Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:No i w grupie siła
dla mnie to będzie 13dpo więc jak nie wyjdzie to chociaż jednoznacznie
byle do piątku, potem wyjazd na weekend to nie będę rozkminiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 11:18
Clausix lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Mój M uparcie twierdzi, że sierpień będzie TYM miesiącem, bo jedziemy na wakacje z jego dzieciakami
Ale ja mam nadzieję, że to jednak lipiec
Ustaliliśmy, że jak minie 12 cs (w październiku) to idzie się przebadać - najpierw on bo taniej i szybciej, wystarczy kubeczekPapillon lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dziewczyny, ja też na sierpień mam dobre przeczucia 😊 Na lipiec niestety nie miałam także nic straconego, szczęście jeszcze przed nami 💪🏻🍀
Papillon lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Clausix wrote:Mój M uparcie twierdzi, że sierpień będzie TYM miesiącem, bo jedziemy na wakacje z jego dzieciakami
Ale ja mam nadzieję, że to jednak lipiec
Ustaliliśmy, że jak minie 12 cs (w październiku) to idzie się przebadać - najpierw on bo taniej i szybciej, wystarczy kubeczekClausix lubi tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Dziewczyny, ja też na sierpień mam dobre przeczucia 😊 Na lipiec niestety nie miałam także nic straconego, szczęście jeszcze przed nami 💪🏻🍀
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Trzymam kciuki, żeby to był lipiec 😁 ale jeśli w sierpniu to też będzie dobrze, wiadomo miesiąc dłużej czekania, ale najważniejsze, żeby wszystko było w porządku ☺️ u nas mąż już się badał w maju, bo jak mi się cykl wydłużył to pojechałam do gina i od razu zlecił badania. No i nie wyszły jakieś idealne, bo morfologie 2%, ale lekarz powiedział mi, że nikt nie ma wyników idealnych 🤷♀️ teraz mąż już bierze dwa miesiące tabletki, więc mnie to się wydaje, że te plemniki są zajebiscie mocne i szybkie😎
Mojego nie badaliśmy wcześniej, bo trochę założyliśmy, że skoro dwa razy mu się udało bez większych starań to jest wszystko ok No i w naszym 5cs było zapłodnienie. Ale ostatnio stwierdziliśmy, że przez te 5 lat od ostatniego dziecko mogło się wiele zmienić, więc na wszelki wypadek zbadamy32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Papillon wrote:No i to jest prawidłowe podejście 😁 jak nie teraz to w sierpniu! Życzę Ci tego z całego serca 💪
Ja za Was wszystkie tutaj trzymam kciuki nieustannie ✊🏻
Wy natomiast wierzycie mocniej we mnie niż ja sama w siebie wierzę 😅😪
Clausix niestety nasienie się zmienia i nie wiadomo jak teraz wygląda u Twojego faceta, mimo dwójki dzieci. Mam nadzieję, że jest bez zastrzeżeń, ale badanie warto zrobić mimo wszystko 😉👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Dziękuję 😊
Ja za Was wszystkie tutaj trzymam kciuki nieustannie ✊🏻
Wy natomiast wierzycie mocniej we mnie niż ja sama w siebie wierzę 😅😪
Clausix niestety nasienie się zmienia i nie wiadomo jak teraz wygląda u Twojego faceta, mimo dwójki dzieci. Mam nadzieję, że jest bez zastrzeżeń, ale badanie warto zrobić mimo wszystko 😉
Wiem, poza tym jego styl życia na pewno się zmienił od tamtego czasu. Dlatego ustaliliśmy, że po tych magicznych 12 miesiącach uznawanych obecnie za normę się za to weźmiemy
Na razie walczę ja ze swoim TSH Poza tym wszystko wyszło mi nieźle, trochę wit D za mało ale suplementuję. W tym miesiącu też wciągam codziennie od owu tego sławetnego ananasa haha 😅
Musimy nawzajem w siebie wierzyć, bo w samą siebie jest trudno czasami32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Wiem, poza tym jego styl życia na pewno się zmienił od tamtego czasu. Dlatego ustaliliśmy, że po tych magicznych 12 miesiącach uznawanych obecnie za normę się za to weźmiemy
Na razie walczę ja ze swoim TSH Poza tym wszystko wyszło mi nieźle, trochę wit D za mało ale suplementuję. W tym miesiącu też wciągam codziennie od owu tego sławetnego ananasa haha 😅
Musimy nawzajem w siebie wierzyć, bo w samą siebie jest trudno czasamiClausix lubi tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
To jeszcze mam takie pytanie - zawsze kupuję testy w Rossmanie - Pinki , czy kupowałyście kiedyś np na allegro?32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
nick nieaktualnyKochane, oczywiście, ze nam się uda.
Dla mnie to 8 cykl starań. Z córka zaszłam przy 3. Czasem tez tracę nadzieje. Myśle, ze coś się popsuło u mnie albo u Niego i nasza Żaba będzie jedynaczka. Ale mam to jedno Szczescie i jak ma tak zostać, to się z tym pogodzę.
W rodzinie jak mówię, ze coś nam nie pyka, ze coś może jest nie tak i nie jesteśmy płodni, to się śmieją. Ze skąd mamy dziecko. A przecież jest coś takiego jak niepłodność wtórna. Ale ja się jeszcze tak złe nie nastawiam.
I wierze w sierpień. Przyjaciel męża mówił, ze jego żona tylko w sierpniu zachodziła w ciąże. Starali się miesiącami, a sierpień był zawsze tym. 4 razy. To Takie głupie, ale może ja tez? okaże się niedługo;D ale jestem dobrej myśli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 12:08
Papillon, Clausix, Achna lubią tę wiadomość
-
Clausix wrote:To jeszcze mam takie pytanie - zawsze kupuję testy w Rossmanie - Pinki , czy kupowałyście kiedyś np na allegro?
Owulaki mi wychodziły spoko. Jeżeli chodzi o ciążowe Niestety jeszcze nie Mam doświadczenia z allegrowymi 🙈
Ale w zeszłym cyklu jak miałam biochemiczna do dostałam w aptece „pre test” i byłam zdziwiona bo bardzo ładnie się wybarwi, jedna dziewczyna która jest już na wątku ciążowym w czerwcu tez go robiła i tez miała ładna kreskę chyba to była Vian ? -
Glendolinaa wrote:Kochane, oczywiście, ze nam się uda.
Dla mnie to 8 cykl starań. Z córka zaszłam przy 3. Czasem tez tracę nadzieje. Myśle, ze coś się popsuło u mnie albo u Niego i nasza Żaba będzie jedynaczka. Ale mam to jedno Szczescie i jak ma tak zostać, to się z tym pogodzę.
W rodzinie jak mówię, ze coś nam nie pyka, ze coś może jest nie tak i nie jesteśmy płodni, to się śmieją. Ze skąd mamy dziecko. A przecież jest coś takiego jak niepłodność wtórna. Ale ja się jeszcze tak złe nie nastawiam.
I wierze w sierpień. Przyjaciel męża mówił, ze jego żona tylko w sierpniu zachodziła w ciąże. Starali się miesiącami, a sierpień był zawsze tym. 4 razy. To Takie głupie, ale może ja tez? okaże się niedługo;D ale jestem dobrej myśli:)Clausix, Niezapominajka 🍀, Glendolinaa, Achna lubią tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Majaaaa wrote:Ja dopiero w tym cyklu kupiłam owulaki na Allegro i gratis dostałam 5 ciążowych.
Owulaki mi wychodziły spoko. Jeżeli chodzi o ciążowe Niestety jeszcze nie Mam doświadczenia z allegrowymi 🙈
Ale w zeszłym cyklu jak miałam biochemiczna do dostałam w aptece „pre test” i byłam zdziwiona bo bardzo ładnie się wybarwi, jedna dziewczyna która jest już na wątku ciążowym w czerwcu tez go robiła i tez miała ładna kreskę chyba to była Vian ?
Niby są Pinki na allegro, ale są tańsze niż na stronie producenta i nie wiem czy w ogóle warto to kupować hmm?
Z drugiej strony jak są tanie i kupię kilka to będę sikać codziennie dwa hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 12:15
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
U mnie to już będzie 15 cykl starań i nigdy nawet bladej kreski 😔👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:U mnie to już będzie 15 cykl starań i nigdy nawet bladej kreski 😔Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Ale sie tu ladnie ciazowo zrobilo ja dzis 4dpo.. na ten cykl nie licze.. zapisalam sie na sierpniowy watek.. ale chyba dam sobie siana, bo u nas bzykoserca 4 dni przed owu.. chcialam chlopa wykorzystac w miedzyczasie to sie nie udalo..
Sierpnien bedzie wyjatkowy dla mnie, bo mam urodziny, przywoze swoje psy z PL moze uda mi sie lekarza odwiedzic.. zobaczymy
lollypop (chyba ?) ja mam ten termometr z femometer ten podstawowy.. daje rade ale sama musze wprowadzac temp mam tez z microlife.. wczesniej na nim prowadzilam wykres.. moze przyszly wykres zrobie testowy
Jest tu jeszcze jakas staraczka z UK ? mam paczke testow do monitora Clearblue.. chetnie sie podziele.. bo termin waznosci do konca sierpnia 2020.. a nie wiem czy tyle testow owu zuzyje..26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
nick nieaktualnyAngelinaaa wrote:Hej ja od 3 dni biorę aromek to to samo co lametta bo obie to letrozol 🙂 U mnie jedynie ból głowy po tabletkach i to wszystko 😉
-
Papillon wrote:Niezapominajka a co bierzesz na PCOS? Owulacje masz? Po wykresie widzę, że na pewno miewasz owulacje tak pięknie tempka poszybowała do góry. Jak wyniki męża ? Jak widzę rozpoczęliście leczenie w klinice, więc w końcu musi się udać!! Cykle nieregularne czy w miarę regularne 🤔?👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Clausix wrote:To jeszcze mam takie pytanie - zawsze kupuję testy w Rossmanie - Pinki , czy kupowałyście kiedyś np na allegro?
Ja kupuje na allegro z czułością 10 takie tanioszki za niecale 2 zł sztuka i w 1 ciąży juz 10dpo bylo widać słabiutka kreske a w 14 dpo piekne 2 krechyClausix lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”