Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
Byłam w sobote u gina i potwierdził owulację akurat w dniu monitoringu, dziś zaczęłam łykać monokoncenrat z ananasa po owulacji, czy któraś z Was przyjmowała? Jeśli tak to przez ile dni go przyjmować? do dnia spodziewanej @ czy wcześniej odstawić?
Pomóżcie2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
Dziewczynki, ciężko Was nadrobić.
Dastiny, Twoja owulacja była później, nie masz wpisanych objawów śluzu po 15dc ale mogła być nawet 17-18dc
Natka95, dobrze ze napisałaś bo mnie się nie wyświetlają powiadomienia. Nie wiem czemu. Już zaakceptowałam.
Mama8latka, należy Ci się pacnięcie! Jesteś piękna kobieta i nie waż się myśleć inaczej. Każdy ma prawo mieć gorszy dzień, sterydy na pewno Ci tez nie ułatwiają. Ale za takie bluźnierstwo należy się klaps w tyłek!
Niezapominajka, jeszcze nie to, póki się nie rozkręci nie trać nadziei, plamienia w ciąży są bardzo częsta przypadłością, zwłaszcza w terminie spodziewanej miesiączki.
Kciuki mnie bolą od ściskania ale trzymam mocno za Was wszystkie🍀🍀❤️Niezapominajka 🍀, Mama8latka, Majaaaa lubią tę wiadomość
-
magda.lena wrote:Witajcie,
Byłam w sobote u gina i potwierdził owulację akurat w dniu monitoringu, dziś zaczęłam łykać monokoncenrat z ananasa po owulacji, czy któraś z Was przyjmowała? Jeśli tak to przez ile dni go przyjmować? do dnia spodziewanej @ czy wcześniej odstawić?
Pomóżcie
Przycupne bo tez go zaczelam brac od 3 dni04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Clausix wrote:Czuję się coraz bardziej jakby mnie ktoś wyżuł i wypluł... organizmie przestań świrować
Mi się dziś śnił przyszły szwagier składający śpioszki do małych kartonowych przesyłek i narzekający, że nowy dom i ślub to za dużo stresu i nie pomaga w produkcji potomków haha
Podobno złe samopoczucie może być przy inplamtacji, ale nie wiem ile w tym prawdy.... -
Majaaaa wrote:Podobno złe samopoczucie może być przy inplamtacji, ale nie wiem ile w tym prawdy....
Co by to nie było mam nadzieję, że do jutra przejdzie ☹️ i od rana jakieś problemy z układem pokarmowym... Jeżeli to implantacja to nie będę narzekać, ale jak jakiś wirus to niech spada 😜32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
To akurat chyba mam zawsze haha ja po prostu dużo pije
Majaaaa lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Czy w ogóle jest sens wcześniej niż 12-14dpo?32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
nick nieaktualnyClausix wrote:Czy w ogóle jest sens wcześniej niż 12-14dpo?
To zalezy. Już od 9 dpo może coś wyjść, ale można wyłapać ciąże biochemiczna z beta na poziomie 10, która w dniu @ by się już nie ujawniła.
10 dpo to trochę loteria. Naprawdę wielu dziewczynom wychodzą kreski już na tym etapie. Ale wielu nie wychodzą, a ciąża jest. Trochę pół na pół. A 12-14 dpo to wychodzi test na poziomie 80-90%. Takie są moje spostrzeżenia z tych kilku miesięcy na forum. Statystyki mówią inaczej.
Przede wszystkim w okolicach terminu @ przeważnie wychodzą bardziej kreseczki, niż cienie. Fałszywej kreski nie widziałam, a fałszywych cieni cała masę.
Ale sama musisz zdecydować jak Ty wolisz. -
Clausix wrote:Co by to nie było mam nadzieję, że do jutra przejdzie ☹️ i od rana jakieś problemy z układem pokarmowym... Jeżeli to implantacja to nie będę narzekać, ale jak jakiś wirus to niech spada 😜Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Ja obserwując forum też widzę, że często wychodzi bladzioszek 10dpo szczególnie jak się robi testy owu i wiadomo kiedy była. 😁 Dzisiaj 6dpo?🤔 To ja bym testowała w piątek, mimo że sama postanowiłam 14dpo😂😂😂😂Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
nick nieaktualnyClausix wrote:Czy w ogóle jest sens wcześniej niż 12-14dpo?
Zależy od implantacji fasolki zagnieżdża się między 6 a 12 dniem hcg wytwarza się dwa dni późniejwięc różnie bywa a co do ciąż biochemicznych jest to trudne dlatego niektóre dziewczyny nie testują przed dniem małpiszona żeby się nie rozczarować ale czasami ciąże biochemiczne są istotną informacją dla lekarza -
Witaj cię dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Można do was dołączyć na ostatniego lipca na testowanie. Opowiem wam w skrócie o mnie. O dziecko staramy się 8 lat wcześniej bez nacisku a od dwóch lat chodzę po lekarzach. Wyniki moje i partnera w normie. Zauważyłam tylko że po owulacji jak idę na USG Endromedium mi maleje,nie wiem czemu tak jest. Miałam stymulację cło oraz lamette co miesiąc zastrzyk ovitrelle ale to wszystko bez skutecznie. W ciągu tych 8 lat miałam kilka ciąż biochemicznych oraz stracona ciaze w 7 tygodniu. Biorę na własną reke od 4 miesięcy acard. To tyle o mnie
-
Na razie czekam, jak już bardzo nie będę mogła wytrzymać to siknę plan jest na poniedziałek, ale to jeszcze tyyyyle czasu
A co do rozczarowań, to poprzednio testowałam w terminie @, a tydzień później było już po wszystkim... więc to chyba nie ma większego znaczenia - strata jest zawsze do dupy.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Niki1 wrote:Witaj cię dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Można do was dołączyć na ostatniego lipca na testowanie. Opowiem wam w skrócie o mnie. O dziecko staramy się 8 lat wcześniej bez nacisku a od dwóch lat chodzę po lekarzach. Wyniki moje i partnera w normie. Zauważyłam tylko że po owulacji jak idę na USG Endromedium mi maleje,nie wiem czemu tak jest. Miałam stymulację cło oraz lamette co miesiąc zastrzyk ovitrelle ale to wszystko bez skutecznie. W ciągu tych 8 lat miałam kilka ciąż biochemicznych oraz stracona ciaze w 7 tygodniu. Biorę na własną reke od 4 miesięcy acard. To tyle o mnie
Cześć Niki rozgość się, oby nie na długo32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Hania007 wrote:Dziewczynki, ciężko Was nadrobić.
Dastiny, Twoja owulacja była później, nie masz wpisanych objawów śluzu po 15dc ale mogła być nawet 17-18dc
Natka95, dobrze ze napisałaś bo mnie się nie wyświetlają powiadomienia. Nie wiem czemu. Już zaakceptowałam.
Mama8latka, należy Ci się pacnięcie! Jesteś piękna kobieta i nie waż się myśleć inaczej. Każdy ma prawo mieć gorszy dzień, sterydy na pewno Ci tez nie ułatwiają. Ale za takie bluźnierstwo należy się klaps w tyłek!
Niezapominajka, jeszcze nie to, póki się nie rozkręci nie trać nadziei, plamienia w ciąży są bardzo częsta przypadłością, zwłaszcza w terminie spodziewanej miesiączki.
Kciuki mnie bolą od ściskania ale trzymam mocno za Was wszystkie🍀🍀❤️
Wyslalam wiadomośćHania007 lubi tę wiadomość
-
Mati1 wrote:Cześć,
wracam po dłuższym czasie do starań i chciałam podpytać czy któraś z was starała się może z lekiem lametta?
Jakie macie doświadczenie?22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
nick nieaktualny