spodziewana @. Mogę być mniej aktywna, musze chwilę odpocząć od tematów.31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Hej dziewczyny, jednak trafił się oszukaniec. Nie kupię już facelle 😥 dzisiaj zrobiłam pinka i biało.
Ściskam 🫂 za 🐒
Pięknego dnia Wam życzę 🌞Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny, jednak trafił się oszukaniec. Nie kupię już facelle 😥 dzisiaj zrobiłam pinka i biało.
Ściskam 🫂 za 🐒
Pięknego dnia Wam życzę 🌞
Pink się słabo wybarwiają, jak wczoraj miałaś cień na facelle, to jeszcze jutro bym spróbowała z pinkiemSagi lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 4 cykl starań
/ wczesne owulacje -
Większość ludzi nadal uwaza, że ciąża to nie choroba i możemy pracować normalnie i wszystko robić tak jak kiedyś nasze babcie do 9miesiaca w polu robiły.👩 PCOS, hiperprolaktynemia
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle
06/25 lametta+ estrofem -
PA wrote:U mnie jeśli byłabym w ciąży to musiałabym iść na L4. Pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić odpowiednich warunków. Pracuje fizycznie gdzie jest dźwiganie i czasami praca w chłodni.
Większość ludzi nadal uwaza, że ciąża to nie choroba i możemy pracować normalnie i wszystko robić tak jak kiedyś nasze babcie do 9miesiaca w polu robiły.
Oczywiście że tak… ja pracuję z ludźmi „starej daty” więc to w ogóle jest podejście z kosmosu i jeden wielki hejt na „millenialsow”. Testy typu „ja jak miałem 30 lat to miałem 3 dzieci i wybudowany dom a wam to się nic nie chce tylko pieniądze się liczą” są na porządku dziennym 🫠😵💫 ostatnio kolega, dla „żartów” oczywiście łaził po biurze i mówił „dzieci robić a nie się opierdzielac” - szkoda że sam mając już dorosłe dzieci kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego z jakimi problemami obecnie mierzą się pary.ferrytynka25 lubi tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ja przez pierwsze tygodnie miałam L4 normalne, bez kodu ciążowego. Lekarz sam mi to zaproponował mówiąc, że w pierwszym trymestrze jest spore ryzyko poronienia i że zna przypadki, gdzie kobieta poszła na ciążowe zwolnienie, poroniła i ja po prostu zwolniono. Bo spodziewali się, że ponownie zajdzie w ciążę i zniknie.
Trochę kasy przez to straciłam, ale miałam spokojniejszą głowę i poinformowałam pracodawcę o ciąży sama, pozniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
Bergamotka94, Remedios lubią tę wiadomość
-
Sagi wrote:Ja przez pierwsze tygodnie miałam L4 normalne, bez kodu ciążowego. Lekarz sam mi to zaproponował mówiąc, że w pierwszym trymestrze jest spore ryzyko poronienia i że zna przypadki, gdzie kobieta poszła na ciążowe zwolnienie, poroniła i ja po prostu zwolniono. Bo spodziewali się, że ponownie zajdzie w ciążę i zniknie.
Trochę kasy przez to straciłam, ale miałam spokojniejszą głowę i poinformowałam pracodawcę o ciąży sama, pozniej.
Bardzo praktyczny lekarz! Ja też tak zrobię bo nigdy nie wiadomo co tam komu odwali w dziale HR
Dziękuję Wam za rady i wsparcie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:47
Ona 30
4cs 📌🍀
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Morgo wrote:U mnie dzisiaj przyszła spodziewana @. Mogę być mniej aktywna, musze chwilę odpocząć od tematów.
Przytulam 🫂
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 ⏳ -
Lilinka, Morgo, AnitaK 🫂🫂🫂🫂🫂starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Bergamotka94 wrote:Oczywiście że tak… ja pracuję z ludźmi „starej daty” więc to w ogóle jest podejście z kosmosu i jeden wielki hejt na „millenialsow”. Testy typu „ja jak miałem 30 lat to miałem 3 dzieci i wybudowany dom a wam to się nic nie chce tylko pieniądze się liczą” są na porządku dziennym 🫠😵💫 ostatnio kolega, dla „żartów” oczywiście łaził po biurze i mówił „dzieci robić a nie się opierdzielac” - szkoda że sam mając już dorosłe dzieci kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego z jakimi problemami obecnie mierzą się pary.
Po drugie, czytam to i nóż mi się otwiera w kieszeni na takie teksty…nawet nie wiem jak to skomentować, poza tym, że to taki brak elementarnej wiedzy o świecie i polityce, że ja bym się wstydziła prawić takie farmazony na miejscu tych dziadów.
A szefowa…ciekawe, czy byłaby tak samo hop do przodu jakby jej córka była w ciąży 🙃
Morgo, Lilinka, Anita, tulę mocno 🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:07
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Ja również przytulam dziewczyny 🫂 zróbcie dzisiaj dla siebie coś miłego, bo zasłużyłyście 💖
Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
06.25 wymazy MUCHa ✅️
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜07.25 drożność -
www free os pl
Pochwalę się …
Byłam z Wami kilka miesięcy , mało się udzielałam , ale byłam .
Na początku czerwca zobaczyłam 2 kreski , potem beta… wczoraj byłam na wizycie i jest serduszko ❤️ lekarz mówi że wszystko w porządku . Mam nadzieję że tym razem się wszystko dobrze skończy .
Trzymam kciuki za każdą z Was ✊✊Sagi, Lianaa, Bajka92, Bergamotka94, Kitkat, White1, Idawoll, Dżozu, Claudii, Świeżynka97, Powder, ater, Gnom, Pacynka, Malineczka, Daisy1, eM 🌺, Marzycielka94, Ilaria, cukrzyk1991, Meggi_**, Zosia667, cysterka95, ferrytynka25, malrzrz, Kirby lubią tę wiadomość
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
01.06.2025- ⏸️(9dpo)
02.06.2025- Beta 22,20 mlU (10dpo)
04.06.2025- Beta 99,80 mlU (12dpo)
06.06.2025- Beta 232 mlU (14dpo)