Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    No i w grupie siła :D
    dla mnie to będzie 13dpo więc jak nie wyjdzie to chociaż jednoznacznie :P
    byle do piątku, potem wyjazd na weekend to nie będę rozkminiać ;)
    Ooo wyjazdy się przydają. My też mamy imprezę to minie raz dwa. Takie mam jakieś przeczucie, że do naszej pierwszej rocznicy ślubu będą II kreseczki 😁 czyli jak nie w lipcu to w sierpniu lub wrześniu. Trochę się poryczałam, bo napisałam przed chwilą to mężowi, bo pisał, że domówił sobie mace, selen itd 🤣🤣🤣 i odpisał mi, że ma takie same odczucia i te myśli pozytywne go nie opuszczają. To teraz musi się udać ✊❤️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 11:18

Clausix lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M uparcie twierdzi, że sierpień będzie TYM miesiącem, bo jedziemy na wakacje z jego dzieciakami :D
    Ale ja mam nadzieję, że to jednak lipiec ;)
    Ustaliliśmy, że jak minie 12 cs (w październiku) to idzie się przebadać - najpierw on bo taniej i szybciej, wystarczy kubeczek :P

Papillon lubi tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też na sierpień mam dobre przeczucia 😊 Na lipiec niestety nie miałam także nic straconego, szczęście jeszcze przed nami 💪🏻🍀

Papillon lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Mój M uparcie twierdzi, że sierpień będzie TYM miesiącem, bo jedziemy na wakacje z jego dzieciakami :D
    Ale ja mam nadzieję, że to jednak lipiec ;)
    Ustaliliśmy, że jak minie 12 cs (w październiku) to idzie się przebadać - najpierw on bo taniej i szybciej, wystarczy kubeczek :P
    Trzymam kciuki, żeby to był lipiec 😁 ale jeśli w sierpniu to też będzie dobrze, wiadomo miesiąc dłużej czekania, ale najważniejsze, żeby wszystko było w porządku ☺️ u nas mąż już się badał w maju, bo jak mi się cykl wydłużył to pojechałam do gina i od razu zlecił badania. No i nie wyszły jakieś idealne, bo morfologie 2%, ale lekarz powiedział mi, że nikt nie ma wyników idealnych 🤷‍♀️ teraz mąż już bierze dwa miesiące tabletki, więc mnie to się wydaje, że te plemniki są zajebiscie mocne i szybkie😎

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziewczyny, ja też na sierpień mam dobre przeczucia 😊 Na lipiec niestety nie miałam także nic straconego, szczęście jeszcze przed nami 💪🏻🍀
    No i to jest prawidłowe podejście 😁 jak nie teraz to w sierpniu! Życzę Ci tego z całego serca 💪

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Trzymam kciuki, żeby to był lipiec 😁 ale jeśli w sierpniu to też będzie dobrze, wiadomo miesiąc dłużej czekania, ale najważniejsze, żeby wszystko było w porządku ☺️ u nas mąż już się badał w maju, bo jak mi się cykl wydłużył to pojechałam do gina i od razu zlecił badania. No i nie wyszły jakieś idealne, bo morfologie 2%, ale lekarz powiedział mi, że nikt nie ma wyników idealnych 🤷‍♀️ teraz mąż już bierze dwa miesiące tabletki, więc mnie to się wydaje, że te plemniki są zajebiscie mocne i szybkie😎

Mojego nie badaliśmy wcześniej, bo trochę założyliśmy, że skoro dwa razy mu się udało bez większych starań to jest wszystko ok :P No i w naszym 5cs było zapłodnienie. Ale ostatnio stwierdziliśmy, że przez te 5 lat od ostatniego dziecko mogło się wiele zmienić, więc na wszelki wypadek zbadamy :)

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    No i to jest prawidłowe podejście 😁 jak nie teraz to w sierpniu! Życzę Ci tego z całego serca 💪
    Dziękuję 😊
    Ja za Was wszystkie tutaj trzymam kciuki nieustannie ✊🏻
    Wy natomiast wierzycie mocniej we mnie niż ja sama w siebie wierzę 😅😪
    Clausix niestety nasienie się zmienia i nie wiadomo jak teraz wygląda u Twojego faceta, mimo dwójki dzieci. Mam nadzieję, że jest bez zastrzeżeń, ale badanie warto zrobić mimo wszystko 😉

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziękuję 😊
    Ja za Was wszystkie tutaj trzymam kciuki nieustannie ✊🏻
    Wy natomiast wierzycie mocniej we mnie niż ja sama w siebie wierzę 😅😪
    Clausix niestety nasienie się zmienia i nie wiadomo jak teraz wygląda u Twojego faceta, mimo dwójki dzieci. Mam nadzieję, że jest bez zastrzeżeń, ale badanie warto zrobić mimo wszystko 😉

Wiem, poza tym jego styl życia na pewno się zmienił od tamtego czasu. Dlatego ustaliliśmy, że po tych magicznych 12 miesiącach uznawanych obecnie za normę się za to weźmiemy :)
    Na razie walczę ja ze swoim TSH ;) Poza tym wszystko wyszło mi nieźle, trochę wit D za mało ale suplementuję. W tym miesiącu też wciągam codziennie od owu tego sławetnego ananasa haha 😅

Musimy nawzajem w siebie wierzyć, bo w samą siebie jest trudno czasami ;)

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Wiem, poza tym jego styl życia na pewno się zmienił od tamtego czasu. Dlatego ustaliliśmy, że po tych magicznych 12 miesiącach uznawanych obecnie za normę się za to weźmiemy :)
    Na razie walczę ja ze swoim TSH ;) Poza tym wszystko wyszło mi nieźle, trochę wit D za mało ale suplementuję. W tym miesiącu też wciągam codziennie od owu tego sławetnego ananasa haha 😅

Musimy nawzajem w siebie wierzyć, bo w samą siebie jest trudno czasami ;)
    Obyście w ogóle nie musieli badać tego nasienia. Ja wierzę, że zbicie Tsh nam pomoże 😀 tak jak mówisz raz Wam się udało, więc to kwestia czasu. Ja nigdy jeszcze nie widziałam dwóch kreseczek a to już 7cs chociaż staramy się od grudnia, czyli 8 miesięcy. Ale tak jak mówiłam moje cykle z 30 dni wydłużyły się, ale cały czas walczę z tym. I czasem nachodzą mnie takie myśli, że nigdy nie zobaczę dwóch kreseczek, a później czytam, że komuś udało się a to w 10cs, a to w 11cs i znowu zaczynam wierzyć 😁 mojej siostrze się udało po 2,5 roku, a też przestała już w to wierzyć 🤷‍♀️ także wszystkim nam się uda ❤️❤️❤️❤️

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze mam takie pytanie - zawsze kupuję testy w Rossmanie - Pinki , czy kupowałyście kiedyś np na allegro?

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, oczywiście, ze nam się uda.
    Dla mnie to 8 cykl starań. Z córka zaszłam przy 3. Czasem tez tracę nadzieje. Myśle, ze coś się popsuło u mnie albo u Niego i nasza Żaba będzie jedynaczka. Ale mam to jedno Szczescie i jak ma tak zostać, to się z tym pogodzę.
    W rodzinie jak mówię, ze coś nam nie pyka, ze coś może jest nie tak i nie jesteśmy płodni, to się śmieją. Ze skąd mamy dziecko. A przecież jest coś takiego jak niepłodność wtórna. Ale ja się jeszcze tak złe nie nastawiam.
    I wierze w sierpień. Przyjaciel męża mówił, ze jego żona tylko w sierpniu zachodziła w ciąże. Starali się miesiącami, a sierpień był zawsze tym. 4 razy. To Takie głupie, ale może ja tez?:) okaże się niedługo;D ale jestem dobrej myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 12:08

Papillon, Clausix, Achna lubią tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    To jeszcze mam takie pytanie - zawsze kupuję testy w Rossmanie - Pinki , czy kupowałyście kiedyś np na allegro?
    Ja dopiero w tym cyklu kupiłam owulaki na Allegro i gratis dostałam 5 ciążowych.
    Owulaki mi wychodziły spoko. Jeżeli chodzi o ciążowe Niestety jeszcze nie Mam doświadczenia z allegrowymi 🙈
    Ale w zeszłym cyklu jak miałam biochemiczna do dostałam w aptece „pre test” i byłam zdziwiona bo bardzo ładnie się wybarwi, jedna dziewczyna która jest już na wątku ciążowym w czerwcu tez go robiła i tez miała ładna kreskę chyba to była Vian ?

20s640t.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Kochane, oczywiście, ze nam się uda.
    Dla mnie to 8 cykl starań. Z córka zaszłam przy 3. Czasem tez tracę nadzieje. Myśle, ze coś się popsuło u mnie albo u Niego i nasza Żaba będzie jedynaczka. Ale mam to jedno Szczescie i jak ma tak zostać, to się z tym pogodzę.
    W rodzinie jak mówię, ze coś nam nie pyka, ze coś może jest nie tak i nie jesteśmy płodni, to się śmieją. Ze skąd mamy dziecko. A przecież jest coś takiego jak niepłodność wtórna. Ale ja się jeszcze tak złe nie nastawiam.
    I wierze w sierpień. Przyjaciel męża mówił, ze jego żona tylko w sierpniu zachodziła w ciąże. Starali się miesiącami, a sierpień był zawsze tym. 4 razy. To Takie głupie, ale może ja tez?:) okaże się niedługo;D ale jestem dobrej myśli:)
    Glendolina jak nie lipiec to sierpień 😁 w te wakacje musi nam się wszystkim udać 💜 i przed kolejnymi wakacjami będziemy tuliły już bobasy. Przepowiadam Wam to ja 😂

Clausix, Niezapominajka 🍀, Glendolinaa, Achna lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Ja dopiero w tym cyklu kupiłam owulaki na Allegro i gratis dostałam 5 ciążowych.
    Owulaki mi wychodziły spoko. Jeżeli chodzi o ciążowe Niestety jeszcze nie Mam doświadczenia z allegrowymi 🙈
    Ale w zeszłym cyklu jak miałam biochemiczna do dostałam w aptece „pre test” i byłam zdziwiona bo bardzo ładnie się wybarwi, jedna dziewczyna która jest już na wątku ciążowym w czerwcu tez go robiła i tez miała ładna kreskę chyba to była Vian ?

Niby są Pinki na allegro, ale są tańsze niż na stronie producenta i nie wiem czy w ogóle warto to kupować hmm?
    Z drugiej strony jak są tanie i kupię kilka to będę sikać codziennie dwa hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 12:15

💊 M - Fertilman Plus 2x1

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już będzie 15 cykl starań i nigdy nawet bladej kreski 😔

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    U mnie to już będzie 15 cykl starań i nigdy nawet bladej kreski 😔
    Niezapominajka a co bierzesz na PCOS? Owulacje masz? Po wykresie widzę, że na pewno miewasz owulacje tak pięknie tempka poszybowała do góry. Jak wyniki męża ? Jak widzę rozpoczęliście leczenie w klinice, więc w końcu musi się udać!! Cykle nieregularne czy w miarę regularne 🤔?

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu ladnie ciazowo zrobilo ;) ja dzis 4dpo.. na ten cykl nie licze.. zapisalam sie na sierpniowy watek.. ale chyba dam sobie siana, bo u nas bzykoserca 4 dni przed owu.. chcialam chlopa wykorzystac w miedzyczasie to sie nie udalo..
    Sierpnien bedzie wyjatkowy dla mnie, bo mam urodziny, przywoze swoje psy z PL :) moze uda mi sie lekarza odwiedzic.. zobaczymy ;)

lollypop (chyba ?) ja mam ten termometr z femometer ten podstawowy.. ;) daje rade ;) ale sama musze wprowadzac temp ;) mam tez z microlife.. wczesniej na nim prowadzilam wykres.. moze przyszly wykres zrobie testowy ;)

Jest tu jeszcze jakas staraczka z UK ? mam paczke testow do monitora Clearblue.. chetnie sie podziele.. bo termin waznosci do konca sierpnia 2020.. a nie wiem czy tyle testow owu zuzyje..

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelinaaa wrote:
    Hej ja od 3 dni biorę aromek to to samo co lametta bo obie to letrozol 🙂 U mnie jedynie ból głowy po tabletkach i to wszystko 😉
    Od następnego cyklu bierz sobie przed samym spaniem. Prześpisz ból głowy. Ja tak robię, a to mój pierwszy cykl z Aromkiem. I tylko raz mi się zdarzył ból głowy następnego dnia ;)

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Niezapominajka a co bierzesz na PCOS? Owulacje masz? Po wykresie widzę, że na pewno miewasz owulacje tak pięknie tempka poszybowała do góry. Jak wyniki męża ? Jak widzę rozpoczęliście leczenie w klinice, więc w końcu musi się udać!! Cykle nieregularne czy w miarę regularne 🤔?
    Tak, miesiączki mam regularne, owulacje również naturalnie występują, hormony pod kontrolą, biorę Glucophage, Euthyrox + suplementy, zdrowa dieta, codzienne spacery, mąż wyniki ma dobre, duża ilość plemników, morfologia 2%, ale lekarz powiedział, że przy dobrej ruchliwości i dużo ponad normę ilości to nie przeszkadza i nie ma się czym martwić, do tego bierze Nucleox i Mace także podkręca wynik. U nas wpisana niepłodność idiopatyczna, pierwotna narazie. Mam Aromek przepisany, ale muszę zrobić drożność i akurat mam w sierpniu i wrześniu tak zaplanowane wyjazdy, że nie dam rady iść na monitoring, więc stymulacja i klinika dopiero w październiku.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Achna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:

Ja kupuje na allegro z czułością 10 takie tanioszki za niecale 2 zł sztuka i w 1 ciąży juz 10dpo bylo widać słabiutka kreske a w 14 dpo piekne 2 krechy

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ