Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix to już chyba nie realne ... 14dpo juz za pozno żeby cokolwiek jeszcze się podzialo.

Niezapominajka dzięki kochana, może i masz racje ale wiesz jak to jest jak się zle czuje w wlasnym ciele 😔
    A Ty żadnego okresu już nie dostaniesz z taka piekna rosnaca tempka 🙂🙃 zielono się zaraz na wykresie zrobi, mam nadzieję że będziesz testowac??

Tempka nadal sporo nad kreską, dopóki nie ma @, nic nie jest przesądzone :)

Mama8latka lubi tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • misskity Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Proszę o waszą opinię..
    Okres spóźnia mi się 5 dni, w terminie miesiączki szyjkę miałam twarda i nisko.. Miałam bóle podbrzusze i myślałam, że dostanę okresu. Testy cały czas negatywne.
    Od kilku dni szyjka jest coraz wyżej aż nie mogę jej sięgnąć do tego mam bardzo dużo wodnistego i białego śluzu. Nie wiem co się dzieje.
    Iść na betę sprawdzić?

Ja już dawno bym zrobiła betę. Trzymam mocno kciuki. To tez moj cykl w którym miałam hsg. Czekam do 31 lipca ale czuje ze to nie był moj miesiąc. Dzisiaj lekarz mówił ze już po owulacji jestem wiec mi się raczej nic nie przesunie. Leć na betę i daj znać 💪🏼👍🏼

Twinsowa lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ehhh wiecie co mi się już nie chce.... mam dzisiaj doła jakiegoś.... chyba jebne za przeproszeniem te sterydy i nie będę już ich wcale brac bo popadam w jakas depresje odnośnie swojego wygladu 😭🥺😭 wszedzie porobil mi się cellulit, opona na brzuchu, druga sZyja, buzia jak chomik.
    Gdzie ja zawsze 49kg , w 8msc ciazy miałam 53 A teraz prawie 57kg .... biorę Encorton już od polowy listopada i efektów nie ma ....
    Mam już dosyc rzucam to wszystko. Z moim też już i tak nie trafimy w plodne bo go wiecznie w te dni nie będzie 😔
    Także wywieszam biała flage.....

Ale będę was podczytywac itrzymac kciuki ❤
    Do każdej z nas przychodzą gorsze dni, ale na pewno za parę dni poczujesz się lepiej i wyjdzie słońce!!! 🌄 A co do dni płodnych naprawdę czasem dziewczyny zachodzą w ciążę 4 dni przed owulką albo w ich teoretycznie niepłodne dni 🤷‍♀️ nie ma się co załamywać! Buziaki 😘

Mama8latka lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix to już chyba nie realne ... 14dpo juz za pozno żeby cokolwiek jeszcze się podzialo.

Niezapominajka dzięki kochana, może i masz racje ale wiesz jak to jest jak się zle czuje w wlasnym ciele 😔
    A Ty żadnego okresu już nie dostaniesz z taka piekna rosnaca tempka 🙂🙃 zielono się zaraz na wykresie zrobi, mam nadzieję że będziesz testowac??
    Boję się dopuścić myśl, że mogło się udać. Ale jeśli jutro temperatura nadal nie spadnie to chyba zrobię test... 😬
    Dziękuję za Wasze wsparcie, jakoś ten cykl jestem dużo spokojniejsza 😊 Nigdy nie widziałam nawet cienia, może jutro pierwszy raz los się do mnie uśmiechnie.
    A za Ciebie nieustannie będę trzymać kciuki, przesyłać dobrą energię i wierzyć, że wyjdzie słońce 🍀 Jesteś piękną kobietą, nie ma wątpliwości co do tego! Każdy ma prawo do gorszego dnia, ale po tych gorszych przyjdą i te dobre 😘

Emiliaa lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też mam już dość. Dziś 27 dc temp 37 nigdy tak nie miałam wczoraj cień przedwczoraj cień a dzisiaj biel. Wykorzystałam nawet Digitala który pokazał brak ciąży i już złość taka we mnie wzbiera PMS na Maxa. Z 2 strony w tym dniu temp już spadała i było plamienie a tu nic! Czy mogłybyście zerknąć na ten mój wykres? :(

• Clausix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Wiecie co ja też mam już dość. Dziś 27 dc temp 37 nigdy tak nie miałam wczoraj cień przedwczoraj cień a dzisiaj biel. Wykorzystałam nawet Digitala który pokazał brak ciąży i już złość taka we mnie wzbiera PMS na Maxa. Z 2 strony w tym dniu temp już spadała i było plamienie a tu nic! Czy mogłybyście zerknąć na ten mój wykres? :(

Jesteś pewna, że owu była w 15 dniu a nie później, np 18? Może jest jeszcze za wcześnie ;)

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mati1 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    wracam po dłuższym czasie do starań i chciałam podpytać czy któraś z was starała się może z lekiem lametta?

Jakie macie doświadczenie?

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o wpisanie @ :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny, mi się wydaje, ze owu była później. Sprobuj jutro/pojutrze. Ale te cienie ostatnie to raczej błąd testu.
    Mam wyniki badań męża. Czyściutki jest:) wiec pewnie miałam wyjałowiona florę po wcześniejszym leczeniu infekcji i się zaległa. Wyszła mi dopiero pierwszy raz. Wcześniej nie mogłam się doprosić posiewu, leczone w ciemno, a nie wiadomo, co było.
    Ale się cieszę. Bo myślałam, ze się z mężem zarażamy w kółko. I ze przez ta bakterie nie zachodzimy w ciąże.
    Lubię takie informacje;D

Clausix, Majaaaa, Achna, Karenira, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wielkie sprzątanie, razem z synkiem bierzemy się za chałupę, a co!
    Powiem Wam Że ten dupek mnie wykończy,
    Cycki mi odpadają tak bolą, w nocy miałam takie jednorazowe kłucie w jajniku, i chyba pms wjechał na bogato bo oglądałam dziś serial w którym para adoptowała dziecko i się poryczalam 🤦‍♀️
    Oprócz tego szyjka tak jak wczoraj była mega wysoko tak dziś już na „wpół wysoko” i zakończona jakby takim „języczkiem” to dla mnie nowość akurat bo nigdy tak nie miałam ale zawsze coś nowego.
    I powiem Wam ze miałam tak koszmarny sen ze masakra. Kuzynka mojego męża w styczniu miała biochemiczna w tym samym czasie co ja, i teraz na początku lipca okazało się ze jest w 5tyg, a w piątek dowiedzielismy się Ze jest w szpitalu bo odkleja jej się łożysko, i dziś śniło mi się ze przyjechała do nas i powiedziała ze poroniła i Piła u nas cała noc 😫 i potem nagle znalazłam się w naszym domu w którym odkryłma 4 pokój, (bo mamy 3) i moj stary powiedział ze przecież każde dziecko musi mieć osobny i my sypialnie, dawno nie obudziłam się taka skołowana.....

20s640t.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się coraz bardziej jakby mnie ktoś wyżuł i wypluł... organizmie przestań świrować :(
    Mi się dziś śnił przyszły szwagier składający śpioszki do małych kartonowych przesyłek i narzekający, że nowy dom i ślub to za dużo stresu i nie pomaga w produkcji potomków haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 12:35

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥰 jesteście kochane.

Ale na 99 % nic z tego w tym miesiącu.nie będzie bo mam taka hustawke nastrojow ze masakra... brzuch pobolewa, cycki już miekna z braku dupka... jajniki mnie tylko inaczej pobolewaja, raz prawy raz lewy, tak kluja... ale to pewnie nic nie znaczy..

Dastiny Ty się ciesz że masz wysoka temp , ja lamentuje że spada hehe

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007, dodałam Cię do przyjaciółek, mam wykresowe pytanie :D

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy po owu odstawiacie całkowicie alkohol? Bo ja właśnie na urlopie, piwko do rybki by się wypiło. Chyba dopóki nie ma terminu spodziewanej miesiączki to nie ma co przesadzać. Oczywisice nie mówię o większych ilościach i mocniejszym alko.

• Clausix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni3zapominajka wrote:
    Dziewczyny czy Wy po owu odstawiacie całkowicie alkohol? Bo ja właśnie na urlopie, piwko do rybki by się wypiło. Chyba dopóki nie ma terminu spodziewanej miesiączki to nie ma co przesadzać. Oczywisice nie mówię o większych ilościach i mocniejszym alko.

Ja w ogóle dosyć mocno ograniczyłam alko odkąd zaczęliśmy się starać, ale w sobotę wypiłam jedno piwo (4dpo więc nie widziałam w tym problemu).

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni3zapominajka wrote:

Ja do 10 dpo pije normalnie. Nawet nie myśle o ograniczaniu. Później zrobiłabym test, a jakby wyszedł bez cienia, to tez bym Piła.

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło ze mój M powiedział „ chce z rodzina, ale rodzina to dzieci, nie Ty ” także...

Majaaaa lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    A mi się śniło ze mój M powiedział „ chce z rodzina, ale rodzina to dzieci, nie Ty ” także...
    Lubię tylko żeby powiedzieć ze Sny czytamy na odwrót !!
    Uszy do góry!
    Powiem Wam ze już pogodziłam się z myślą ze @ przyjdzie, w środę odstawiam dupka wiec pewnie w piątek zagości.
    Czy któraś tylko może mi podpowiedzieć co może być z tym Jakby „języczkiem” przy końcu szyjki?

20s640t.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śluz podbarwiony krwią także na pewno jutro przyjdzie 🙈 Dobrze, że nie zdążyłam sobie zrobić nadziei. Może sierpień okaże się szczęśliwy 🙂

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    U mnie śluz podbarwiony krwią także na pewno jutro przyjdzie 🙈 Dobrze, że nie zdążyłam sobie zrobić nadziei. Może sierpień okaże się szczęśliwy 🙂

Mnie tez już ćmi podbrzusze, ale ktoś musi zostać na wątku sierpniowym 🙈

20s640t.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ