X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Przyszła 🐒 akurat dziś w 4-tą rocznicę ślubu...
    Miły początek dnia...

Tulę za małpiszona 🫂

I mimo wszytsko życzę przyjemnego świetowania ❤️

Lilinka lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 ⏳
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chciałam Wam zrobić tylko swój update - bobasek rośnie, ma aż 16 mm ale niestety nadal jest krwiaczek… lekarz wczoraj uznał że chce mi dać zwolnienie z pracy, na tydzień - dwa żebym odpoczęła, maksymalnie się oszczędzała i dała mu szansę na wchłonięcie się. Wynegocjowałam że pójdę na L4 od poniedziałku, bo oczywiście zrobię wszystko dla zdrowia i bezpieczeństwa tego małego człowieka.

ALE wszyscy wiemy, jak w pracy postrzegane są L4 ciążowe na tak wczesnym etapie. Dodatkowo mam dyrektorkę starej daty, która ciągle się chwali że ona w zagrożonej ciąży pracowała do 9 miesiąca… absurd, nie? Lekarz coś mówił że na razie może wystawić takie L4 żeby nie było widać że ciążowe, nie wiem czy tak się da - OBY, bo wiem że w mojej firmie takie dane zaraz będą danymi powszechnymi i publicznie dostępnymi 🫠🫠🫠🫠🫠

AnitaK, Belia, Idawoll, Zosia667, Sagi, Marzycielka94, Dżozu, Powder, White1, Gnom, Daisy1, eM 🌺, Ilaria, Meggi_**, cysterka95, Kirby lubią tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60, TSH 3,4. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Hej, ja chciałam Wam zrobić tylko swój update - bobasek rośnie, ma aż 16 mm ale niestety nadal jest krwiaczek… lekarz wczoraj uznał że chce mi dać zwolnienie z pracy, na tydzień - dwa żebym odpoczęła, maksymalnie się oszczędzała i dała mu szansę na wchłonięcie się. Wynegocjowałam że pójdę na L4 od poniedziałku, bo oczywiście zrobię wszystko dla zdrowia i bezpieczeństwa tego małego człowieka.

ALE wszyscy wiemy, jak w pracy postrzegane są L4 ciążowe na tak wczesnym etapie. Dodatkowo mam dyrektorkę starej daty, która ciągle się chwali że ona w zagrożonej ciąży pracowała do 9 miesiąca… absurd, nie? Lekarz coś mówił że na razie może wystawić takie L4 żeby nie było widać że ciążowe, nie wiem czy tak się da - OBY, bo wiem że w mojej firmie takie dane zaraz będą danymi powszechnymi i publicznie dostępnymi 🫠🫠🫠🫠🫠

Da się, po prostu nie wpisze kodu B :)
    Nie przejmuj się pracą - prawda jest taka, że nie ważne w którym momencie pójdziesz i tak będę mówić, że za szybko. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 6 miesiąca, a i tak słyszałam, że uciekam na chorobowe 🫤 Ty i dzidzia jesteście teraz najważniejsi :)

Co do krwiaczka - kuzynka miała dużego krwiaka, krwawiła kilka razy, obecnie jest po pierwszych prenatalnych i już ani śladu po nim :)

Bergamotka94, Powder lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 4 cykl starań
    / wczesne owulacje
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Da się, po prostu nie wpisze kodu B :)
    Nie przejmuj się pracą - prawda jest taka, że nie ważne w którym momencie pójdziesz i tak będę mówić, że za szybko. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 6 miesiąca, a i tak słyszałam, że uciekam na chorobowe 🫤 Ty i dzidzia jesteście teraz najważniejsi :)

Co do krwiaczka - kuzynka miała dużego krwiaka, krwawiła kilka razy, obecnie jest po pierwszych prenatalnych i już ani śladu po nim :)

Baaaardzo dziękuję za uspokojenie ❤️❤️❤️

Zgadzam się z tym, że dla pracodawcy zawsze będzie źle - ja zawsze mówię że dla pracodawców największy problem to baba w ciąży 🙃 Liczę że posiedzę tydzień/dwa i wrócę i faktycznie chciałabym popracować jak Ty do 6 miesiąca bo wydaje mi się to takim sensownym czasem :)

Kitkat, Morgo lubią tę wiadomość

Ona 30

4cs 📌🍀

Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Anilorak88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:

Ja pierwsze 3 tygodnie byłam na l4 bez kodu ciążowego. Powiedziałam lekarzowi uczciwie, ze mam pozytywny test, dwa przypadki półpaśca w grupie (pracuje w przedszkolu) i ze nie chcę iść do pracy ale też na tym etapie nie chcę żeby wiedzieli, ze to ciąża.

Morgo, Bergamotka94, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj przyszła spodziewana @. Mogę być mniej aktywna, musze chwilę odpocząć od tematów.

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jednak trafił się oszukaniec. Nie kupię już facelle 😥 dzisiaj zrobiłam pinka i biało.

Ściskam 🫂 za 🐒

Pięknego dnia Wam życzę 🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny, jednak trafił się oszukaniec. Nie kupię już facelle 😥 dzisiaj zrobiłam pinka i biało.

Ściskam 🫂 za 🐒

Pięknego dnia Wam życzę 🌞

Pink się słabo wybarwiają, jak wczoraj miałaś cień na facelle, to jeszcze jutro bym spróbowała z pinkiem :)

Sagi lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 4 cykl starań
    / wczesne owulacje
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:

U mnie jeśli byłabym w ciąży to musiałabym iść na L4. Pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić odpowiednich warunków. Pracuje fizycznie gdzie jest dźwiganie i czasami praca w chłodni.

Większość ludzi nadal uwaza, że ciąża to nie choroba i możemy pracować normalnie i wszystko robić tak jak kiedyś nasze babcie do 9miesiaca w polu robiły.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    U mnie jeśli byłabym w ciąży to musiałabym iść na L4. Pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić odpowiednich warunków. Pracuje fizycznie gdzie jest dźwiganie i czasami praca w chłodni.

Większość ludzi nadal uwaza, że ciąża to nie choroba i możemy pracować normalnie i wszystko robić tak jak kiedyś nasze babcie do 9miesiaca w polu robiły.

Oczywiście że tak… ja pracuję z ludźmi „starej daty” więc to w ogóle jest podejście z kosmosu i jeden wielki hejt na „millenialsow”. Testy typu „ja jak miałem 30 lat to miałem 3 dzieci i wybudowany dom a wam to się nic nie chce tylko pieniądze się liczą” są na porządku dziennym 🫠😵‍💫 ostatnio kolega, dla „żartów” oczywiście łaził po biurze i mówił „dzieci robić a nie się opierdzielac” - szkoda że sam mając już dorosłe dzieci kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego z jakimi problemami obecnie mierzą się pary.

ferrytynka25 lubi tę wiadomość

Ona 30

4cs 📌🍀

Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:

Ja przez pierwsze tygodnie miałam L4 normalne, bez kodu ciążowego. Lekarz sam mi to zaproponował mówiąc, że w pierwszym trymestrze jest spore ryzyko poronienia i że zna przypadki, gdzie kobieta poszła na ciążowe zwolnienie, poroniła i ja po prostu zwolniono. Bo spodziewali się, że ponownie zajdzie w ciążę i zniknie.
    Trochę kasy przez to straciłam, ale miałam spokojniejszą głowę i poinformowałam pracodawcę o ciąży sama, pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41

Bergamotka94, Remedios lubią tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś 3-4 dpo i jestem taka płaczliwa, że siedzę w pracy i pociągam nosem, bo ktoś opowiadał o zakończeniu roku swojego dziecka 🤣 A ja się wzruszyłam i mi aż głupio 🫣

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 4 cykl starań
    / wczesne owulacje
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ja przez pierwsze tygodnie miałam L4 normalne, bez kodu ciążowego. Lekarz sam mi to zaproponował mówiąc, że w pierwszym trymestrze jest spore ryzyko poronienia i że zna przypadki, gdzie kobieta poszła na ciążowe zwolnienie, poroniła i ja po prostu zwolniono. Bo spodziewali się, że ponownie zajdzie w ciążę i zniknie.
    Trochę kasy przez to straciłam, ale miałam spokojniejszą głowę i poinformowałam pracodawcę o ciąży sama, pozniej.

Bardzo praktyczny lekarz! Ja też tak zrobię bo nigdy nie wiadomo co tam komu odwali w dziale HR XD

Dziękuję Wam za rady i wsparcie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:47

Ona 30

4cs 📌🍀

Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    U mnie dzisiaj przyszła spodziewana @. Mogę być mniej aktywna, musze chwilę odpocząć od tematów.

Przytulam 🫂

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 ⏳
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka, Morgo, AnitaK 🫂🫂🫂🫂🫂

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    ‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Pink się słabo wybarwiają, jak wczoraj miałaś cień na facelle, to jeszcze jutro bym spróbowała z pinkiem :)

Skoro był cień na facelle, to ja bym ponownie zrobiła facelle dla potwierdzenia.

Kitkat lubi tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka, Morgo 🫂❤️‍🩹

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Oczywiście że tak… ja pracuję z ludźmi „starej daty” więc to w ogóle jest podejście z kosmosu i jeden wielki hejt na „millenialsow”. Testy typu „ja jak miałem 30 lat to miałem 3 dzieci i wybudowany dom a wam to się nic nie chce tylko pieniądze się liczą” są na porządku dziennym 🫠😵‍💫 ostatnio kolega, dla „żartów” oczywiście łaził po biurze i mówił „dzieci robić a nie się opierdzielac” - szkoda że sam mając już dorosłe dzieci kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego z jakimi problemami obecnie mierzą się pary.
    Po pierwsze, trzymam kciuki za Ciebie i Kropka, odpocznij, daj sobie chwilę i oby wszystko było bezawaryjnie dalej! 🤞🏻🩷
    Po drugie, czytam to i nóż mi się otwiera w kieszeni na takie teksty…nawet nie wiem jak to skomentować, poza tym, że to taki brak elementarnej wiedzy o świecie i polityce, że ja bym się wstydziła prawić takie farmazony na miejscu tych dziadów.
    A szefowa…ciekawe, czy byłaby tak samo hop do przodu jakby jej córka była w ciąży 🙃

Morgo, Lilinka, Anita, tulę mocno 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:07

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳6cs in progress

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 27.06 ponowne badanie nasienia
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przytulam dziewczyny 🫂 zróbcie dzisiaj dla siebie coś miłego, bo zasłużyłyście 💖

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

10.24 / 02.25
    Ilość 300mln PH 8.1
    Ruch A+B 26% -> 61%
    Morfo 3% -> 4%
    Żywe 68% -> 79%

06.25 wymazy MUCHa ✅️

❌️01.25 Lametta + Zivafert
    ❌️02.25 Lametta + Zivafert
    ❌️03.25 Lametta + Zivafert
    ❌️04.25 Lametta + Zivafert
    ❌️05.25 Lametta + Zivafert
    🤞06.25 Lametta + Zivafert

🔜07.25 drożność
  • Pa-u-linka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-8573.jpg
    www free os pl

Pochwalę się …

Byłam z Wami kilka miesięcy , mało się udzielałam , ale byłam .
    Na początku czerwca zobaczyłam 2 kreski , potem beta… wczoraj byłam na wizycie i jest serduszko ❤️ lekarz mówi że wszystko w porządku . Mam nadzieję że tym razem się wszystko dobrze skończy .
    Trzymam kciuki za każdą z Was ✊✊

Sagi, Lianaa, Bajka92, Bergamotka94, Kitkat, White1, Idawoll, Dżozu, Claudii, Świeżynka97, Powder, ater, Gnom, Pacynka, Malineczka, Daisy1, eM 🌺, Marzycielka94, Ilaria, cukrzyk1991, Meggi_**, Zosia667, cysterka95, ferrytynka25, malrzrz, Kirby lubią tę wiadomość

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)

01.06.2025- ⏸️(9dpo)
    02.06.2025- Beta 22,20 mlU (10dpo)
    04.06.2025- Beta 99,80 mlU (12dpo)
    06.06.2025- Beta 232 mlU (14dpo)
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ