lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
karo_line wrote:Neli a na czym polega to działanie? Ja mam TSH 2,41, kurcze też się obawiam, że ciut za wysokie. Moja gin nic mi na ten temat nie powiedziała, ale ona też nie jest endokrynologiem...Dziś też będę miała wyniki progesteronu i wybieram się do gina z nim od razu. Już przestałam wierzyć w ten cykl niestety
Ja nie jestem pod opieką endokrynologa to mój ginekolog przepisał Euthyrox 25g.
Za 1-2 miesiące mam powtórzyć badania aby sprawdzić czy się obniżyło chociażby do 2,00.
Trafiłam w końcu na takiego lekarza który ze mną rozmawia i wszystko ładnie tłumaczy i pochwala mnie za mierzenie temperaturki itd
Aga_502 lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Jej jak dużo już mamusiek
Ja nadal trzymam za was kciuk
I się witam
Jestem po konsultacji z anestezjologiem a za 8 dni do szpitala
Boje się troszkę ale cóż
Ok. Pół roku przerwy od starań, jeżeli to będzie endometrioza
Ale cóż wytrzymam
Będzie dobrze kochana! Aczkolwiek podziwiam Cię, ja bym dostała jebla jakby mi ktoś teraz powiedział, że mam starania na pół roku odłożyć..Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś może mi szybko i łopatologicznie wytłumaczyć jak jest z prolaktyną... kiedy najlepiej zbadać?
Zaczęłam się dzisiaj zastanawiać czy przy mojej niedoczynności nie mam też problemów z prolaktyną... poprzednie dwie ciąże zaszłam od razu w pierwszym kontrolowanym i świadomym przeze mnie cyklu, później zaczęłam brać euthyrox i teraz już 2 cykl nieudany... coś tu nie gra. Albo się zablokowałam albo ześwirowały mi hormony
Dodam jeszcze że od 3 dni mam dosyć mocne kłucie piersi, w sumie nigdy tak nie miałam, może doszło też uczucie ciężkości ale nie są powiększone...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 19:44
-
Daisy wrote:Będzie dobrze kochana! Aczkolwiek podziwiam Cię, ja bym dostała jebla jakby mi ktoś teraz powiedział, że mam starania na pół roku odłożyć..
Wiesz kochana nie jest łatwo
ale jak trzeba to trzeba
Nawet fajnie by się złożyło bo ślub mamy 08 sierpnia 2015 wiec jak by się udało zaraz po kuracji to byłabym w 6/7 miesiącu :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 19:45
Daisy lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Karo_line - tak wysoki poziom prg świadczy o tym, że na pewno była owulacja I na pewno wcześniej, niż wyznaczył Ci OF. Ale powiem Ci, że nawet weszłaś w normy dla pierwszego trymestru ciąży. Piękny wynik!
Bardzo Ci dziękuję za tę pokrzepiającą informację Kurcze myślałam, że mam niski progesteron, a tu proszę Testuję w sobotę rano najpewniej, do tego czasu boję się nakręcać, ale jest iskierka nadziei
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki!
Ewelcia z tego co wiem, to prolaktynę bada się na samym początku cyklu. Ja chyba mierzyłam sobie w 4 dc.
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Dziewczyny czy któraś może mi szybko i łopatologicznie wytłumaczyć jak jest z prolaktyną... kiedy najlepiej zbadać?
Zaczęłam się dzisiaj zastanawiać czy przy mojej niedoczynności nie mam też problemów z prolaktyną... poprzednie dwie ciąże zaszłam od razu w pierwszym kontrolowanym i świadomym przeze mnie cyklu, później zaczęłam brać euthyrox i teraz już 2 cykl nieudany... coś tu nie gra. Albo się zablokowałam albo ześwirowały mi hormony
Dodam jeszcze że od 3 dni mam dosyć mocne kłucie piersi, w sumie nigdy tak nie miałam, może doszło też uczucie ciężkości ale nie są powiększone...
Ja byłam kierowana przez dwóch lekarzy na badania prolaktyny (raz przez endokrynologa, a drugi przez moją gin). W obu przypadkach zalecano, abym zbadała jej poziom najlepiej między 5 a 7 dniem cyklu.
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Zajsonku nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Przeszłam to co Ty teraz w zeszłym roku i mam nadzieję że po leczeniu nam się uda, chociaż wiem że nikt mi nie może tego zagwarantować. Czasami jest tak że po laparo karzą się starać od razu bo są większe szanse na zafasolkowanie no ale to już zależy od lekarza i sposobu leczenia.
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Wiesz kochana nie jest łatwo
ale jak trzeba to trzeba
Nawet fajnie by się złożyło bo ślub mamy 08 sierpnia 2015 wiec jak by się udało zaraz po kuracji to byłabym w 6/7 miesiącu :*
kochana nawet nie wiesz jak szybko Ci ten czas do ślubu minie.
Ja dopiero co miałam ROK do ślubu.
nagle okazało się, że jest 7 czerwca a ja ide do ołtarza!
teraz? 1,5 msc po ślubie, jest cudownie.
Tyle, co ślub zmienił to to, że dopiero teraz przekonałam się, że po tylu latach bycia razem do pełni szczęścia potrzebny nam dzidziuś na którego przelejemy ogrom naszej miłości:)
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Jej jak dużo już mamusiek
Ja nadal trzymam za was kciuk
I się witam
Jestem po konsultacji z anestezjologiem a za 8 dni do szpitala
Boje się troszkę ale cóż
Ok. Pół roku przerwy od starań, jeżeli to będzie endometrioza
Ale cóż wytrzymam -
Witajcie kochana ale mnie mdli masakra i tak w brzuchu bulgocze eh
i jeszcze zaskablam w skepie dobrze ze M. Zdarzyl mnie zlapacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 23:00
-
Ewelcia dziekuje za dopisanie musi sie udac czuje to podskornie... takie dziwne mam przeciucie mimo iz nie mamtypowych objawow wiem ze bede miec.moje malnstwa pod sercem i moj maz tez tak twierdzi wie ze sie udalo
Bluberry, Ewelcia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
cześć dziewczyny!
miesiąc moich urodzin i imienin nie okazał się dla mnie szczęśliwy i los nie sprawi prezentu na który czekam.
odebrałam wyniki wczorajszej bety 1,0.
mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie i nie będzie przeciągać tego cyrku.
wykres piękny, zresztą jak ostatnio. szkoda, że nie można stwierdzić jasno co poszło nie tak.
w chwili obecnej nie uznaje "dopuki nie ma @ jest nadzieja" bo nie ma.
przyszły cykl będzie 5 miesiącem starań nadal z CLO i dupkiem, nigdy nie przypuszczałam, że zajście w ciąże może być tak trudne.
ale kciukam za wszystkie testujące dziewczyny
acha, no i możecie wstawić mi minus albo @, obojętnie.
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLipcowe Brzuszki
01.07 - Gosiacu(@), hwesta(@), lady_89(-), Listior, justinna , Lolusia , ewelinas1986, Kasha
02.07 - dziubasekk , Niunia86 , mauaa
03.07 - Emily83, joszka , Suerte, myszka123, kasss, MamaAdasia
04.07 - Zima(@), gabi30 ,
05.07 - Katarzyna79 , ewelina25(@), vincaminor(-), anka30(-), pinka425 (@), munirka(-), momo1009(@), pysia88, alternatywa
06.07 - Natu93 (@)
07.07 - slodka100 , angela2005(-), shimmer_lip(-), wiola77 (-), Rubi , a1000 (-), Jotka85 , Brawurka84 (-), margoo , bella82 , sonia18a , Juusti69
08.07 - Anulka26 , cymcia, natusiaaaka(@), bella82
09.07 - ewelina27(@), Ofelaine(@), Maluszek 22 (@), Brawurka84 , asik14 , zara ,
10.07 - Iwka(@), dżona (@), czekolada:) (-), khaleesi , Tila
11.07 - olencja (@), magdalenka_ka (@), Lulu , justinna , Karolcia1988 , staraczka , Anitka19953 , Patuchna , maliniaa
12.07 - potforzasta (@), KMK (@), lady_89, Ania_XxX , lusia00
13.07 - Anuśka (-), Kierzynka (@), Anastazjaaa , asiaaa , Bentlej , gusia28
14.07 - Nieukowa (-), motyl1993 (@)
15.07 - Kitty (@), Joanna0071 , Blondik , radość
16.07 - madzianka (@), kasia m , Kaina , latte , Welonisia
17.07 - JusWik (@), mmya
18.07 - Ewik , Krokodylica
19.07 - inezka(@)
20.07 - CzaryMary , BATTINKA (-), takasobieja (-), maslanka (@), tomania2806 (@), Tamka
21.07 - Zajsonek (@), ikebana11 , paaatiii87
22.07 - Neli
23.07 - Ewelcia
24.07 - liloe,
25.07 - Katarzyna87(-), julita (-), Rumianek
26.07 - Ola89, Biedroneczka83
27.07 - nadia199191 (@), gosiunia
28.07 - Gosiacu, liwi
29.07 - kamilka
30.07 - beti 97, Daisy, Zima, Szpilkka
31.07 - agus3004, amazonka, Magic
odwiedził: 60 Lipcówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 08:19
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Julita kochana nie martw się. My już tyle walczymy tyle czasu a ten cykl mimo ładnych temp. raczej bezowocny.. dziś 12dpo test negatywny. Wg. Mnie typ 13dpo wiec juz raczej nic się nie zmieni. Ja przyszły cykl raczej bez clo bo nie zdążę przed@ na wizytę pewnie bo niby ma być za 2dni a ja wracam dopiero w ndz... życie. Nikt nie mówił ze będzie lekko miło i przyjemnie. A teraz idziemy w góry póki pogoda dopisuje. Miłego♥
julita, Daisy lubią tę wiadomość