Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate28 wrote:Dziewczyny pomocy właśnie odebrałam wyniki badań progesteronu i wynosi on 72,50 ng/ml, jest to faza lutealna przy której norma wynosi 1,2 -15,9. Czy mógł zajść jakiś błąd w laboratorium?
-
Dzisiaj jest 8dpo, od dwóch dni strasznie bolało mnie podbrzusze. Rano zrobiłam test i jest negatywny. Nie wiem co się dzieje ☹️💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Glendolinaa wrote:Mam do Was pytanie, czy dość skąpe miesiączki oznaczają cienkie endometrium?
Od porodu jak mam okres, to przelecialabym cały dzień i noc na jednej podpasce i by nie przeciekła. Taka lipa z tym krwawieniem. Przed porodem musiałam co godzinę zmieniać, bo przeciekaly. I zaczyna mi to dawać do myślenia. Czy są jakieś hormony, które warto zbadać, żeby to sprawdzić? Może estradiol? Normalnie wszystkiego się czepiam już.
A może najprościej isc do gina sprawdzić?
Nie wiem czy jakieś hormony odpowiadają za endometrim. ..Syn 2018
-
Glendolinaa wrote:Mam do Was pytanie, czy dość skąpe miesiączki oznaczają cienkie endometrium?
Od porodu jak mam okres, to przelecialabym cały dzień i noc na jednej podpasce i by nie przeciekła. Taka lipa z tym krwawieniem. Przed porodem musiałam co godzinę zmieniać, bo przeciekaly. I zaczyna mi to dawać do myślenia. Czy są jakieś hormony, które warto zbadać, żeby to sprawdzić? Może estradiol? Normalnie wszystkiego się czepiam już. -
Kate28 wrote:Dzisiaj jest 8dpo, od dwóch dni strasznie bolało mnie podbrzusze. Rano zrobiłam test i jest negatywny. Nie wiem co się dzieje ☹️
-
Kate no proga masz wysokiego.. a bierzesz jakis naturalny progesteron? Dupek nie podnioslby az tak bo jest syntetyczny..
Tez bym obstawiala Jezeli nie ciaze to blad w lab 🤷🏻♀️26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
W poprzednim cyklu brałam dupka w tym p. ginekolog odstawiłam mi go. Od 5-9dc brałam clo
Bety nie robilam, bo nie przypuszczałam że progesteron tak wysoki może wyjść. Też mi się wydaje że na betę za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 19:53
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Kate28 wrote:W poprzednim cyklu brałam dupka w tym p. ginekolog odstawiłam mi go. Od 5-9dc brałam clo
Bety nie robilam, bo nie przypuszczałam że progesteron tak wysoki może wyjść. Też mi się wydaje że na betę za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 19:56
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
nick nieaktualnyMango44 wrote:A może najprościej isc do gina sprawdzić?
Nie wiem czy jakieś hormony odpowiadają za endometrim. ..
Przeprowadziłam się niedawno i jeszcze nie znalazłam dobrego gina tutaj. A do ginekologów mam szczególne szczescie, wiec pewnie trochę potrwa, zanim trafie na porządnego. Do tego czasu chciałam poszukać czegoś na własna rękę.
Hania, teraz będę badać prolaktyne, ale nie wiem, czy wynik będzie miarodajny, skoro nadal karmie.
A te miesiączki mnie zastanawiają. Zawsze pełno krwi, skrzepów, po nogach leciało, a teraz nawet nie czuje, ze mam okres. W sumie fajnie, ale jeśli przez to się właśnie nie udaje? Tak w razie wu, to co na endometrium? Morele? Coś jeszcze? -
Glendolinaa wrote:Przeprowadziłam się niedawno i jeszcze nie znalazłam dobrego gina tutaj. A do ginekologów mam szczególne szczescie, wiec pewnie trochę potrwa, zanim trafie na porządnego. Do tego czasu chciałam poszukać czegoś na własna rękę.
Hania, teraz będę badać prolaktyne, ale nie wiem, czy wynik będzie miarodajny, skoro nadal karmie.
A te miesiączki mnie zastanawiają. Zawsze pełno krwi, skrzepów, po nogach leciało, a teraz nawet nie czuje, ze mam okres. W sumie fajnie, ale jeśli przez to się właśnie nie udaje? Tak w razie wu, to co na endometrium? Morele? Coś jeszcze?
Na endo, orzechy i wino czerwone :p
Mango44 lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Papillon wrote:Poczekaj jeszcze 4 dni i idź na betę, ale też powtórz progesteron jak dasz radę jutro , bo jest on zaskakująco wysoki. Nawet na początku ciąży zazwyczaj jest tylko ponad 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 20:20
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Piszecie czesto, żeby progesteron badać 7 dni po owulacji.. Dostałam zalecenie od lekarza na zbadanie progesteronu w związku z podejrzeniem niedomogi lutealnej, pani doktor kazała zrobić wyniki w 20 dniu cyklu. Z tym, że z testów owulacyjnych które robiłam wynika, że owulacja nastąpiła dopiero w 18 dc. Co robić? Iść zgodnie z zaleceniem lekarza? Poczekać?
-
nick nieaktualnyGlendolinaa wrote:Mam do Was pytanie, czy dość skąpe miesiączki oznaczają cienkie endometrium?
Od porodu jak mam okres, to przelecialabym cały dzień i noc na jednej podpasce i by nie przeciekła. Taka lipa z tym krwawieniem. Przed porodem musiałam co godzinę zmieniać, bo przeciekaly. I zaczyna mi to dawać do myślenia. Czy są jakieś hormony, które warto zbadać, żeby to sprawdzić? Może estradiol? Normalnie wszystkiego się czepiam już. -
Lubieplacki wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Piszecie czesto, żeby progesteron badać 7 dni po owulacji.. Dostałam zalecenie od lekarza na zbadanie progesteronu w związku z podejrzeniem niedomogi lutealnej, pani doktor kazała zrobić wyniki w 20 dniu cyklu. Z tym, że z testów owulacyjnych które robiłam wynika, że owulacja nastąpiła dopiero w 18 dc. Co robić? Iść zgodnie z zaleceniem lekarza? Poczekać?
jeżeli wiesz dokładnie kiedy byla owulacja to poszłabym 7-8 dpo. Sama zrobiłam raz za wcześnie i nie potrzebnie się martwiłam ze mam niski, skoro dziś wyszedł w normie -
nick nieaktualnyLubieplacki wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Piszecie czesto, żeby progesteron badać 7 dni po owulacji.. Dostałam zalecenie od lekarza na zbadanie progesteronu w związku z podejrzeniem niedomogi lutealnej, pani doktor kazała zrobić wyniki w 20 dniu cyklu. Z tym, że z testów owulacyjnych które robiłam wynika, że owulacja nastąpiła dopiero w 18 dc. Co robić? Iść zgodnie z zaleceniem lekarza? Poczekać?
-
Lubieplacki wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Piszecie czesto, żeby progesteron badać 7 dni po owulacji.. Dostałam zalecenie od lekarza na zbadanie progesteronu w związku z podejrzeniem niedomogi lutealnej, pani doktor kazała zrobić wyniki w 20 dniu cyklu. Z tym, że z testów owulacyjnych które robiłam wynika, że owulacja nastąpiła dopiero w 18 dc. Co robić? Iść zgodnie z zaleceniem lekarza? Poczekać?💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
Kate, Papillon ma racje w ciąży jest wysoki ale nie aż tak, 🤔 sprawdzałam ze dopiero w 24 tyg może być taki w okolicy 70. Może ze ciąża bliźniacza. Kurde warto to sprawdzić albo powtórzyć badanie albo idź do lekarza i pokaz.
Glendolina, aaaa Ty karmisz to napewno prolaktyne masz wysoka i myśle ze przez to masz skąpe miesiączki.😁 -
Lubieplacki wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Piszecie czesto, żeby progesteron badać 7 dni po owulacji.. Dostałam zalecenie od lekarza na zbadanie progesteronu w związku z podejrzeniem niedomogi lutealnej, pani doktor kazała zrobić wyniki w 20 dniu cyklu. Z tym, że z testów owulacyjnych które robiłam wynika, że owulacja nastąpiła dopiero w 18 dc. Co robić? Iść zgodnie z zaleceniem lekarza? Poczekać?
-
Od porodu jak mam okres, to przelecialabym cały dzień i noc na jednej podpasce i by nie przeciekła. Taka lipa z tym krwawieniem. Przed porodem musiałam co godzinę zmieniać, bo przeciekaly. I zaczyna mi to dawać do myślenia. Czy są jakieś hormony, które warto zbadać, żeby to sprawdzić? Może estradiol? Normalnie wszystkiego się czepiam już.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyKate, może to błąd laboratorium albo jakiś jednorazowy psikus organizmu. Ale warto sprawdzić i skonsultować z lekarzem.
Hania, karmie raz dziennie, bardzo krótko, ale poziom chce zbadać. Chciałam Młoda odstawić, ale nie umiem jej tego zrobić. Ona to kocha. Ja tez.
A miałam się w tym cyklu nie nakręcać, a ledwie się zaczął, a ja już chce szukać dziury w całym. Co to będzie po owulacji...
A tak w połowie cyklu się wybiorę do jakiegoś gina, może akurat spoko się trafi i cos wymyśli. A przynajmniej będę wiedziała, jak endometrium i moje jajeczka;D