Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina Tak patrze na Twoj wykres.. o wow! Ale Ci poszybowala!26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 37 ‘single ready to mingle’
💊 Euthyrox N 25 -
No moje max po owu to 36.68 nigdy tak nie miałam 🙈 chciałam tu wkleić dla porównania moje 3 poprzednie wykresy ale nie wiem jak, nie widzę w moich wykresach opcji udostępnienia. Założyłam z tym wykresem wątek osobny. Też czekam z niecierpliwością. Wg jest mi tak gorąco, mam jadłowstręt...Japoneczka z Porcelany wrote:Ewelina Tak patrze na Twoj wykres.. o wow! Ale Ci poszybowala!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 17:22
-
Ale ja właśnie poszłam na ta wizytę dziś i dupa, lekarz mnie odesłał. Powiedział, że nie będzie rwac jeśli nie ma pewnościVianEthel2 wrote:I dlaczego nie idziesz?
-
Aaa, no noe spotkałam się z takim podejściem. A to jakieś problematyczne ósemki? Dlaczego usuwasz?Kasiastaraczka wrote:Ale ja właśnie poszłam na ta wizytę dziś i dupa, lekarz mnie odesłał. Powiedział, że nie będzie rwac jeśli nie ma pewności
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Będę miała zakładany aparat ortodontyczny i musze usunąć 3 ósemki. .. dlatego jeśli teraz się nie uda to później jeden cykl odpuszczamy i mam nadzieje, że uda się wszystkie 3 usunąć w ten cyklVianEthel2 wrote:Aaa, no noe spotkałam się z takim podejściem. A to jakieś problematyczne ósemki? Dlaczego usuwasz?
-
Witam dziewczyny
Mam pytanie do Was bo może któraś z Was miała takie doświadczenie. Otóż zazwyczaj mam książkowe cykle. Wahają sie delikatnie ale zawsze w granicach normy. Jak mierzylam temperatury to zawsze owulacje miałam w okolicach 14dc. Czasem troche wczesniej. Wspieralam sie też czasem testami owulacyjnymi i wszystko bylo ok (oprócz braku ciazy)
I w tym cyklu dzialalam tez z testami owulacyjnymi. Wlasciwie to stracilam juz nadzieje ale dzielnie robilam je dalej. Az w koncu pozytyw tlusty w 18dniu cyklu. Zadnych objawow. Na kolejny dzien tez cisza. Dopiero w 20dc śluz plodny, szyjka otworzona. Dzien pozniej juz zamknieta wiec na pewno owulka 20dc.
I teraz pytanie. Czy takie jednorazowe skrocenie fazy lutealnej powinno mnie zaniepokoić?
Moje poprzednie cykle dla porównania :
Maj 26dc
Kwiecień 25dc
Marzec 28dc
Luty 25dc
Styczeń 33dc (wyjatek, stres przez miesieczna wizyte w szpitalu z synem)
Grudzień 28
Listopad 27
Październik 26
Czy mozna naturalnie wydluzyc f.l? Oprocz wit B6 bo o tym wiem
Chcialam sie zapisac na watek ale nie wiem na kiedy sie nawet wpisać 🙉 moze na 9 Lipca poproszę
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
ewelina1988 wrote:No moje max po owu to 36.68 nigdy tak nie miałam 🙈 chciałam tu wkleić dla porównania moje 3 poprzednie wykresy ale nie wiem jak, nie widzę w moich wykresach opcji udostępnienia. Założyłam z tym wykresem wątek osobny. Też czekam z niecierpliwością. Wg jest mi tak gorąco, mam jadłowstręt...
Może coś hest na rzeczy <kciuki>
ewelina1988 lubi tę wiadomość
Syn 2018

-
Ola_45 wrote:Witam dziewczyny
Mam pytanie do Was bo może któraś z Was miała takie doświadczenie. Otóż zazwyczaj mam książkowe cykle. Wahają sie delikatnie ale zawsze w granicach normy. Jak mierzylam temperatury to zawsze owulacje miałam w okolicach 14dc. Czasem troche wczesniej. Wspieralam sie też czasem testami owulacyjnymi i wszystko bylo ok (oprócz braku ciazy)
I w tym cyklu dzialalam tez z testami owulacyjnymi. Wlasciwie to stracilam juz nadzieje ale dzielnie robilam je dalej. Az w koncu pozytyw tlusty w 18dniu cyklu. Zadnych objawow. Na kolejny dzien tez cisza. Dopiero w 20dc śluz plodny, szyjka otworzona. Dzien pozniej juz zamknieta wiec na pewno owulka 20dc.
I teraz pytanie. Czy takie jednorazowe skrocenie fazy lutealnej powinno mnie zaniepokoić?
Maj 26dc
Kwiecień 25dc
Marzec 28dc
Luty 25dc
Grudzień 28
Listopad 27
Październik 26
Chcialam sie zapisac na watek ale nie wiem na kiedy sie nawet wpisać 🙉 moze na 9 Lipca poproszę
Organizm kobiety jest tak delikatny, że nawet zmiana temperatury na zewnątrz może na niego wpłynąć
Nie przejmowalabym się tylko cieszyła że jednak owulacja najprawdopodobniej była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:32
Syn 2018

-
Byłam dzisiaj na kontroli u ginki. Mam 13dc i podobno w prawym jajniku jajo piękne i gotowe na pęknięcie

I powiedziała że skoro zaszlam w 2 ciąże to znajdę i w 3 tylko muszę przestać chcieć
zawsze mnie to bawi 
Tak czy inaczej dodała mi chyba trochę otuchy i jakoś mam dzisiaj większą ochotę na przytulanki
Papillon, Japoneczka z Porcelany, Kasiastaraczka, misskity, Ola_45 lubią tę wiadomość
Syn 2018

-
Ewelina piękna tempka😍 niech się utrzymuje na tym poziomie!!ewelina1988 wrote:No moje max po owu to 36.68 nigdy tak nie miałam 🙈 chciałam tu wkleić dla porównania moje 3 poprzednie wykresy ale nie wiem jak, nie widzę w moich wykresach opcji udostępnienia. Założyłam z tym wykresem wątek osobny. Też czekam z niecierpliwością. Wg jest mi tak gorąco, mam jadłowstręt...
Mango tak mnie też bawi to :"nie myśl tyle, przestań chcieć" czasem trudno jest wyłączyć głowę. Szczególnie już po owulacji jak czeka się na efekty. Ale fajnie, że polepszył Ci się humor i jajeczko jest gotowe! Na pewno się niedługo uda 😁
Mango44, ewelina1988 lubią tę wiadomość
-
No mega wysoki masz progesteron. Ja też mam przy górnej granicy, a mimo to np od dwóch miesiący wydłużyły mi się cykle i dostałam w ciemno Duphaston, którego nie biorę, ponieważ po zbadaniu proga okazało się, że nie ma z nim problemu 🤣sugarlove wrote:Kobietki, robiłam dziś progesteron 7dpo i wynik
14.54 ng/ml przy normie w labolatorium dla fazy lutealnej 1.20-15.90. Jak oceniacie wynik?
sugarlove lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam do Was pytanie, czy dość skąpe miesiączki oznaczają cienkie endometrium?
Od porodu jak mam okres, to przelecialabym cały dzień i noc na jednej podpasce i by nie przeciekła. Taka lipa z tym krwawieniem. Przed porodem musiałam co godzinę zmieniać, bo przeciekaly. I zaczyna mi to dawać do myślenia. Czy są jakieś hormony, które warto zbadać, żeby to sprawdzić? Może estradiol? Normalnie wszystkiego się czepiam już. -
Śluz płodny może się pojawić podczas miesiączki, spada progesteron i dominuje estradiol, który może powodować obserwacje śluzu płodnego.PoMarzenia wrote:Hej, ja może będę testować pod koniec lipca, ale dokładną datę podam po owulacji 😊
Dziewczyny wiecie co może oznaczać śluz płodny podczas @? 🤔 Dzisiaj jest mój 1dc i razem z krwią mam dużo rozciągliwego śluzu jak białko jajka -
Wyniki super, nic dodać noc ująć😉sugarlove wrote:Kobietki, robiłam dziś progesteron 7dpo i wynik
14.54 ng/ml przy normie w labolatorium dla fazy lutealnej 1.20-15.90. Jak oceniacie wynik?
sugarlove lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy
właśnie odebrałam wyniki badań progesteronu i wynosi on 72,50 ng/ml, jest to faza lutealna przy której norma wynosi 1,2 -15,9. Czy mógł zajść jakiś błąd w laboratorium?
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Ola_45 wrote:Witam dziewczyny
Maj 26dc
Kwiecień 25dc
Marzec 28dc
Luty 25dc
Grudzień 28
Listopad 27
Październik 26
Ola, takie wahania w granicy 5 dni to nic, wogole się tym nie przejmuj. Czasem nawet stres powoduje przesunięcie owulacji, organizm jest mądry i szykuje sobie najlepsze warunki do zapłodnienia 😁 -
Hmmm... ciąża?Kate28 wrote:Dziewczyny pomocy
właśnie odebrałam wyniki badań progesteronu i wynosi on 72,50 ng/ml, jest to faza lutealna przy której norma wynosi 1,2 -15,9. Czy mógł zajść jakiś błąd w laboratorium?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy