Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka wrote:Dziekuje kochana za pomoc
A sie zaraz okaże że niepotrzebne beda hehehe tzn zwykla Miovelie mozna i chyba trzeba jeszcze brac jakby sie zaszło nie? tylko ta NAC jest tak jak CLO przez pare dni na poczatku cyklu.
Szczerze Wam powiem ze tyle tego jest , że juz sama nie wiem co kupić... a coś z tych preparatów jak Femiobion 0 czy pregna Start tez bierzecie pijac juz te saszetki itd??
Oj Ty to masz kochana nadzieję chyba i za mnie i za siebie na ten mój cykl 😂
Obecnie biorę Pregna Start i piję mio-inozytol, do tego Niepokalanek. Ale przerzucam się na Miovelia, bo tam jest już wszystko razem i ponoć to są suple najlepszej jakości także oby 😅 Ostatnia deska ratunku + nieszczęsna dieta 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 14:41
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
nick nieaktualnyAngelinaaa wrote:Ooo wielkie dzięki za radę, brałam rano bo doktorek mi tak kazał 🙈😘
-
Ja praktycznie nie biorę nic poza kwasem foliowym.
Po poronieniu, przed ciąża z córką, brałam mnóstwo rzeczy: Glucophage, Letrox, wiesiołek, witaminy, inofolic..
Teraz co się zbadam to tarczyca ok a insulinowe historie staram się dietą kontrolować i sportem. Niesamowite, ale po ciąży czuje się zdrowsza niż przed.
Jestem w trakcie drugiego cyklu po braniu Limeticu 2,5 roku. Nie jestem wiec nakręcona, trochę nawet chciałabym a boje się.
Niby 11 dpo , temperatura spadła o dosłownie włos i już myśle, ze za chwile będzie okres. Tez tak macie?
Wstrzymuje się z testami.. planowo test 24tego w czwartek . -
Niezapominajka 🍀 wrote:Tak, można brać, bo tam są też przydatne witaminy w ciąży. NAC tak jak mówisz, bierze się przez 5 dni.
Oj Ty to masz kochana nadzieję chyba i za mnie i za siebie na ten mój cykl 😂
Obecnie biorę Pregna Start i piję mio-inozytol, do tego Niepokalanek. Ale przerzucam się na Miovelia, bo tam jest już wszystko razem i ponoć to są suple najlepszej jakości także oby 😅 Ostatnia deska ratunku + nieszczęsna dieta 🙈👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:No ja własnie tez przeczytalam juz chyba wszystkie ulotki tych gdzie sa inozytole i najlepiej wypada Miovelia dlatego kupilam w zeszlym miesiacu, i musze powiedziec ze czułam owulke jakos bardziej, i nawet pokrywały sie bole z tempka i testami owu. Zamówie jeszcze chyba tez pregne start tylko musze poczytac gdzie jest cholina , która potrzebuje na utrzymanie homocysteiny w ryzach. swoja droga musiałabym sprawdzic poziom juz🙈, i TSH tez bym musiala sprawdzic. Kuuuuurcze mój M mnie zabije jak to wszystko zliczę... hehehhe
Mama8latka lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Mama8latka wrote:Dziekuje kochana za pomoc
A sie zaraz okaże że niepotrzebne beda hehehe tzn zwykla Miovelie mozna i chyba trzeba jeszcze brac jakby sie zaszło nie? tylko ta NAC jest tak jak CLO przez pare dni na poczatku cyklu.
Szczerze Wam powiem ze tyle tego jest , że juz sama nie wiem co kupić... a coś z tych preparatów jak Femiobion 0 czy pregna Start tez bierzecie pijac juz te saszetki itd??
Ja biorę miovelie saszetka+ tabletka już drugi cykl.
Oprócz tego cały cykl: żelazo+ kwas foliowy metylowany+witamina D+magnez.
I w tym cyklu pierwszy raz brałam wiesiołka do owulacji popijała szałwię. Oprócz tego
Jem dużo szpinaku, morele suszone orzechy migdały.
I ogólnie po owulacji 4dni jadłam ananasa.
Podobno za dużo ananasa i to niedojrzałego może spowodować skurcze macicy przez co we wczesnej ciąży poronienie.
Mam w domu przewrotnik, i zastanawiam się jak go pic w jakich fazach cyklu on jest i czy w ewentualnej ciąży tez można potem.
Generalnie Ja stwierdziłam ze lepiej poprawić dietę
I postawić na zioła.
Zobaczymy co z tego wyjdzieMama8latka, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
-
Pcosik wrote:Ja pytałam swojego lekarza jak brać i powiedział mi żeby wziąć sobie przed spaniem, bo pora dnia ani posiłki nie mają żadnego znaczenia. A ból głowy to częsta dolegliwość podczas stosowania Aromka (letrozolu). Dużo dziewczyn go stosuje i zdecydowana większość bierze je przed spaniem.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka a patrz zapomniałam ze w Mioveli jest cholina ! dobrze ze mi przypomnialas bo ja wyrzucilam juz opakowanie a nie pomyslalam zeby wejsc w neta i poczytac czy to mialo choline )
A to chyba nic wiecej nie kupuje tylko te saszetki.
I własnie Majaaaa tez o tym ananasie slyszalam dlatego za poleceniem biedronki mysle o tej bromelainie po owu. Ja nie lubie takich rzeczy jak szpinak czy morele , ogólnie ciezko u mnie ze zdrowa dieta bo duzo rzeczy nie lubie .....;/... dlatego szukam jakis suplementow ktore mi dostarcza odpowiednich witamin, ale wiem jestem swiadoma tego ze nie mozna przesadzac.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Pcosik wrote:Ja pytałam swojego lekarza jak brać i powiedział mi żeby wziąć sobie przed spaniem, bo pora dnia ani posiłki nie mają żadnego znaczenia. A ból głowy to częsta dolegliwość podczas stosowania Aromka (letrozolu). Dużo dziewczyn go stosuje i zdecydowana większość bierze je przed spaniem.22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
Ja też od owu jem ananasa przez ok 5 dni, ostatnio doczytałam, że najważniejszy jest środek, więc nie będę go wycinać.
Mama8latka a może szpinak świeży wkomponowany w koktajle? Nie jest wyczuwalny.
Ja jeszcze jem codziennie orzechy brazylijskie razem z mężem.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
nick nieaktualnyNiezapominajka 🍀 wrote:Ja też od owu jem ananasa przez ok 5 dni, ostatnio doczytałam, że najważniejszy jest środek, więc nie będę go wycinać.
Ja jeszcze jem codziennie orzechy brazylijskie razem z mężem.
Ja ananasa jakoś nie lubię. Nie smakuje mi ewentualnie ten w puszce ale tam nie ma białej części dlatego kupiłam bromelaine zonaczymy czy coś to da -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ja też od owu jem ananasa przez ok 5 dni, ostatnio doczytałam, że najważniejszy jest środek, więc nie będę go wycinać.
Ja jeszcze jem codziennie orzechy brazylijskie razem z mężem.
Poczynilam zakupy, nowy termometr owu z dwoma kreskami po przecinku, Miovelia Miovelia Nac, Testy ;P i do lokalnej apteki skocze po olej z wiesiołka . TAK WYGLĄDA ODPUSZCZANIE hahahahahahahaha widzicie jak to jest ;P;P po zakupach niewaazne ze nieubraniowych czy drogeryjnych od razu humor sie poprawiaNiezapominajka 🍀, Clausix, Glendolinaa, Papillon lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Biedronka89 wrote:Ja ananasa jakoś nie lubię. Nie smakuje mi ewentualnie ten w puszce ale tam nie ma białej części dlatego kupiłam bromelaine zonaczymy czy coś to da
Widzę, że wszystkie tutaj walczymy jak się da, dobrze się zainspirować. Każda coś ciekawego może podpowiedzieć. Najgorsze jest to, że tak naprawdę żeby zobaczyć faktycznie efekty brania suplementów różnych czy u nas czy u facetów to powinny minąć 3msc chociaż.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Mama8latka wrote:No moze w koktajl jakos udało by mi sie wepchnac na siłe go ;P musze sprobowac z jakims smakiem który go stłamsi ;P
Poczynilam zakupy, nowy termometr owu z dwoma kreskami po przecinku, Miovelia Miovelia Nac, Testy ;P i do lokalnej apteki skocze po olej z wiesiołka . TAK WYGLĄDA ODPUSZCZANIE hahahahahahahaha widzicie jak to jest ;P;P po zakupach niewaazne ze nieubraniowych czy drogeryjnych od razu humor sie poprawia
Ale nie ma odpuszczania! Także podoba mi się działanie 😊💪🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 15:31
Mama8latka lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
nick nieaktualnyNiezapominajka 🍀 wrote:Ten w puszce to trochę słabo, bo i nie ma środka i w zalewie z cukrem 😒 Ale jak nie lubicie to nie ma się co zmuszać, spróbuj tego wyciągu, oby pomógł 😊
Widzę, że wszystkie tutaj walczymy jak się da, dobrze się zainspirować. Każda coś ciekawego może podpowiedzieć. Najgorsze jest to, że tak naprawdę żeby zobaczyć faktycznie efekty brania suplementów różnych czy u nas czy u facetów to powinny minąć 3msc chociaż.
Właśnie to jest najgorsze to czekanie ja mam teraz trzeci cykl z dongiem i jakoś mam większe nadzieję niż zwykle -
Przy okazji badania TSH, zrobię sobie jeszcze prolaktynę (w lutym dużo ponad normę, w maju w połowie normy) i proga - jedno kłucie, a zawsze jakaś informacja
I zamówiłam 6 pinków na allegro 😂32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Przy okazji badania TSH, zrobię sobie jeszcze prolaktynę (w lutym dużo ponad normę, w maju w połowie normy) i proga - jedno kłucie, a zawsze jakaś informacja
I zamówiłam 6 pinków na allegro 😂👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Biedronka89 wrote:Właśnie to jest najgorsze to czekanie ja mam teraz trzeci cykl z dongiem i jakoś mam większe nadzieję niż zwykle👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Mama8latka wrote:Niezapominajka a patrz zapomniałam ze w Mioveli jest cholina ! dobrze ze mi przypomnialas bo ja wyrzucilam juz opakowanie a nie pomyslalam zeby wejsc w neta i poczytac czy to mialo choline )
A to chyba nic wiecej nie kupuje tylko te saszetki.
I własnie Majaaaa tez o tym ananasie slyszalam dlatego za poleceniem biedronki mysle o tej bromelainie po owu. Ja nie lubie takich rzeczy jak szpinak czy morele , ogólnie ciezko u mnie ze zdrowa dieta bo duzo rzeczy nie lubie .....;/... dlatego szukam jakis suplementow ktore mi dostarcza odpowiednich witamin, ale wiem jestem swiadoma tego ze nie mozna przesadzac.Mama8latka lubi tę wiadomość
-
No wlasnie kasy juz poszlo na to wszystko ze ho ho.... i nie zaluje ale niech juz beda efektyyyyy......
Te 3 miesiace to takie optymalne dla wszystkich lekow.... moj Gin mowil ze CLO najlepiej dziala w 3 miesiacu wtedy kiedy go mam nie brac, bo niby sam zadziala po 2 miesiacach brania, takze zobaczymy w sierpniu...
wmawiam sobie odpuszczanie, gadam ze juz mam dosyc a pozniej Wy podtrzymujecie mnie na duchu i jade skoksem z zakupami i planamiNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌