Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik wrote:Pytań mam kilka
1. Czy masz konkretna porę dnia w jakiej go przyjmujesz ?
2. Jak się po tym czujesz? Tzn. Jakieś skutki uboczne itp ?
3. Zadziałało na Ciebie ? I jakie masz dawkowanie
Ja mam przyjmować w 1,3,5,7 i 9 dc i przyjść 9 dnia na monit. To moja pierwsza stymulacja i lekko się cykam
A więc tak:
1. Pytałam mojego doktorka czy brać to o jakiejś konkretnej godzinie to powiedział że nie ma co do tego żadnych zaleceń, więc biorę jak chce, jak pierwszą dawkę wezmę wieczorem to w kolejne dni już tak samo żeby był równy odstęp a i ja mam dużą dawkę, bo 3x1 od 2 do 6 dc, to biorę wszystkie na raz, a nie, że rano jedna, w południe druga i wieczorem ostatnia
2. Pierwszy cykl stymulowany powodował u mnie bóle głowy, także polecam, szczególnie na pierwszy raz brać je jednak na wieczór z uwagi na te bóle (czytałam na forach że to częsty objaw, ale zazwyczaj tylko w pierwszym miesiącu i przechodzi kiedy kończysz brać tabletki )
3. Więc tak, pierwszy cykl na letrozolu 1x1 - żadnej różnicy w wielkości pęcherzyka (bez wspomagaczy też owuluję ), drugi cykl 2x1 - też żadnej spektakularnej różnicy nie było, trzeci cykl 3x1 - ciąża, niestety pozamaciczna, czwarty cykl 3x1 - ciąża, niestety biochemiczna + LUF ok 5cm teraz mam 7dpo piątego cyklu, w tym trzeciego z dawką 3x1 i mam nadzieje, że znowu zaskoczy, ale tym razem już tak jak trzeba
A i jeszcze dodam, że w tym cyklu z cb po tej dawce 3x1 w 10 dniu cyklu miałam pęcherzyk 20mm, 17mm, i 14mm.
Pcosik lubi tę wiadomość
Starania od: 03.2019
01.2020 - cp
04.2020 - cb
23.01.2021 - II (10dpo)
Neoparin + Encorton + Acard
bhcg 27.01 - 229
bhcg 29.01 - 705
bhcg 01.02 - 2989
bhcg 06.02 - 17850
usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️ -
Dziewczęta. Otóż temperatura nie spadła. Naczytałam się, że beta być może jeszcze nie zdążyła urosnąć.
Betę (negatywną) wykonałam w 25dc, wg ovu 9dpo, wg mnie 10dpo, cykle od 29-31 (poprzednie dwa miesiące 31).
No ciekawa jestem czy cud się stał. Brzuch boli miesiączkowo.
-
Miniala wrote:Dziewczęta. Otóż temperatura nie spadła. Naczytałam się, że beta być może jeszcze nie zdążyła urosnąć.
Betę (negatywną) wykonałam w 25dc, wg ovu 9dpo, wg mnie 10dpo, cykle od 29-31 (poprzednie dwa miesiące 31).
No ciekawa jestem czy cud się stał. Brzuch boli miesiączkowo.
Hej
trzymam kciuki żeby to jednak było to Już jesteś po terminie @? A nie masz testu sikanego żeby zrobić ?
01.2020 - cp
04.2020 - cb
23.01.2021 - II (10dpo)
bhcg 27.01 - 229
bhcg 29.01 - 705
bhcg 01.02 - 2989
bhcg 06.02 - 17850
dopaminka wrote:Hej
trzymam kciuki żeby to jednak było to Już jesteś po terminie @? A nie masz testu sikanego żeby zrobić ?
Termin @ mam na jutro, a jeśli cykl 31 dni to na czwartek.. Także jeszcze przed terminem jestem. A od pozytywnego testu mam zlecony neoparin i encorton, podobnie jak Ty. Ale jakaś niemoc mnie dopadła. Spisałam ten cykl na straty. Normalnie nie chcę robić tego testu, bo to nowa nadzieja. 😩 -
Miniala wrote:Termin @ mam na jutro, a jeśli cykl 31 dni to na czwartek.. Także jeszcze przed terminem jestem. A od pozytywnego testu mam zlecony neoparin i encorton, podobnie jak Ty. Ale jakaś niemoc mnie dopadła. Spisałam ten cykl na straty. Normalnie nie chcę robić tego testu, bo to nowa nadzieja. 😩
Ja bym nie wytrzymała, ja jestem tak nienormalna że już wczoraj robiłam, bo wmówiłam sobie że może jednak owulacje miałam w 10 a nie 15/16 dniu
Ja też już czasem nie mam sił do tego, do tych całych starań, seksu z kalendarzem w ręku, masakra jakaś, ale co miesiąc powtarzam sobie, że wytrzymam, że w końcu musi się udać, że przecież jeszcze tak długo się nie staramy, a limit pecha musi się kiedyś wyczerpać a Wy długo się staracie?Ni3zapominajka lubi tę wiadomość
01.2020 - cp
04.2020 - cb
23.01.2021 - II (10dpo)
bhcg 27.01 - 229
bhcg 29.01 - 705
bhcg 01.02 - 2989
bhcg 06.02 - 17850
nick nieaktualnydopaminka wrote:A więc tak:
1. Pytałam mojego doktorka czy brać to o jakiejś konkretnej godzinie to powiedział że nie ma co do tego żadnych zaleceń, więc biorę jak chce, jak pierwszą dawkę wezmę wieczorem to w kolejne dni już tak samo żeby był równy odstęp a i ja mam dużą dawkę, bo 3x1 od 2 do 6 dc, to biorę wszystkie na raz, a nie, że rano jedna, w południe druga i wieczorem ostatnia
2. Pierwszy cykl stymulowany powodował u mnie bóle głowy, także polecam, szczególnie na pierwszy raz brać je jednak na wieczór z uwagi na te bóle (czytałam na forach że to częsty objaw, ale zazwyczaj tylko w pierwszym miesiącu i przechodzi kiedy kończysz brać tabletki )
3. Więc tak, pierwszy cykl na letrozolu 1x1 - żadnej różnicy w wielkości pęcherzyka (bez wspomagaczy też owuluję ), drugi cykl 2x1 - też żadnej spektakularnej różnicy nie było, trzeci cykl 3x1 - ciąża, niestety pozamaciczna, czwarty cykl 3x1 - ciąża, niestety biochemiczna + LUF ok 5cm teraz mam 7dpo piątego cyklu, w tym trzeciego z dawką 3x1 i mam nadzieje, że znowu zaskoczy, ale tym razem już tak jak trzeba
A i jeszcze dodam, że w tym cyklu z cb po tej dawce 3x1 w 10 dniu cyklu miałam pęcherzyk 20mm, 17mm, i 14mm.
dopaminka lubi tę wiadomość
-
Clausix wrote:Dzień dobry 😉 liczyłam na wysoką tempke dziś a tu spadek do 36,1... Będzie coś z tego? To może być ten przedowulacyjny spadek? Wczoraj owulak już był pozytywny, tempka była 36,4... Ehhh jak mnie to denerwuje, że nie mam na nic wpływu ☹️
Clausix lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Może być spadek owulacyjny, trzeba jeszcze obserwować temperaturę może skoczy. Jak wczoraj był pozytywny to owulacja może być do 48h
Niby to wiem, a jakoś zaczęłam świrować, że nie będzie owu... Nie wiem już co robić żeby trochę wyluzować32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Joasiaxjot wrote:A sprawdzałyscie kiedyś takie zabobony jak "test z sodą"?
Robiłam w poprzednim cyklu, oczywiście nie zaczęło się pienić, dzisiaj zrobiłam, bo tracę nadzieję, w 10dpo iii... zaczęło się pienić, od razu kazalam mojemu nasikać i nic, zero.
Jestem ciekawa jak u Was 🤪
Ja dzis zrobilam 😂😂😂 taka piana mi sie zrobila ze hoho 😂👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Ja dzisiaj mam 7dpo i nastąpił spadek temperatury... nie wiem czy się cieszyc że może.to być implantacja bo od rana oglądam intensywnie wykresy ciazowe i większość jest bez spadku 🤔🤔🤔🤔🤔🤔 A czytalam że spadek implantacyjny wystepuje... I się pogubiłam teraz👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Ja dzisiaj mam 7dpo i nastąpił spadek temperatury... nie wiem czy się cieszyc że może.to być implantacja bo od rana oglądam intensywnie wykresy ciazowe i większość jest bez spadku 🤔🤔🤔🤔🤔🤔 A czytalam że spadek implantacyjny wystepuje... I się pogubiłam teraz
Ja w tamtym cuklu mialam piekny spadek 7dpo ale nie udalo się. Oby u Ciebie bylo dobrze! 🍀Mama8latka lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Oliwia23 wrote:Clausix oby spadlo Ci tsh. Chociaz tsh to hormon przysadki mózgowej a nie tarczycy, ale jednak dobrze zeby bylo ba nizszym poziomie. Daj znac jak spadlo
Robiłam mri przysadki i wszystko z nią ok. Odliczam dni do kontroli i mam mieszane uczucia, trochę liczę, że w tym miesiącu się uda spaść <2,5 i zaskoczy, a trochę mam doła przez te wykresy temp32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Robiłam mri przysadki i wszystko z nią ok. Odliczam dni do kontroli i mam mieszane uczucia, trochę liczę, że w tym miesiącu się uda spaść <2,5 i zaskoczy, a trochę mam doła przez te wykresy temp
Ja bralam 75 dluzszy czas było ok i po pół roku wzrosło do 5.80... endo dala mi 100 i po 5 tyg spadlo do 0.32. Oczywiscie jak zobaczyla 5.8 to zabronila mi się starać na 8 tyg. 🤷♀️
Niestety ale cierpliwość w tych dniach po owu jest najwazniejsza a jej niestety brakuje. Ja jestem 13dpo juz👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Oliwia23 wrote:Ja w tamtym cuklu mialam piekny spadek 7dpo ale nie udalo się. Oby u Ciebie bylo dobrze! 🍀
Już się zaczyna doszukiwanie objawow. Chociaż zauwazylam po poprzednim cyklu że obrzekniete wielkie cycki, czeste sikanie to objaw tylko i wyłącznie zazywania progesteronu .dlatego teraz już na to uwagi nie zwracam.
Jak z jednym przestałam się doszukiwać to doszła temperatura 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Jak będzie jutro wzrost to pojutrze chyba zatestuje👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Oliwia23 wrote:Ja bralam 75 dluzszy czas było ok i po pół roku wzrosło do 5.80... endo dala mi 100 i po 5 tyg spadlo do 0.32. Oczywiscie jak zobaczyla 5.8 to zabronila mi się starać na 8 tyg. 🤷♀️
Niestety ale cierpliwość w tych dniach po owu jest najwazniejsza a jej niestety brakuje. Ja jestem 13dpo juz
Czekasz na termin @ czy testujesz wcześniej? może ta soda jednak prorocza jest32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Niby to wiem, a jakoś zaczęłam świrować, że nie będzie owu... Nie wiem już co robić żeby trochę wyluzować
-
nick nieaktualnyDostałam wyniki posiewu i niestety wyrosła e.coli. Tuż przed owulacja. Nie wiem już sama, powinnam odpuścić, ale jakoś mi szkoda, to się pewnie bzykne 2-3 razy jeszcze. Dopiero w pt mam wizytę i dostanę leki. Nie mam jakiś strasznych objawow, ale pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie, bo przy bakteriach to i pH inne i chłopaki szybko wymierają.
A e.coli się łatwo leczy, to do terminu @ już będzie po niej, wiec ewentualnej ciąży nie powinno szkodzić.
Ajj... Zawsze coś... -
Dziewczyny czy Wy tez tak przeżywacie przed wizyta u lekarza? Ja dzisiaj już nie spałam w nocy, wizytę mam o 17:30 dopiero a od rana siedze jak na szpilkach. Zawsze boje się co powie mi lekarz, ze nigdy nie będę mieć dzieci albo znowu mnie zleje i Ze niby nie ma problemu a ja wymyślam. 😩
-
Glendolinaa wrote:Dostałam wyniki posiewu i niestety wyrosła e.coli. Tuż przed owulacja. Nie wiem już sama, powinnam odpuścić, ale jakoś mi szkoda, to się pewnie bzykne 2-3 razy jeszcze. Dopiero w pt mam wizytę i dostanę leki. Nie mam jakiś strasznych objawow, ale pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie, bo przy bakteriach to i pH inne i chłopaki szybko wymierają.
A e.coli się łatwo leczy, to do terminu @ już będzie po niej, wiec ewentualnej ciąży nie powinno szkodzić.
Ajj... Zawsze coś...