Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziekuje kochana za pomoc :)
    A sie zaraz okaże że niepotrzebne beda :):):) hehehe tzn zwykla Miovelie mozna i chyba trzeba jeszcze brac jakby sie zaszło nie? tylko ta NAC jest tak jak CLO przez pare dni na poczatku cyklu.

Szczerze Wam powiem ze tyle tego jest , że juz sama nie wiem co kupić... a coś z tych preparatów jak Femiobion 0 czy pregna Start tez bierzecie pijac juz te saszetki itd??
    Tak, można brać, bo tam są też przydatne witaminy w ciąży. NAC tak jak mówisz, bierze się przez 5 dni.
    Oj Ty to masz kochana nadzieję chyba i za mnie i za siebie na ten mój cykl 😂
    Obecnie biorę Pregna Start i piję mio-inozytol, do tego Niepokalanek. Ale przerzucam się na Miovelia, bo tam jest już wszystko razem i ponoć to są suple najlepszej jakości także oby 😅 Ostatnia deska ratunku + nieszczęsna dieta 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 14:41

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelinaaa wrote:
    Ooo wielkie dzięki za radę, brałam rano bo doktorek mi tak kazał 🙈😘
    Ja pytałam swojego lekarza jak brać i powiedział mi żeby wziąć sobie przed spaniem, bo pora dnia ani posiłki nie mają żadnego znaczenia. A ból głowy to częsta dolegliwość podczas stosowania Aromka (letrozolu). Dużo dziewczyn go stosuje i zdecydowana większość bierze je przed spaniem.

• mgielka Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nie biorę nic poza kwasem foliowym.
    Po poronieniu, przed ciąża z córką, brałam mnóstwo rzeczy: Glucophage, Letrox, wiesiołek, witaminy, inofolic..
    Teraz co się zbadam to tarczyca ok a insulinowe historie staram się dietą kontrolować i sportem. Niesamowite, ale po ciąży czuje się zdrowsza niż przed.
    Jestem w trakcie drugiego cyklu po braniu Limeticu 2,5 roku. Nie jestem wiec nakręcona, trochę nawet chciałabym a boje się.
    Niby 11 dpo , temperatura spadła o dosłownie włos i już myśle, ze za chwile będzie okres. Tez tak macie?
    Wstrzymuje się z testami.. planowo test 24tego w czwartek .

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Tak, można brać, bo tam są też przydatne witaminy w ciąży. NAC tak jak mówisz, bierze się przez 5 dni.
    Oj Ty to masz kochana nadzieję chyba i za mnie i za siebie na ten mój cykl 😂
    Obecnie biorę Pregna Start i piję mio-inozytol, do tego Niepokalanek. Ale przerzucam się na Miovelia, bo tam jest już wszystko razem i ponoć to są suple najlepszej jakości także oby 😅 Ostatnia deska ratunku + nieszczęsna dieta 🙈
    No ja własnie tez przeczytalam juz chyba wszystkie ulotki tych gdzie sa inozytole i najlepiej wypada Miovelia dlatego kupilam w zeszlym miesiacu, i musze powiedziec ze czułam owulke jakos bardziej, i nawet pokrywały sie bole z tempka i testami owu. Zamówie jeszcze chyba tez pregne start tylko musze poczytac gdzie jest cholina , która potrzebuje na utrzymanie homocysteiny w ryzach. swoja droga musiałabym sprawdzic poziom juz🙈, i TSH tez bym musiala sprawdzic. Kuuuuurcze mój M mnie zabije jak to wszystko zliczę... hehehhe

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No ja własnie tez przeczytalam juz chyba wszystkie ulotki tych gdzie sa inozytole i najlepiej wypada Miovelia dlatego kupilam w zeszlym miesiacu, i musze powiedziec ze czułam owulke jakos bardziej, i nawet pokrywały sie bole z tempka i testami owu. Zamówie jeszcze chyba tez pregne start tylko musze poczytac gdzie jest cholina , która potrzebuje na utrzymanie homocysteiny w ryzach. swoja droga musiałabym sprawdzic poziom juz🙈, i TSH tez bym musiala sprawdzic. Kuuuuurcze mój M mnie zabije jak to wszystko zliczę... hehehhe
    😂😂🙈 Myślę, że nie ma sensu brać Pregna Start biorąc Miovelia, bo witaminy się pokrywają, a czasem co za dużo to niezdrowo 😉 A cholina jest właśnie w Miovelia. Będzie dobrze, zobaczysz. Sierpień nas zaskoczy 🍀

Mama8latka lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziekuje kochana za pomoc :)
    A sie zaraz okaże że niepotrzebne beda :):):) hehehe tzn zwykla Miovelie mozna i chyba trzeba jeszcze brac jakby sie zaszło nie? tylko ta NAC jest tak jak CLO przez pare dni na poczatku cyklu.

Szczerze Wam powiem ze tyle tego jest , że juz sama nie wiem co kupić... a coś z tych preparatów jak Femiobion 0 czy pregna Start tez bierzecie pijac juz te saszetki itd??

Ja biorę miovelie saszetka+ tabletka już drugi cykl.
    Oprócz tego cały cykl: żelazo+ kwas foliowy metylowany+witamina D+magnez.
    I w tym cyklu pierwszy raz brałam wiesiołka do owulacji popijała szałwię. Oprócz tego
    Jem dużo szpinaku, morele suszone orzechy migdały.
    I ogólnie po owulacji 4dni jadłam ananasa.
    Podobno za dużo ananasa i to niedojrzałego może spowodować skurcze macicy przez co we wczesnej ciąży poronienie.
    Mam w domu przewrotnik, i zastanawiam się jak go pic w jakich fazach cyklu on jest i czy w ewentualnej ciąży tez można potem.

Generalnie Ja stwierdziłam ze lepiej poprawić dietę
    I postawić na zioła.
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Mama8latka, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

20s640t.png

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Ja pytałam swojego lekarza jak brać i powiedział mi żeby wziąć sobie przed spaniem, bo pora dnia ani posiłki nie mają żadnego znaczenia. A ból głowy to częsta dolegliwość podczas stosowania Aromka (letrozolu). Dużo dziewczyn go stosuje i zdecydowana większość bierze je przed spaniem.
    A wiesz może jak brać Aromek i Glucophage? Glucophage biorę na noc, jakbym chciała tak samo brać Aromek to występuje interakcja między nimi? Czy nie będzie problemu?

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka a patrz zapomniałam ze w Mioveli jest cholina ! dobrze ze mi przypomnialas bo ja wyrzucilam juz opakowanie a nie pomyslalam zeby wejsc w neta i poczytac czy to mialo choline ):)
    A to chyba nic wiecej nie kupuje tylko te saszetki.

I własnie Majaaaa tez o tym ananasie slyszalam dlatego za poleceniem biedronki mysle o tej bromelainie po owu. Ja nie lubie takich rzeczy jak szpinak czy morele , ogólnie ciezko u mnie ze zdrowa dieta bo duzo rzeczy nie lubie .....;/... dlatego szukam jakis suplementow ktore mi dostarcza odpowiednich witamin, ale wiem jestem swiadoma tego ze nie mozna przesadzac.

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Jutro mam ostatnią 💊 więc wezmę jeszcze rano ale od następnego cyklu będę brać na wieczór ☺️

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od owu jem ananasa przez ok 5 dni, ostatnio doczytałam, że najważniejszy jest środek, więc nie będę go wycinać.
    Mama8latka a może szpinak świeży wkomponowany w koktajle? Nie jest wyczuwalny.
    Ja jeszcze jem codziennie orzechy brazylijskie razem z mężem.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ja też od owu jem ananasa przez ok 5 dni, ostatnio doczytałam, że najważniejszy jest środek, więc nie będę go wycinać.

Ja ananasa jakoś nie lubię. Nie smakuje mi ewentualnie ten w puszce ale tam nie ma białej części dlatego kupiłam bromelaine zonaczymy czy coś to da

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    No moze w koktajl jakos udało by mi sie wepchnac na siłe go ;P musze sprobowac z jakims smakiem który go stłamsi ;P

Poczynilam zakupy, nowy termometr owu z dwoma kreskami po przecinku, Miovelia Miovelia Nac, Testy ;P i do lokalnej apteki skocze po olej z wiesiołka . TAK WYGLĄDA ODPUSZCZANIE hahahahahahahaha widzicie jak to jest ;P;P po zakupach niewaazne ze nieubraniowych czy drogeryjnych od razu humor sie poprawia :)

Niezapominajka 🍀, Clausix, Glendolinaa, Papillon lubią tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja ananasa jakoś nie lubię. Nie smakuje mi ewentualnie ten w puszce ale tam nie ma białej części dlatego kupiłam bromelaine zonaczymy czy coś to da
    Ten w puszce to trochę słabo, bo i nie ma środka i w zalewie z cukrem 😒 Ale jak nie lubicie to nie ma się co zmuszać, spróbuj tego wyciągu, oby pomógł 😊
    Widzę, że wszystkie tutaj walczymy jak się da, dobrze się zainspirować. Każda coś ciekawego może podpowiedzieć. Najgorsze jest to, że tak naprawdę żeby zobaczyć faktycznie efekty brania suplementów różnych czy u nas czy u facetów to powinny minąć 3msc chociaż.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No moze w koktajl jakos udało by mi sie wepchnac na siłe go ;P musze sprobowac z jakims smakiem który go stłamsi ;P

Poczynilam zakupy, nowy termometr owu z dwoma kreskami po przecinku, Miovelia Miovelia Nac, Testy ;P i do lokalnej apteki skocze po olej z wiesiołka . TAK WYGLĄDA ODPUSZCZANIE hahahahahahahaha widzicie jak to jest ;P;P po zakupach niewaazne ze nieubraniowych czy drogeryjnych od razu humor sie poprawia :)
    Ile my już wydałysmy na to wszystko kasy to głowa mała 😂😂😂
    Ale nie ma odpuszczania! Także podoba mi się działanie 😊💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 15:31

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ten w puszce to trochę słabo, bo i nie ma środka i w zalewie z cukrem 😒 Ale jak nie lubicie to nie ma się co zmuszać, spróbuj tego wyciągu, oby pomógł 😊
    Widzę, że wszystkie tutaj walczymy jak się da, dobrze się zainspirować. Każda coś ciekawego może podpowiedzieć. Najgorsze jest to, że tak naprawdę żeby zobaczyć faktycznie efekty brania suplementów różnych czy u nas czy u facetów to powinny minąć 3msc chociaż.

Właśnie to jest najgorsze to czekanie ja mam teraz trzeci cykl z dongiem i jakoś mam większe nadzieję niż zwykle

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji badania TSH, zrobię sobie jeszcze prolaktynę (w lutym dużo ponad normę, w maju w połowie normy) i proga - jedno kłucie, a zawsze jakaś informacja ;)
    I zamówiłam 6 pinków na allegro 😂

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Przy okazji badania TSH, zrobię sobie jeszcze prolaktynę (w lutym dużo ponad normę, w maju w połowie normy) i proga - jedno kłucie, a zawsze jakaś informacja ;)
    I zamówiłam 6 pinków na allegro 😂
    Progesteron robi się 7 dni po owu, a prolaktynę na początku cyklu. Nie wszystko naraz 😊

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Właśnie to jest najgorsze to czekanie ja mam teraz trzeci cykl z dongiem i jakoś mam większe nadzieję niż zwykle
    Za każdym razem jak coś zmieniam w cyklu to mam nadzieję, że to jest właśnie "to" i tak co chwilę wymyślam, ale czasem chyba potrzeba konsekwencji, czasu i cierpliwości. Tego ostatniego szczególnie mi brakuje 😒

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Niezapominajka a patrz zapomniałam ze w Mioveli jest cholina ! dobrze ze mi przypomnialas bo ja wyrzucilam juz opakowanie a nie pomyslalam zeby wejsc w neta i poczytac czy to mialo choline ):)
    A to chyba nic wiecej nie kupuje tylko te saszetki.

I własnie Majaaaa tez o tym ananasie slyszalam dlatego za poleceniem biedronki mysle o tej bromelainie po owu. Ja nie lubie takich rzeczy jak szpinak czy morele , ogólnie ciezko u mnie ze zdrowa dieta bo duzo rzeczy nie lubie .....;/... dlatego szukam jakis suplementow ktore mi dostarcza odpowiednich witamin, ale wiem jestem swiadoma tego ze nie mozna przesadzac.
    Jak nie lubisz w dietę, to spróbuj niepokalanek, pochrzyn i szałwię. Są spoko i ładnie regulują hormony. A tak czy siak w tabletce w mioveli masz dużo witamin. Ja dołożyłam żelazo i witaminę D bo u mnie było ciężko żeby wyprowadzić ponad najniższa normę....

20s640t.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kasy juz poszlo na to wszystko ze ho ho.... i nie zaluje ale niech juz beda efektyyyyy......
    Te 3 miesiace to takie optymalne dla wszystkich lekow.... moj Gin mowil ze CLO najlepiej dziala w 3 miesiacu wtedy kiedy go mam nie brac, bo niby sam zadziala po 2 miesiacach brania, takze zobaczymy w sierpniu...
    wmawiam sobie odpuszczanie, gadam ze juz mam dosyc a pozniej Wy podtrzymujecie mnie na duchu i jade skoksem z zakupami i planami :):):):):)

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ