X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Feminum pregna. Ja brałam w poprzednim cyklu też i co prawda ciąży z tego było, ale coś się próbowało zadziać chyba, bo objawów dużo różnych, mocnych. W tym cyklu też sobie jeszcze sprawdzę je.
    Muszę powiedzieć, że mnie zaintrygowałyscie tymi globulkami 😅

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    ‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Truskawkowykompot Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie, na czole nic nie zauwazysz. Tylko dopochwowo i to najlepiej zeby to byl termometr owulacyjny, ta sama godzina pomiaru, bez wstawania z lozka, w tym sym punkcie (czyli zawsze starasz sie go wlozyc tak samo)
    Dzięki 🌻

Widzę, że różnica wieku między każdym dzieckiem to ok 5 lat, jak z perspektywy czasu oceniasz taką różnicę?
    U mnie jest 2 lata, prawie nie śpię a jeszcze chcę sobie dołożyć ciążę i kolejne 🫩🫣

Marta.R. lubi tę wiadomość

• Truskawkowykompot Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    @Ounai nie jesteś sama w tym co opisujesz, ja również kończę w tym roku 40 lat i staramy się z mężem o trzecie dziecko- nie ukrywam marzę o córce 🤩
    Czy będzie ciężko? Na pewno, czy mamy mniej sił? Pewnie tak... to co innego niż dwudziestoletnia mama, czy warto? Z pewnością! 💪 powodzenia, u nas drugi cykl starań o trzecie od momentu podjęcia decyzji.
    Widzę, że mamy dzieci w podobnym wieku, u mnie też 2 lata różnicy 🫣🫩 Dużo też robi swoje właśnie mała różnica wieku dlatego jesteśmy takie zmęczone, bo sam wiek to już kwestia spekulacji. Ja się nieraz gorzej czuje i wyglądam niż moja 80 letnia babcia 🫣 A jeszcze chcę sobie dołożyć kolejne bobo. Ale ja też wychodzę z założenia, że jak już wyjdę z pieluch to już nie wracam, dlatego wolę się przemęczyć szybciej. No i lata lecą więc czekać nie mam na co...

• Pa-u-linka Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny … według ostatniej miesiączki dziś jestem w 4t3d ciąży . W tą sobotę mam komunię córki . Na czwartek jestem umówiona do fryzjera . Powiedzcie mi czy ja mogę rozjaśnić włosy ? Myślałam o sombre . Wiadomo narosło wiele mitów odnośnie farbowania w ciąży . Czy to bezpieczne ?

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)

01.06.2025- ⏸️(9dpo)
    02.06.2025- Beta 22,20 mlU (10dpo)
    04.06.2025- Beta 99,80 mlU (12dpo)
    06.06.2025- Beta 232 mlU (14dpo)
  • ater Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Dziewczyny … według ostatniej miesiączki dziś jestem w 4t3d ciąży . W tą sobotę mam komunię córki . Na czwartek jestem umówiona do fryzjera . Powiedzcie mi czy ja mogę rozjaśnić włosy ? Myślałam o sombre . Wiadomo narosło wiele mitów odnośnie farbowania w ciąży . Czy to bezpieczne ?

Zapytaj na wątkach ciążowych, pewnie bardziej dziewczyny będą wiedzieć ☺️

Powder, Wianek, Dżozu, Lianaa, Czajnik, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • ater Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Muszę powiedzieć, że mnie zaintrygowałyscie tymi globulkami 😅

Na pewno nie szkodzą, a poziom nawilżenia jest fajny, więc jeszcze przyjemniejsze bakłażanowanie 😃

Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Na pewno nie szkodzą, a poziom nawilżenia jest fajny, więc jeszcze przyjemniejsze bakłażanowanie 😃

Ten poziom nawilżenia po wiesiolku to czasami jest aż przesadny xD więc to akurat mnie nie zachęca haha

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, fajnie, że dołączyłaś i że podzieliłaś się swoją perspektywą.
    To i ja odważę się teraz powiedzieć, że wahałam się co do ponownych starań, ze względu na to jak źle się czułam w poprzedniej ciąży.
    I o ile ciąża przeminie, to po prostu boję się konsekwencji dla swojego ciała.
    Nie będę teraz wyliczać wszystkich dolegliwości ciążowych, ale podam przykład. Nigdy nie miałam problemów z kregoslupem, po ciąży niestety mi zostały.
    Bardzo bym chciała być zdrowa i sprawna dla swojego ukochanego dziecka.
    Może dlatego też jeśli nie uda się ponownie zajść w ciąże, łatwiej mi będzie uznać, że tak miało być.

S_va_88 lubi tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Dzięki 🌻

Widzę, że różnica wieku między każdym dzieckiem to ok 5 lat, jak z perspektywy czasu oceniasz taką różnicę?
    U mnie jest 2 lata, prawie nie śpię a jeszcze chcę sobie dołożyć ciążę i kolejne 🫩🫣
    Jak wszystko, ma swoje plusy i minusy. Fajne jeat to, ze jak corla byla mala to mlody szedl do przedszkola, a ja mialam tylko ja. Moglam odpoczac, odespac czasem. Ale w domu rzadko sie razem bawia. On ma juz szkolnych kolegow, minecrafta i robloxa. Ona to przedszkolak ktory mu troche przeszkadza czasami. Natomiast na placu zabaw jeszcze sie razem pobawia. On tez troche starszy, rozumniejszy wiec jej ustepuje czesto. Ogolnie nie jest zle choc wydaje mi sie ze optymalnie byloby tak max 3-4 lata roznicy. Ale jak wiemy, zycie rozne scenariusze pisze.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Tak, mozesz :)

age.png

age.png
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Moja siostra jest w ciąży i ostatnio pytała swojego lekarza o to, zaśmiał się tylko i powiedział że chyba by musiała zjeść tą farbę żeby dziecku mogło to zaszkodzić 😅

S_va_88 lubi tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 19 o rodzeństwo 🥲
    1. Aromek + ovitrelle ❌
    2. Aromek
    Team #rodzew2026
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie dziś przywitałam się w pracy z @ . Także tą białą kropkę można już zamienić 😊

Ahoj nowy cyklu 🍓🍓 bądź owocny 🍓🍓
    Trzymam za Was wszystkie dziewczyny kciuki niech ten czerwiec posypie sie wreszcie pięknymi truskaweczkami ❣️🍓

Kins, malrzrz lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm)
    18.06 - HSG
  • Aurora98 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie dzisiaj podkusiło i poszłam na betę - równe 0! Możecie mi już wpisać 🩸 zaczynamy 10cs i badania na poważnie ☹️

35Ja lubi tę wiadomość

7cs
    Naturalne owulacje ✅
    Lewy jajnik w zroście z macica ❌
    Suplementacja:
    Miovelia pro
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Aurora tulę 🫂 i trzymam kciuki za powodzenie kolejnego cyklu! 🩷
    Aurora, jakie badania będziesz robić, masz już jakiś plan?

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne, ✅ MUCHa czysto
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Aurora98 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już za sobą badania podstawowe i hormonalne. Na początku lipca badanie nasienia, a po kolejnej miesiaczce hsg

Powder lubi tę wiadomość

7cs
    Naturalne owulacje ✅
    Suplementacja:
    Miovelia pro
  • 35Ja Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora98 wrote:
    Dziewczyny, mnie dzisiaj podkusiło i poszłam na betę - równe 0! Możecie mi już wpisać 🩸 zaczynamy 10cs i badania na poważnie ☹️

Chciałam powiedzieć że to zwykłe oszustwo 😫😫 miałaś testować 13 tak jak ja, ale i tak trzymam kciuki na następny miesiąc,. Sprawdzałas testem kiedy były dni płodne?

13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤

-2010--- ♥️♥️--👣👣
    -2015---♥️--🧚
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Podobno można, też rozjaśniłam przy pierwszym i wszystko okey
    @Truskawkowykompot to prawda, kiedys z pieluch wyjdziemy 🤣 czas leci i myślę sobie, że pomimo tego zmęczenia to jednak jest to nasz najlepszy czas pełen całusów i przytulasow
    @Sagi korzystałaś z jakiejś rehabilitacji?
    Aurora98 i Paula współczuję tego straconego cyklu 🥲 oby następne były już Wasze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 17:29

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    30 km po górach, bardzo szanuję, brzmi hardkorowo. Jaka była pogoda w Tatrach? Nie złapała was jakaś burza?
    Test tydzień po owu to rzeczywiście bardzo wcześnie, nie ma co się nakręcać. Shavatari to jest coś z ajuwerdy? Brzmi indyjsko. Nigdy o tym nie słyszałam 😮
    Mi się skończył inozytol w kapsułkach i wykańczam Fertistim. Jutro idę do biura, a potem spotykam się z koleżanką więc wszystkie posiłki będą poza domem i zastanawiam się jak dyskretnie sobie przygotować i wypić ten Fertistim haha. Nie chciałabym świecić tą nazwą przed współpracownikami, jak podchodzicie do takich rzeczy?

Ja kupilam w Rossmann takie małe "Makaroniki" na kremy itp (na dziale do podróży i tych malych buteleczek) wsypuje sobie tam porcję i zabieram gdzie potrzeba :p

Remedios lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Aurora98 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35Ja wrote:
    Chciałam powiedzieć że to zwykłe oszustwo 😫😫 miałaś testować 13 tak jak ja, ale i tak trzymam kciuki na następny miesiąc,. Sprawdzałas testem kiedy były dni płodne?
    Tak, owulak pozytywny 31.05 więc teoretycznie dzisiaj 8/9 dpo ale w cuda nie wierzę, żeby jeszcze coś się z tego wykluło. Trzymam kciuki za Twoje testowanie ❤️

7cs
    Naturalne owulacje ✅
    Suplementacja:
    Miovelia pro
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora98 wrote:
    Tak, owulak pozytywny 31.05 więc teoretycznie dzisiaj 8/9 dpo ale w cuda nie wierzę, żeby jeszcze coś się z tego wykluło. Trzymam kciuki za Twoje testowanie ❤️
    No to nie masz pewności i generalnie mogło nie dojść do żadnego zagnieżdżenia

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: