Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:jak dla mnie dzis masz 10dpo, a nie 9dpo;) odwulacje moglas miec na 2 dzień po pozytywnym tescie :0
robisz bete?
Najpierw OF wyznaczył na 15dc owu, a potem zmienił na 16dc, więc w sumie nie wiem kiedy była
Robiłam TSH, ft3, ft4, prog i prolaktynę. Czekam grzecznie do pon na testowanie, chociaż dziś przyjdzie paczka z testami, które będą kusić żeby już haha ale dam radę wytrzymać jeszcze kilka dni32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ekta wrote:No i chyba mi na głowę siada 🤣 bo od wczoraj czuję mdłości i mam zawroty głowy. Ale przecież to zdecydowanie za wcześnie 🤦♀️ jeszcze bóle jakby okresowe, choć raczej nigdy przed @ mnie nie boli, tylko drugiego dnia dopiero.
Chyba za mocno się nakręcam 🙈
Mózgi nam wszystkim płatają takie figle Postaraj się zrelaksować, chociaż to się tylko łatwo mówi, a gorzej z realizacjąEkta lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka 🍀 wrote:Trzymam kciuki za Wasze ⏸️ w poniedziałek. Musi wyjść conajmniej jedna, a najlepiej wszystkie pięć 😊🍀 Będzie owocnie na koniec miesiąca.
Maja nie stresuj się, będzie dobrze, wszystkie tu jesteśmy z Tobą myślami 😊
Mama8latka jejku niech już przyjdzie i nie robi problemów ten małpiszon 😕 Oby dziś się rozkręciło.
Ja się naczytałam przypadków beznadziejnych, bez diagnozy albo z diagnozami, których się leczyć nie da albo leczenie nie pomaga, o immunologii, genetyce, nietolerancjach pokarmowych i wszystkim innym i mam spadek nastroju. Ta drożność się zbliża, boję się wyniku tak samo jak boję się, że wynik będzie dobry i nadal pozostanę bez odpowiedzi i bez ciąży 😪 Beznadzieja.
Nie.ma co się martwić na zapas kochana, będziesz krok dalej, garstke wiedzy wiecej . Ja już nie wiem na co mam badanie zrobic. Dziewczyna w wątku immunologicznym podsunela pomysł z badaniem KIR. Ale musiała bym cala Polske przejechac bo u mnie nie robiąNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Moja szwagierka idzie na laparoskopie czy histereskopie już teraz nie pamietam i też tak ma że boi się że coś wyjdzie A jednocześnie boi się że nic nie wyjdzie i pozostanie nadal bez odpowiedzi dlaczego nie zachodzi.....
Nie.ma co się martwić na zapas kochana, będziesz krok dalej, garstke wiedzy wiecej . Ja już nie wiem na co mam badanie zrobic. Dziewczyna w wątku immunologicznym podsunela pomysł z badaniem KIR. Ale musiała bym cala Polske przejechac bo u mnie nie robiąMama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ehh kochana wiesz jak jest. Wiedza przytłacza, a niewiedza chyba jeszcze bardziej, bo budzi za duże pola do wyobraźni 😪 O KIR też czytałam i chyba bym zrobiła. Twoja historia jest dużo trudniejsza niż moja, a ciągle masz tyle siły, ja też będę tu o Ciebie walczyła nieustannie. Naprawdę wierzę, że Ci się uda 🍀W sierpniu o siebie zadbaj, witaminki, zdrowa dieta, próbujcie ile się da, kto wie co przyniesie sierpień 😘
Pierwsze co mam w planach po @ to zapisanie sie do nowego lekarza. Troche zdziera na wizytach bo nawet i 450zł , ale prowadzi kliniki niepłodności w wiekszych miastach i nawet w moim otoczeniu pomogł parom które bardzo dlugo sie starały. Także ciekawa jestem co bedzie miał do zaproponowania w moim przypadku.
Z ta siła to tak różnie , czasami juz mam wszystkiego dosyc dolina totalna ale mam synka i musze sie ogarniac dla niegoNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:No przerwa bedzie praktycznie przymusowa bo jeszcze chyba nikt nie zaszedł z pare dni po @ , jeszcze przed okienkiem płodnym... szkoda mi bardzo ale widocznie tak musi byc.
Pierwsze co mam w planach po @ to zapisanie sie do nowego lekarza. Troche zdziera na wizytach bo nawet i 450zł , ale prowadzi kliniki niepłodności w wiekszych miastach i nawet w moim otoczeniu pomogł parom które bardzo dlugo sie starały. Także ciekawa jestem co bedzie miał do zaproponowania w moim przypadku.
Z ta siła to tak różnie , czasami juz mam wszystkiego dosyc dolina totalna ale mam synka i musze sie ogarniac dla niegoMama8latka lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Jak każda z nas 🙂 Ja mam wiarę, ale też często wątpię. Chociaż przeczucie od zawsze mówi mi, że się w końcu uda, ale na co mi przeczucie jak chce się mieć namacalne dowody i wiedzę 😉 Synek na pewno daje Ci siłę i ogrom szczęścia, warto walczyć ❤️ Myślę, że zmiana lekarza to bardzo dobry pomysł, nawet jeśli jest drogi to najważniejsze żeby był skuteczny. Ja również mam polecanego lekarza, więc w niego wierzę i w to, że na nas znajdzie metodę. Ale jeszcze walczymy ostatkiem sił naturalnie.
A z drugiej strony czytam ze kobiety z wysokimi przeciwciałami przeciwjadrowymi nie zachodza w ciaze lub ronią.... i takie o niby moze byc dobrze a jednak nie i kogel mogelNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Wkoncu sie kiedys uda !!! Ja naczytałam sie że dziewczyny z Toczniem układowym przeszły ciążę i urodziły zdrowe dzieci także nadzieje jeszcze mam , tym bardziej ze mam 29 lat wiec mysle ze jeszcze zegar biologiczny ma czas:)
A z drugiej strony czytam ze kobiety z wysokimi przeciwciałami przeciwjadrowymi nie zachodza w ciaze lub ronią.... i takie o niby moze byc dobrze a jednak nie i kogel mogelMama8latka lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Właśnie wiem, dlatego zakupiłam NAC już od tego miesiąca, jutro pierwsza dawka, a później ruszam z Aromkiem, ale przez urlop nie w każdym miesiącu uda mi się stymulacja, bo nie będę w terminie owu mogła iść na monitoring. Ale NAC będę brała cały czas. Dziękuję za słowa otuchy 💪🏻😊 Walczymy, trzymam za Ciebie mocno zaciśnięte kciuki, oby te 3msc przyniosły szczęście 🍀
A jak wspominasz badanie? Oba jajowody drożne?
Tak, oba drożne 😀 Samo badanie nie należy do najprzyjemniejszych. Bolało mnie i to bardzo. Przypomniały mi się bóle porodowe gdy lekarz podawał mi kontrast 😰Ale udrożnil
oba jajowody wiec jestem dobrej myśli ☺️Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Wiesz jakie ja historie czytałam? Przypadki beznadziejne bez szans, którym naturalnie się udało zajść w ciążę, ale myślę, że w takich sprawach kluczowa jest dieta i spokojna psychika. Cuda się zdarzają 🙂 A Ty przecież nie jesteś przypadkiem beznadziejnym tylko z problemami! Uda się, mówię Ci 😘 Młodziutka jesteś, jeszcze zobaczymy te ⏸️ kreseczki. I mocno liczę, że całkiem niedługo, że w tym roku 😊 Obiecałam wsparcie i nie odpuszczę. Z każdym upadkiem będę podawać rękę aż się uda 🍀
Dziekuje Ci bardzo Kochana jestes Jedziemy na jednym wózku, mam nadzieje ze obu bedzie nam dane zobaczyc II Pamietaj że jak bedziesz miec jakis problem, pytanie czy bedziesz chciała sie wyzalic , pogadac , pisz Jestem :*
Ja sie tak zastanawiam czy ten moj przedłuzajacy sie cykl nie jest zasługą Mioveli bo koncze pierwsze opakowanie dopiero.... a nic innego nie wprowadzilam , nowego oprocz tego.Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
misskity wrote:Tak, oba drożne 😀 Samo badanie nie należy do najprzyjemniejszych. Bolało mnie i to bardzo. Przypomniały mi się bóle porodowe gdy lekarz podawał mi kontrast 😰Ale udrożnil
oba jajowody wiec jestem dobrej myśli ☺️👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Mama8latka wrote:No i te beznadziejne przypadki daja najwiecej nadziei nie
Dziekuje Ci bardzo Kochana jestes Jedziemy na jednym wózku, mam nadzieje ze obu bedzie nam dane zobaczyc II Pamietaj że jak bedziesz miec jakis problem, pytanie czy bedziesz chciała sie wyzalic , pogadac , pisz Jestem :*
Ja sie tak zastanawiam czy ten moj przedłuzajacy sie cykl nie jest zasługą Mioveli bo koncze pierwsze opakowanie dopiero.... a nic innego nie wprowadzilam , nowego oprocz tego.
U mnie te wszystkie specyfiki działają na plus, nie wydłużają cyklu, a wręcz przeciwnie także ciężko doradzić, bo każdy organizm inaczej reaguje 😕 Ja miałam tylko w styczniu dłuższy cykl, ale dlatego, że był bezowulacyjny i niski progesteron. W pozostałych miesiącach nie mam problemów.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Będę pisać w każdym dołku i będę wspierać w Twoich i kibicować cały czas 😘 Dziękuję ❤️
U mnie te wszystkie specyfiki działają na plus, nie wydłużają cyklu, a wręcz przeciwnie także ciężko doradzić, bo każdy organizm inaczej reaguje 😕 Ja miałam tylko w styczniu dłuższy cykl, ale dlatego, że był bezowulacyjny i niski progesteron. W pozostałych miesiącach nie mam problemów.
A teraz tak patrze w Twoja stopke , ty masz 26 lat ? To zobacz jestes 3 lata do przodu z zegarem biologicznym ;p;p Masz wieksze szanse niz ja (oczywiscie nie biorac pod uwage tego ze ja juz mam 1 dziecko )Takze zobaczysz po drożnosci zaskoczy ! ;p
Pogoda dzisiaj nie nastraja pozytywnie , ale odbieram 3 paczki z zakupami takze humor sie poprawi👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:A trudno sie mówi, co ma byc to bedzie juz teraz i tak mi wszystko jedno czy przyjdzie jutro czy kiedy bo i tak nic nie pasuje terminowo .... musze sie z tym ppogodzic.
A teraz tak patrze w Twoja stopke , ty masz 26 lat ? To zobacz jestes 3 lata do przodu z zegarem biologicznym ;p;p Masz wieksze szanse niz ja (oczywiscie nie biorac pod uwage tego ze ja juz mam 1 dziecko )Takze zobaczysz po drożnosci zaskoczy ! ;p
Pogoda dzisiaj nie nastraja pozytywnie , ale odbieram 3 paczki z zakupami takze humor sie poprawi
Ja też chyba się w weekend pocieszę jakimś shoppingiem 🙈 I upiekę jagodzianki, pieczenie mnie relaksuje. Przez trzymanie diety odmawiam sobie tej przyjemności, ale czasem w weekend daje sobie wolne od rygoru. U mnie akurat piękne słońce 😉
Co tam kupiłaś?👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
uff ogarnełam na kwadracie wczoraj nic nie sprzątałam bo byliśmy z chłopcami na wycieczce w Krynicy. Teraz jedzą spaghetii i lecimy na miasto pozałatwiać sprawy.
miłego dnia!Ekta lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A ja znowu siedzę w biurze i odliczam do 16
Dziś mamy randkę z moim M, dawno nigdzie nie byliśmy, więc się cieszę na maxaNiezapominajka 🍀, Ekta lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
nick nieaktualnybelldandy wrote:uff ogarnełam na kwadracie wczoraj nic nie sprzątałam bo byliśmy z chłopcami na wycieczce w Krynicy. Teraz jedzą spaghetii i lecimy na miasto pozałatwiać sprawy.
miłego dnia!
Morskiej czy Zdrój?
Ja dziasiaj sobie poprawiłam humor torebką o bagiem z vinted bo w torebce dźwigam czasem pół domu jak to przy dziecku bywa.
Poza tym zastanawiam się czy w przyszłym miesiącu jednak nie odwiedzić gina . Mam prawie 31lat i czas uciekaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 11:41
Niezapominajka 🍀, belldandy lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Tak, 26 zaczęłam starania mając jeszcze nieskończone 25 😉 Mój lekarz jak zobaczył mój wiek to mówił, że jestem taka młodziutka i zdrowa, i że co mi lekarze wymyślają 😅 No, ale mimo wieku trwa to i trwa... Oby drożność to był krok do przodu, a nie w tył...
Ja też chyba się w weekend pocieszę jakimś shoppingiem 🙈 I upiekę jagodzianki, pieczenie mnie relaksuje. Przez trzymanie diety odmawiam sobie tej przyjemności, ale czasem w weekend daje sobie wolne od rygoru. U mnie akurat piękne słońce 😉
Co tam kupiłaś?
No te wszystkie niepokalanki, miovelie , termometr,testy ;P niby nic wielkiego ale rozpakowywanie mi zawsze poprawia humor Zakupiłam jeszcze 6 pakietów wody i mam nadzieje ze dam rade wypijac te 1,5l dziennie.. Boziiu macie jakis patent na wypijanie wody ??;p;p👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Kurcze nic mi nie mow o trzymaniu diety bo ja jestem z tym totalnie na bakier hehe wczoraj pekła paczka Leysow zielonych ;p w weekend placki i torcik bo synek urodzinki ma dzisiaj ale w weekend wyprawialismy, tak mnie ciagnie do slodyczy a wiem ze powinnam sie powstrzymac jeszcze przy Encortonie. A pozniej narzekam na cellulit ;P
No te wszystkie niepokalanki, miovelie , termometr,testy ;P niby nic wielkiego ale rozpakowywanie mi zawsze poprawia humor Zakupiłam jeszcze 6 pakietów wody i mam nadzieje ze dam rade wypijac te 1,5l dziennie.. Boziiu macie jakis patent na wypijanie wody ??;p;p
Dodaje sobie do niej coś co lubię sok z cytryny czy miętęMama8latka lubi tę wiadomość