Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Tak, miesiączki mam regularne, owulacje również naturalnie występują, hormony pod kontrolą, biorę Glucophage, Euthyrox + suplementy, zdrowa dieta, codzienne spacery, mąż wyniki ma dobre, duża ilość plemników, morfologia 2%, ale lekarz powiedział, że przy dobrej ruchliwości i dużo ponad normę ilości to nie przeszkadza i nie ma się czym martwić, do tego bierze Nucleox i Mace także podkręca wynik. U nas wpisana niepłodność idiopatyczna, pierwotna narazie. Mam Aromek przepisany, ale muszę zrobić drożność i akurat mam w sierpniu i wrześniu tak zaplanowane wyjazdy, że nie dam rady iść na monitoring, więc stymulacja i klinika dopiero w październiku.
    Dokładnie nam też lekarz powiedział, że taka morfologia to nie problem jak inne parametry są w normie. Zresztą ile tu razy widziałam ciąże z morfologii nawet 1%. Mój bierze dla odmiany Acertin i Mace, nam lekarz przepisał też kwas foliowy dla niego i witaminę E. Słuchaj mam nadzieję, że do tego października Wam się uda i obejdzie się bez kliniki ☺️ a nie myślałaś, żeby pić mio-inozytol na jajeczka? 🤔

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Od następnego cyklu bierz sobie przed samym spaniem. Prześpisz ból głowy. Ja tak robię, a to mój pierwszy cykl z Aromkiem. I tylko raz mi się zdarzył ból głowy następnego dnia ;)
    Ooo wielkie dzięki za radę, brałam rano bo doktorek mi tak kazał 🙈😘

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix ja zamawialam na allegro pinki 10 za 3,49 chyba już teraz nie pamietam, wzielam paczkę 11sztuk żeby za przesyłkę nie placic i NICZYM one się nie roznia od tych co są w rossmannie. Dlaczego taka różnica w cenie to pojecia nie mam, pewnie marza i te sprawy

Clausix lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Dokładnie nam też lekarz powiedział, że taka morfologia to nie problem jak inne parametry są w normie. Zresztą ile tu razy widziałam ciąże z morfologii nawet 1%. Mój bierze dla odmiany Acertin i Mace, nam lekarz przepisał też kwas foliowy dla niego i witaminę E. Słuchaj mam nadzieję, że do tego października Wam się uda i obejdzie się bez kliniki ☺️ a nie myślałaś, żeby pić mio-inozytol na jajeczka? 🤔
    Piję jakoś od początku roku 😊 Natomiast teraz zakupiłam Miovelia i Miovelia NAC i od tego cyklu spróbuję takiej kombinacji. Mam tylko nadzieję, że u nas to nie kwestia immunologii albo genetyki. Może kwestia słabej jakości jajeczek co przy PCOS i IO jest częste, które się zregenerują, ale na to niestety potrzeba 3msc, podobnie jak z nasieniem. Płodną dietę stosuję od czerwca, do tej pory zdrowo się odżywiałam, ale nie plodnie. Teraz praktycznie codziennie wcinam orzechy, ziarna, pestki, kurkumę, cynamon, kakao, kiełki i co się tylko da 😅 Mój na początku też pił Acertin, ale zmieniliśmy na Nucleox, bo jest polecany i w składzie już ma kwas foliowy. Jedyne co bierze dodatkowo to witaminę D3.
    Dziękuję 🙂 A Ty co zażywasz? Planujesz coś zmieniać w nowym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 13:04

Niereanimuj lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Piję jakoś od początku roku 😊 Natomiast teraz zakupiłam Miovelia i Miovelia NAC i od tego cyklu spróbuję takiej kombinacji. Mam tylko nadzieję, że u nas to nie kwestia immunologii albo genetyki. Może kwestia słabej jakości jajeczek co przy PCOS i IO jest częste, które się zregenerują, ale na to niestety potrzeba 3msc, podobnie jak z nasieniem. Płodną dietę stosuję od czerwca, do tej pory zdrowo się odżywiałam, ale nie plodnie. Teraz praktycznie codziennie wcinam orzechy, ziarna, pestki, kurkumę, cynamon, kakao, kiełki i co się tylko da 😅 Mój na początku też pił Acertin, ale zmieniliśmy na Nucleox, bo jest polecany i w składzie już ma kwas foliowy. Jedyne co bierze dodatkowo to witaminę D3.
    Dziękuję 🙂 A Ty co zażywasz? Planujesz coś zmieniać w nowym cyklu?
    Ja piję Myofolic czyli Mio inozytol plus kwas foliowy dwa razy dziennie. W tym cyklu kupiłam sobie też Miovellie Nac właśnie i brałam 5 dni 😀, ale czy pomogła to jeszcze nie wiem. Do tego od czerwca biorę Euthyrox 25, witaminę D3, omegę, mace i pokusiłam się w tym cyklu o łykanie Duphastonu, który mi zlecili dawno, ale najpierw musiałam wyczuc kiedy mam owulke, żeby jej nie zaburzyć. Ja mam plan(jeśli się teraz nie uda) kupić Donga w tym cyklu, bo Biedronce bardzo pomógł skrócić cykle, a ja już miałam takie piękne 30 dniowe, a ostatni trwał 38 dni. Ja podpytuje, bo mam dużo pęcherzyków na jajnikach, lekarz stwierdził, że to nie Pcos, bo androgeny, glukoza w normie, ale kto wie 🤷‍♀️

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Ja piję Myofolic czyli Mio inozytol plus kwas foliowy dwa razy dziennie. W tym cyklu kupiłam sobie też Miovellie Nac właśnie i brałam 5 dni 😀, ale czy pomogła to jeszcze nie wiem. Do tego od czerwca biorę Euthyrox 25, witaminę D3, omegę, mace i pokusiłam się w tym cyklu o łykanie Duphastonu, który mi zlecili dawno, ale najpierw musiałam wyczuc kiedy mam owulke, żeby jej nie zaburzyć. Ja mam plan(jeśli się teraz nie uda) kupić Donga w tym cyklu, bo Biedronce bardzo pomógł skrócić cykle, a ja już miałam takie piękne 30 dniowe, a ostatni trwał 38 dni. Ja podpytuje, bo mam dużo pęcherzyków na jajnikach, lekarz stwierdził, że to nie Pcos, bo androgeny, glukoza w normie, ale kto wie 🤷‍♀️
    Ja mam po uregulowaniu wagi ładne jajniki, bez koralików. Mnie pomogły na przyspieszenie owulacji zioła o. Sroki. Został mi ostatni cykl picia, z 33 dni skrócił mi cykl do 28. Czytam dużo wskazówek, może coś pomoże u mnie jeszcze, może o czymś nie wiem, ale też nie chce brać za dużo, bo skutki mogą być odwrotne. Progesteron mam dobry po owulacji, więc duphastonu nie biorę, mnie bardzo na PMS pomógł Niepokalanek i ładnie obniżył prolaktynę 🙂

Papillon lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to zdaję sobie sprawę jak mało wiem :P nie mam pojęcia co na co i po co...
    ja biorę tylko euthyrox 75 od endo, omegamed optima forte, dodatkowy 1000 witD z vigantoletten i od kilku dni ananasa :P ostatnio staram się też jeść do kolacji po 10g orzechów laskowych, włoskich i migdałów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 13:23

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ja mam po uregulowaniu wagi ładne jajniki, bez koralików. Mnie pomogły na przyspieszenie owulacji zioła o. Sroki. Został mi ostatni cykl picia, z 33 dni skrócił mi cykl do 28. Czytam dużo wskazówek, może coś pomoże u mnie jeszcze, może o czymś nie wiem, ale też nie chce brać za dużo, bo skutki mogą być odwrotne. Progesteron mam dobry po owulacji, więc duphastonu nie biorę, mnie bardzo na PMS pomógł Niepokalanek i ładnie obniżył prolaktynę 🙂
    Ja właśnie chudnąć nie mam z czego😂 więc niestety u mnie utrata wagi nie pomoże. No właśnie te zioła też są mega polecane, na razie zakupie tego Donga, a jeśli nie pomoże to spróbuję z tymi ziołami 😀Ja jak badałam progesteron to też w górnej granicy, ale lekarze mi kazali brać na skrócenie cyklu, więc biorę teraz pierwszy raz. Prolaktynę mam zawsze w połowie normy, więc chociaż tyle. Ja też staram się czytać co tu jeść, co tu brać. Od zawsze jestem szczupła, słodyczy jem mało, staram się dobrze odżywiać. Trenuję 3 razy w tyg, ale nadal nie pyka, więc próbuję tych nowych specyfików i mam nadzieję, że w końcu coś pomoże 😁

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Ja właśnie chudnąć nie mam z czego😂 więc niestety u mnie utrata wagi nie pomoże. No właśnie te zioła też są mega polecane, na razie zakupie tego Donga, a jeśli nie pomoże to spróbuję z tymi ziołami 😀Ja jak badałam progesteron to też w górnej granicy, ale lekarze mi kazali brać na skrócenie cyklu, więc biorę teraz pierwszy raz. Prolaktynę mam zawsze w połowie normy, więc chociaż tyle. Ja też staram się czytać co tu jeść, co tu brać. Od zawsze jestem szczupła, słodyczy jem mało, staram się dobrze odżywiać. Trenuję 3 razy w tyg, ale nadal nie pyka, więc próbuję tych nowych specyfików i mam nadzieję, że w końcu coś pomoże 😁
    Musimy mieć nadzieję, że w końcu coś zadziała 😊 Ja ciągle metodą prób i błędów testuję to co na mnie najlepiej działa i doszłam do dobrego punktu, ale ciągle na efekt finalny czekam. Oby to była tylko kwestia czasu. Dzisiaj ovu mi podpowiedział, że im dłużej się staramy tym szanse nie maleją i czasami jedna mała zmiana prowadzi do ciąży. Także walczmy 💪🏻🍀
    Clausix też wolałabym nie musieć tego wszystkiego wiedzieć i łykać 😉

Papillon lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Musimy mieć nadzieję, że w końcu coś zadziała 😊 Ja ciągle metodą prób i błędów testuję to co na mnie najlepiej działa i doszłam do dobrego punktu, ale ciągle na efekt finalny czekam. Oby to była tylko kwestia czasu. Dzisiaj ovu mi podpowiedział, że im dłużej się staramy tym szanse nie maleją i czasami jedna mała zmiana prowadzi do ciąży. Także walczmy 💪🏻🍀
    Clausix też wolałabym nie musieć tego wszystkiego wiedzieć i łykać 😉

Ale może ja jednak powinnam to wiedzieć skoro to 10cs...
    jeżeli chodzi o wagę to mi akurat by się przydało zjechać trochę, ale idę powoli w dobrą stronę ;) chociaż wczoraj totalne potknięcie i pół opakowania Ptasiego mleczka zniknęło na podwieczorek, a na kolacje był popcorn :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety problemy z immunologią i tak sie cały czas zastanawiam czy te kupowanie Mioveli plus Miovelia NAC zda u mnie jakikolwiek egzamin..... a to jakby nie patrzec juz jest 200zł na miesiac...plus liczyc jeszcze reszte wiesiołek....bromelaina.... hmmm tak sie rozpedziłam z tym wszystkim ze chyba az za ;P

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ja mam niestety problemy z immunologią i tak sie cały czas zastanawiam czy te kupowanie Mioveli plus Miovelia NAC zda u mnie jakikolwiek egzamin..... a to jakby nie patrzec juz jest 200zł na miesiac...plus liczyc jeszcze reszte wiesiołek....bromelaina.... hmmm tak sie rozpedziłam z tym wszystkim ze chyba az za ;P
    Kochana, a myślałaś o polecanych tu profesorach od immunologii?

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszalam o żadnym, nie zagłębiałam się w temat. Myślałam że jak jestem pod opieką reumatologa to wystarczy ale sama juz watpie

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Nie słyszalam o żadnym, nie zagłębiałam się w temat. Myślałam że jak jestem pod opieką reumatologa to wystarczy ale sama juz watpie
    Jeden z nich to dr Paśnik, drugiego nazwiska nie pamiętam. Przyjmuje w Warszawie i Łodzi. Podobno cudotwórcy. Jest o nim cały wątek tutaj 🙂

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Papillon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ale może ja jednak powinnam to wiedzieć skoro to 10cs...
    jeżeli chodzi o wagę to mi akurat by się przydało zjechać trochę, ale idę powoli w dobrą stronę ;) chociaż wczoraj totalne potknięcie i pół opakowania Ptasiego mleczka zniknęło na podwieczorek, a na kolacje był popcorn :P
    To kochana wczoraj poszalałaś. Ja w weekend na wyjeździe u znajomych też trochę pojadłam słodyczy i teraz mam wyrzuty sumienia i nie jem nic, a nic 😂
    Spokojnie poczekaj jeszcze dwa cykle i jak nie pyknie to dopiero dołączysz do nas i naszych specyfików. 🤣🤣🤣 Gdyby nie to, że cykle mi się wydłużyły też bym dalej nic nie wiedziała, ale cieszę się, bo chociaż odkryłam to tsh i zdąży się obniżyć już 😁

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Mysza153 Nowa

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa. W poniedziałek 13.07 współżyłam z mężem. Ostatnia @ 29.06. 16.07 byłam u gina poprostu sie przebadać, mówił że było po owu. Może sie uda w tym miesiącu. 🙂 @ma być za tydzień. Zobaczymy. 🙂

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Jeden z nich to dr Paśnik, drugiego nazwiska nie pamiętam. Przyjmuje w Warszawie i Łodzi. Podobno cudotwórcy. Jest o nim cały wątek tutaj 🙂
    Hmm musze poczytac bo ogólnie mało widzę tematów dziewczyn z np toczniem układowym i ciązą....

Przeszukuje własnie internet , zamowie chyba ta Miovelie. Zamówiłas juz ?

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Hmm musze poczytac bo ogólnie mało widzę tematów dziewczyn z np toczniem układowym i ciązą....

Przeszukuje własnie internet , zamowie chyba ta Miovelie. Zamówiłas juz ?
    Niestety na immunologii się nie znam, ale to co wiedziałam to napislaam. Mam nadzieję, że pomoże 😉 Tak, ja już mam obie Miovelie, czekają w szafce na okres. Ale dziad nie chce przyjść...

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar jeść moje suple jeszcze ten i następny cykl a potem już będę musiała się poradzić gina niestety

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Niestety na immunologii się nie znam, ale to co wiedziałam to napislaam. Mam nadzieję, że pomoże 😉 Tak, ja już mam obie Miovelie, czekają w szafce na okres. Ale dziad nie chce przyjść...
    Dziekuje kochana za pomoc :)
    A sie zaraz okaże że niepotrzebne beda :):):) hehehe tzn zwykla Miovelie mozna i chyba trzeba jeszcze brac jakby sie zaszło nie? tylko ta NAC jest tak jak CLO przez pare dni na poczatku cyklu.

Szczerze Wam powiem ze tyle tego jest , że juz sama nie wiem co kupić... a coś z tych preparatów jak Femiobion 0 czy pregna Start tez bierzecie pijac juz te saszetki itd??

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ